Misterije u trilogiji "Gospodar prstenova"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bog mi nije nista mogao da da jer ga nema...

Takodje nisam od onih koji veruju da je sve bajno i sjajno al takodje nisam od onih koji gutaju sve gluposti koje procitaju na temama posvecenim teorijama zavere. Isto traziti dokaze za nesto u filmu koji predstavlja rediteljevu interpretaciju knjige je isto glupo, jer i ti kao i svaka druga osoba koja cita knjige to sto cita pokusa i da zamisli, zar ne?

Bog mi nije nista mogao da da jer ga nema...

Takodje nisam od onih koji veruju da je sve bajno i sjajno al takodje nisam od onih koji gutaju sve gluposti koje procitaju na temama posvecenim teorijama zavere. Isto traziti dokaze za nesto u filmu koji predstavlja rediteljevu interpretaciju knjige je isto glupo, jer i ti kao i svaka druga osoba koja cita knjige to sto cita pokusa i da zamisli, zar ne?

Nije u tome problem. Od 09/11/2001 pokusavam da otkrijem sta se desilo. Nasao sam veliki broj informacija. Film LOTR je previse providna stvar. Ali opet... Ne mora da bude nesto previse strasno je svijetu sve ovo poznato. Danas ko je malo trazio shvatice sta vezu izmedju "Gates-a" koji se nalazu svuda po svijetu, a jedan je bio WTC, i Solomonovog hrama, tacnije JB stubova. Problem je sto mnogi ljudi ne zele da povjeruju u stvari koje ne vide... Prilicno usko razmisljanje. Postoji drugi nacin dokazati da sve to postoji.

Elfovi su ustvari savrseni ljudi koji nisu zgresili u rajskom vrtu tj nisu okusili jabuku greha tako kaze neka legenda!?
Ta informacija legenda je verovatno krenula kada je hriscanstvo pocelo da se siri svetom i nastala je neka mala mesavina starog keltskog verovanja i hriscanstva, to su kelti verovatno pripisali vilenjacima, elfovima da su oni ustvari savrseni oblik ljudi koji nisu okusili jabuku greha u rajskom vrtu i da su neki ostali tamo a ostali iz sazaljenja prema admu i evi zato sto ih je zmija(Lucifer) prevario otisli sa njima gde su se kasnije povukli u sumama jer su i oni kasnije razocarali u ljude!I tako polako su nestali tj vratili su se urajski vrt jer kao oni mogu da izlaze i dolaze ovde na zemlji jer nissu gresni...

To je keltsko verovanje koje je nastalo mesavinom hriscanstva kao sto smo i mi pomesali malo slovenske obicaje sa hriscanstvom.
Pa vrlo je moguce da su se u rajskom vrtu osim ljudi Adama i Eve nalazili i vilenjaci, koji jos uvek tamo zive u cistom duhovnom svetu, bilo bi lepo da je tako i da jos uvek postoji to mesto a ja mislim da postoji samo nisam siguran a bas bih voleo da postoji ali videcemo i saznacemo svi jednog dana kad dodje vreme?
Engleski pisac John Ronald Reuel Tolkien je pisao bajke na osnovu keltske mitologije i one keltske mitologije koja je bila pomesana sa hriscanstvom, u njegovim bajkama se to moze videti jer je u nekoliko njegovih dela metaforicno opisao tu legendu taj odnos paralelu izmedju ljude i elfove dok su tamnu stranu tj **** predstavljeni kao sile zla (Luciferova vojska).

Pogledaj dokumentarac Clash Of The Gods 1S.E9 - Tolkien's Monsters i 1S.E10 - Thor
Tu mozes videti neke interesantne stvari o tome!
Evo i nesto za pisca i kako je on pisao te bajke i odakle mu inspiracija evo link http://en.wikipedia.org/wiki/J._R._R._Tolkien#Religion a to se isto moze videti u onom dokumentarcu koji sam napomenuo.

Elfovi su ustvari savrseni ljudi koji nisu zgresili u rajskom vrtu tj nisu okusili jabuku greha tako kaze neka legenda!?
Ta informacija legenda je verovatno krenula kada je hriscanstvo pocelo da se siri svetom i nastala je neka mala mesavina starog keltskog verovanja i hriscanstva, to su kelti verovatno pripisali vilenjacima, elfovima da su oni ustvari savrseni oblik ljudi koji nisu okusili jabuku greha u rajskom vrtu i da su neki ostali tamo a ostali iz sazaljenja prema admu i evi zato sto ih je zmija(Lucifer) prevario otisli sa njima gde su se kasnije povukli u sumama jer su i oni kasnije razocarali u ljude!I tako polako su nestali tj vratili su se urajski vrt jer kao oni mogu da izlaze i dolaze ovde na zemlji jer nissu gresni...

To je keltsko verovanje koje je nastalo mesavinom hriscanstva kao sto smo i mi pomesali malo slovenske obicaje sa hriscanstvom.
Pa vrlo je moguce da su se u rajskom vrtu osim ljudi Adama i Eve nalazili i vilenjaci, koji jos uvek tamo zive u cistom duhovnom svetu, bilo bi lepo da je tako i da jos uvek postoji to mesto a ja mislim da postoji samo nisam siguran a bas bih voleo da postoji ali videcemo i saznacemo svi jednog dana kad dodje vreme?

Keltske ?
Elfovi su bića iz Germanske, pre svega Nordijske mitologije.

U nordijskoj mitologiji sva mitološka bića, duhovi prirode ili kako god se nazivaju jednim imenom Vættir , tu spadaju :
Álfar (vilenjaci), Dvergar (patuljci), Jötnar (džinovi) kao i obe grupacije bogova Æsir i Vanir. itd.

Elfovi su šumska bića koja upražnjavaju magiju i dele se u dve grupe: Svetli elfovi koji su bliži Æsir božanstvima i koje predvodi bog Frey.I tamni elfovi koji su bliži patuljcima i koje predvodi Völundr.

Keltske ?
Elfovi su bića iz Germanske, pre svega Nordijske mitologije.

