Mit o "Turskoj krvi" kod Srba

Muslimana čiji maternji jezik je turski je bilo samo u Makedoniji, delu severne Grčke, delovima Bugarske i nešto malo na Kosovu (u Prizrenu i okolini).

Muslimanima Srbije izuzev Kosova je maternji jezik bio srpski, kao što je i bosansko-hercegovačkim muslimanima. Ogromnoj većini muslimana na Kosovu je maternji jezik bio i jeste albanski (izuzev nešto Goranaca i Turaka).

Ja nemam reci da opisem kolika je budalastina teza kako nije bilo Turaka na ovim prostorima....

Postoji li neka istorijska knjiga,atlas enciklopedija iz koje mozes da izvuces takav apsurdan zakljucak?

Cekaj,covece,da li ti imas neke izvore ili na osnovu cega iznosis ovako revolucionarne tvrdnje?....da li postoji neko istorijsko istrazivanje,knjiga ili bilo sta na osnovu cega iznosis ovako apsurdne pretpostavke i ideje?

Ja nemam reci da opisem kolika je budalastina teza kako nije bilo Turaka na ovim prostorima....

Postoji li neka istorijska knjiga,atlas enciklopedija iz koje mozes da izvuces takav apsurdan zakljucak?

Cekaj,covece,da li ti imas neke izvore ili na osnovu cega iznosis ovako revolucionarne tvrdnje?....da li postoji neko istorijsko istrazivanje,knjiga ili bilo sta na osnovu cega iznosis ovako apsurdne pretpostavke i ideje?

Ne tvrdim da bukvalno nijedan Anadolac nije bi na ovim prostorima. Poneki Anadolac je zalutao u ove krajeve, ali to je bilo tako minorno da nije vredno pomena. Na srpskom etničkom prostiru većina "Turaka" su bili islamizirani Srbi i manje Šiptari. Te ljude naš narod je nazivao "Turcima". ali oni nisu bili pravi Turci niti su znali turski jezik. Svi muslimani bez obzira na etnicitet i maternji jezik su bili politički Turci u Osmanskom carstvu.

@DalmatinacHR je na videu iz uvodnog posta objasnio da nema turskog genetskog upliva kod Srba, a to je ranije objašnjeno i na srpskom dnk projektu https://www.poreklo.rs/2018/06/16/srbi-i-turska-genetika/
Zato prestani da troluješ i lažeš kako Srbi imaju turskih gena!

@Lanselot

Poslednja izmena:
Ne tvrdim da bukvalno nijedan Anadolac nije bi na ovim prostorima. Poneki Anadolac je zalutao u ove krajeve, ali to je bilo tako minorno da nije vredno pomena. Na srpskom etničkom prostiru većina "Turaka" su bili islamizirani Srbi i manje Šiptari. Te ljude naš narod je nazivao "Turcima". ali oni nisu bili pravi Turci niti su znali turski jezik. Svi muslimani bez obzira na etnicitet i maternji jezik su bili politički Turci u Osmanskom carstvu.

@DalmatinacHR je na videu iz uvodnog posta objasnio da nema turskog genetskog upliva kod Srba, a to je ranije objašnjeno i na srpskom dnk projektu https://www.poreklo.rs/2018/06/16/srbi-i-turska-genetika/

@Lanselot
Meni nije jasno sto je ljudima nejasno oko naprosto genetske (Autosomalne i Y-DNA) cinjenice da su Srbi DALEKO DALEKO od bilo ceg Turskog.

To je kristalno jasno glede autosomalne DNA, a autosomalna DNA je sve, sve drugo su babske price.

I jos nesto za kraj;

Svi tu pricaju o nekim smedjim, plavim i sto sve ne ljudima prije turaka, pa meni se dodje krstit od takvih nebuloza.

EUROPSKI MEDITERANCI (antropoloski) SU OVDJE UNAZAD 40 000 GODINA, bijelci, po svim mogucim antropoloskim parametrima pojma Bijelac.

