Misterije u trilogiji "Gospodar prstenova"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja ne mogu da verujem sta sve ljudi rade da bi ubili dosadu i pobegli od cinjenice da se ne u klapaju u drustvo kao tako :D
o boze znaci u svemu mozes da nadjes neke teorije zavere, Prosto ne mogu da verujem da su cak i u filmu lotr nasli nesto nevervatno...nisam sve citao sta je do sad napisano pa ne mogu da komentarisem, ali ovo sto sam do sad procitao je prosto neverovatno. Po meni WTC jeste bila zavera na neki nacin, ali ne na nacin na koji bi vecina nolife ljubitelja zavera zelela. Zavere su sastvani deo politike i one su uvek prisutne, ali ne na takav nacin na koji nam ovi jadnici predstavljaju :D a da jedna od najvecih zavera je religija, pogotovo hriscanstvo...najlaksi nacin da ispires mozak sirokim narodnim masama i da ih kontrolises. Da su iluminati hteli da osovje svet pomogli bi Hitleru po mom skromnom misljenju :D

Kako nema? Pa da si malo eazmislio ukapirao bi da je moderna religija kopija verovanja i obicaja starih hiljadama ako ne i desetina hiljada godina.
Islam je najmladja religija i kao takva nema teorije da bude jedina/prava ma koliko ti to zeleo. Po meni jedina " moderna " religija koja ima smisla je Budizam, upravo iz razloga sto nema vrhovno bozanstvo, u kojoj ljudi nisu marionete vec imaju slobodni volju...

To misljenje imaju svi nemuslimani. AKo je najmladja (jer mislis da je nastala u 7. vijeku) NECU JE NI RAZMATRATI!!!
Islam ili Vjera totalne predaje Bozijoj volji je prirodna vjera svih nas u kojoj smo se svi rodili. To je vjera prvog covjeka Adema a.s.. E sada...
Bog je slao poslanike. Poslednji je Muhammed s.a.w.s i kao Poslednji je i poslan citavom covjecanstvu. Svi prije njega su bili poslanici svom narodu. Isus Hrist narodu Benu Izrail. Mojsije takodje Jevrejima. itd. I svi su oni sirili jednu vjeru. Nema tu Judaizam, Hriscanstvo ili sta vec... JEDNA VJERA! JEDNA I JEDINA!
Vas je samo strah da malo detaljnije proucite...

Islam je lako dokazati da je istinit, ili ti da je jedina vjera. Ali vas je apsolutno strah krenuti u takvu potragu.

Kaze se O Alahu... -.- Nemoj da vredjas fajtera! :rtfm:

BOG je jedan.
Na nasem jeziku Bog.
Na arpapskom jeziku ALLAH. (u Kur'anu)
Na hebrejskom jeziku ELOAH. (u Bibliji)
Ne jermenskom jeziku ELAH. (u Bibliji)
U Bibliji na arapskom jeziku ALLAH.

To je tvoja zabluda. Pitaj bilo kog hriscanskog ucenjaka, reci ce ti da je Bog Jedan i Jedini koji je spomenut u starom zavjetu (ELAH) isti kao u Kur'anu (ALLAH).

Tvoj je problem sto ne mozes da prihvatis da ako si se ikada molio Stvoritelju svega sto postoji, Jednom i Jedinom Bogu, da si se molio istom Bogu kome se i ja molim i pokoravam.

pozdrav

Ne budi kao Jevreji kada je Isus dosao. Isus je i sam rekao da nije poslednji Poslanik. Vas najveci problem je sto ne poznajete ni Hriscanstvo.
To sto si se rodio u porodici u kojoj se izjasnjavaju kao hriscani ne mora da znaci da si hrisanin. Hriscani su procitali Bibliju. A malo ih je. Sta je u pitanju, strah ili princip "boli me uvo", ne znam...

BOG je jedan.
Na nasem jeziku Bog.
Na arpapskom jeziku ALLAH. (u Kur'anu)
Na hebrejskom jeziku ELOAH. (u Bibliji)
Ne jermenskom jeziku ELAH. (u Bibliji)
U Bibliji na arapskom jeziku ALLAH.

