Microsoft Windows Vista - Opsta Diskusija

ja sam dobio laptop,doneo mi brat iz amerike..na tom laptopu je bila instalirana vista..i meni je pao sistem,a uz laptop nisam dobio nikakve cd-ove,a laptop podrzava samo vistu,tako da sam ja morao da instaliram vistu koju sam skinuo sa neta,i sad mi treba cd-key,posto mi je istekla licenca...zna li neko gde mogu da nadjem cd-keyeve,ili nesto slicno sto bih ogao da uradim...

ja sam dobio laptop,doneo mi brat iz amerike..na tom laptopu je bila instalirana vista..i meni je pao sistem,a uz laptop nisam dobio nikakve cd-ove,a laptop podrzava samo vistu,tako da sam ja morao da instaliram vistu koju sam skinuo sa neta,i sad mi treba cd-key,posto mi je istekla licenca...zna li neko gde mogu da nadjem cd-keyeve,ili nesto slicno sto bih ogao da uradim...
Pozdrav svima....mozda bih imao resenje za tebe...Ja sam pre nekih mesec dana poceo da koristim uporedo na istom kompu XPSP3 i Vistu Home premium sp1 32bit-nu....imam malo slabiji komp ali prilicno dobro radi Vista ijako mi procesor radi na 1.7Ghz i 768mb RAM-a sa graf kartom koja je odavno za penziju fx5200 (planiram da uzmem neku bolju)....Elem skinuo sam sa neta full instalaciju 6 razlicitih verzija Viste i uz istu dobio neki PATCH koji aktivira nije bitno koju verziju imas....javi mi se pa cu ti poslati PATCH...(ne znam da li smem da kacim ovde isti). POZDRAV :bye:

Ja imam problema sa video drajverima...Vista Ultimate x64,grafichka je XFX nVidia GeForce 8500 GT
Koje god drajvere da instaliram problem je samo manje ili vishe izrazen
Trenutno imam forceware 169.32 i skoro uvek kad upalim komp ekran je kao da ga gledash kroz plavo staklo(shto i nije neki problem samo u nVidia control panelu promenim osvezavanje sa 75 na 60 ili obrnuto i slika je onda ok)...samo ne zanm shto?
Juche sam probao da instaliram najnovije mislim da je 175.19 ali kad ih instaliram,Windows SAT nece da zavrshi nikako testiranje(a bez apdejtovanog indexa koje god drajvere imao primetio sam da je sistem mnogo mnogo nestabilniji)
Da ne spominjem shto u igrama koje nisu starije u najboljem zablokira se svakih 5-10 min.Kaze neshto fora "display driver nvlddmkm stopped responding and has recovered"(ovo se inache deshava ponekad i kad nisam u igrama ali jako retko)
Recimo KOTOR,sve je OK teche normalno ali svakih 5 min se zacrni ekran i dobijem to "nvlddmkm stopd responding and has recovered"Kad skeniram hardver u configure meniju KOTOR-a kaze mi da imam stare video drajvere i trazi neke "detonator drivers" vetje od 45.23...koliko sam video na netu detonator drivers su stari nVidia drajveri za XP....pa zar nije vec ovaj forceware koji imam vishe od toga?
Zna li neko koje drajvere da instaliram a da ce protji WinSAT i biti biolji od ovih koje imam,link bi bio neochekivana pomotj...
?????

Vista poseduje sigurnosnu rupu tako ogromnu, da se ne može "zatvoriti". Search Security javlja o prezentaciji koja je održana tokom Black Hat hacking konferencije. Mark Dowd iz IBM Internet Security Systems-a (ISS) i Alexander Sotirov iz VMware Inc-a su demonstrirali fatalnu grešku u Windows Vista operativnom sistemu, toliko problematičnu da se ne može zatvoriti. Njihov metod se zasniva na upotrebi scripting sistema, kao što su Java i elementi .NET framework-a, da bi se pokrenuo "zloćudni kod". Tada se napadaju Vistini Address Space Layout Randomization (ASLR) i Data Execution Prevention (DEP) i to omogućava hakerima da učitaju bilo kakav sadržaj na bilo koju lokaciju korisnikove mašine. Ono što je najgore jeste što je kompletan mehanizam moguće upotrebiti beskanačno mnogo puta. "Ulazak" se ostvaruje preko Internet Exlorer-a ili bilo kog drugog pretraživača.

http://www.bench-market.com/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=16349

Ko zna shta vam rade Ameri...:mrgreen:

Rokaj, snimaj.

