Slazem se, ali uupste ne govorim o islamu, ne znam zasto kod tebe islam pa islam. U redu vernik si musliman ako sam dobro shvatio. To je dobro, ali nisi valjda slep da ne vidis da oko tebe postoje i drugi vernici, drugih vera i oni ostali nevernici, bezboznici ako bas hoces. Da je bog hteo da svi budemo vernici, pa valjda bi nas takvima ucinio?
Ni svjestan nisi koliko je to tacno...
A da je Gospodar tvoj htio, sve bi ljude sljedbenicima jedne vjere učinio. Međutim, oni će se uvijek u vjerovanju razilaziti, osim onih kojima se Gospodar tvoj smiluje. A zato ih je i stvorio. I ispuniće se riječ Gospodara tvoga: "Napuniću, zaista, Džehennem džinima i ljudima - zajedno!"
(11:118,119);
Svjestan sam da postoje druge religije, skoro sve sam i proucio. Zato i ljude pozivam na istinu, na prirodnu vjeru, da se njoj VRATITE jer smo se svi rodili, cisti, bez grijeha kao robovi pokorni Bogu.
Potpuno se slazem, izgovora nece biti, kao nikad
ali ce biti sta da se pokaze
Da. Ali zar zelis da rizikujes kod ovako velike stvari!? Poslije ovog zivota je vjecnost... Mislim da se ne isplati princip: "Vidjecu kad umrem".
Hvala na upozorenju
i ja govorim o stvarnosti, ali koliko je znam.
Vise ne mogu.
Naravno.
Zato moramo postovati prvu Boziju zapovijest u poslednjoj Bozijoj objavi:
"Čitaj, uči, u ime Gospodara tvoga, koji stvara,
stvara čovjeka od ugruška!
čitaj, plemenit je Gospodar tvoj,
koji poučava peru,
koji čovjeka poučava onome što ne zna." (96:1-5)
Moje poreklo je namerno, nimalo ili skoro nimalo uticalo na formiranje onoga u sta ja veriújem.
Stoga mislim, da sam za ove nase balkanske prilike, po tom pitanju, prosao neverovatno srecno. Zaista nisam morao i ne moram da sledim svoju porodicnu tradiciju i jako sam zahvalan svojim precima zbog toga.
Sa mislis je li to dar i prokletstvo?
Neka bude da je dar koji te moze odvesti bilo gdje. (u vjecnu patnju ili vjecni mir i uzivanje)
Rekao bih da je to odgovornost da sam pronadjes istinu.
U svakom slucaju, sta god da uradis, bices sam odgovoran... To je odlicno jer ne moras da slijedis nametnuta razmisljanja. Mozes se truditi da shvatis svoje potencijale i pokusas da saznas ko si, sta si, zbog cega si stvoren, i Kome treba da budes pokoran. Samo stpljenja...
Tebi to ne treba, jasno kao Dan.
A zasto ti onda treba da omalovazavas moj put?
Ne omalovazavam. Vec te savjetujem. Bori se protiv neznanja i predrasuda.
Bilo je dana kad sam i ja mislio da je tako lako, i trpeo zbog toga, a nisam se uhvatio za mnoge ispruzene ruke pravovererne, misionarske da mi pokazu put ka jedinoj istini boga jedinoga i njegove jedine prave pouke majke religije.
Nisam jer je svaka vristala da je jedina,
a ja ih video sijaset.
Zasto je svakoj vazno da bude jedina?
Zar, nije dosta sto je Bog jedan jedini?
I sta je hteo od mene davsi mi da ih vidim tako glasne i iskljucive?
To su pitanja na koje trazim odgovore, ali to je moja licna stvar.
To je najveca istina od svega... ON JE JEDAN I JEDINI!!! I nemoj nikad tu vjeru da gubis jer je to najvaznija stvar u nasem zivotu!
Ali On ne zeli nama nista lose... Sve sto je propisao je za nase dobro. Dao nam je savrsenu vjeru.
Ja kada kazem Islam, ne mislim da Arape i pustinju... To su predrasude...
Sta ti pomislis kada cujes rijec ISLAM? Kada cujes rijec MUSLIMAN?
Islam znaci "totalna predaja Bozijoj volji"
a onaj koji se predaje volji Jednog i Jedinog Boga je musliman.
Islam i musliman su arapske rijeci za to. Isus je bio musliman. Govorio je da je Bog Jedan! Da se predaje Bozijoj volji! Mojsije je bio musliman! Muhammed s.a.w.s. je bio musliman! Svi su oni poslanici od Jednog i Jedinog Boga! Ali Isus je dosao samo narodu Benu Israil. Kao i Mojsije. (jevrejima) Dosao je da ih upozori. Bilo je oko 124000 poslanika... I sve se zavrsilo (poslanstvo) prije 1400 godina. Poslednji Boziji poslanik, Muhammed s.a.w.s. kojeg je Bog poslao samo kao Milost svim svjetovima. On je poslanik poslednjih vremena. Kur'an je poslednja Bozija objava. Evandjelje koje je objavljeno Isusu je bio vremenski ograniceno. Kao i Dawudov Zebur, Musaov .a.s. Taurat. Svi moramo biti na jednoj strani. Pa i vas Biblija kaze:
I Jovanova 4:1-3
1Ljubazni! ne vjerujte svakome duhu, nego kušajte duhove jesu li od Boga; jer mnogi lažni proroci iziđoše na svijet.
2 Po ovome poznajte Duha Božijega, i duha lažnoga; svaki duh koji priznaje da je Isus Hristos u tijelu došao, od Boga je;
3 A svaki duh koji ne priznaje da je Isus Hristos u tijelu došao, nije od Boga: i ovaj je antihristov, za kojega čuste da će doći, i sad je već na svijetu.
Postoji veliki broj stihova u kojima je najavljen poslednji Boziji poslanik s.a.w.s.
Isus nije razapet. On nije Bog! ON JE SAMO POSLANIK BOZIJI!!!
Korumpirani Jevreji i Rimaljani su htjeli da razapnu Isusa. A KO JE NAPISAO BIBLIJU POSLIJE!
Korumpirani Jevreji i Rimaljni!
Pa kako da vjerujete nekom ko je htio da ubije onoga u koga vas sad tjeraju da vjerujete pogresno!
Nadam se da razumes da tu nauku prvo moram da izucim pre nego se izjasnim
Pozdrav
Ne radi se o nekoj novoj nauci vec o nauci koju vec znas. Bog je taj koji zna sve *(sta ce biti). Postoji na hiljade i hiljade naucnih cinjenica u Kur'anu (zato sto zivimo u vremenu nauke - kada je Isus bio ziv, lijecio je slijepe i gluve u vremenu razvoja medicine, Mojsije - u vremenu sihra razdvojio more, Muhammed s.a.w.s. u vremenu pjesnistva kao nepismen poducavao Kur'anu...) koje su dokazane nedavno.
Evo npr.:
19. Pustio je dva mora da se dodiruju,
20. između njih je pregrada i oni se ne miješaju –
21. pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete?!
(Kur'an, sura Er-Rahman 55:19-21)
Sve najbolje
Pozdrav