To je tvoja zabluda. Pitaj bilo kog hriscanskog ucenjaka, reci ce ti da je Bog Jedan i Jedini koji je spomenut u starom zavjetu (ELAH) isti kao u Kur'anu (ALLAH).

Tvoj je problem sto ne mozes da prihvatis da ako si se ikada molio Stvoritelju svega sto postoji, Jednom i Jedinom Bogu, da si se molio istom Bogu kome se i ja molim i pokoravam.

pozdrav

Ne budi kao Jevreji kada je Isus dosao. Isus je i sam rekao da nije poslednji Poslanik. Vas najveci problem je sto ne poznajete ni Hriscanstvo.
To sto si se rodio u porodici u kojoj se izjasnjavaju kao hriscani ne mora da znaci da si hrisanin. Hriscani su procitali Bibliju. A malo ih je. Sta je u pitanju, strah ili princip "boli me uvo", ne znam...

Ne bi trebao da pišeš ovde ni o Bogu, ni o Allahu, Eloahu, ili Elahu. Ako si odlučio da skrnaviš Tolkina, ona bar nazovi Boga onako kako ga je on nazivao - Iluvatar.
Tako nećeš opoganiti sopstvenu temu :neutral:

Rekli smo da nema vređanja tuđih verskih osećanja?
Kur'an je centralna svetinja najbrojnije religije na svetu, malo je verovatno da je plagijat. Ako u njemu između ostalog piše, nešto što piše i u knjigama drugih religija ne znači da je plagijat. ako pogledaš vaskoliku ezoteričnu literaturu, vidiš da malo ko nije prepisao nešto od nekoga, ne mislim da svodem Kur'an na ezoteriju, samo navodim primer.
Inače našeg svetog ratnika, uvideh, ne vredi mnogo odgovarati od nejgove vere, oma počne da propoveda, citira što šta, naučno dokazuje i šta ti ja znam.
Lično, više bih voleo da pročitam od njega kakav je to osećaj iskreno i nepokolebljivo verovati dogmi, nego detalje te dogme, koja nam na ovaj način skoro ništa ne kaže
Ha?

Dogmi? Kad bi samo znao...

Tebi je dogma vjerovanje da postoji Savrsenstvo, Jedan i Jedini Bog koji je stvorio sve sto postoji... Koji nam je kao milost slao poslanike Mojsija, Dawuda, Sulaymana, Isusa, Muhameda s.a.w.s.... Kao milost ali i kao opomena. Jer njihov dolazak nam ne dozvoljava da imamo ikakav izgovor na Sudnjem danu.
Osjecaj... Neopisiv. Kada ti Bog omoguci da spoznas istinu... Osjetis se slobodnim. Kada nemas nikakvih sumnji... Kada uvijek preispitas i uvijek dobijes odgovor kakav treba. Islam je prirodna religija... U njoj smo se svi rodili.

cute-child.jpg

Djeca su bezgresna. Rodjena u pravoj religiji. Rodjena su u Islamu.

Ne govori se slucajno o Islamu na ovako los nacin u medijima. Ne ubijaju se slucajno muslimani na Bliskom.

Pravi Islam vas oslobadja. A do Pravog nije lako doci ako nemate i namjeru do njega da dodjete. I sami muslimani danas vise ne znaju sta trebaju da rade... Infiltracija Bozije vjere je oduvijek prisutna. Isusa su htjeli da ubiju. Knjigu izmijenili. Muhammeda s.a.w.s. su htjeli da ubiju. Knjigu je Bog cuvao i cuvace je zauvijek. A danas muslimane pokusvaju da mijenjaju na sve nacine. Lazi ucitelji govore muslimanima svakakve stvari. Dijele Islam. Mnogo je sekti. Nista nije slucajno. Ali svako treba da zna da ce Istina uvijek biti zapisana u Kur'anu.