U nordijskoj mitologiji sva mitološka bića, duhovi prirode ili kako god se nazivaju jednim imenom Vættir , tu spadaju :
Álfar (vilenjaci), Dvergar (patuljci), Jötnar (džinovi) kao i obe grupacije bogova Æsir i Vanir. itd.

Elfovi su šumska bića koja upražnjavaju magiju i dele se u dve grupe: Svetli elfovi koji su bliži Æsir božanstvima i koje predvodi bog Frey.I tamni elfovi koji su bliži patuljcima i koje predvodi Völundr.

Dobro ako je tako ne znam nisam do sad znao ali ipak su i oni pomesali sve to tako isto kao sto sam naveo kad je doslo na scenu hriscanstvo ostalo se nista ne menja...

Sjetih se filma "Gospodari prstenova"! Zna li o cemu je zapravo taj film bio?

Evo smo da nagovijestim...

Drugi dio se zvao TWO TOWERS:
TwoTowers.jpg

twintowers1.jpg

Treci je bio POVRATAK KRALJA (Kralj je Poslanik Isaa alejhi selam):
lordreturnCD.JPG

Do kralja je vodio GANDALF...
Gandalf je MEHDI!
The_Lord_of_the_Rings_The_Two_Towers_10.jpg

A DEDZAL/ANTIHRIST sa JEDNIM OKOM:
the-lord-of-the-rings-the-battle-for-middle-earth-20041019023302455.jpg

btn17.gif

Nije valjda da ste mislili da iza ovog filma nema nesto vise... (kao iza vecine)

Али ти филмови су урађени на основу истоимених књига...

mnogi ljudi ne zele da povjeruju u stvari koje ne vide...

Naravno da ne žele.

I zašto misliš da baš ti treba da ih razuveriš/osvestiš?
Šta ti to u sebi prepoznaješ, što ti daje pravo da im otvaraš oči.

Postoji drugi nacin dokazati da sve to postoji.

Dabome da postoji
Postoji jako mnogo načina, ali ne postoji nijedan način da se čovek ubedi u nešto, ako on to sam ne želi.
Opet ne vidim zašto si se upeo u taj sizifovski posao?
Možda očekuješ kakvo priznanje? Oprosti ne znam šta pričam.
Pouči me.

Али ти филмови су урађени на основу истоимених књига...

Ne razumijem svu tu stvar sa "Tolkinom i njegovom savrsenoscu".

"One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them." - J.R.R. Tolkein

HPIM0523(1).JPG

Nije slucajno uradjen film bas po njegovim knjigama.

Da li znas sta znaci NEW WORLD ORDER. Citiram:

In 1992, Dr John Coleman published Conspirators Hierarchy: The Story of the Committee of 300. With laudable scholarship and meticulous research, Dr Coleman identifies the players and carefully details the New World Order agenda of worldwide domination and control. On page 161 of the Conspirators Hierarchy, Dr Coleman accurately summarizes the intent and purpose of the Committee of 300 as follows:

"A One World Government and one-unit monetary system, under permanent non-elected hereditary oligarchists who self-select from among their numbers in the form of a feudal system as it was in the Middle Ages. In this One World entity, population will be limited by restrictions on the number of children per family, diseases, wars, famines, until 1 billion people who are useful to the ruling class, in areas which will be strictly and clearly defined, remain as the total world population.

There will be no middle class, only rulers and the servants. All laws will be uniform under a legal system of world courts practicing the same unified code of laws, backed up by a One World Government police force and a One World unified military to enforce laws in all former countries where no national boundaries shall exist. The system will be on the basis of a welfare state; those who are obedient and subservient to the One World Government will be rewarded with the means to live; those who are rebellious will simply be starved to death or be declared outlaws, thus a target for anyone who wishes to kill them. Privately owned firearms or weapons of any kind will be prohibited."

Naravno da ne žele.

I zašto misliš da baš ti treba da ih razuveriš/osvestiš?
Šta ti to u sebi prepoznaješ, što ti daje pravo da im otvaraš oči.

Samo dobroanmjerni savjeti ljudima koji zive u zabludi. Da nisam 100% siguran ne bih uopste ni pokusavao. Sto se Islama tice... Nije samo vjera. Imas i dokaz za vjeru. A koliko god hoces. Bog NIKADA nije zahtijevao od naroda da vjeruje bezuslovno. Uvijek su imali dokaz. I imaju ga i danas.
Ja sam mozda jedan od rijetkih muslimana ovdje. Ali svaki musliman ce ti za tvoje dobro preporuciti istinu. Ne da prihvatis Islam, vec samo da potrazis. A onda ces vec i sam shvatiti.

Dabome da postoji
Postoji jako mnogo načina, ali ne postoji nijedan način da se čovek ubedi u nešto, ako on to sam ne želi.
Opet ne vidim zašto si se upeo u taj sizifovski posao?
Možda očekuješ kakvo priznanje? Oprosti ne znam šta pričam.
Pouči me.
Ne zelim nista. Samo da ljudi pokusaju da shvate sta je zivot. Pogotovo danas. Bog je stvorio 2 MESIHA. Jednog pravog i JEDNOG LAZNOG. Pravi je Hrist. Lazni je AntiHrist. Vjerovatno svijet cekaju mnogi dogadjaji u skorijoj buducnosti. Ko zna hocemo li to docekati. (Ko zna hocemo li docekati sutra...) Ali vecina covjecanstva je dozvolila veliku prevaru. Antihrist nije dosao. Ali ima tolikooooo sledbenika.

Od mene, samo iskren savjet da potrazite istinu jer smo to duzni samom sebi. Ne postoji nista vaznije nego saznati KO SMO, STA SMO i ZBOG CEGA POSTOJIMO! Ko je nas Gospodar? I samo Kome se treba pokoravati. Ne moras da vjerujes... Odaberi da ZNAS! Jer znanje je moc. A i sticanje istog je PRVA BOZIJA ZAPOVIJEST!

