Misli poznatih mislilaca - II

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Postoje trenuci kada čovek mora da odabere da li će živeti sopstvenim životom – punim, celim, zaokruženim
ili će dopustiti sebi da vodi lažan, šupalj i ponižavajući život, kakav društvena hipokrizija od njega zahteva.

Oskar Vajld

Postoje trenuci kada čovek mora da odabere da li će živeti sopstvenim životom – punim, celim, zaokruženim
ili će dopustiti sebi da vodi lažan, šupalj i ponižavajući život, kakav društvena hipokrizija od njega zahteva.

Oskar Vajld
Ovo sliči prethodno navedenoj Emersonovoj izjavi. Mislim da pitanja i neodredjenih stvari ima u ovom pojmu, ali mršav feedback dobih, ne znam kakav bi odraz bio ako napravimo temu...

Izvor naše sreće je u subjektivnim osobinama: plemenitom karakteru, poduzetnom duhu, sretnom temperamentu, vedrom umu i zdravom telu.

Arthur Schopenhauer
Prvi put vidim nekog da citira Šopenhauera, a da nije Oziman ... :]
Citat mi je malo mutan, možda ne shvatam... složio bih se da je sreća u subjektivnim osobinama, tu bih i završio. Plemenit karakter, i ovo ostalo, nisam siguran...

Prvi put vidim nekog da citira Šopenhauera, a da nije Oziman ... :]
Citat mi je malo mutan, možda ne shvatam... složio bih se da je sreća u subjektivnim osobinama, tu bih i završio. Plemenit karakter, i ovo ostalo, nisam siguran...
mutno, mutno kao sto je i Šopenhauer po malo mutan :lol: ali je u ovoj misli jasan
izvor naše sreće jeste u našem plemenitom ili dobrom karakter,pozitivnom temperamentu, optimistickom i vedrom umu i najvažnije zdravom telu
cak mislim da zdravo telo treba da bude na prvom mestu

mutno, mutno kao sto je i Šopenhauer po malo mutan :lol: ali je u ovoj misli jasan
izvor naše sreće jeste u našem plemenitom ili dobrom karakter,pozitivnom temperamentu, optimistickom i vedrom umu i najvažnije zdravom telu
cak mislim da zdravo telo treba da bude na prvom mestu
...zahvaljujem Nina, sada sam oplemenjen za jedan kompletan citat! onako je bilo half... :]

znači ono "debeli, ali srećni" otpada?
ili je višak kilograma, "višak kilograma"?

Niko nikome ne može natovariti toliko muke na vrat koliko čovek sam sebi

Meša Selimović
H1ac421f5898b407c947566e725441093t.jpg_350x350.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back