Ne bi trebao da pišeš ovde ni o Bogu, ni o Allahu, Eloahu, ili Elahu. Ako si odlučio da skrnaviš Tolkina, ona bar nazovi Boga onako kako ga je on nazivao - Iluvatar.
Tako nećeš opoganiti sopstvenu temu :neutral:

Znas koliko me boli briga za Tolkina i temu... Ako mislis da ce ti to nekada pomoci... Enjoy in this short life! Samo pokusavam da vam objasnim sta pise u vasoj knjizi! Kada sam procitao Bibliju, prvo sto sam pomislio je da su Hriscani rodjeni da budu u zabludi... Ali onda sam shvatio da hriscani i ne citaju knjigu koju smatraju da je od Boga. Da sam na vasem mjestu, sramio bih se!

Znas koliko me boli briga za Tolkina i temu... Ako mislis da ce ti to nekada pomoci... Enjoy in this short life! Samo pokusavam da vam objasnim sta pise u vasoj knjizi! Kada sam procitao Bibliju, prvo sto sam pomislio je da su Hriscani rodjeni da budu u zabludi... Ali onda sam shvatio da hriscani i ne citaju knjigu koju smatraju da je od Boga. Da sam na vasem mjestu, sramio bih se!

a da mene moja vera poziva da iskasapim nekog ili da me poziva da ubijam nevernike i bla bla, ja bih se ono, bas bas sramila :rumenko:

Jeni kažu razapeli ga na krst.
Drugi kolju jedne jer to nije tačno. Nisu ga razapeli nego su ga prikucali na dva direka.
Koga briga, šta je istina ako nas ta priča vodi spiritualnom?

Odgovor ce svako znati kada procita 2 knjige...
A sustina je...
1. Ako je razapet - Nije HRIST! (mesih)
2. Ako nije razapet - Jeste HRIST! (mesih)

Problem je sto ne postoji trece! A da postoji bilo bi kontradiktorno. U tu nepostojecu grupu se se svrstali Hriscani.

Znas koliko me boli briga za Tolkina i temu... Ako mislis da ce ti to nekada pomoci... Enjoy in this short life!

Ova izjava je dokaz da nisi čitao Tolkinove knjige, inače ne bi tako govorio. Bog, kako god ga ti zvao, sigurno ne želi da se trud i rad koji je Tolkin uložio napisavši ove knjige pljuje. Naročito od strane neko koji se služi njegovim imenom radi propagande, a Alahovim da pljuje po svim ostalima.

Samo pokusavam da vam objasnim sta pise u vasoj knjizi! Kada sam procitao Bibliju, prvo sto sam pomislio je da su Hriscani rodjeni da budu u zabludi... Ali onda sam shvatio da hriscani i ne citaju knjigu koju smatraju da je od Boga.

Šta bismo mi bez tvojih objašnjenja? Išli i slepi i ludi. Pridaješ sebi mnogo veliku važnost za slugu Alahovog.

Da sam na vasem mjestu, sramio bih se!

Ne mogu ti opisati koliko sam srećna što nisi na našem mestu, rado ću se žrtvovati samo da bi ti imao fetiš :roll:

a da mene moja vera poziva da iskasapim nekog ili da me poziva da ubijam nevernike i bla bla, ja bih se ono, bas bas sramila :rumenko:

Tvoj je problem sto je glavni izvor tvojih informacija.... TV (i net)!!! E to je veca bruka od svega!

Prevod ajeta Casnog Kur'ana na nasem jeziku:

“Ako neko ubije nekoga koji nije ubio nikoga, ili onoga koji na Zemlji nered ne čini - kao da je sve ljude poubijao; a ako neko bude uzrok da se nečiji život sačuva - kao da je svim ljudima život sačuvao.” (Al-Ma'idah 5:32)

I borite se na Allahovom Putu protiv onih koji se bore protiv vas, ali vi ne otpocinjite borbu! - Allah, doista, ne voli one koji zapodijevaju kavgu (Al-Baqarah, 190).

