Mesoviti brak

• Začetnik teme Začetnik teme Jelena_bgd
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ova tema je zivi dokaz zasto je dobro biti ateista!

Briga mene ko je koje vere, da li se krsti, klanja ili sta vec, koje je boje koze, sa kog je kontinenta... vazno je ono sto osoba ima u GLAVI... ako je osoba OK, i nju ce za te stvari takodje biti briga...

a rodbina... ko 'ebe rodbinu? Je l' se oni zene/udaju ili vi???

Ako se volite, smognite snage i zajedno izgurajte na tom putu, ne obaziruci se na sve okolo vas, jer vama vasa sreca treba biti najvaznija... to da li ce tvoja majka ili njegov otac biti razocarani ne treba te uopste interesovati - njihov problem sto su jos uvek mislima u XV veku!

Stvarno se rasprava na ovu temu otegla i kada sam se ukljucila, uradila sam s razlogom...Eto, i moja majka kada se udala za tatu, njeni roditelji, moji baka i deda su bili protiv toga, cak nisu ni razgovarali sa mamom neko vreme ...a onda smo dosli na svet brat i ja...i sve je proslo. Stavise, nekoliko godina smo ziveli sa bakom i dedom i nikada nikakvih problema nije bilo...jednostavno, ljudi su videli da je moj otac iako druge nacije dobar covek i da je moja majka zadovoljna zena...Baka mi je pre nekoliko godina priznala da je pogresila, kao sto misli i da je i njena sestra uvidela da je pogresila: kada su se kceri bakine sestre, dakle moje tetke, udavale baba-tetka je dolazila i babi se hvalila kako divne zetove ima a eto cak su i iste nacije kao i oni ( a ne kao moja majka...)ali, kako je za srecan brak nekad ipak potrebno nesto drugo a ne nacija, obe su ostavljene: jednu je muz ostavio dok je jos bila u drugom stanju, a drugi se propio i razveo se od zene.A moja mama i tata sve ovo vreme zive u braku i lepo se slazu...Obe tetke su se kasnije udale ( za Srbe, za divno cudo) i oba su zeta mojoj tetki bolji od ovih prvih, danas se nikome ne ruga... I jos kako je baba-tetka danas bila kod jednog od zetova i kceri na slavi...
Ja znam da nas ima razlicitih, i da je ovo samo jedna prica, ali eto...svasta je moguce,svasta se desava...vreme je cudo, ono sto je lose danas ispadne ne tako lose kasnije...

Incognito:
Ova tema je zivi dokaz zasto je dobro biti ateista!

Briga mene ko je koje vere, da li se krsti, klanja ili sta vec, koje je boje koze, sa kog je kontinenta... vazno je ono sto osoba ima u GLAVI... ako je osoba OK, i nju ce za te stvari takodje biti briga...

a rodbina... ko 'ebe rodbinu? Je l' se oni zene/udaju ili vi???

Ako se volite, smognite snage i zajedno izgurajte na tom putu, ne obaziruci se na sve okolo vas, jer vama vasa sreca treba biti najvaznija... to da li ce tvoja majka ili njegov otac biti razocarani ne treba te uopste interesovati - njihov problem sto su jos uvek mislima u XV veku!

Ma ne mogu da verujem da je Incognito napisao nesto ovako?! Da li bi mogao ozeniti siptarku Incognito, koja je isto ateista kao i ti ??

Anonymous:
Ma ne mogu da verujem da je Incognito napisao nesto ovako?! Da li bi mogao ozeniti siptarku Incognito, koja je isto ateista kao i ti ??

Zasto da ne? ... Kakve veze ima da l' je Siptarka ili Srpkinja? ... Djubreta i sljama, bas kao i normalnih i postenih ljudi, imas na obe strane, i kod nas i kod njih... E sad, ja sam trenutno sa Slovenkom tako da nemam nameru 'traziti' novu devojcicu, ali mi ne bi smetalo ni da je moja devojcica Siptarka, Bugarka, Romkinja, crnkinja, Japanka... Meni to ne igra ama bas nikakvu ulogu...

To sto su tebi od malena ugradili predrasude o Siptarima, Romima, Bugarima i kome sve ne, nije razlog da ne pogledas malo logicki na celu situaciju. Da je ovo kojim slucajem 'siptarski' forum (sto ne znaci da nisu dobrodosli), pitanje bi bilo 'Da li bi mogao ozeniti srpkinju?!?'...