Sve naj

(znam da zvuci malo nebulozno, ali govorim ti na osnovu stvari koje znam i koje svako razumno ljudsko bice treba da zna)

"One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them." - J.R.R. Tolkein

Three Rings for the Elven-kings under the sky,
Seven for the Dwarf-lords in their halls of stone,
Nine for Mortal Men doomed to die,
One for the Dark Lord on his dark throne
In the Land of Mordor where the Shadows lie.
One Ring to rule them all, One Ring to find them,
One Ring to bring them all and in the darkness bind them
In the Land of Mordor where the Shadows lie.

Sad izvuci jednu rečenicu iz crvenkape pa ispredaj teoriju zavere oko nje.

Samo dobroanmjerni savjeti ljudima koji zive u zabludi.

Ti misliš da je tvoja namera dobra?
a kako možeš biti siguran?

Da nisam 100% siguran ne bih uopste ni pokusavao.

Ovoliko visoka sigurnost se nadje u vernika, ćoveka koji iskreno i bez ostatka veruje u ono što veruje. Pa, znaći li to onda da ti želiš drugima da ovde saopštiš kako i oni treba da prihvate tvoju veru? Grešim li?

Bog NIKADA nije zahtijevao od naroda da vjeruje bezuslovno. Uvijek su imali dokaz. I imaju ga i danas.

Mislim da iskrenom verniku nije potrreban dokaz, a isto tako mislim da ne postoji pravoveran način da ćovek vernik, privoli drugog čoveka na pristup veri.

Ma kojoj

Ja sam mozda jedan od rijetkih muslimana ovdje. Ali svaki musliman ce ti za tvoje dobro preporuciti istinu. Ne da prihvatis Islam, vec samo da potrazis. A onda ces vec i sam shvatiti.

Ja ti se zahvaljujem na preporuci za moje dobro.
To, što si možda jedni musliman ovde time više podvlaći vrednost onoga što o svojoj veri pišeš. Raznolikost nas sve obogaćuje.

Od mene, samo iskren savjet da potrazite istinu

Prihvatam odavno, ali istina koju nudiš je istina vernika.
Ja to nisam, oprosti mi.

Kada čovek 100% za istinu prihvati, šta mu kaže srce ili vera njegova, mora da zna da to može samo 100% pravi vernik po zakonima smisla i duha vere svoje.
A ko je taj?

Ti misliš da je tvoja namera dobra?
a kako možeš biti siguran?
Zato sto znam da ono sto govorim jeste ono sto treba da govorim ako zelim reci nesto iz dobre namjere.

Ovoliko visoka sigurnost se nadje u vernika, ćoveka koji iskreno i bez ostatka veruje u ono što veruje. Pa, znaći li to onda da ti želiš drugima da ovde saopštiš kako i oni treba da prihvate tvoju veru? Grešim li?
Svi smo rodjeni u jednoj vjeri. I svi cemo se vratiti Jednom i Jedinom Bogu.
A sto se tice Islama. Ko zeli neka proucava, ko ne zeli ne mora. Svako treba da zna da je odgovoran za sebe i da ce na Sudnjem Danu biti pitan sta je ON RADIO. A izgovora nece biti...

Mislim da iskrenom verniku nije potrreban dokaz, a isto tako mislim da ne postoji pravoveran način da ćovek vernik, privoli drugog čoveka na pristup veri.

Ma kojoj

Iskljuci Islam iz liste, "samo vjera, samo duh". Ja ti govorim o stvarnosti. O tvojoj stvarnosti. O Onom koji te stvorio. O onome sto si bio. O onome gdje ce ici. O Onome kome ces se VRATITI. Onaj koji je stvorio sve sto vidis! Onaj koji ti je dao najveci dar koji je i tvoja najveca odgovornost... Sloboda izbora! Zato ne pogrijesi u izboru. Vjerovatnoca da si se rodio u porodici ciji clanovi pripadaju jedinoj pravoj religiji je ista onoj kao da si se rodio u onoj koji vjeruju u nesto sto nije ispravno. Ako mislis da ides po principu:
"Ako vidis onaj Yugo, i dobro pogledas. Ako VJERUJES, AKO STVARNO VJERUJES, on moze biti Mercedes. Ako stvarno vjerujes..."

Meni to ne treba... Po tom principu, mozes da budes i politeista. Samo CVRSTO VJERUJ da je to ispravno. A ko ce mu znati je li stvarno, a?

E moj druze, kada bi sve to bilo tako lako...

Ja ti se zahvaljujem na preporuci za moje dobro.
To, što si možda jedni musliman ovde time više podvlaći vrednost onoga što o svojoj veri pišeš. Raznolikost nas sve obogaćuje.
Hehe, mozda... :)

Prihvatam odavno, ali istina koju nudiš je istina vernika.
Ja to nisam, oprosti mi.

Kada čovek 100% za istinu prihvati, šta mu kaže srce ili vera njegova, mora da zna da to može samo 100% pravi vernik po zakonima smisla i duha vere svoje.
A ko je taj?

Ne, pogresno si me razumio. Govorim ti o naucnim cinjenicama da Bog postoji. O razumom vise nego prihvatljivim cinjenicama da je Islam jedina istinita religija.

pozdrav

Stani ti imas dokaze da nesto postoji? Hoces da kazes da je Tolkin predvideo buducnost i video kule bliznakinje? Mislis da to mozda nena veze sa Vavilonskom kulom? Ne kapiram kakve veze kule imaju sa bilo cime... Ja ti kazem da 90% toga sto ti smatras da je istina nema veze sa bilo cime. Teorija zavere ce uvek biti, a mi koji nismo dovoljno uticajni da znamo pravu istinu u svemu mizemo da vidimo nesto/ono sto zelimo...

Isto vazi i za religiju, kao tipipan primer mocnika da kontrolisu milione, a kao takva, religija je najvece zlo.

Stani ti imas dokaze da nesto postoji? Hoces da kazes da je Tolkin predvideo buducnost i video kule bliznakinje? Mislis da to mozda nena veze sa Vavilonskom kulom? Ne kapiram kakve veze kule imaju sa bilo cime... Ja ti kazem da 90% toga sto ti smatras da je istina nema veze sa bilo cime. Teorija zavere ce uvek biti, a mi koji nismo dovoljno uticajni da znamo pravu istinu u svemu mizemo da vidimo nesto/ono sto zelimo...

