faraonn
Elita
- Poruka
- 20.165
...šta se dešava kada naše zaštitne iluzije popuste i suočimo se sa stvarnim svetom u svoj njegovoj žestokoj brutalnosti..."
S.Zizek
S.Zizek
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
dolazimo do nihilizma i do banalnosti smisla samog života koji se vrti oko opstanka...šta se dešava kada naše zaštitne iluzije popuste i suočimo se sa stvarnim svetom u svoj njegovoj žestokoj brutalnosti..."
S.Zizek
stoka nije sama sebi dovoljna, pa čovjek nije ni stoka, ali nekada jesteČovek nije ni zver ni Bog, pa da je sam sebi dovoljan.
Aristotel
Da li je veliko postignuće ako se odupremo kalupu, i postanemo kriminalci, neki ljudi to otkriju u sebi, žele i postignu to po svaku cijenu?“Najveće postignuće je da budete ono što jeste u svetu koji konstanto pokušava da od vas napravi ono što niste.”
Ralph Waldo Emerson
nije nužno da postaneš kriminalac..vec da budeš svoj i neukalupljen..znam da to košta, osetih na svojoj koži ali vrediDa li je veliko postignuće ako se odupremo kalupu, i postanemo kriminalci, neki ljudi to otkriju u sebi, žele i postignu to po svaku cijenu?
Nije nužno naravno, ali je realan slučaj za sebe koji se opet tiče citata koji si navela.nije nužno da postaneš kriminalac..vec da budeš svoj i neukalupljen..znam da to košta, osetih na svojoj koži ali vredi![]()
Da se neko digne ili spusti iznad ili ispod linije normale u životu, da se neko uzvisi iznad gomile ili spusti ispod gomile, treba da je podjednako hrabar. Hrabrost je biti čestiti, plemenit, uzvišen, isto tako kao što je hrabrost biti podao i nevaljao.
Treba imati mnogo moralne snage u sebi pa se uzneti iznad normalne linije, biti iznad ostalih, iznad gomile; kao što treba vrlo mnogo duševne snage pa sići ispod linije, biti ispod ostalih, ispod gomile: biti hulja, provalnik, klevetnik, razbojnik i ubica. Podjednaka je hrabrost uzneti se u zrak na nepouzdanoj Ikarovoj spravi, koju je naš vek usavršio, kao i spustiti se, u gnjuračkome oklopu, u mulje morskog dna. Ti ljudi, koji se uznose iznad ili se spuštaju ispod ravne linije života, imaju i velikih zamaha, velikih pokreta duše, velikih uzbuđenja i velikih emocija.
Ne samo da neće upoznati do kraja druge ljude, koji će svoje tamne odaje držati zakatančene sa bačenim ključem na dno jezera, te neće nikada svoje najcrnje karte pokazati svojevoljno, samo ako slučajno nemarom ispadnu, nego ni sebe!“Do kraja života upoznavaću ljude, a nikada ih upoznati neću. Uvek će me zbunjivati neobjašnjivošću postupaka.”
Meša Selimović