Ja imam problema sa video drajverima...Vista Ultimate x64,grafichka je XFX nVidia GeForce 8500 GT
Koje god drajvere da instaliram problem je samo manje ili vishe izrazen
Trenutno imam forceware 169.32 i skoro uvek kad upalim komp ekran je kao da ga gledash kroz plavo staklo(shto i nije neki problem samo u nVidia control panelu promenim osvezavanje sa 75 na 60 ili obrnuto i slika je onda ok)...samo ne zanm shto?
Juche sam probao da instaliram najnovije mislim da je 175.19 ali kad ih instaliram,Windows SAT nece da zavrshi nikako testiranje(a bez apdejtovanog indexa koje god drajvere imao primetio sam da je sistem mnogo mnogo nestabilniji)
Da ne spominjem shto u igrama koje nisu starije u najboljem zablokira se svakih 5-10 min.Kaze neshto fora "display driver nvlddmkm stopped responding and has recovered"(ovo se inache deshava ponekad i kad nisam u igrama ali jako retko)
Recimo KOTOR,sve je OK teche normalno ali svakih 5 min se zacrni ekran i dobijem to "nvlddmkm stopd responding and has recovered"Kad skeniram hardver u configure meniju KOTOR-a kaze mi da imam stare video drajvere i trazi neke "detonator drivers" vetje od 45.23...koliko sam video na netu detonator drivers su stari nVidia drajveri za XP....pa zar nije vec ovaj forceware koji imam vishe od toga?
Zna li neko koje drajvere da instaliram a da ce protji WinSAT i biti biolji od ovih koje imam,link bi bio neochekivana pomotj...
?????

Mozda ce zvucati glupo....ali da nisi slucajno instalirao drajvere za OS XP a ne za Vistu? Pa ti to pravi problem....:roll:

Ne,nisam bash toliki debil-uvek drajveri za Vistu 64
trenutno mi deluje kao da sam reshio problem...izbrisao sam sve drajvere i preko windows update mi je automatski skinuo i instalirao za 8500.....za sada je ok,samo jedamput mi se desilo to"display driver nvlddmkm stopped responding"...i uspeo sam i WinSAT-u da izguram da im izrachuna koeficijent.
I nije ovo samo moj problem,,,chitao sam na netu da dosta ljudi ima i da nemaju pojma zasho...neki kazu zbog napajanja?meni to bzvz objashnjenje.

Ne,nisam bash toliki debil-uvek drajveri za Vistu 64
trenutno mi deluje kao da sam reshio problem...izbrisao sam sve drajvere i preko windows update mi je automatski skinuo i instalirao za 8500.....za sada je ok,samo jedamput mi se desilo to"display driver nvlddmkm stopped responding"...i uspeo sam i WinSAT-u da izguram da im izrachuna koeficijent.
I nije ovo samo moj problem,,,chitao sam na netu da dosta ljudi ima i da nemaju pojma zasho...neki kazu zbog napajanja?meni to bzvz objashnjenje.

Imas program pod imenom Driver Detector.
On ce da ti izcita tacno sve sta imas i sta ti je novo potrebno za sistem.

Pokusaj i javi sta si uradio...pozzz...

Hvala
Mislim da je ovaj lik sa tog linka u pravu kad kaze:

"After I read a lot of forums I realized that they have one thing in common: All who suffer from the nvlddmkm errors HAVE some kind of GEFORCE GARPHICS CARD....So, it’s nvidia who causes the problem no doubt, NOT MICROSOFT AND WINDOWS VISTA!!! And not Intel or AMD! It seems Nvidia is unable to write a correct driver for the new operating system."

