Microsoft Windows Vista - Opsta Diskusija

Danas kad sam ukljucivao komp pojavio mi se plavi ekran.Restartovao sam komp i onda je sve bilo OK.Kad se ukljucio komp izaslo je ovo:
Windows has recovered from an unexpected shutdown
Windows can check online for a solution to the problem

Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.0.6001.2.1.0.256.1
Locale ID: 1033

Additional information about the problem:
BCCode: 1000008e
BCP1: C0000005
BCP2: 807C7715
BCP3: 88757100
BCP4: 00000000
OS Version: 6_0_6001
Service Pack: 1_0
Product: 256_1

Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump\Mini072908-01.dmp
C:\Users\M@rkO\AppData\Local\Temp\WER-47765-0.sysdata.xml
C:\Users\M@rkO\AppData\Local\Temp\WER19DC.tmp.version.txt

Read our privacy statement:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=50163&clcid=0x0409

Zasto se pojavio tako iznenada?
Inace imam Vistu.

E ovako.... posto sam to bas radio na Microsoft IT MCSA......

recicu ti nesto...... To nije BlueScreen.... ehheheh jer to mu se nije sigurno moglo desiti u systemu... nego samo kada je palio kompjuter.... zatim krenulo mu je ocitavanje windows Viste... i tu mu se desio taj problem....

99.999% sam siguran.... jer smo to bas na proslom predavanju ucili....

da ne komplikujem stvar.... to se moglo desiti zbog greske u formiranju DDR memorije, ili moze biti do hard diska.... a pogotovo ako je u pitanju Maxtor SATA,

to se samo kod Maxtora moze desiti koji ima serijski port takozvani SerialATA

Dugo vec testiram Vistu u mrezi, i ne mogu bas naci neki tezi ``BUG`` (propust)
``TESTIRAM ORGINALNU VERZIJU`` da ne bude zabune... :D

eto.... za sada je sve uredu.... ko se jos dvoumi.... neka se malo i troumi... pa neka razmisli o LINUX :D ja ga vec odavno koristim.... i koristio sam ih dosta... ``Ubuntu, Debian, Red Hat.......`` sami izaberite sebi sta vam odgovara za vase potrebe.....

Ako imate losiju masinu... onda dvoumljenje izmedju LINUX i XP.... ako imate prejaku masinu onda VISTA.... ili bas ako volite LINUX...

Zavisi kome sta treba.... je bez Linux ne mogu raditi....

Za kucnu upotrebu preporucujem orginal Vistu Home :D

ovako, imam jedno prosto pitanje! kako se instalira win vista ultimate?
dea li je isto kao xp?
sta moze da krene naopako?

:think:
Ubacis instalacioni disk... i instalacija ce da ti trazi serijski broj, mozda neka podesavanja... slicno je kao XP.

Sta moze da krene naopako? Nisam sigurna da razumem ovo pitanje...
Moje iskustvo: Instalirala sam Vistu vise puta na vise racunara i nisam imala nikakvih problema tokom instalacije.

instalirao sam. nisam upisao serijski broj, jer ga nemam. da li neko ima crack posto mi demo jos malo istice...

nema kreka ako ti nisu dali "product key" onda to nije orginal cd nego si ga kupio kod nekog za 100 ili 200 dinara :rtfm: :thumbdown:

ali dobro kad ti trazi "product key" za instalaciju mozes da nista ne ukucas i kliknes na next pa posle te nesto pita ti klikni na "no" a ne na "yes" i onda ces imati 30 dana trial verziju windows viste dok ne nadjes krek ili orginal product key :rtfm:

@Anciger

Evo ja ću da ti prodam Vistu za 25E! Može? Prvi put... drugi put... treći put... ;)
U svakom slučaju to neće biti original, jer original košta (zavisno od verzije i pakovanja) ta cena pa x4 najmanje!