Isto vazi i za religiju, kao tipipan primer mocnika da kontrolisu milione, a kao takva, religija je najvece zlo.

govori u svoje ime... Ne slazemo se.
Ja kao prvo nisam ni htio da otvaram temu. Milica je otvorila. Ovdje nema o mnogo cemu da se prica. TWO TOWERS su 2 KULE. Nisam rekao da nema veze sa Solomonovim hramom. Ali nisam ni rekao da ni WTC nema veze sa Solomonovim hramom.

Dokaze da Bog postoji???
Da je Islam jedina istinita religija?!?!?

Naravno... (a ne ocekuj da u sledecoj poruci pocnem da postavljam stvari koje se mogu postaviti na netu u vezi dokaza. To bi vec sam mogao da trazis... A reference bih ti naravno dao.)

Nema veze sa Tolkinom i kulama... Iskreno, boli me briga za film. Taj princip da "vjerujemo samo onom sto vidimo pa mozemo vjerovati u sta god zelimo na osnovu onog sto smo vidjeli" su oni odavno provalili i vrlo vjesto i dugo primjenjuju. Prestanite ljudi sa nagadjanjima i stvarima koje se kose sa zdravim razumom (dobro je pitanje, sta je vise razumno za koga) ali vazno je da ne cekate odgovore sa neba vec ih samo potrazite i razmislite svojom glavom a ne da dozvoljavate da vam TV odredjuje sta treba da znate a sta ne!

Religija? Pa zavisi kako na to gledas... Ako gledas kao, "Dobar sam u sportu, znam nesto i knjizevnosti, tu i tamo o religiji..." Onda se bolje ne deklarisi kao dio neke religije. Necu govoriti kako uce druge religije jer se razlikuje. Ali Islam... Kur'an je uputa od Boga kroz zivot. Nema jedne jedine stvari na koje Islam nece naci rjesenje. I ako nisi 24/7 dio Islama... Ako nisi spreman da to budes, onda nisi najbolji vjernik...
Jesi li ateista?

Znas li uopste koja je vjerovatnoca da je svijet nastao slucajno? (kad bi ateisti znali kakva je zabluda vjerovati u slucajnost stvaranja, onda bi sigurno trazili "ONU" religiju.)

Svi smo rodjeni u jednoj vjeri. I svi cemo se vratiti Jednom i Jedinom Bogu.
A sto se tice Islama. Ko zeli neka proucava,

Slazem se, ali uupste ne govorim o islamu, ne znam zasto kod tebe islam pa islam. U redu vernik si musliman ako sam dobro shvatio. To je dobro, ali nisi valjda slep da ne vidis da oko tebe postoje i drugi vernici, drugih vera i oni ostali nevernici, bezboznici ako bas hoces. Da je bog hteo da svi budemo vernici, pa valjda bi nas takvima ucinio?

ko ne zeli ne mora. Svako treba da zna da je odgovoran za sebe i da ce na Sudnjem Danu biti pitan sta je ON RADIO. A izgovora nece biti...

Potpuno se slazem, izgovora nece biti, kao nikad
ali ce biti sta da se pokaze

Iskljuci Islam iz liste, "samo vjera, samo duh". Ja ti govorim o stvarnosti. O tvojoj stvarnosti. O Onom koji te stvorio. O onome sto si bio. O onome gdje ce ici. O Onome kome ces se VRATITI. Onaj koji je stvorio sve sto vidis! Onaj koji ti je dao najveci dar koji je i tvoja najveca odgovornost... Sloboda izbora! Zato ne pogrijesi u izboru.

Hvala na upozorenju
i ja govorim o stvarnosti, ali koliko je znam.
Vise ne mogu.

Vjerovatnoca da si se rodio u porodici ciji clanovi pripadaju jedinoj pravoj religiji je ista onoj kao da si se rodio u onoj koji vjeruju u nesto sto nije ispravno.

Moje poreklo je namerno, nimalo ili skoro nimalo uticalo na formiranje onoga u sta ja veriújem.
Stoga mislim, da sam za ove nase balkanske prilike, po tom pitanju, prosao neverovatno srecno. Zaista nisam morao i ne moram da sledim svoju porodicnu tradiciju i jako sam zahvalan svojim precima zbog toga.
Sa mislis je li to dar i prokletstvo?

"Ako vidis onaj Yugo, i dobro pogledas. Ako VJERUJES, AKO STVARNO VJERUJES, on moze biti Mercedes. Ako stvarno vjerujes..."

Meni to ne treba... Po tom principu, mozes da budes i politeista. Samo CVRSTO VJERUJ da je to ispravno. A ko ce mu znati je li stvarno, a?

E moj druze, kada bi sve to bilo tako lako...

Hehe, mozda... :)

Tebi to ne treba, jasno kao Dan.
A zasto ti onda treba da omalovazavas moj put?

Bilo je dana kad sam i ja mislio da je tako lako, i trpeo zbog toga, a nisam se uhvatio za mnoge ispruzene ruke pravovererne, misionarske da mi pokazu put ka jedinoj istini boga jedinoga i njegove jedine prave pouke majke religije.
Nisam jer je svaka vristala da je jedina,
a ja ih video sijaset.
Zasto je svakoj vazno da bude jedina?
Zar, nije dosta sto je Bog jedan jedini?
I sta je hteo od mene davsi mi da ih vidim tako glasne i iskljucive?

To su pitanja na koje trazim odgovore, ali to je moja licna stvar.

Ne, pogresno si me razumio. Govorim ti o naucnim cinjenicama da Bog postoji. O razumom vise nego prihvatljivim cinjenicama da je Islam jedina istinita religija.
pozdrav

Nadam se da razumes da tu nauku prvo moram da izucim pre nego se izjasnim
Pozdrav

govori u svoje ime... Ne slazemo se.
Ja kao prvo nisam ni htio da otvaram temu. Milica je otvorila. Ovdje nema o mnogo cemu da se prica. TWO TOWERS su 2 KULE. Nisam rekao da nema veze sa Solomonovim hramom. Ali nisam ni rekao da ni WTC nema veze sa Solomonovim hramom.