To sto su zakuvali bolesnici sa obe strane, i napravile jaz izmedju naroda/vera (a vidimo dokle je to doslo), ne znaci da se to treba postovati i podlegnuti takvim misljenjima...

Zar mi nemamo poslovicu: 'Brat je mio, koje vere bio.'? ...

Manite se predrasuda - idiota ima svuda po svetu... njih treba izbegavati, a ne celu naciju zbog neke price koju vam je pricao deda kad ste bili mali i tako vas indirektno trovao nacionalizmom...

[quote="Incognito

To sto su tebi od malena ugradili predrasude o Siptarima, Romima, Bugarima i kome sve ne, nije razlog da ne pogledas malo logicki na celu situaciju.
[/quote]
Deckoooooo,ne radi se ni o kakvim predrasudama koje su ugradjivane od malena,radi se o poznavanju naroda i njihovih karakteristika...naravno da nisu svi isti niti mogu da budu,ali nemoj da pricas o stvarima koje ne znas.Verovatno u zivotu nisi video Siptara,pa zato imas takvo misljenje.Pitala bih te za istu stvar da si izbeglica sa Kosova i Metohije...Zbog takvih kao sto si ti sve vise nestajemo...Hajde zivi svoju bajku negde drugde...

SUZY Q.:
Deckoooooo,ne radi se ni o kakvim predrasudama koje su ugradjivane od malena,radi se o poznavanju naroda i njihovih karakteristika...naravno da nisu svi isti niti mogu da budu,ali nemoj da pricas o stvarima koje ne znas.Verovatno u zivotu nisi video Siptara,pa zato imas takvo misljenje.Pitala bih te za istu stvar da si izbeglica sa Kosova i Metohije...Zbog takvih kao sto si ti sve vise nestajemo...Hajde zivi svoju bajku negde drugde...

E, ovako... posto sam poreklom sa juga Srbije, i dugi niz godina sam ziveo 'dole' ZNAM kakvi su ljudi... Znam verovatno vise Siptara nego ti Srba... Stavise, jedan od najboljih drugova mi je bio Siptar (bio ne zbog sranja koje je nastalo, vec sto se covek okrenuo narkomaniji i skroz propao)...

Siptari nisu nista gori od nas Srba... To sto mi ne mozemo da razumemo njihova shvatanja, ne znaci da smo mi bolji od njih, jer i oni tako ne mogu da ukapiraju nas.

To sto se kao narodi 'mrzimo' nastalo je zbog medija i politike... Satanizovani su Siptari kod nas, satanizovani su Srbi kod Siptara... I samo treba mala iskrica da zapali vatru...

Svi ljudi su ISTI kad se rode... Vazno je ono sto im je u glavi, a ne odakle dolaze, kom bogu se klanjaju, koje su boje koze itd.!

Jelena da te prvo pozdravim.Ja sam iz Novog Pazara, imam 39 godina i oženjen sam već 15 godina sa Muslimankom. I ja sam takođe Musliman.Kao prvo,šta god da ti mi ovde savetujemo, desiće se što se desit mora. Kao drugo, nisam pristalica mešanih brakova iz više razloga: na jednu stranu mora da pretegne pre ili kasnije,pa onda deca . Bio ja Musliman ili Srbin nebih mogao da gledam da mi dete ide u džamiju ili u crkvu da bih udovoljio supružniku. Rodbina supružnika, e to je već nešto malo teže.Znaš kako zet voli taštu i snajka svekrvu, to već spada u domen Naučne fantastike. A tek kada je jedno od njih druge vere.Prema tome SVAKO SVOME.A sad što se tiče onih koji ovde pljuju po Muslimanima,niko nije savršen.Verujem u Boga jedinoga.Idem i džamiju kada mogu, obavezno Petkom.Nisam ekstremista,imam dosta prijatelja po celoj Srbiji,studije sam završio u Beogradu pre petnaestak godina osećam se građaninom ove zemlje SRBIJE.Ni moj pradeda se ne seća kada mu se deda doselio u ove krajeve. Prelistajte malo udžbenike istorije pa ćete videti da je mnogo muslimana dalo svoje živote u I Svetskom ratu baš za Srbiju. Dakle dobro razmisli