To je i neki moj laichki zakljuchak,Jer kad sam menjao razna grafichka podeshavanja u KOTOR-u sve dok nisam podesio da moze da se igra normalno (lude boje,texture sve jednolichne,zatamnjenje ekrana itd.itd.) kreshirao je stalno s tom porukom"nvkdm has stop...and recovered"

Ko shto rekoh juche mislim da sam reshio problem..bar vecim delom,ali ne gasim komp ceo dan kad ga jednom ukljuchim..pa cu javiti sutra ako se ponovi...
Sad kad razmislim ako je grafichka a ne vista mozda i nije za ovu temu:lol:?

Danas sam instalirao Vistu Ultimate 32bit-nu. Radi super. Instalirao sam sve drajvere bez problema osim drajvere za zvucnu. Znaci njih sam instalirao ravno 8 sati. Prvo skinem neke za Vistu i kad ih instaliram rade mi svi zvucnici (5.1 Sistem), ali Woofer i Center rade slabo, jedva da se cuju. Zatim instaliram drajvere koje sam imao na XP-u. Ali opet nece da rade, ovog puta nisu radila zadnja dva dok je Woofer i Center radio normalno. I na kraju skinem neke drajvere za XP instaliram ih i rade normalno. Danas me nesto prati nesreca, polomio sam CD sa drajverima za karticu koji sam dobiokad sam je kupio.:lol:

Hvala
Mislim da je ovaj lik sa tog linka u pravu kad kaze:

"After I read a lot of forums I realized that they have one thing in common: All who suffer from the nvlddmkm errors HAVE some kind of GEFORCE GARPHICS CARD....So, it’s nvidia who causes the problem no doubt, NOT MICROSOFT AND WINDOWS VISTA!!! And not Intel or AMD! It seems Nvidia is unable to write a correct driver for the new operating system."

To je i neki moj laichki zakljuchak,Jer kad sam menjao razna grafichka podeshavanja u KOTOR-u sve dok nisam podesio da moze da se igra normalno (lude boje,texture sve jednolichne,zatamnjenje ekrana itd.itd.) kreshirao je stalno s tom porukom"nvkdm has stop...and recovered"

Ko shto rekoh juche mislim da sam reshio problem..bar vecim delom,ali ne gasim komp ceo dan kad ga jednom ukljuchim..pa cu javiti sutra ako se ponovi...
Sad kad razmislim ako je grafichka a ne vista mozda i nije za ovu temu:lol:?

definitivno nije Vista,posle tvojeg problema malo sam trazio po netu...Neces verovati ali kompanije poput DELL i HP-a itd...(da ne nabrajam) su ulozili zalbe tj. reklamacije za nVidijine graficke karte, razlog je : "postale su nestabilne u radu na novim operativnim sistemima"..... :thumbdown:

nesto me zeza hp, verovatno mi upao neki virus ili slicno, tako da cu sad sa skinem vistu, imam athlon 4600+ graficku 8600gt i memoriju 1giga, a ce da radi dobro kod mene? i da je instalirm na 32 ili 64 bita? koliko koliko je velika? ja sam naso dve verzoke, imaju oko 700 mb sad ne znam koju da instaliram,
1.Windows SP3 Xp-Vista Final Edition with 25 best themes
2.Windows XP Vista SP3 SlickOS2 for All Sata

To sto si nas'o nije Vista, ja imam Vistu Ultimate na jedan DVD. A kad sam je instalirao zauzela je oko 11gb. Sto se tice procesora i graficke trebalo bi da ti radi kako treba, a za memoriju nisam siguran. Ma instaliraj ti to, ako meni radi dobro na AMD Athlon 2000+ 1.7MHz, ATI ASUS x1650pro 256DDR2 i 1.5GB rama radice i tebi... I instaliraj 32bit-nu Vistu...:bye:

Back