Dokaze da Bog postoji???
Da je Islam jedina istinita religija?!?!?

Naravno... (a ne ocekuj da u sledecoj poruci pocnem da postavljam stvari koje se mogu postaviti na netu u vezi dokaza. To bi vec sam mogao da trazis... A reference bih ti naravno dao.)

Nema veze sa Tolkinom i kulama... Iskreno, boli me briga za film. Taj princip da "vjerujemo samo onom sto vidimo pa mozemo vjerovati u sta god zelimo na osnovu onog sto smo vidjeli" su oni odavno provalili i vrlo vjesto i dugo primjenjuju. Prestanite ljudi sa nagadjanjima i stvarima koje se kose sa zdravim razumom (dobro je pitanje, sta je vise razumno za koga) ali vazno je da ne cekate odgovore sa neba vec ih samo potrazite i razmislite svojom glavom a ne da dozvoljavate da vam TV odredjuje sta treba da znate a sta ne!

Religija? Pa zavisi kako na to gledas... Ako gledas kao, "Dobar sam u sportu, znam nesto i knjizevnosti, tu i tamo o religiji..." Onda se bolje ne deklarisi kao dio neke religije. Necu govoriti kako uce druge religije jer se razlikuje. Ali Islam... Kur'an je uputa od Boga kroz zivot. Nema jedne jedine stvari na koje Islam nece naci rjesenje. I ako nisi 24/7 dio Islama... Ako nisi spreman da to budes, onda nisi najbolji vjernik...
Jesi li ateista?

Znas li uopste koja je vjerovatnoca da je svijet nastao slucajno? (kad bi ateisti znali kakva je zabluda vjerovati u slucajnost stvaranja, onda bi sigurno trazili "ONU" religiju.)

Pa sacekaj, ti ubedjujes ljude da je Islam jedina prsva i istinita religija. Kako onda da budemo na ustom nivou kada su za tebe svi pripadnici drugih religija nizi i manje vredni!!!

Svoje postojanje religija iskljucivo duguje magijskim obredima i vremenu kada ljudima stanje svesti nije bilo na tom nivou da traze logicke i naucne odgovore na probleme i pojave u svom zivotu i okruzenju. Zato ti i kazem da je religija najbolji aparat/nacin da se kontrolosu milijarde kroz razlicite vidove zastrasivanja,nagradjivanja i laznih obecanja.
To ti je ujedno i odgovor na tvoje pitanje da li sam ateista.

Ti si postavio temu i referencu sa tolkinovom drugom knjigom postavio slike WTC, ja te pitam kakve to ima veze? Imas staru Nordijsju ( valjda ) legendu o prstenima Nibelinga... sto to nisi naveo? Zato ti i kazem da traziti simboliku i povezanist svega ne vodi nicemu dobrom, vec samo paranoji. Zavera ce uvek biti, al teoreticara jos vise. A kako je rekao Dzordz Bernard So " Nijednu tajnu necete sacuvati bolje od one koju svako nagadja "

Pa sacekaj, ti ubedjujes ljude da je Islam jedina prsva i istinita religija. Kako onda da budemo na ustom nivou kada su za tebe svi pripadnici drugih religija nizi i manje vredni!!!

Svoje postojanje religija iskljucivo duguje magijskim obredima i vremenu kada ljudima stanje svesti nije bilo na tom nivou da traze logicke i naucne odgovore na probleme i pojave u svom zivotu i okruzenju. Zato ti i kazem da je religija najbolji aparat/nacin da se kontrolosu milijarde kroz razlicite vidove zastrasivanja,nagradjivanja i laznih obecanja.
To ti je ujedno i odgovor na tvoje pitanje da li sam ateista.

Ti si postavio temu i referencu sa tolkinovom drugom knjigom postavio slike WTC, ja te pitam kakve to ima veze? Imas staru Nordijsju ( valjda ) legendu o prstenima Nibelinga... sto to nisi naveo? Zato ti i kazem da traziti simboliku i povezanist svega ne vodi nicemu dobrom, vec samo paranoji. Zavera ce uvek biti, al teoreticara jos vise. A kako je rekao Dzordz Bernard So " Nijednu tajnu necete sacuvati bolje od one koju svako nagadja "

Niko nije nizi i manje vrijedan od drugog. Neznanje te ne cini manje vrijednim. Tvoj potencijal da dodjes do istine je uvijek isti. Sve zavisi od toga koliko si slobodnog uma i jednostavnom dodjes da odgovora koji su ti na dohvat ruke.
Iskreno... Najlakse je reci, to su neke vradzbine. Jeste bio 7. vijek kada je objavljen Kur'an, ali je vec tada bio hiljadu godina ispred vremena (zapravo dovoljno daleko da mi to necemo dozivjeti da dokazemo. Ali mnogo toga jesmo. U toj knjizi ne postoji nijedna greska. To je Bozija rijec. Dokazano.)
Sto se tice toga da si ateista... Mislim da nisi. Mislim da ateiste ne postoje. Svako vjeruje u Boga. Ma sta govorio... Druga stvar je sto mnogi ne poznaju ni sebe dovoljno...

Sto se tice teme... Ne, ja je nisam otvorio. Vec Milica (ali je moja uvodna poruka).

To da ce WTC biti sruce 9/11/01 bilo je poznato mnogo mnogo prije toga. Evo npr. da ne bude preozbiljno, u Simpsonima 1995. ili 1997. je bio ovaj insert:
911_simpsons.JPG

ili Matrix:
18matrix-sm.jpg

Dokazi da je 9/11 dugo planiran od strane istih koji ispadose zrtve su svuda na netu. Samo je potrebno potraziti. Ja sam gledao serijal od 50-ak epizoda koji je ovo sve obradio. Na kraju, rusenje WTC-a je zapravo bio ritual masonima. WTC je bio simbol sa Solomonove stubove. WTC je bila KAPIJA. Ali nije jedina na svijetu...

Ali to nije vazno...