Turci kao originalni turci su TURKIJSKOG podrijetla sa turanidskim antropoloskim crtama lica, takve osobe SU RIJETKE u Srbiji.

Evo pada mi na pamet eventualno jelena jankovic tenisacica ali to to su RIJETKOSTI.

To je to.

Meni nije jasno sto je ljudima nejasno oko naprosto genetske (Autosomalne i Y-DNA) cinjenice da su Srbi DALEKO DALEKO od bilo ceg Turskog.

To je kristalno jasno glede autosomalne DNA, a autosomalna DNA je sve, sve drugo su babske price.

I jos nesto za kraj;

Svi tu pricaju o nekim smedjim, plavim i sto sve ne ljudima prije turaka, pa meni se dodje krstit od takvih nebuloza.

EUROPSKI MEDITERANCI (antropoloski) SU OVDJE UNAZAD 40 000 GODINA, bijelci, po svim mogucim antropoloskim parametrima pojma Bijelac.

Turci kao originalni turci su TURKIJSKOG podrijetla sa turanidskim antropoloskim crtama lica, takve osobe SU RIJETKE u Srbiji.

Evo pada mi na pamet eventualno jelena jankovic tenisacica ali to to su RIJETKOSTI.

To je to.
Pojedini Srbi bi volili da Srbi imaju turskije gena i ža im je što nemaju. 😆

naravno da njemu tu ništa nije jasno nego se uhvatio Turaka i boje kose ko pijan za plot.
zar je teško da neko razume - po muškoj liniji do sada, koliko znam, nije pronadjena ni jedna veza izmedju srednjovekovnih Turskih osvajanja i genetike Srba.
sve "istočne" hg J,Q,... ušle su u našu genetiku mnogo pre turskih osvajanja!

postoji opcija da su Turci dovodili svoje žene našim muškarcima pa je turska genetika kod nas ušla preko ženske linije :hahaha: ne znam šta cenjeni forumaš kaže na ovu teoriju :D

ili su Turci u tim famoznim prvim bračnim noćima pravili samo žensku decu.

eto, ja nemam više ni jednu teoriju

Ne postoji slovenski narod kod kojeg je svetla kosa natpolovično zastupljena. Najsvetliji Sloveni su Rusi sa oko 45% svetlokosih.

Jednostavno genetika pobija bilo kakvu vezu Srba sa Turcima. Na srpskom dnk projektu je testirano par hiljada Srba na y dnk i veza sa anadolskim Turcima je 0. Samo kod par muslimanskih porodica iz Sandžaka je nađena genetska veza sa Anadolijom, ali oni se izjašnjavaju kao Bošnjaci a ne kao Srbi.

Opet kažem da Srbi kao i svi južni Sloveni imaju dosta starosedelačke/paleo-balkanske genetike, a paleo-Balkanci su bili tamniji od Slovena i imali su veliki udeo mediteranski podrasnih tipova. Genetski dokazano da Slovenci imaju manje paleo-balkanske genetike od Srba a Bugari i Makedonci više, a poznato je da su Slovenci u proseku svetliji od Srba dok su Bugari i Makedonci tamniji.
Geni za svetlu pigmentaciju su recesivni. Naučno je dokazano da ako jedan roditelj ima tamnu kosu a drugi svetlu šansa je 70% da njihov potomak ima tamnu kosu. Zbog mešanja svetlijih Slovena sa tamnijim paleo-Balkancima udeo svetle pigmentacije kod svih južnih Slovena je manji nego kod ranih Slovena.

Sa beloruske vojne akademije, tamna kosa dominira i ljudi ladno mogu proći kao Srbi
Pogledajte prilog 948606
Još jedna slika sa beloruske vojne akademije, opet dominira tamna kosa.