Hteo bi pro da vas sve pozdravim pa onda i da odgovorim na datu temu ovaj muslimanske sam vjeroispovijesti ali ateista u dusi mada sam se za Vaskrs ili uskrs (kad su se farbala jaja ne znam stvarno koji je to praznik od ta dva) zadesio kod brata koji je ozenjen Srpkinjom koja nosi krst koja ima pravo da ide u crkvu naravno imaju i dijete prelijepog sina koji se zove Elvis ali je stvar najgora zato sto je malog majka vaspitala pa ga je navrnula na svoju vodu (pricam prostim govorom da bi me svi svatili) i za praznik je cijela kuca bila izlijepljena slikama srpskih svetaca na Elvisovom grlu krst iako ima i ime i prezime muslimansko mada je to nevazno, ako su vec odlucili da budu zajedno on kao musliman i ona srpkinja mijesu trebali dijete samo djelimicno vaspitat. Iskren da budem ni malo mi nije bilo lako kad sam video te scene a niti mom bratu, i zato vam preporucujem iz svoje baste berite cvijet da ne bude svadje sutra sve je OK prvih mesec dva, godinu ali posle sta posle.
Bio sam pristalica tih mesovitih brakova i sad bi se ozenio djevojkom druge vere ali bi u startu trazi kompromis da ne bude sjutra da mi se sn setka sa krstom oko vrata po kuci ili ni jedno ili oboje.
Pozdrav od Maglajca...

Anonymous:
Hteo bi pro da vas sve pozdravim pa onda i da odgovorim na datu temu ovaj muslimanske sam vjeroispovijesti ali ateista u dusi mada sam se za Vaskrs ili uskrs (kad su se farbala jaja ne znam stvarno koji je to praznik od ta dva) zadesio kod brata koji je ozenjen Srpkinjom koja nosi krst koja ima pravo da ide u crkvu naravno imaju i dijete prelijepog sina koji se zove Elvis ali je stvar najgora zato sto je malog majka vaspitala pa ga je navrnula na svoju vodu (pricam prostim govorom da bi me svi svatili) i za praznik je cijela kuca bila izlijepljena slikama srpskih svetaca na Elvisovom grlu krst iako ima i ime i prezime muslimansko mada je to nevazno, ako su vec odlucili da budu zajedno on kao musliman i ona srpkinja mijesu trebali dijete samo djelimicno vaspitat. Iskren da budem ni malo mi nije bilo lako kad sam video te scene a niti mom bratu, i zato vam preporucujem iz svoje baste berite cvijet da ne bude svadje sutra sve je OK prvih mesec dva, godinu ali posle sta posle.
Bio sam pristalica tih mesovitih brakova i sad bi se ozenio djevojkom druge vere ali bi u startu trazi kompromis da ne bude sjutra da mi se sn setka sa krstom oko vrata po kuci ili ni jedno ili oboje.
Pozdrav od Maglajca...

eto vidis!!!ja se potpuno slazem sa ovim covekom.sve je o.k. akoradis sta ti muz kaze,ali ako vodis svoju politiku on trpi malo posle ne trpi vise nego svadja ili pesnice.razmisli!!! zasto covek da se udaje ili zeni ako ne moze da sprovodi onoo sto je ucio da treba.a sto se tice kompromisa,vidi nasu drzavu pa ces shvatiti kakvi smo za kompromise i poboljsanja.
I NA KRAJU,OVA JE DEVOJKA POSTAVILA TEMU DAVNO,DA LI BI MOGLA DA ODGOVORI KAKAV JE TOK VEZE NJEZINE SADA????

Ja sam dijete iz mjesanog braka, mama srpkinja, tata hrvat.Jos nisam vidjela sretniji brak, toliko ljubavi...Danas kada ih gledam ne mogu vjerovati da se toliko vole kao i prvog dana.
Moje decki su bili raznih nacionalnosti i nikada nije bilo problema i nikada nisam na osnovi nacionalnosti birala muskarce.
Samo se zapitaj dali ga volis i dali zelis sa njim provesti zivot, ako zelis problem je rijesen.