Tolkinove 2 kule sam povezao sa ovim zbog treceg dijela! Povratak Kralja ili Povratak Isusa Hrista i ubijanje jednookog Antihrista je nesto sto cekaju muslimani i hriscani. A rusenje WTC-a je bio samo ritual koji su izveli sledbenici Antihrista. Ovaj film je u potpunosti oko ove price. Rusenje WTC-a je oznacilo nesto veliko za covjecnastvo. Nesto mracno. Nesto zbog cega svi nesvjesno patimo! Ali kad tad cemo biti svjesni toga...

Ne govorim na osnovu pretpostavki jer me pretpostavke i stvari bez dokaza ne interesuju...

Slazem se, ali uupste ne govorim o islamu, ne znam zasto kod tebe islam pa islam. U redu vernik si musliman ako sam dobro shvatio. To je dobro, ali nisi valjda slep da ne vidis da oko tebe postoje i drugi vernici, drugih vera i oni ostali nevernici, bezboznici ako bas hoces. Da je bog hteo da svi budemo vernici, pa valjda bi nas takvima ucinio?

Ni svjestan nisi koliko je to tacno... :)

A da je Gospodar tvoj htio, sve bi ljude sljedbenicima jedne vjere učinio. Međutim, oni će se uvijek u vjerovanju razilaziti, osim onih kojima se Gospodar tvoj smiluje. A zato ih je i stvorio. I ispuniće se riječ Gospodara tvoga: "Napuniću, zaista, Džehennem džinima i ljudima - zajedno!"
(11:118,119);

Svjestan sam da postoje druge religije, skoro sve sam i proucio. Zato i ljude pozivam na istinu, na prirodnu vjeru, da se njoj VRATITE jer smo se svi rodili, cisti, bez grijeha kao robovi pokorni Bogu.

Potpuno se slazem, izgovora nece biti, kao nikad
ali ce biti sta da se pokaze

Da. Ali zar zelis da rizikujes kod ovako velike stvari!? Poslije ovog zivota je vjecnost... Mislim da se ne isplati princip: "Vidjecu kad umrem".

Hvala na upozorenju
i ja govorim o stvarnosti, ali koliko je znam.
Vise ne mogu.
Naravno.
Zato moramo postovati prvu Boziju zapovijest u poslednjoj Bozijoj objavi:

"Čitaj, uči, u ime Gospodara tvoga, koji stvara,
stvara čovjeka od ugruška!
čitaj, plemenit je Gospodar tvoj,
koji poučava peru,
koji čovjeka poučava onome što ne zna." (96:1-5)

Moje poreklo je namerno, nimalo ili skoro nimalo uticalo na formiranje onoga u sta ja veriújem.
Stoga mislim, da sam za ove nase balkanske prilike, po tom pitanju, prosao neverovatno srecno. Zaista nisam morao i ne moram da sledim svoju porodicnu tradiciju i jako sam zahvalan svojim precima zbog toga.
Sa mislis je li to dar i prokletstvo?
Neka bude da je dar koji te moze odvesti bilo gdje. (u vjecnu patnju ili vjecni mir i uzivanje)
Rekao bih da je to odgovornost da sam pronadjes istinu.
U svakom slucaju, sta god da uradis, bices sam odgovoran... To je odlicno jer ne moras da slijedis nametnuta razmisljanja. Mozes se truditi da shvatis svoje potencijale i pokusas da saznas ko si, sta si, zbog cega si stvoren, i Kome treba da budes pokoran. Samo stpljenja...

Tebi to ne treba, jasno kao Dan.
A zasto ti onda treba da omalovazavas moj put?
Ne omalovazavam. Vec te savjetujem. Bori se protiv neznanja i predrasuda.

Bilo je dana kad sam i ja mislio da je tako lako, i trpeo zbog toga, a nisam se uhvatio za mnoge ispruzene ruke pravovererne, misionarske da mi pokazu put ka jedinoj istini boga jedinoga i njegove jedine prave pouke majke religije.
Nisam jer je svaka vristala da je jedina,
a ja ih video sijaset.
Zasto je svakoj vazno da bude jedina?
Zar, nije dosta sto je Bog jedan jedini?
I sta je hteo od mene davsi mi da ih vidim tako glasne i iskljucive?
To su pitanja na koje trazim odgovore, ali to je moja licna stvar.

To je najveca istina od svega... ON JE JEDAN I JEDINI!!! I nemoj nikad tu vjeru da gubis jer je to najvaznija stvar u nasem zivotu!
Ali On ne zeli nama nista lose... Sve sto je propisao je za nase dobro. Dao nam je savrsenu vjeru.
Ja kada kazem Islam, ne mislim da Arape i pustinju... To su predrasude...
Sta ti pomislis kada cujes rijec ISLAM? Kada cujes rijec MUSLIMAN?
Islam znaci "totalna predaja Bozijoj volji"
a onaj koji se predaje volji Jednog i Jedinog Boga je musliman.
Islam i musliman su arapske rijeci za to. Isus je bio musliman. Govorio je da je Bog Jedan! Da se predaje Bozijoj volji! Mojsije je bio musliman! Muhammed s.a.w.s. je bio musliman! Svi su oni poslanici od Jednog i Jedinog Boga! Ali Isus je dosao samo narodu Benu Israil. Kao i Mojsije. (jevrejima) Dosao je da ih upozori. Bilo je oko 124000 poslanika... I sve se zavrsilo (poslanstvo) prije 1400 godina. Poslednji Boziji poslanik, Muhammed s.a.w.s. kojeg je Bog poslao samo kao Milost svim svjetovima. On je poslanik poslednjih vremena. Kur'an je poslednja Bozija objava. Evandjelje koje je objavljeno Isusu je bio vremenski ograniceno. Kao i Dawudov Zebur, Musaov .a.s. Taurat. Svi moramo biti na jednoj strani. Pa i vas Biblija kaze:

I Jovanova 4:1-3
1Ljubazni! ne vjerujte svakome duhu, nego kušajte duhove jesu li od Boga; jer mnogi lažni proroci iziđoše na svijet.
2 Po ovome poznajte Duha Božijega, i duha lažnoga; svaki duh koji priznaje da je Isus Hristos u tijelu došao, od Boga je;
3 A svaki duh koji ne priznaje da je Isus Hristos u tijelu došao, nije od Boga: i ovaj je antihristov, za kojega čuste da će doći, i sad je već na svijetu.

