gost 114587
Elita
- Poruka
- 23.661
Tvoj je problem sto je glavni izvor tvojih informacija.... TV (i net)!!! E to je veca bruka od svega!
Prevod ajeta Casnog Kur'ana na nasem jeziku:
“Ako neko ubije nekoga koji nije ubio nikoga, ili onoga koji na Zemlji nered ne čini - kao da je sve ljude poubijao; a ako neko bude uzrok da se nečiji život sačuva - kao da je svim ljudima život sačuvao.” (Al-Ma'idah 5:32)
I borite se na Allahovom Putu protiv onih koji se bore protiv vas, ali vi ne otpocinjite borbu! - Allah, doista, ne voli one koji zapodijevaju kavgu (Al-Baqarah, 190).
“O, vjernici, živite svi u miru i ne idite stopama šejtanovim; on vam je, zaista, neprijatelj otvoreni!” (Al-Baqarah, 208)
O, vjernici, budite uvijek pravedni, svjedocite Allaha radi, pa i na svoju štetu ili na štetu roditelja i rodaka, bio on bogat ili siromašan, ta Allahovo je da se brine o njima! Zato ne slijedite strasti - kako ne biste bili nepravedni! A ako budete krivo svjedocili ili svjedocenje izbjegavali - pa, Allah zaista zna ono što radite! (An-Nisa’, 135).
I oni koji se mimo Allaha drugom bogu ne klanjaju, i koji one koje je Allah zabranio ne ubijaju, osim kada pravda zahtijeva, i koji ne bludnice; - a ko to radi, iskusit ce kaznu! (Al-Furqan, 68).
Dobro i zlo nisu isto! Zlo dobrim uzvrati, pa ce ti dušmanin tvoj odjednom prisni prijatelj postati (Fussilat, 34).
“...Ako vas napadnu, onda ih ubijajte! - neka takva bude kazna za nevjernike! A ako se produ - pa, Allah zaista prašta i samilostan je” (Al-Baqarah, 191-192)
Kada im se kaže: “Ne remetite red na Zemlji!” - odgovaraju: “Mi samo red uspostavljamo!” Zar?! A, uistinu, oni nered siju, ali ne opažaju (Al-Baqarah, 11-12).
O, vjernici, dužnosti prema Allahu izvršavajte, i pravedno svjedocite! Neka vas mržnja koju prema nekim ljudima nosite nikako ne navede da nepravedni budete! Pravedni budite, to je najbliže cestitosti, i bojte se Allaha, jer Allah dobro zna ono što cinite! (Al-Ma’ida, 8).
“...i ne ubijajte se! Allah Je, Doista, Prema Vama Milostiv.” (An-Nisa’, 29)
A oni koji ne ispunjavaju dužnosti prema Allahu, iako su se na to cvrsto obavezali, i kidaju ono što je Allah naredio da se poštuje, i cine nered na Zemlji - njih ceka prokletstvo i najgore prebivalište! (Ar-Ra’d, 25).
..cini drugima dobro, kao što je Allah tebi dobro ucinio, i ne cini nered po Zem- lji, jer Allah ne voli one koji nered cine (Al-Qasas, 77).
Ne povodi se za onim što ne znaš! I sluh, i vid, i razum, za sve to će se, zaista, odgovarati! (Al-Isra’, 36).
Reci: “O, ljudi, Istina vam dolazi od Gospodara vašeg, i onaj ko se uputi Pravim Putem - uputio se za svoje dobro, a onaj ko krene stranputicom, krenuo je na svoju štetu, a ja nisam vaš odvjetnik!” (Yunus, 108).
...Allah Je Prema Ljudima Zaista Vrlo Blag I
Milostiv (Al-Baqara, 143).
Na put Gospodara svoga mudro i lijepim savjetom pozivaj i s njima na najljepši nacin raspravljaj! Gospodar tvoj zna one koji su zalutali s Puta Njegova, i On zna one koji su na Pravom Putu (An-Nahl, 125).
“...Mi vjerujemo u ono što se objavljuje nama i u ono što je objavljeno vama, a naš Bog i vaš Bog jeste - jedan, i mi se Njemu pokoravamo” (Al-’Ankabut, 46)
Shvatite da postoji samo Jedna i Jedina vjera. Ona prirodna u kojoj smo se svi rodili. Onu koju su sirili i Isus i Mojsije i Muhammed s.a.w.s.!
e jes vala sram me bilo... umesto sve da bacim i krenem na izucavanja kurana, ja imam i druge izvore... ccc...

) nije ovde mesto. No, ja nisam ta koja odlučuje koja tema treba da bude ovde ili ne.
Tolkinu
Nisam nijednom rečju rekla išta protiv Islama i verujem da su Isus, Muhamed i Mojsije od istog Boga, pa i da su bili na premijeri Gospodara Prstenova, ovo nije tema koju si započeo. Ti ne poštuješ teme koje sam postavljaš jer tvoj fanatizam, ili ego ne dozvoljava da se dugo priča o nečemu drugom sem o tebi. Da, o tebi ... imam utisak da uživaš u "pažnji" koju ti poklanjamo ovim sitnim raspravicama i u svojoj Don Kihotovskoj borbi. "Ja sam tu da vam otvorim oči", "ja ću da vam kažem istinu", "ja sam tu da bih vas spasio", "zbog mene ..." Možda nije doslovce, ali ne budi lenj, pa čitaj svoje postove, ne samo u ovoj promašenoj temi, već u svim i primetićeš da si ti centar priče, Alah je samo alatka, a Kuran samo sredstvo da napadaš ljude zbog njihovog "neznanja". Ne sumnjam da si načitan u vezi Islama kao niko drugi, ali to je samo jedno viđenje sveta, samo jedna dimenzija i lako je praviti se pametan sa jednom temom, međutim to se ne zove ljubav prema Alahu, već opsesija.

i predlažem da ne pišemo više o Fighteru, jer nije trenutno prisutan, pa ne bi bilo c00l da nastavimo