prvo, od svih onih iz mesovitih brakova koji su dali odgovore i koji su te podrzali samo je u jednom slucaju otac srbin!? da li si primetila da se u (makar) 90% slucajeva prilikom pomena reci mesoviti brak misli na brak srpkinje i muslimana. pogledaj malo nazad u istoriju u doba "mira, ljubavi, slobode", doba komunizma kada se nije gledalo ko je ko. e izgleda da samo srbi nisu gledali. nadji iz tog doba brakove izmedju muslimanke i srbina.

jedno je sigurno vas dvoje bi mogli da zivite normalno u beogradu ili nekom drugom gradu sa srpskom vecinom. tu verovatno necete imati problema, ali budi sigurna da ako odete u pazar, tvoj ce se zivot pretvoriti u nocnu moru. tvoj covek nece biti onaj isti momak iz beograda.

mislim da se u velikom broju slucajeva odnos muslimana prema srbima moze definisati recima: prezir, podmuklost, mrznja...

evo nekoliko postova na temu "seks u pazaru" pa ces videti sta stvarno misle o srpkinjama. za vise informacija pogledaj topic sama. (ovde se ogradjujem od isto tako neotesanih srba koji se mogu videti na topicu)

STRAVA
Gost
Mali stvarno si glup ti izgleda nisi bio u Pazar. Tamo su ti sve devojke postene nemozes ti njih to sto ti kazes ajmo pipa i ostala ekipa jer mi nase devojke volimo zato jer su ciste kad udju u brak ali zato vreme onomalo Srpkinja po Pazaro koje drzimo tamo samo zbog toga dopravismo ako neverujes mozes ih pitati ne kriju one to jer koja proba Cunu od Turina nemoze vise surlu na oci da vidi.

Odgovor na temu
Gost

Odgovor na temu: Najbolje je kad Pazarac ode u Rasku, nadje neku Srpkinju i poje8e je za 20 eura. Tako to rade momci iz Novog Pazara!

Turcin
Gost

Pon, 26. januar 2004 13:52 ***** Odgovorite sa citatom

--------------------------------------------------------------------------------

Neznam sta da vam kazem osim samo da ste veoma smesni jer to sto pricate i sami znate da nije istina jer i ako svi ljudi nisu isti niti savrseni moguce je naci i od nasih cura one koje to rade ali je broj toliko mali da je zanemarljiv naspram vasih cura. NAci postenu srpkinju je isto toliko tesko kao naci nepostenu muslimanku zato zatvorite usta pokrijte se po glavi i sutite. Reci ti meni ime jednog striptiz bara, kafane itd gde mozes naci nasu devojku za pare ja cu ti licno platiti a ja tebi mogu navesti bar 5 mesta u Pazaru gde vase postene cure iz Srbije zaradjuju na posten nacin hleb tako sto primaju kitu sa osmehom od nas Muslimana. Ja sam toliko * srpkinja da mi je vise i toga dosta ako imate nesto protiv nasih cura jedini razlog moze biti bas to sto nedaju vama pa da ste sa neba pali jer vise voli cistog okupanog Muslimanasa osunecenom kitom nego usmrdelog zapuhljalog srbina koji nema prebijene banke u dzepu tako vam je to nismo vam one krive sto smo pametniji pa imamo love i sto smo naravno lepsi kulturniji itd. Zato kitu u skae drkajte na vase kurvice a nase cure ne ukljucujte u razgovor je 98% od vasis majki nije bila nevina kad se udala znaci nemoj da se iznenadis kad te neki ciko sretne na ulici i pomazi po glavi verovatno se samo podseca tvoje mamice kad je bila mlada kako se cepala koda ce joj grinja pojesti * ako je ne pocese dobro. Bre ja bi se ubio kad bi znao da je moja majka bila sa nekim pre moga oca ili da daleko bilo ozenim neku koja je spavala sa neki pre mene nebih nikad dozvolio da se moja deca posle svega stide svoje majke. Zabrana Sexa pre braka nije nesto novo to je u svim religijama zabranjno nije jedino İslamom zabranjen jer za to postoji vise razloga jedan od razloga je gore navedeni da posle nemoras da trazis po ulici ko ti je mamu kresno kad je bila mlada itd. Vi Srbi nista ne postujete ni veru ni nista a smeta vam kad neku postuje veru kao nase cure a one to ne rade samo zbog te udaje vec iz moralnih razloga da sacuvaju obraz i ponos svoje porodice. glupi ste vi za ovu pricu verovatno vam treva recnik da vidite sta znaci MOral, Ponos, Obraz porodice itd vama nista nije sveto zato vas svi gaze. Drugi put molim vas nadjte da kritikujete nesto u cemu ste stvarno bolji od nas a nase devojke ostavite na miru jer one zasluzuju svaku pohvalu i dicenje od svih nas kad odbiju sex.