Postoji veliki broj stihova u kojima je najavljen poslednji Boziji poslanik s.a.w.s.

Isus nije razapet. On nije Bog! ON JE SAMO POSLANIK BOZIJI!!!

Korumpirani Jevreji i Rimaljani su htjeli da razapnu Isusa. A KO JE NAPISAO BIBLIJU POSLIJE!
Korumpirani Jevreji i Rimaljni!
Pa kako da vjerujete nekom ko je htio da ubije onoga u koga vas sad tjeraju da vjerujete pogresno!

Nadam se da razumes da tu nauku prvo moram da izucim pre nego se izjasnim
Pozdrav

Ne radi se o nekoj novoj nauci vec o nauci koju vec znas. Bog je taj koji zna sve *(sta ce biti). Postoji na hiljade i hiljade naucnih cinjenica u Kur'anu (zato sto zivimo u vremenu nauke - kada je Isus bio ziv, lijecio je slijepe i gluve u vremenu razvoja medicine, Mojsije - u vremenu sihra razdvojio more, Muhammed s.a.w.s. u vremenu pjesnistva kao nepismen poducavao Kur'anu...) koje su dokazane nedavno.

Evo npr.:
19. Pustio je dva mora da se dodiruju,
20. između njih je pregrada i oni se ne miješaju –
21. pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete?!
(Kur'an, sura Er-Rahman 55:19-21)

Sve najbolje
Pozdrav

Tako je ! Matriks i Bart Simpson su srušili bliznakinje, ne mudžahedinski bombaši samoubice.

9 godina je proslo a postoji jos ljudi koji ne znaju sta je bio 9/11/01??? Izvini, ali tragicno!
Zasto su muslimani srusili WTC?! Cuo si na TV-u!? Reporter CNN-a otisao u sator najtrazenijeg covjeka na svijetu da snimi intervju gdje ce Bin Laden najaviti da ce za par dana muslimani srusiti WTC!?!? HAHAHA

Nije valjda da vjerujes u to?!

Znas li u opste zasto se odigralo bas 9/11, 11 godina kasnije nakon sto je 9/11/90 proglasen NWO?

Otvoricu negdje temu. Nevjerovatno je da stvarno ne znas sta se desilo 9/11 prije 9 godina!
http://4.***************/_cHGSUfR5A1Q/SyQfINtxSUI/AAAAAAAAAJE/k_bsE-4g3AU/s400/911trth.jpg

Постављач да је прочитао књиге, не би му пало на памет да пише овакве ствари. И знао би да Питер Џексон није радио по Толкиновим књигама него је по свом нахођењу избацивао и убацивао карактере и догађаје.
Друга ствар. Толкин јесте писао Силмарилион имајући на уму много тога. Библију, нордијску и словенску митологију и још свашта нешто. Али, рећи да је наведени филм има најн илевен скривену поруку? Ко би био Галадриела? Ангела Меркел?
То су страшне ствари....:lol:

Постављач да је прочитао књиге, не би му пало на памет да пише овакве ствари. И знао би да Питер Џексон није радио по Толкиновим књигама него је по свом нахођењу избацивао и убацивао карактере и догађаје.
Друга ствар. Толкин јесте писао Силмарилион имајући на уму много тога. Библију, нордијску и словенску митологију и још свашта нешто. Али, рећи да је наведени филм има најн илевен скривену поруку? Ко би био Галадриела? Ангела Меркел?
То су страшне ствари....:lol:

Koga briga za Tolkina... Sta ste zapeli sa njim ko da ste u krvnom srodstvu. Govorio sam za filmove a knjige nisam citao.

A 9/11 i masonskih poruka ima na pretek ali koja je svrha postavljati ovdje... Cisto gubljenje vremena.
Kada neke stvari ne znate, ne mora da znaci da su one onakve kakve vam se na prvi pogled i cine. Mnogi su lijeni pa ne mogu odvojiti ni 5 minuta potraziti bilo sto sto im je nepoznato a vazno (govorim za religiju a raspravljati na ovu temu, stvarno nemam namjeru jer ovo nije ni trebala da bude tema).

Pogledaj npr. tvoj avatar... Sta mislis... Koji je NAJSTARIJI takav grb i sta on simbolise? Lijepe su boje, ok... :) Ali valjda sustina mora nekog interesovati.

Koga briga za Tolkina... Sta ste zapeli sa njim ko da ste u krvnom srodstvu. Govorio sam za filmove a knjige nisam citao.

A 9/11 i masonskih poruka ima na pretek ali koja je svrha postavljati ovdje... Cisto gubljenje vremena.
Kada neke stvari ne znate, ne mora da znaci da su one onakve kakve vam se na prvi pogled i cine. Mnogi su lijeni pa ne mogu odvojiti ni 5 minuta potraziti bilo sto sto im je nepoznato a vazno (govorim za religiju a raspravljati na ovu temu, stvarno nemam namjeru jer ovo nije ni trebala da bude tema).

Pogledaj npr. tvoj avatar... Sta mislis... Koji je NAJSTARIJI takav grb i sta on simbolise? Lijepe su boje, ok... :) Ali valjda sustina mora nekog interesovati.

А,ок. Ајде овако.
Што се тиче 9.11. ствар је проста. Буш је жртвовао неколико хиљада ''својих'' да би имао оправдање да побије (лупам) 100.000 неких тамо због наравно политичких и економских интереса.
Друго, не видим неке мистике у томе што се тиче религије. :)
Треће. Што се тиче грба...
117px-Russian_coa_1472.gif

...печат Ивана Трећег (1472)
Двоглави орао представља премоћ Римљана над истоком и западом. Руси су га преузели да би представили премоћ над Европом и Азијом.