316_alexander_chuguev_yuliya_vashchenko.jpg

Тамни, а зову се Белоруси..
Pominjao sam na drugoj temi u diskusiji sa @Perperius
Jedno vreme sam pratio belorusku televiziju i iznenadio sam se da su tamniji i viši nego što sam mislio. Zamišljao sam ih kao plave i niske baltoide. Belorusi i Ukrajinci imaju više kromanjonskog i dinarskog upliva nego Rusi, tanmiji su i viši u proseku.

Beloruski omladinski muški odbojkaški tim (do 19 godina), opet dominira tamna kosa.

GetImage (12).jpg

не само то, него је тзв медитеранска (европска) генетика и физиономија управо генетика првог европског белог човека

а заправо су ови блајховани Р, нарочито Р1б европљани централноазијског порекла

не само то, него је тзв медитеранска (европска) генетика и физиономија управо генетика првог европског белог човека

а заправо су ови блајховани Р, нарочито Р1б европљани централноазијског порекла
Te ajmo sada dodati i još jednu ČINJENICU:

Prvi Europljani; ponavljam: PRVI Europljani IKADA su imali smeđu kosu i smeđe oči. TOČKA.

Plava kosa i plave oči doslovno nastaju kao mutacija prije 10-12 000 godina, pa nek sad vidi neko ko je ovdje prvi a ko drugi u Europi ako smo baš došli u natjecanje u pišanju haha.

Nego, ovo je činjenica.

Ali to su doslovno nebulozne podjele među Europljanima, zapravo žalosne.

Bio je 80ih jedan eksperiment u Americi napravljen u razredu koji je cijeli bijelački, oni su taj eksperiment napravili da bi pokazali koliko ispiranje mozga oko nekog drugog ide daleko npr kod djece, poanta je bila kako se među bijelcima mogu stvoriti podjele, kamoli među ljudima druge rase, DAKLE:

Učiteljica je došla i rekla djeci u osnovnoj školi DOSLOVNO; Djeco otkrili smo da su djeca sa smeđim očima superiornija i umno i fizički od one sa plavim i zelenim očima.

Idući dan su djeca sa smeđim očima u tome razredu doslovno omalovažavali ove sa plavim i zelenim, jer oboje su VJEROVALI ISTO, pa su ova sa plavim očima plakali itd... i taj je eksperiment trajao tjedan dana, doslovno svaki dan dica sa smeđim očima su zlostavljala psihički ovu drugu.

I onda nakon tjedan dana, dođe učiteljica i kaže:

Djeco, ipak je bila pogreška, djeca sa zelenim i plavim očima su superiornija umno i fizički od ove sa smeđim.

ODMAH NAREDNI DAN se stvar preokrenula i ovi sa plavim i zelenim očima su počela psihički zlostavljat ovu sa smeđim očima.

I taj eksperiment je trajao isto tjedan dana, nakon toga je naravno učiteljica rekla da su to sve gluposti bile, ali doslovno je bilo žalosno gledati kako to djeluje na djecu.

Tako da... oslobodimo se stereotipa.

Pominjao sam na drugoj temi u diskusiji sa @Perperius
Jedno vreme sam pratio belorusku televiziju i iznenadio sam se da su tamniji i viši nego što sam mislio. Zamišljao sam ih kao plave i niske baltoide. Belorusi i Ukrajinci imaju više kromanjonskog i dinarskog upliva nego Rusi, tanmiji su i viši u proseku.

Beloruski omladinski muški odbojkaški tim (do 19 godina), opet dominira tamna kosa.

Pogledajte prilog 948767
Fenotipski su neki od njih severni Pontidi, ali sa ovako tamnom kosom se ne razlikuju previše od balkanskih Pontida. Baltički upliv ih jedino značajnije razlikuje od prosečnih Srba (doduše imaju i jednog Uralida).

