Mit o "Turskoj krvi" kod Srba

Касте у Индији су и уведене да би се спречило мешање Аријеваца са Дравидима и другим расама, нажалост пројекат није успео.
У САД и уопште на Западу сведоци смо meltng pot-а који по свему судећи значи крај беле расе и свих њених достигнућа, реда, поретка, интегритета, марљивости, прегалаштва...

pa dobro, Hitlerove price o Arijevcima su bajke za malu decu, nesto na nivou naseg pok. Deretica.
jasno, evropska civilizacija se kretala od mediteranaca ka severu i divljim Germanima i Keltima, svaka je imala svoj zenit i svaka je (će) izaci iz zenita.
ne bih ja ovde da drzim stranu nikome ali ne smatram Germane samo disciplinovanima. ja sam kao masinac fasciniran njihovom kreativnoscu na polju recimo mehanike jer je to moja oblast.
ne bih ja rekao da je iko u Evropi "iznad" ili "ispod".
jednostavno, svako ima svojih 5 minuta
Pa nekoliko lasta ne čini proljeće.

Ako pogledaš Njemačku filozofiju 19og stoljeća (istina Bog najbolju iza Grčke), onda vidiš da je ona cijela izniknula na temeljima Grčke filozofije.

Ako pogledaš BILO KAKVI oblik Njemačke starije arhitekture pa i danas glede urbano kulturne gradnje, sve replike Rimske grandioznosti.

Sam Hitler je htio napraviti grad Germaniu koji bi bio kopija Atene i Rima.

Što se tiče mehanike, kad kažeš Germani ja ne bi baš odmah tako predao Engleze tome terminu, tj Britance, njih stavimo po strani od tog termina, ajmo striktno Germane (Nijemci, Nizozemcki, Skandinavci).

Ta njihova mehanika je odlika opet njihove discipline da rade (kad već moram biti ovako generalan) kao mravi radilice slično Japancima.

Japanac ne zna izmislit TV, ali zna kako napraviti bolji TV.

Japanac ne zna kako izmisliti pušku, ali zna kako napraviti bolju pušku.

Japanac ne zna izmisliti kompjuter (niti išta slično), ali zna napraviti bolji kompjuter.

Slični su i Germani na razini Europe.

Naravno Einsteina ne možeš staviti kao dio ičeg Njemačkog, on je Židov :).

Nemam ja iluzije da nije bilo velikih Njemačkih umova u mehanici i industriji, ali sve kreće od repliciranja što je netko drugi izmislio, ne baš kao u slučaju Japanaca ali onako, najbliže njima.

Ja ne znam gdje je nama (svima nama iz ex-yu, a nisam nikakvi jugonostalgičar) nestalo one naše BAHATOSTI, ali pozitivne bahatosti kad smo ostale slavene gledali kao JADNIKE doslovno, ali ono baš; JADNIKE, što u fizionomiji, što u sportu, što glede svega.

Pa ja znam da je meni jedan stariji Poljak pričao kako su oni svi na Jugoslavene nekad gledali kao na jedine "slavene" sa mhudima kad se moram ovako izrazit.

Rusi na stranu :).

Najinventiniji, najratoborniji kad treba branit svoje, nikad podleć tiraninu itd... od svih slavena su bili baš "Jugoslaveni" sve to, a smišno je zapravo dal smo uopće Slaveni/Sloveni, ali ajmo reć eto da jesmo, nek bude da jesmo.

Ali zanima me gdje je nestala ta naša BAHATOST I AROGANCIJA (ali u pozitivnom smislu) od nekada, kad smo stvarno mislili da smo BOLJI od ne samo svih slovena/slavena nego skoro svih, gdje je to...

Zameo vjetar.

Ali dobro. :)

Pa nekoliko lasta ne čini proljeće.

Ako pogledaš Njemačku filozofiju 19og stoljeća (istina Bog najbolju iza Grčke), onda vidiš da je ona cijela izniknula na temeljima Grčke filozofije.

Ako pogledaš BILO KAKVI oblik Njemačke starije arhitekture pa i danas glede urbano kulturne gradnje, sve replike Rimske grandioznosti.

Sam Hitler je htio napraviti grad Germaniu koji bi bio kopija Atene i Rima.

Što se tiče mehanike, kad kažeš Germani ja ne bi baš odmah tako predao Engleze tome terminu, tj Britance, njih stavimo po strani od tog termina, ajmo striktno Germane (Nijemci, Nizozemcki, Skandinavci).

Ta njihova mehanika je odlika opet njihove discipline da rade (kad već moram biti ovako generalan) kao mravi radilice slično Japancima.

Japanac ne zna izmislit TV, ali zna kako napraviti bolji TV.

Japanac ne zna kako izmisliti pušku, ali zna kako napraviti bolju pušku.

Japanac ne zna izmisliti kompjuter (niti išta slično), ali zna napraviti bolji kompjuter.

Slični su i Germani na razini Europe.

Naravno Einsteina ne možeš staviti kao dio ičeg Njemačkog, on je Židov :).