osmatrac:
prvo, od svih onih iz mesovitih brakova koji su dali odgovore i koji su te podrzali samo je u jednom slucaju otac srbin!? da li si primetila da se u (makar) 90% slucajeva prilikom pomena reci mesoviti brak misli na brak srpkinje i muslimana. pogledaj malo nazad u istoriju u doba "mira, ljubavi, slobode", doba komunizma kada se nije gledalo ko je ko. e izgleda da samo srbi nisu gledali. nadji iz tog doba brakove izmedju muslimanke i srbina.

jedno je sigurno vas dvoje bi mogli da zivite normalno u beogradu ili nekom drugom gradu sa srpskom vecinom. tu verovatno necete imati problema, ali budi sigurna da ako odete u pazar, tvoj ce se zivot pretvoriti u nocnu moru. tvoj covek nece biti onaj isti momak iz beograda.

mislim da se u velikom broju slucajeva odnos muslimana prema srbima moze definisati recima: prezir, podmuklost, mrznja...

evo nekoliko postova na temu "seks u pazaru" pa ces videti sta stvarno misle o srpkinjama. za vise informacija pogledaj topic sama. (ovde se ogradjujem od isto tako neotesanih srba koji se mogu videti na topicu)

STRAVA
Gost
Mali stvarno si glup ti izgleda nisi bio u Pazar. Tamo su ti sve devojke postene nemozes ti njih to sto ti kazes ajmo pipa i ostala ekipa jer mi nase devojke volimo zato jer su ciste kad udju u brak ali zato vreme onomalo Srpkinja po Pazaro koje drzimo tamo samo zbog toga dopravismo ako neverujes mozes ih pitati ne kriju one to jer koja proba Cunu od Turina nemoze vise surlu na oci da vidi.

Odgovor na temu
Gost

Odgovor na temu: Najbolje je kad Pazarac ode u Rasku, nadje neku Srpkinju i poje8e je za 20 eura. Tako to rade momci iz Novog Pazara!

Turcin
Gost

Pon, 26. januar 2004 13:52 ***** Odgovorite sa citatom

--------------------------------------------------------------------------------

Neznam sta da vam kazem osim samo da ste veoma smesni jer to sto pricate i sami znate da nije istina jer i ako svi ljudi nisu isti niti savrseni moguce je naci i od nasih cura one koje to rade ali je broj toliko mali da je zanemarljiv naspram vasih cura. NAci postenu srpkinju je isto toliko tesko kao naci nepostenu muslimanku zato zatvorite usta pokrijte se po glavi i sutite. Reci ti meni ime jednog striptiz bara, kafane itd gde mozes naci nasu devojku za pare ja cu ti licno platiti a ja tebi mogu navesti bar 5 mesta u Pazaru gde vase postene cure iz Srbije zaradjuju na posten nacin hleb tako sto primaju kitu sa osmehom od nas Muslimana. Ja sam toliko * srpkinja da mi je vise i toga dosta ako imate nesto protiv nasih cura jedini razlog moze biti bas to sto nedaju vama pa da ste sa neba pali jer vise voli cistog okupanog Muslimanasa osunecenom kitom nego usmrdelog zapuhljalog srbina koji nema prebijene banke u dzepu tako vam je to nismo vam one krive sto smo pametniji pa imamo love i sto smo naravno lepsi kulturniji itd. Zato kitu u skae drkajte na vase kurvice a nase cure ne ukljucujte u razgovor je 98% od vasis majki nije bila nevina kad se udala znaci nemoj da se iznenadis kad te neki ciko sretne na ulici i pomazi po glavi verovatno se samo podseca tvoje mamice kad je bila mlada kako se cepala koda ce joj grinja pojesti * ako je ne pocese dobro. Bre ja bi se ubio kad bi znao da je moja majka bila sa nekim pre moga oca ili da daleko bilo ozenim neku koja je spavala sa neki pre mene nebih nikad dozvolio da se moja deca posle svega stide svoje majke. Zabrana Sexa pre braka nije nesto novo to je u svim religijama zabranjno nije jedino İslamom zabranjen jer za to postoji vise razloga jedan od razloga je gore navedeni da posle nemoras da trazis po ulici ko ti je mamu kresno kad je bila mlada itd. Vi Srbi nista ne postujete ni veru ni nista a smeta vam kad neku postuje veru kao nase cure a one to ne rade samo zbog te udaje vec iz moralnih razloga da sacuvaju obraz i ponos svoje porodice. glupi ste vi za ovu pricu verovatno vam treva recnik da vidite sta znaci MOral, Ponos, Obraz porodice itd vama nista nije sveto zato vas svi gaze. Drugi put molim vas nadjte da kritikujete nesto u cemu ste stvarno bolji od nas a nase devojke ostavite na miru jer one zasluzuju svaku pohvalu i dicenje od svih nas kad odbiju sex.