Ono na sta mozemo da se "oslonimo" je da su u ranom srednjem veku Srbi (kao i vecina slovena) bili pretezno svetlijih kosa...ne bas zuti i svetlo plavi kao oni sa severa Evrope,ali smedji i svetlo smedji kao sto opisuju vizantijski pisci i istoricari...
Odakle ti ova ideja? Srbi iz ranog srednjeg veka su imali genetiku koja je danas slična genetici Moldavaca (samo više I2a nego R1a). Moldavci nisu naročito svetliji od današnjih Srba (takođe dominantno tamni kao i Srbi).
Što je toliko svima teško priznati da smo Sloveni?

Ми Срби кад исцрпимо све могуће начине за поделе кренемо дасе пребројавамо по боји косе и очију.
Како беху говориле оне будале, Срби народ са империјалним потенцијалом, ***** те боже.

Poslednja izmena:
Odakle ti ova ideja? Srbi iz ranog srednjeg veka su imali genetiku koja je danas slična genetici Moldavaca (samo više I2a nego R1a). Moldavci nisu naročito svetliji od današnjih Srba.
Što je toliko svima teško priznati da smo Sloveni?
Kad smo već kod I2a1b, ja ću uskoro napraviti jedan video o tome i Hrvatima, tj. dolasku ovdje, a indirektno će se ticati i Srba jer kod oba naroda je to dominantna haplogrupa jer ja naprosto LOGIČKI i zdravorazumski NE MOGU i neću pristati na ucjenu Albanskih sveučilišta i drugih da je ta haplogrupa OVDJE DOŠLA sa Slavenima, jer oprosti...

Ali meni to vrijeđa intelekt, doslovno ga vrijeđa, vrijeđa ga ako gledaš sa povijesne, arheološke i svake druge strane.

Ne kažem ja da I2a1b nije bio prisutan (i jest) u Slavena, ali da je on došao ovdje u tolikoj količini prije 1300 godina da je dominantan toliko ovdje, pa čekaj malo... čime su došli molim te lijepo? Da ih nije dovezao Jean-Luc Picard sa USS Enterprise? :D

A iznit ću u videu i još nesto puno PARADOKSALNIJE. zapravo to je za SMIJANJE (ili plakanje) ne znam ni ja više:

Znači ZNAMO kao činjenicu da Hrvati (a i Srbi) žive u današnjoj Ukrajini (Sarmatija tada) u 2 i 3 stoljeću, ZNAMO TO. Nakon toga oni sele u današnju Poljsku i djelove Moravske, I GLE OVO SAD:

TAMO OSTAJU OD 3 do (okvirno) 7-og stoljeća, znači više/manje 400 GODINA ONI ŽIVE U GNJEZDU R1a populacije (ovo je isto činjenica), OKRUŽENI R1A sa svim strana!

Pa čekaj malo!!! :D

Oće meni ovdje neko možda reći da su oni sa valjda onim Star Trek trikorderima mogli otkriti koji muškarac nosi R1a gen a koji I2a pa su onda dopuštali seksualni odnos sa svojim curama/ženama???

Jer JA NE VIDIM DRUGOG NAČINA kako su to oni moj Božeeeeeeeee ostali I2a1b ČISTI KAO SUZA 400 godina okruženi R1a i onda dolaze ovdje TOBOŽE KAO I2a1b, i onda KAO TOBOŽE tjeraju koga?????

Tjeraju (po ALBANSKOJ PROPAGANDI) E1b1b V-13 ekipu u današnju Albaniju?????

MA KO TO MOŽE POPUŠIT AJDE??? Ko??

Oprosti na malo emocionalnijem ispadu ali ovo me ono... IZJEDA.

Ja sam uvik govorija i govorit ću; da su naše dvi zemlje ITI MALO NORMALNE glede znanosti, uložili BI ZAJEDNIČKI da se genetski istraži nekorpola KNIN-GREBLJE iz petog stoljeća, tamo imaš 204 groba, od toga su 4 Gotska i ona nas ne zanimaju, zanima nas ovih 200 autohotonih.