Ccc... Inače, da su originali tako jeftini ne bi se prodavali po buvljacima i raznoraznim uličnim tezgama, nego lepo odeš u prodavnicu i ko čovek kupiš. Ma požuri da se ne rasproda, pošto su vidim već uveliko počeli novogodišnji popusti! :rotf:

Ti cesto kupujes u Amazon?Ima dosta jeftinih stvari(posebno mi se dopada sto je postarina besplatna),ali znas da on nije najjeftiniji?ja sam ranije tamo kupovao cesto ali u zadnje vreme....;)

Da. Koristim Amazon. Znam da nije najjeftiniji, ali ako kupim nesto sta nije ispravno - mogu da vratim... (iako je dosad sve bilo OK). Znam da su stvari koje kupim nove, a ne neki polovnjaci, mada, ima opcija i da se kupe koriscene stvari. Bespatna dostava (postarina), naravno da doprinosi pozitivnom iskustvu. :)
Sa drugima sam imala losa iskustva. Primer: kupila sam flash drive sa EBay-a i nije bio ispravan - nije bilo mogucnosti reklamacije. :(

Da. Koristim Amazon. Znam da nije najjeftiniji, ali ako kupim nesto sta nije ispravno - mogu da vratim... (iako je dosad sve bilo OK). Znam da su stvari koje kupim nove, a ne neki polovnjaci, mada, ima opcija i da se kupe koriscene stvari. Bespatna dostava (postarina), naravno da doprinosi pozitivnom iskustvu. :)
Sa drugima sam imala losa iskustva. Primer: kupila sam flash drive sa EBay-a i nije bio ispravan - nije bilo mogucnosti reklamacije. :(
Zar tamo(gde si ti) nema nesto slicni It svet-u ili ovako nesto http://geizhals.at/eu/ pa da odmah vidis ko je najjeftiniji za Artikl koji trazis?

Ma, naucila sam (kroz iskustvo) da najjeftinije ne znaci najbolje. Radje cu platiti malo vise, ali da znam da ako ne radi - mogu da vratim.
Izgleda da me nisi razumela...mislio sam ako,recimo,kupujes Hard Disc Samsung SpinPoint F1 1000GB 32MB SATA II ubacis potpun naziv i izadje ti lista svih prodavnica koje taj HDD imaju...i to od najjeftinijeg do najskupljeg...evo pogledaj(skroluj prema dole da bi videla razliku u ceni izmedju prvog(najjeftinijeg prodavca) i zadnjeg (najskupljeg)....
http://geizhals.at/a260889.html

Nadam se da smo se sad razumeli;)

Poslednja izmena:
A nije ti od pocetka bilo tako?
Btw, sa driverima je nekad fora uzeti i starije, a ne najnovije, ozbiljno.

Nego, jel ima neko simptom, da nece dugo da se ugasi. Lupite mu shut down, a on zeva, ko da mu niko nista nije reako. Sve je i dalje dostupno, desktop, taskbar, start meni, shut down mozete ponovo, nekoliko puta da ponovite, al' jok, ne 'ebe 2%.
I onda tako, posle recimo 1-3min, odluci da se na kraju ipak ugasi.
Meni lici kao da ceka neki proces da zavrsi... ne znam ni ja sta.
U pitanju je Vista SP1, poskidani svi updateovi (recommanded & important). Takodje, pogaseni razni nepotrebni servisi, kao i ona njegova pametovanja, savetovanja isl...

A nije ti od pocetka bilo tako?
Btw, sa driverima je nekad fora uzeti i starije, a ne najnovije, ozbiljno.

Nego, jel ima neko simptom, da nece dugo da se ugasi. Lupite mu shut down, a on zeva, ko da mu niko nista nije reako. Sve je i dalje dostupno, desktop, taskbar, start meni, shut down mozete ponovo, nekoliko puta da ponovite, al' jok, ne 'ebe 2%.
I onda tako, posle recimo 1-3min, odluci da se na kraju ipak ugasi.
Meni lici kao da ceka neki proces da zavrsi... ne znam ni ja sta.
U pitanju je Vista SP1, poskidani svi updateovi (recommanded & important). Takodje, pogaseni razni nepotrebni servisi, kao i ona njegova pametovanja, savetovanja isl...

Koristim Vistu vise od godinu dana i nikada nisam imao takav problem.
Primjetis li mozda da ti se to desava poslije pokretanja nekog od programa.
Da li ti je aktivan Automatic Update??

Back