evo o ovome ti govorimo.vidis cime se oni dice.time sto ih uvjere djevojke da su nevine.kako vas nije sramota da se dicite glupacama koji se okolo J"bu sa k/rvama za 20 Eura.kad bih ja cula da je moj muz to radio,odmah bih ga ostavila.a sto se tice postenih slucajeva,tko ti je rekao da nema postenih Srpkinja.ja sam se udala nevina a i moj je muz bio nevin.obadvoje smo visoko obrazovani ljudi sto znaci da nam nista ne fali.poznavali smo se od 14.g.,i bili devojka i momak sve do 25.kad smo zavrsili fakultete i tek tada se uzeli i stupili u intimne odnose.ne znam koja je djevojka tako glupa kao te Muslimanke koje si opisao.cuvati se za nekog tko se okolo prlja sa ku!vama.to je veca uvreda casti nego da dodjes nevin u brak.tako da ne znam tko je ludji,Srpkinje koje na to ne gledaju kao ni ostatak kulturnog sveta ili Muslimanke koje se cuvaju za Prljavce.nase zene bar znaju da uzivaju,a vase su jadne osudjene samo na muza koji je uz to dosao prljav u brak.EVO DJEVOJKO SA KIM CES HLADITI KASU U BUDUCNOSTI!!!!I JOS JEDNO!!!MOJ STRIC JE BIO TAKO OMILJEN KOD MUSLIMANKI KAO MOMAK DA NE ZNAM KOJU NIJE SREDIO.NAJSMJESNIJE JE KAD BI ISAO SA UDATOM.ON IZ KREVETA NA PROZOR,A MUZ SA POSLA NA VRATA.KAD SE SETIM SVIH PRICA O TOME STA JE RADIO SAMO MI SE NASMIJE NA TVRDNJE DA SU DEVOJKE POSTENE U pAZARU TOLIKO KOLIKO TI TVRDIS.

A sta je to posteno u nevinosti??? Pre bih to nazvao emocionalnom nezreloscu i neizivljenoscu, nego postenjem...

Ako se neka (ili neko) 'cuva' do, recimo, svoje 30-e (tj. do braka) pre ce biti da je nenormalna, nego da je postena... Genetika i nagoni su neumoljivi, pa kad zena pokusa to da prikrije nekim laznim moralom (vise cu vredeti ako nevina udjem u brak) to se ili zavrsi nepopravljivo isfrustriranom osobom, ili ce ona raditi sve kao i ove 'nepostene' (pa cak i vise od toga) s' tim sto nece dozvoljavati vaginalni seks... Oralni, analni, sado-mazo... ma samo kazi, nije problem sve dok nije vaginalni jer, zaboga, ona hoce da sacuva to parcence sluzokoze izmedju njenih nogu koje datira jos od preistorije kad je bilo potrebno da bi ocuvalo sistem za razmnozavanje tokom detinjstva zbog nehigijenskih uslova u kojima se zivelo...

I takva devojka je 'postena', a ove su nepostene sto ne potiskuju svoje nagone i time sprecavaju neminovne frustracije???