Da se samo pronađe 10 (kamoli više) I2a1b u tim grobovima, GOTOVOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO sa albanskom hebenom propagandom, GOTOVO.

I ne samo njihovom, nego sa cilom ovom ******* MANTROM da smo mi I2a1b KAO ETO dosli ovdje čime? USS Enterpriseom?

Ali naravno da naše drage vlade neće ovo IKADA UČINITI, nije to u interesu Hrvatske i Srbije (vlada), njima je u interesu samo; četnik, ustaša, ********* itd... to njih zanima.

PRVI Europljani IKADA su imali smeđu kosu i smeđe oči. TOČKA.

и то чак тамнију варијанту...

мит о плавој/светлој коси као парадигми белог европског човека па чак и аријевца је подметачина управо народа код којих су те особине доминантне...германа, келта,нордијаца, угрофинаца, а има података да су нпр чак и авари имали светлу косу

аријевци су изгледали управо као просечан (али квалитетан) динароидни Србин, као нпр ђоковић

ево реконструкције једног Токара, припадника аријевског народа који је најдаље продро на исток (данас северозападна кина)

tokar.jpg

Poslednja izmena:
Број анадолских Турака се мењао током векова али мислим да сам негде читао да никада није било више од 5% и то су били сконцентрисани углавном у већим градовима.Али ако зато пребројимо познатије личности турске историје овде, од Мехмед паше, Руслем паше, Синан паше, Омер паше Латаса и друге, видећемо да то јесу углавном исламизирани Срби, Бугари, Грци и остали народи којима су Турци владали.Мислим да се једино за Смаил агу Ченгића везује неко анадолско порекло али и то је натегнуто прилично а можда и одбачено.

E i da izbacimo tu glupost da se svi beli narodi zovu Arijevci ili poticu od Arijevca.

Inace stvarno je interesantno kako mnogi Srbi kad ima dajes dokaze da Turci u etnogenezi Srba nemaju tu vaznu ulogu, bore nogama i rukama protiv toga. Osporavaju sve od izvora do genetike. Cudni smo neki narod.

Ми Срби кад исцрпимо све могуће начине за поделе кренемо дасе пребројавамо по боји косе и очију.
Како беху говориле оне будале, Срби народ са империјалним потенцијалом, ***** те боже.
Ту су и зуби, број зуба је довољан разлог за подјеле.

E i da izbacimo tu glupost da se svi beli narodi zovu Arijevci ili poticu od Arijevca.

Inace stvarno je interesantno kako mnogi Srbi kad ima dajes dokaze da Turci u etnogenezi Srba nemaju tu vaznu ulogu, bore nogama i rukama protiv toga. Osporavaju sve od izvora do genetike. Cudni smo neki narod.

@Боб Метјуз

Paradoks je u tome da NITKO u Europi ne potječe od Arijevaca, doslovno: NITKO.

Ja kad pričam s nekim ljudima o ovim temama u životu (bez uvrede sad ikome ovdje) čim netko uzme termin "arijevac" za bijelca ja odmah u glavi za tu osobu znam:

Da je ili naprosto... GLUP, ili je ne-educiran...TREĆEG NEMA.

Arijevci su bili SAMO JEDNA od mnogih IndoEuropskih skupina, druge skupine su bili i jesu; Germani, Slaveni, Romani, Heleni itd...

Razlika između ovih potonje spomenutih i Arijevaca je u tome: ŠTO ARIJEVCI NIKAD nisu došli u Europu nego su krenuli prema Aziji.

A to što netko i dan danas može biti umno-debilna pojava trećeg Reicha, pa to nije moj niti ičiji ovdje problem.