Ко би био Галадриела? Ангела Меркел?
To onda ne bi bila skrivena poruka
Mislim da je postavljač prozreo neku povezanost onoga što je video Tolkin, kroz ono što je režiser prikazao, sa onim što mi svi u svakodnevnom životu doživljavamo kao arhetipove borbe suprotnosti. Čovek je sa svojim gledištima na svet to svoje prozrenje naveo na svoju vodenicu ali šta tu ima loše. To radimo svi mi, samo je kod drugog lakše primetiti, ajoš lakše kritikovati.
Na kraju i Tolkin piše o tome, doduše iz drugog vremena ali manje više sa iste tačke gledišta, običnog čoveka.
Sve vreme očekujem da će neko konačno postavljaču objasniti par detalja iz knjiga, lepo kaže da nije čitao, a svi udariše u pročitaj pa pročitaj, a da mu neko kaže par detalja ni slučajno.
Svi bi da pametuju i iznose svoja gledišta.
Dve kule, ovako kad to pročitaš kao naslov knjige, koja je uzgred, pisana negde 1941- 42. u vreme najvećih uspeha nacista u ratu, kad su se malobrojni normalni duboko pitali jesu li normalni, danas asocira odmah na WTC. Međutim, u knjizi Dve kule priča se o početku rata između dve kule, dve tvđave, dva grada,dobrog i zlog. Dakle osim naslova baš nikakve veze sa WTC. Sa masonskim simbolima tek nema nikakve veze. U centru priče je tema koja se nadograđuje na atmosferu rata i jako teško ju je povezati sa stvarima kao jevrejska zavera, novi svetski poredak i sl.U filmu se to naravno ne vidi jer ga inače niko ne bi gledao, ta osnovna tolkinova ideja je potpuno izbačena iz filma zarad plitkog spektakla, ali to je nama naša borba dala. Dalje pak, Povratak kralja, zaista asocira na povratak dugo očekivanog mesije koji će, nije sad važno šta i tu se te Tolkin i ono što je postavljač prozreo iz filma mnogo više dodiruju. Naravno to je tema klasika nekih pet hiljada godina, mislim da nema legende na ovom svetu koja se ne uklapa u tu priču, a o Bibliji da ne govorim. Da je još pročitao knjigu video bi još jaču vezu, ali dobro to je to, pa šta?
Koji gladan ne sanja dobr ručak? Zato je i tema klasika
Tolkinova ikonografija opet ima veze sa slobodnim zidarstvom i to na jedan veoma zanimljiv i inspirativan način, ali o tome bi trebalo otvoriti novu temu i po mogućnosti, prvo se upoznati sa Tolkinovim delom i masonskom ikonografijom i čim više kontrolisati izlive ekstremističkog filozofiranja.

А,ок. Ајде овако.
Што се тиче 9.11. ствар је проста. Буш је жртвовао неколико хиљада ''својих'' да би имао оправдање да побије (лупам) 100.000 неких тамо због наравно политичких и економских интереса.
Друго, не видим неке мистике у томе што се тиче религије. :)

Problem je sto kada ljudi ne vide neke stvari tu je odmah kraj, za njih vise i ne postoji nista.
Nema rat na Bliskom Istoku nista sa ekonomskim interesima SAD-a.
Otvoricu negdje temu o svemu pa cemo diskutovati. Nema svrhe sada.
Треће. Што се тиче грба...
117px-Russian_coa_1472.gif

...печат Ивана Трећег (1472)
Двоглави орао представља премоћ Римљана над истоком и западом. Руси су га преузели да би представили премоћ над Европом и Азијом.

Religija kod Rimljana je bila politeisticka. Ali sustina je da su obozavali sunce... Bas kao i Grci, Vavilonci, Hindusi, Egipcani i koji vec ne.

E pa... Najstariji simbol koji se povezuje sa danasnjim datira iz Egipta. (ali nije dvoglavi)

EgyptHorusSunSymbolism-1.jpg

eagle.jpg

phoenix-aquila-eagle.jpg

U svakom slucaju, u pitanju je religija.

Znas li npr. zasto su svuda po svijetu postavljeni obelisci:

Vatikan:
obelisk1-1.jpg

Vasington:
washington-monument-small-1.jpg

Pariz:
paris_the_obelisk.jpg

...

Znas i sta predstavljaju i odakle poticu, zar ne?

Čovek je sa svojim gledištima na svet to svoje prozrenje naveo na svoju vodenicu ali šta tu ima loše. To radimo svi mi, samo je kod drugog lakše primetiti, ajoš lakše kritikovati.

Навео је на своју воденицу без да сазна ''шта је писац хтео да хоће''. Мислим, ок је то. Али се не слажем, ево и зашто.

Sve vreme očekujem da će neko konačno postavljaču objasniti par detalja iz knjiga, lepo kaže da nije čitao, a svi udariše u pročitaj pa pročitaj, a da mu neko kaže par detalja ni slučajno.

Објаснио сам му да је лик ''искасапио'' књигу, избацио неке карактере, измислио догађаје (долазак вилењака у Хелмс Дип) али, то је узалуд док не прочита и не види о чему је реч.

U centru priče je tema koja se nadograđuje na atmosferu rata i jako teško ju je povezati sa stvarima kao jevrejska zavera, novi svetski poredak i sl

Слажем се, само да додам да сам на различитим местима где се водила полемика на ову тему прочитао мишљења да су Елфови Јевреји, и друга да су нацисти. :lol:

Dalje pak, Povratak kralja, zaista asocira na povratak dugo očekivanog mesije koji će, nije sad važno šta i tu se te Tolkin i ono što je postavljač prozreo iz filma mnogo više dodiruju

И ово може бити тумачено на више начина, може бити читан и као забавна лектира која пружа гомилу необичних ситуација, али и као текст пун дубљих значења и порука.

Da je još pročitao knjigu video bi još jaču vezu, ali dobro to je to, pa šta?

Није па шта, врло битан моменат. ( мој први одговор у овом посту)

ali o tome bi trebalo otvoriti novu temu i po mogućnosti, prvo se upoznati sa Tolkinovim delom i masonskom ikonografijom i čim više kontrolisati izlive ekstremističkog filozofiranja.

Било би супер продискутовати књигу и са тог аспекта.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back