“O, vjernici, živite svi u miru i ne idite stopama šejtanovim; on vam je, zaista, neprijatelj otvoreni!” (Al-Baqarah, 208)

O, vjernici, budite uvijek pravedni, svjedocite Allaha radi, pa i na svoju štetu ili na štetu roditelja i rodaka, bio on bogat ili siromašan, ta Allahovo je da se brine o njima! Zato ne slijedite strasti - kako ne biste bili nepravedni! A ako budete krivo svjedocili ili svjedocenje izbjegavali - pa, Allah zaista zna ono što radite! (An-Nisa’, 135).

I oni koji se mimo Allaha drugom bogu ne klanjaju, i koji one koje je Allah zabranio ne ubijaju, osim kada pravda zahtijeva, i koji ne bludnice; - a ko to radi, iskusit ce kaznu! (Al-Furqan, 68).

Dobro i zlo nisu isto! Zlo dobrim uzvrati, pa ce ti dušmanin tvoj odjednom prisni prijatelj postati (Fussilat, 34).

“...Ako vas napadnu, onda ih ubijajte! - neka takva bude kazna za nevjernike! A ako se produ - pa, Allah zaista prašta i samilostan je” (Al-Baqarah, 191-192)

Kada im se kaže: “Ne remetite red na Zemlji!” - odgovaraju: “Mi samo red uspostavljamo!” Zar?! A, uistinu, oni nered siju, ali ne opažaju (Al-Baqarah, 11-12).

O, vjernici, dužnosti prema Allahu izvršavajte, i pravedno svjedocite! Neka vas mržnja koju prema nekim ljudima nosite nikako ne navede da nepravedni budete! Pravedni budite, to je najbliže cestitosti, i bojte se Allaha, jer Allah dobro zna ono što cinite! (Al-Ma’ida, 8).

“...i ne ubijajte se! Allah Je, Doista, Prema Vama Milostiv.” (An-Nisa’, 29)

A oni koji ne ispunjavaju dužnosti prema Allahu, iako su se na to cvrsto obavezali, i kidaju ono što je Allah naredio da se poštuje, i cine nered na Zemlji - njih ceka prokletstvo i najgore prebivalište! (Ar-Ra’d, 25).

..cini drugima dobro, kao što je Allah tebi dobro ucinio, i ne cini nered po Zem- lji, jer Allah ne voli one koji nered cine (Al-Qasas, 77).

Ne povodi se za onim što ne znaš! I sluh, i vid, i razum, za sve to će se, zaista, odgovarati! (Al-Isra’, 36).

Reci: “O, ljudi, Istina vam dolazi od Gospodara vašeg, i onaj ko se uputi Pravim Putem - uputio se za svoje dobro, a onaj ko krene stranputicom, krenuo je na svoju štetu, a ja nisam vaš odvjetnik!” (Yunus, 108).

...Allah Je Prema Ljudima Zaista Vrlo Blag I
Milostiv (Al-Baqara, 143).

Na put Gospodara svoga mudro i lijepim savjetom pozivaj i s njima na najljepši nacin raspravljaj! Gospodar tvoj zna one koji su zalutali s Puta Njegova, i On zna one koji su na Pravom Putu (An-Nahl, 125).

“...Mi vjerujemo u ono što se objavljuje nama i u ono što je objavljeno vama, a naš Bog i vaš Bog jeste - jedan, i mi se Njemu pokoravamo” (Al-’Ankabut, 46)

Shvatite da postoji samo Jedna i Jedina vjera. Ona prirodna u kojoj smo se svi rodili. Onu koju su sirili i Isus i Mojsije i Muhammed s.a.w.s.!