I samo da se zna, Hitler je jako dobro znao, JAKO DOBRO, da Germani veze sa Arijevcima nemaju, nego je Hitler imao jedan GADAN GADAN problem oko Germana i njegove propagande, a problem se zvao ovaj:

Germani su bili na razini BUŠMANA (skoro) glede civilizacije (nisu je ni imali) u antici, dobro ajd sad sam pretjerao sa Bušmanima, ali onako negdje na razini ZULU plemena.

Po svakom KRITERIJU Trećeg Reicha INFERIORNI i Grcima i Talijanima i Francuzima i Španjolcima, to je zapravo paradoks Reicha, što su oni PO VLASTITIM KRITERIJIMA DOSLOVNO; INFERIORNI.

E pa da bi se to zaobišlo stvorio se MIT o nekim tamo Arijevcima "Germanima", pa da eto oni Germani koji su "do jučer" pišali i srali u rijeke eto nešto vrijedni KAO, nešto su TOBOŽE pridonijeli europskoj civilizaciji (moš mislit) prije 2000-3000 godina.

A sad mi oprostite na riječniku (jer iskreno kako god se neki germanofili obraćaju nama sa visoka onda ću ja njima sa istinom) Germani su ništa drugo nego PRLJAVI BARBARI po podrijetlu, čiji je najveći doseg arhitekture (prije doticaja sa RIMOM) bio kako izgraditi "kuću" straćaru kraj jezera u kojem će pišati i srati, ako to nekog VRIJEĐA, to nije moj problem.

P.S. A još za kraj; oni koji misle da je disciplina vrsta intelekta (jer neki, posebno NEUK narod, zamjene ovo jako često pa misle jer su germani disciplinirani kulturno pa da su kao intelektualno superiorni), onda mogu samo reći: disciplina NIJE intelekt, KREATIVNOST JE INTELEKT.

Da je kojim slučajem disciplina intelekt, onda bi mravi bili najinteligentniji na svijetu, znamo da to nije slučaj.

Toliko.

Da se samo pronađe 10 (kamoli više) I2a1b u tim grobovima, GOTOVOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO sa albanskom hebenom propagandom, GOTOVO.
vidis, ja sam, po svemu misljenja da je 'nasa' I2 dosla seobama Slovena na Balkan. necu ovde da pisem o toj teoriji jer je dosta napisano ne samo na ovom forumu.
ako se desi, a stvarno bih voleo neki dokaz u suprotno, da pronadju I2a1b u grobovima pre seobe, javno cu na Krstarici da priznam gresku ;)

@Боб Метјуз

Ja kad pričam s nekim ljudima o ovim temama u životu (bez uvrede sad ikome ovdje) čim netko uzme termin "arijevac" za bijelca ja odmah u glavi za tu osobu znam:

Arijevci su bili SAMO JEDNA od mnogih IndoEuropskih skupina, druge skupine su bili i jesu; Germani, Slaveni, Romani, Heleni itd...

Razlika između ovih potonje spomenutih i Arijevaca je u tome: ŠTO ARIJEVCI NIKAD nisu došli u Europu nego su krenuli prema Aziji.

A to što netko i dan danas može biti umno-debilna pojava trećeg Reicha, pa to nije moj niti ičiji ovdje problem.

I samo da se zna, Hitler je jako dobro znao, JAKO DOBRO, da Germani veze sa Arijevcima nemaju, nego je Hitler imao jedan GADAN GADAN problem oko Germana i njegove propagande, a problem se zvao ovaj:

Germani su bili na razini BUŠMANA (skoro) glede civilizacije (nisu je ni imali) u antici, dobro ajd sad sam pretjerao sa Bušmanima, ali onako negdje na razini ZULU plemena.

Po svakom KRITERIJU Trećeg Reicha INFERIORNI i Grcima i Talijanima i Francuzima i Španjolcima, to je zapravo paradoks Reicha, što su oni PO VLASTITIM KRITERIJIMA DOSLOVNO; INFERIORNI.

