Microsoft Windows Vista - Opsta Diskusija

Nije, stoji na manual install, da mi sam ne bi pametovao sa restartovanjem.
Inace, to mi se odmah ucinilo, da ima neke veze s tim, sta je pre toga radilo. Mislio sam da ima neke veze sa video playbackom, ali nije ni samo to, niti je uvek.
Rece mi ortak da se i njemu ponekad desavalo.
Zadnjih, vec X noci mi se gasi iz mesta, bez problema.

Nije, stoji na manual install, da mi sam ne bi pametovao sa restartovanjem.
Inace, to mi se odmah ucinilo, da ima neke veze s tim, sta je pre toga radilo. Mislio sam da ima neke veze sa video playbackom, ali nije ni samo to, niti je uvek.
Rece mi ortak da se i njemu ponekad desavalo.
Zadnjih, vec X noci mi se gasi iz mesta, bez problema.

Do toga moze doci i radi Driver-a...u jednom od postova si pomenuo i da je nekada dobro da se zadrze stari Driver-i..ne znam da li si se salio???
Da mozda nemas neki od programa za XP instaliran na Visti???
Ovo te pitam zato sto dosta program za XP navodno mozes da instaliras i na Vistu.
Oni poslije navodno i rade na Visti ali i mogu da ti prave probleme.

A realno, koliko ima programa koji su pisani tacno za Vistu?

Za drivere se nisam zezao, mislio sam prvenstveno na graficke drivere, gde naj noviji, obicno prave vecu stetu nego korist, kad voze stariji hardware.

Mnogo...pogotovo u zadnjih godinu dana.
Sve se prilagodjevalo najvise Visti a pored toga XP-u.
Sve i jedan noviji program je pravljen za Vistu pa onda i za XP.

Nasao sam nesto za tvoj problem :
1.)klikni na START
2.)desni klik na COMPUTER idi na PROPERTIES
3.)klikni na ADVANCED SYSTEM SETTINGS
4.klik na ADVANCED i onda klik na SETTINGS na STARTUP AND RECOVERY odjeljku
5.)odstikliraj opciju AUTOMATICALLY RESTART pod opcijama SYSTEM FAILURE
6.)klikni OK da ti se zatvori STARTUP AND RECOVERY prozor i klikni jos jednom OK poslije toga zatvori SYSTEM PROPERTIES prozor i poslije toga restartuj racunar.

Ovo ce ti sigurno pomoci

Pazi...
do restarta racunara kod Viste dolazi prilikom javljanja neke greske u radu OS-a...ne male.
Znaci da ti nesto radi neartikulisano u Visti u tim momentima.
U Settings-ima ti je najmesteno da se prilikom javljanja neke vece greske u radu OS-a system sam restart-uje.
Sada ces tu opciju iskljuciti i racunar ti se vise nece sam od sebe restartovati,sto ne znaci da ce greska koja uzrokuje taj problem biti otklonjena.

Tu bi ti trebao da to sam prekontrolises...istestiras.
Kada ti dolazi do javljanja te greske i da na kraju taj program Uninstall-iras ili na najbolji moguci nacin rjesis.

Pisi kako ti se ponasa racunar kada uradis gora navedeno.

Na kraju,zajedno cemo naci rjesenje za problem.

Jos jedno pitanje... Kako da instaliram, promenim na Ruski jezik ovu instalaciju vindowsa? posle bih i vratio, ali mi treba dok instaliram nesto... Problem je u tome sto kad izaberem regional i keyboard, tamo gde bi trebalo da jeste, imam samo da promenim tastaturu. dole imam kao help kako da promenim\instaliram jezik. Kad kliknem na to, on mi kaze da instaliram Novi jezik tako sto cu da kliknem na install, a ja to install nemam... Imam i sliku, samo ne znam kako se ovde kaci... Jel bas mora samo preko internet adrese (da se stavi slika)?

Jos jedno pitanje... Kako da instaliram, promenim na Ruski jezik ovu instalaciju vindowsa? posle bih i vratio, ali mi treba dok instaliram nesto... Problem je u tome sto kad izaberem regional i keyboard, tamo gde bi trebalo da jeste, imam samo da promenim tastaturu. dole imam kao help kako da promenim\instaliram jezik. Kad kliknem na to, on mi kaze da instaliram Novi jezik tako sto cu da kliknem na install, a ja to install nemam... Imam i sliku, samo ne znam kako se ovde kaci... Jel bas mora samo preko internet adrese (da se stavi slika)?

Okacis sliku ovde http://imageshack.us/ dobices negde oko 6 linkova ka toj slici. Jedan od njih je za forume...ma skontaces vec...z:lol:

Reinstalirao sam ga već desetak puta. Probao sam sve moguće verzije (od 2.0 do ove najnovije) i ne radi!z:((
A da probaš Portable Firefox možda?! Ja je koristim i šljaka super, mada koristim XP. Ranije sam imao problem slične prirode.
smiley_emoticons_wink.gif

?

Koristila sam razne browsere... I na kraju dosla do zakljucka da je za moje potrebe IE zadovoljavajuci... pogotovo otkad je IE7 izasao i omogucio otvaranje vise stranice u jednom IE (tabs). Nemam potrebu da koristim Operu/Mozillu ili sta vec drugo.

Izašao je i IE 8, al je to opet stari IE! Opera mi se ne sviđa jer pravi mnogo grešaka na određenim flesh stranama...

IE = Shit

Posebno osmica.
IE8 = BIG shit

Koristite Firefox, Operu, Chrome,........

Zasto? Da li zato sto je MS proizvod ili ima neki drugi razlog?
Ja koristim IE7 i omogucuje mi tabs, stabilna je, vec je instalirana. Ne vidim razlog zasto bih instalirala i koristila bilo koji drugi browser.

IE 8 je jos uvek RC verzija - sto znaci da nije konacna verzija... a posto nije konacna verzija, podrazumeva se da ima problema sa njom...

Back