Ova izjava je dokaz da nisi čitao Tolkinove knjige, inače ne bi tako govorio. Bog, kako god ga ti zvao, sigurno ne želi da se trud i rad koji je Tolkin uložio napisavši ove knjige pljuje. Naročito od strane neko koji se služi njegovim imenom radi propagande, a Alahovim da pljuje po svim ostalima.
A ti ako mislis da je bolje procitati Tolkinove nego Bozije knjige... Hmm.. Tu je vec jedan zakljucak!
Šta bismo mi bez tvojih objašnjenja? Išli i slepi i ludi. Pridaješ sebi mnogo veliku važnost za slugu Alahovog.
Hvala Allahu da sam musliman. A i ti ces se Allah s.w.t. vratiti. On te je stvorio. Njemu se svi vracamo! Porici koliko god hoces... Kada dodje smrt dolazi i trenutak kada gubis slobodu izbora koju sada imas. Bolje je iskoristi...
Ne mogu ti opisati koliko sam srećna što nisi na našem mestu, rado ću se žrtvovati samo da bi ti imao fetiš :roll:
bolesno...

kao što rekoh

Koga briga, šta je istina ako nas ta priča vodi spiritualnom?

treba li da dodam jedinom
i iz istog razloga

koga briga jel hrist ili Hrist?

najalakse je to reci...
Zato i imamo slobodu izbora... Zato i nisu isti oni koji traze istinu i oni koji smatraju da su se rodili sa znanjem koje im je potrebno...
Malo bzv. ali je cinjenica: Svi smo mi samo sofisticirane kapljice sperme! Shvati koliko je glupo izazvati Gospodara svjetova! Shvati svoju realnost.
pod "shvati" podrazumijevam "trazi dokaze".

A ti ako mislis da je bolje procitati Tolkinove nego Bozije knjige... Hmm.. Tu je vec jedan zakljucak!

Hvala Allahu da sam musliman. A i ti ces se Allah s.w.t. vratiti. On te je stvorio. Njemu se svi vracamo! Porici koliko god hoces... Kada dodje smrt dolazi i trenutak kada gubis slobodu izbora koju sada imas. Bolje je iskoristi...

bolesno...

Samo neka si ti meni zdrav da propovedaš reč Alahovu. Molim se da dočekaš dan kada ćeš pred njim da pravdaš svoje ponašanje, a sudeći po svemu, dočekaćeš ga.
Bar sam se trudila da ispoštujem temu koju si TI postavio i naravno da pokušam da odbranim Tolkinovo remek delo od tvog "napadam žive i nežive" stava. Pošto je jasno da si centar ove teme ti (kao i uvek :roll:), a ne Alah i Islam i još manje Tolkin ili njegove knjige, mislim da u tome nema ničeg misterioznog, ni paranormalnog i smatram da ovoj temi (opet :dash:) nije ovde mesto. No, ja nisam ta koja odlučuje koja tema treba da bude ovde ili ne.

P.s. Iskoristiću ovu priliku da :klap: Tolkinu :)

najalakse je to reci...
Zato i imamo slobodu izbora...

Mislim da nema slobode izbora bez obaveza o posledicama.
Te dve stvari idu zajedno.
Koliko se ja razumem, sama sloboda je iluzija poznatija pod pojmom samovolja.

Zato i nisu isti oni koji traze istinu i oni koji smatraju da su se rodili sa znanjem koje im je potrebno...

Nisu naravno, ali pre ili kasnije svako ugleda nešto

Malo bzv. ali je cinjenica: Svi smo mi samo sofisticirane kapljice sperme!

Nije bzv, meni to liči na stvar ličnog ubeđenja, ja nekako ne mislim da sam samo to, ima i toga naravno, al ima i što šta još.

Shvati koliko je glupo izazvati Gospodara svjetova! Shvati svoju realnost.

Trudim se da svojom namerom nikog ne izazivam. Svakom gospodaru sam naklonjen. Bilo je vremena kad sam voleo da izazivam, ali uvideh potom da postoje i manje bolni načini učenja.
Recimo, otvoriš se nekoj sili i zatražiš savet. Koja sila to prihvati kao izazov?

A da shvatim svoju realnost još nisam počaščen izvini.

pod "shvati" podrazumijevam "trazi dokaze".

Kad je u pitanju traženje, nekako više preferiram odgovorima na pitanja, nego dokazima, mislim da ne spadam u nedokazane.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back