Microsoft Windows Vista - Opsta Diskusija

Na konfiguraciji:

AMD Athlon 64 X2 5200+
2.5GB DDR2
Gigabyte GeForce 8500GT 256MB DDR2 (pasivno hlađenje)

Vista Ultimate SP1 32-bit mi radi savršeno. Aero je uključen, od servisa je samo isključen Windows Defender. Zahvaljujući Superfetch servisu aplikacije se mnogo brže otvaraju u odnosu na XP. Kopiranje fajlova je takođe brže nego u XP-u, Windows update je daleko pregledniji a da ne pominjem to da nije potrebno instalirati razne tweak programe da bi se npr. isključio/uključio CD/DVD autorun, zatim jednostavna mogućnost instaliranja i biranja language pack-ova...
Ako odlučite da pređete na Vistu, imajte u vidu sledeće:

1) Ne instalirajte Vistu na single core mašine već isključivo na dual core mašine sa min. 2GB RAM-a;
2) Instalirajte isključivo sa originalne kopije Vista SP1 DVD-a, ukoliko je nemate izguglajte MSDN izdanje Viste sa SP1 (dalje o ovome nećemo ovde ;)), dakle NE KORISTITE razne budževine sa integrisanim zakrpama zaključno sa određenim mesecom...Zakrpe instalirajre preko Windows Update-a nakon instalacije sistema....
3) Ukoliko nemate brz Internet, Windows Update će vam naravno predstavljati problem. U tom slučaju skinite samo sledeće zakrpe:

1. http://www.microsoft.com/downloads/...B0-564E-4326-894E-05CBA709CB39&displaylang=en (32-bit)

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=C3536CAA-7B71-4525-9D23-21A5B3D4507F (64-bit)

2. http://www.microsoft.com/downloads/...6c-b548-47cb-be0f-fb9bb7f17b56&DisplayLang=en

Druga zakrpa je dosta bitna jer se odnosi na rešenja problema sa kompatibilnošću aplikacija i Viste.
A zasto ne na single core konfu?...Ja posedujem Intel celeron 2,8GHz i 1GB rama i primetio sam potpuno iste promene kao i ti...brze otvaranje ,brze kopiranje,lepsi izgled,i jos neke sitnice...Tako da slobodno moze da se instalira i na single core i na 1GB rama ,ali ako neko planira da igra igrice ,onda mu je dual core potreban,mada sve zavisi i od igrice...

Sa drugom stavkom se slazem,i uopste nisam za one "budzene" windowse...

I jos jedna stvar koja mi se posebno svidela je to sto mi je Vista sama prepoznala wireless i connectovala se bez problema i bez drivera...:D

ljudi pomagajte....skoro sam uzeo laptop...toshiba je u pitanju:2gb rama,intel dual core....itd...instaliram xp...pokrenem masinu sve radi besprekorno..pozelim vistu na istom...instaliram sve radi ok...medjutim imaju dve stvari koje ne funkcionisu....(ruter za adsl(prijavljuje gresku),drajveri za graf card(kao nisu kompatibilni)skinem sa neta u xp-u drajvere za graf, za ruter...ali ruter nece da radi...graficka radi...)....POMAGAJTE ...moze li laptop da ima dva sistema instalirana separatno ili ne...ili je nesto drugo u pitanju....TNX

Imam Vistu na dual-core AMD konfiguraciji i nisam do sada imao nikakvih problema sa Vistom. Oni sto pricaju da je nedovoljno ispitana, cista je glupost.
Zar mislite da tako jaka korporacija, kao sto je MICROSOFT, moze sebi da dozvoli da izbaci nedovoljno ispitan i nedovrsen proizvod ?!? Naravno da NE !!!
Vista je po mnogo cemu savrsenija i svrsishodnija od izvikanog Win XP. Nemojte se dvoumiti, Vista je za sada BEST BUY, dok se 2010. godine ne pojavi VISTA 7.

:bye::bye::bye::bye::bye::bye::bye::bye::bye::bye:

Ako zelite da vam Vista brze Botuje uradite sledece:upisite u run REGEDIT.
Stisnite na sledece:HKEY_LOCAL_MACHINE > SYSTEM > CurrentControlSet > Control >Session Manager > Memory Management > PrefetchParameters
zatim na desnoj strani pritisnite EnableSuperFetch i upisite 2...Startujte PC ponovo i primeticete da "botuje brze";)

Poslednja izmena:
Na konfiguraciji:

AMD Athlon 64 X2 5200+
2.5GB DDR2
Gigabyte GeForce 8500GT 256MB DDR2 (pasivno hlađenje)

skoro iska konfigutacija:lol:...samo ja imam 2 GB DDR2 i GeForce XFX 8500GT sa 512 DDR2..isti procesor...Vista Ultimate..nego...je l imash problema sa Windows dreamscene?kod mene treperi dok ne promenim osvezivanje ekrana a chesto i to nije dovoljno nego krene ono display driver not responding bla bla...pa ne koristim nego obichnu pozadinu...je l to ima veze sa grafichkom?(predpostavljam da nam je isti chipset samo 2. proizvodjach)

Znaci dobro odradjena krekovana Vista prima Update-ove???

Da:rumenko:

skoro iska konfigutacija:lol:...samo ja imam 2 GB DDR2 i GeForce XFX 8500GT sa 512 DDR2..isti procesor...Vista Ultimate..nego...je l imash problema sa Windows dreamscene?kod mene treperi dok ne promenim osvezivanje ekrana a chesto i to nije dovoljno nego krene ono display driver not responding bla bla...pa ne koristim nego obichnu pozadinu...je l to ima veze sa grafichkom?(predpostavljam da nam je isti chipset samo 2. proizvodjach)

Skini sa www.nvidia.com najnoviji driver za grafičku...

Back