Nemam ja iluzije da nije bilo velikih Njemačkih umova u mehanici i industriji, ali sve kreće od repliciranja što je netko drugi izmislio, ne baš kao u slučaju Japanaca ali onako, najbliže njima.
ma ne, mislim da je razlog to sto je evropska civilizacija buknula na Mediteranu dok su Germani i Sloveni malo zakasnili u svojim mocvarama i barustinama. pa nije sve izmislio Grk i Rimljanin

Pa nije sve, ali naša cijela Europska civilizacija (a i cijela zapadna civilizacija) se baštini i bazira na Rimsko-Grčkim temeljima :).
jeste, ne sporim ali da je ostalo sve na njima, ne znam kako bi danas bilo.
taj bljesak grcke a posle i njihove naslednice rimske kulture je ono kao bljesak supernove.
obilje sunca, vina, slobodnog vremena i vatra bukne :D

jeste, ne sporim ali da je ostalo sve na njima, ne znam kako bi danas bilo.
taj bljesak grcke a posle i njihove naslednice rimske kulture je ono kao bljesak supernove.
obilje sunca, vina, slobodnog vremena i vatra bukne :D
Meni je zauvik ostalo nešto u sjećanju sa fakulteta, uvijek mi to ostalo urezano u sjećanje od jednog mog jako dobrog profesora, baš ono... super profesor, on je vidio još na prvoj godini moju fascinaciju Rimljanima, (a on čovjek predavao sve o Rimljanima, doslovno sve što znamo o njima taj zna), kaže ti on meni:

"Moj kolega... budi ti sretan što njih više nema, ne ti samo, nego svi... Jer ovaj svijet NIKADA, ALI NIKADA prije ni poslije nije vidio jednu silu koja te oće osvojiti pod svaku cijenu, ma možeš se obraniti i 1000 puta, eto je 1001."

Tako da, zadržao sam uvik tu ljubav prema starom Rimu i Rimljanima ali to mi je zauvijek ostalo u pamćenju.

Znam, mnogi će sad reći, pa nisu oni jedini bili tako nezaustavljivi, bili su i Mongoli itd..., ali uz jedan ispravak: nitko ikada na ovome svijetu nije vladao Carstvom doslovno 2000 godina (ako računamo i Bizant kao rimsko carstvo onda je 2000 godina).

U naponu snage Rimskog Carstva u 2om stoljeću, svaka četvrta pa i treća osobe planete je živila unutar carstva.

Nikad više.

Pošten je to svit, kad kradu i temelje nose :confused:
Nego evo jedna informacija, koja najbolje opisuje npr. Rimljane, kakva je to sila bila, (tko ovo ne zna):

Rimljani kad su osvajali nekog, nisu htjeli samo osvojit čovjeka kao osobu, nego i njegovu dušu ako je moguće, a ako nije bilo moguće, onda će ti skršit dušu i popljuvat ti ono najsvetije pa CHECK THIS OUT:

Za one koji ne znaju; Rimljani su od Židovskog hrama u Jeruzalemu (kad su ga srušili nakon Židovske pobune) PREVOZILI NAMJERNO kamenje židovskog Hrama u brodovima prema Rimu da bi od njega gradili Koloseum, kao ULTIMATIVNO RUGANJE Židovima i ultimativno poniženje židova.

Ono što im je bilo najsvetije da se koristi za Rimsku razbibrigu. :)

Tako kad pogledaš danas Koloseum u Rimu znaš da ima puno kamenja od kog je sazidan od Židovskog hrama iz Jeruzalema :).

Nego evo jedna informacija, koja najbolje opisuje npr. Rimljane, kakva je to sila bila, (tko ovo ne zna):

Rimljani kad su osvajali nekog, nisu htjeli samo osvojit čovjeka kao osobu, nego i njegovu dušu ako je moguće, a ako nije bilo moguće, onda će ti skršit dušu i popljuvat ti ono najsvetije pa CHECK THIS OUT:

Za one koji ne znaju; Rimljani su od Židovskog hrama u Jeruzalemu (kad su ga srušili nakon Židovske pobune) PREVOZILI NAMJERNO kamenje židovskog Hrama u brodovima prema Rimu da bi od njega gradili Koloseum, kao ULTIMATIVNO RUGANJE Židovima i ultimativno poniženje židova.

Ono što im je bilo najsvetije da se koristi za Rimsku razbibrigu. :)

Tako kad pogledaš danas Koloseum u Rimu znaš da ima puno kamenja od kog je sazidan od Židovskog hrama iz Jeruzalema :).
Зато им Јевреји после срушише Рим изнутра уз оомоћ тројанског коња званог хришћанство.

Зато им Јевреји после срушише Рим изнутра уз оомоћ тројанског коња званог хришћанство.
:D

Ali eto, židovsko prognanstvo diljem svijeta je ustvari djelo Rimljana. Zanimljivo da se u Carstvu moglo postić povjerenje svakome pa i najcrnjem afrikancu, ali židovu se vjerovalo nije.

Nije da ja to podupirem, samo kažem.

:D

Ali eto, židovsko prognanstvo diljem svijeta je ustvari djelo Rimljana. Zanimljivo da se u Carstvu moglo postić povjerenje svakome pa i najcrnjem afrikancu, ali židovu se vjerovalo nije.

Nije da ja to podupirem, samo kažem.
Многи им нису веровали. Рецимо царска Русија. Знамо како је завршила.

Број анадолских Турака се мењао током векова али мислим да сам негде читао да никада није било више од 5% и то су били сконцентрисани углавном у већим градовима.Али ако зато пребројимо познатије личности турске историје овде, од Мехмед паше, Руслем паше, Синан паше, Омер паше Латаса и друге, видећемо да то јесу углавном исламизирани Срби, Бугари, Грци и остали народи којима су Турци владали.Мислим да се једино за Смаил агу Ченгића везује неко анадолско порекло али и то је натегнуто прилично а можда и одбачено.
Mnogi bosansko-hercegovački muslimani pogotovo ugledniji su se pozivali na anadolsko poreklo. Iz razloga što je među "našim" muslimanima bilo prestižnije biti anadolskog/turskog porekla nego biti obična lokalna poturica. Velika većina tih priča o anadolskom poreklu je izmišljena.

Kod hercegovačkih Čengića je postojala priča i o srpskom i ovo tursko-mesopotamijskom poreklu.

277-a43aa9db26 (1).png

278-3e13ca3860 (4).png

Back