E pa da bi se to zaobišlo stvorio se MIT o nekim tamo Arijevcima "Germanima", da su eto oni Germani koji su "do jučer" pišali i srali u rijeke eto nešto vrijedni KAO, nešto su TOBOŽE pridonijeli europskoj civilizaciji (moš mislit) prije 2000-3000 godina.

A sad mi oprostite na riječniku (jer iskreno kako god se neki germanofili obraćaju nama sa visoka onda ću ja njima sa istinom) Germani su ništa drugo nego PRLJAVI BARBARI po podrijetlu, čiji je najveći doseg arhitekture (prije doticaja sa RIMOM) bio kako izgraditi "kuću" straćaru kraj jezera u kojem će pišati i srati, ako to netko VRIJEĐA, to nije moj problem.

P.S. A još za kraj; oni koji misle da je disciplina vrsta intelekta (jer neku zamjene ovo jako često pa misle jer su germani disciplinirani kulturno pa da su kao intelektualno superiorni), onda mogu samo reći: disciplina NIJE intelekt, KREATIVNOST JE INTELEKT.

Da je kojim slučajem disciplina intelekt, onda bi mravi bili najinteligentniji na svijetu, znamo da to nije slučaj.

Toliko.

Ako mi kazemo da Srbi, Hrvati i buranija poticu od Slovena, onda Romi od Arijevca. Oni pricaju neki jezik nastao iz sanskrita.

Ako mi kazemo da Srbi, Hrvati i buranija poticu od Slovena, onda Romi od Arijevca. Oni pricaju neki jezik nastao iz sanskrita.
Pa da, s tim da su Romi ustvari bili ona najniža kasta u Indiji, iz Dravidske obitelji, glazbenici i slično, tako si ih Turci i pokupili u centralnoj Aziji i vodali sa sobom za glazbenike di god da su stigli, vidimo da se nije puno prominilo ni danas glede roma (osim roma Španjolske koji ČAK nešto i rade kulturno za Iberski poluotok).

Kad gledamo s te strane Romi su onda "samo" lingvistički arijevci, ali rasno su bili baš ta jedna od nižih kasta tamo POD arijevcima.

:)

@Боб Метјуз

E pa da bi se to zaobišlo stvorio se MIT o nekim tamo Arijevcima "Germanima", pa da eto oni Germani koji su "do jučer" pišali i srali u rijeke eto nešto vrijedni KAO, nešto su TOBOŽE pridonijeli europskoj civilizaciji (moš mislit) prije 2000-3000 godina.

A sad mi oprostite na riječniku (jer iskreno kako god se neki germanofili obraćaju nama sa visoka onda ću ja njima sa istinom) Germani su ništa drugo nego PRLJAVI BARBARI po podrijetlu, čiji je najveći doseg arhitekture (prije doticaja sa RIMOM) bio kako izgraditi "kuću" straćaru kraj jezera u kojem će pišati i srati, ako to netko VRIJEĐA, to nije moj problem.

P.S. A još za kraj; oni koji misle da je disciplina vrsta intelekta (jer neku zamjene ovo jako često pa misle jer su germani disciplinirani kulturno pa da su kao intelektualno superiorni), onda mogu samo reći: disciplina NIJE intelekt, KREATIVNOST JE INTELEKT.

Toliko.
pa dobro, Hitlerove price o Arijevcima su bajke za malu decu, nesto na nivou naseg pok. Deretica.
jasno, evropska civilizacija se kretala od mediteranaca ka severu i divljim Germanima i Keltima, svaka je imala svoj zenit i svaka je (će) izaci iz zenita.
ne bih ja ovde da drzim stranu nikome ali ne smatram Germane samo disciplinovanima. ja sam kao masinac fasciniran njihovom kreativnoscu na polju recimo mehanike jer je to moja oblast.
ne bih ja rekao da je iko u Evropi "iznad" ili "ispod".
jednostavno, svako ima svojih 5 minuta

Back