Izadjite malo iz okvira zatucanosti... To parcence sluzokoze izmedju nogu nema danas nikakvu funkciju, i ne govori o pameti, postenju i cemu vec... Kad bi mene neko pitao, doneo bih zakon da se to odstranjuje jos prilikom rodjenja... Zasto da se zenama ne omoguci da 'prvog puta' uzivaju kao i muskarci, bez bola i straha od istog? ... I zasto dozvoljavati kromanjoncima da zbog toga ucenjuju devojke?

Taj mit o nevinosti i postenosti jos uvek odrzavaju kromanjonci koji se plase sopstvenog neuspeha u krevetu, pa ako zena nije probala nesto drugo kako moze znati je l' njen muz dobar il' los? ... Sovinisticke svinje koje mere devojke na 'postene' i 'nepostene' treba streljati!

Pogledajte ovu situaciju:

Ja sam Srbin,mama mi je Hrvatica,zivim u Republici Srpskoj,imam drugove iz djetinjstva sledecih vjera nacija:
trojica tata im Srbin mama Hrvatica.Jedan tata Hrvat mama Srpkinja.Jedan tata Hrvat mama Muslimanka.Dvojica tata Musliman mama Srpkinja.Jedan tata Srbin mama Muslimanka.Dvojica cisti Srbi.

Od ljudi sa kojima se druzim:
Srba 9
Hrvata 1
Bunjevaca 1
Rumuna 1
Madjara 1
Muslimana 2
tata Srbin mama Hrvatica: 2
tata Hrvat mama Srpkinja: 2
tata Musliman mama Srpkinja: 1
tata Srbin mama Bunjevka: 1

a s kojima se malo vise druzim:

Srba:3
tata Srbin mama Hrvat:2
tata Musliman mama srpkinja:1

cifre su otprilike precizne,tu i tamo variraju.
Od ovih koje znam u Bosni svi su bili u srpskoj vojsci(mislim njihove tate) i vecina se osjecaju nekako kao da pripadaju skracenoj Jugoslaviji(SCG i RS).I da, sve ove porodice su zajedno nikom nije palo na pamet da se zbog rata razvode. :roll:

Zivim u Vojvodini i ne mogu da shvatim da se uopšte raspravlja o ovakvim temama. Ja sam iz mešanog braka, udala sam se za ćoveka treće nacije, moj brat je oženio devojku četvrte nacije (u Vojvodini naime živi, ako se ne varam, oko 35 nacija). Sve praznike slavimo, bez obzira što vera kod nas u familiji ima ... (naime, svi nabrojani su ne samo različite nacije, već i vere - unijati, protestanti, katolici, pravoslavci). Svako drži do svojih običaja. Inače, ne treba zanemariti ni činjenicu da se mešanjem krvi dobijaju najlepša i najpametnija deca. Mi smo, eto, svi fakultetski obrazovani. I, usput, moj tata je Srbin koji je oženio devojku druge vere, a i brat se deklariše kao Srbin. To dodajem čisto zbog komentara da se samo Srpkinje udaju za druge nacije.
Ako nekog voliš i s njime se slažeš nema potrebe da razmišljaš o raličitoj veroispovesti. Naravno, bitno je pre braka se dogovoriti o tome da će svaki bračni drug poštovati pravo onoga drugoga na držanje svojih običaja.

...odrasla sam u mesovitom braku...
Roditelji su mi se savrseno slagali oduvek a i sada...
i oni a i ja smatram da je ljubav i razumevanje i tolerancija jedino sto nas ljude spaja i razdvaja...

E pa ovako - nisam dete iz mesovitog braka (srecnog). Imam par drugarica koje su iz mesovitih brakova uglavnom Srba-Hrvata, neki su srecni, drugi ne - pravila nema.
Udata sam za coveka druge nacije ali iste vere i iako zivim u srecnom braku, barijera je dosta - jezickih, kulturnih (naravno, u nasu korist - niko kao Srbi!?!). No to je vec neka druga tema i nije predmet ovde.
Sto se Muslimana tice nemam nista protiv njih, neka zive isto kao sto i mi zivimo. No duboko verujem da oni imaju sasvim drugaciju filozofiju zivota od nase, razlike su naravno uslovljene razlicitom religijom, a ono sto mi najvise smeta je neki fanatizam koji mislim da mi ne posedujemo. Mi imamo malo onog "Srbi su najbolji, najpametniji, bozanski narod" i tako to, ali to nije uslovljeno pravoslavljem, vec jednostavno nasom preuvelicanom slikom o samim sebi. Mislim da bih se pre usudila da se udam za Kineza nego za muslimana. Ne znam zasto, cak me nekako i plasi taj njihov fanatizam.
Dacu ti jedan skorasnji primer. Jedna od mojih najboljih drugarica ovde, Grkinja/Kipranka udata deset godina za Sirijca, dve cerke. Prelepa ljubav (koja mi cak u ovim godinama izgleda smesna - drzimo se za ruke, kuco-maco po ceo dan, ona ne moze da spava i place po celu noc ako je on na putu i tako to). Cak zmo je poprilicno zajebavali zbog njene skoro tinejdzerske zaslepljenosti posle 10 godina braka, ali lepo da takve ljubavi postoje, mislih. Lepa kuca, automobili, dobri poslovi, lep drustveni zivot, i sve su sami stekli bez neke pomoci sa strane. Ne neko bogatstvo, ali sasvim normalan zivot. Decu krstise u pravoslavnim crkvama, cak se i on prekrstio u pravoslavlje jer je ona vrlo posvecena crkvi i to joj je dosta znacilo, a on se nije bunio. I odose tako za novogodisnje praznike u Siriju (u kojoj su bili milion puta pre toga u poseti njegovima), i kako krocise izvan aerodroma on joj je saopstio da je odlucio da iz Sirije vise odlaziti nece, da ce nastaviti svoj zivot tu, stavio ih sve tri na stop-listu da ne mogu da izadju iz zemlje. I neverica, i preklinji, i kukaj, i moli, i razgovaraj logicno - neumoljiv. objasnjenje - po muslimanskim zakonima muz odlucuje o sudbini i prebivalistu (i svemu ostalom) porodice, a uloga zene je da slusa supruga i aminuje njegovim odlukama (citaj zapovedima). uzged budi receno, oboje su fakultetski obrazovani, urbani ljudi, da ne bude zabune. Onda je promenila taktiku, svadjala se, pretila, preklinjala njegove za pomoc, odgovor je uvek isti - da mora da slusa muza. Deca u depresiji, hoce kuci. Posle cetiri meseca je uspela uz pomoc brata koji je tajno dosao u Siriju i svog gazde koji je sve poplacao i organizovao, da pobegne ilegalno sa dvoje male dece, promenivsi tri ribarska/svercerska camca, uz putovanje od 48 sati da stigne kuci (poredjenja radi brodom se do Sirije stize za 6-8 sati). Da su ih uhvatili, brata bi ubili na licu mesta a nju zatvorili dozivotno zato sto kidnapuje sirijske drzavljane.Tu su vec dva meseca, i jos nisu dosli sebi. A ljubav je bila nevidjena. A da, usput je saznala da je on to sve planirao u prethodnih sest meseci (znaci nije bilo nesto impulsivno), a sve vreme se najnormalnije ponasao kao da je sve u najboljen redu..
Prica se desila ove godine, a ako prosaras malo po internetu videces na hiljade slicnih. Iako ste vi oboje iz Srbije (znaci neka paralela je nemoguca), ovo ti sve pricam iz razloga da shvatis da je njihov nacin razmisljanja, zivotna filozofija, napisani zakoni koji vladaju, nesto sasvim suprotno nasim. Pa ti razmisli i odluci.
I by the way, racizam itekako postoji u Americi. Jedino mozda u Kanadi ne, ili sigurno ne u velikoj meri. Zato ne verujte mnogo serijama, divno je mastati uz njih i prebaciti se u neke druge price na momenat. Ali se treba vratiti cvrsto nogama na zemlju i znati kuda se gazi.

rafaelica:
E pa ovako - nisam dete iz mesovitog braka (srecnog). Imam par drugarica koje su iz mesovitih brakova uglavnom Srba-Hrvata, neki su srecni, drugi ne - pravila nema.
Udata sam za coveka druge nacije ali iste vere i iako zivim u srecnom braku, barijera je dosta - jezickih, kulturnih (naravno, u nasu korist - niko kao Srbi!?!). No to je vec neka druga tema i nije predmet ovde.
Sto se Muslimana tice nemam nista protiv njih, neka zive isto kao sto i mi zivimo. No duboko verujem da oni imaju sasvim drugaciju filozofiju zivota od nase, razlike su naravno uslovljene razlicitom religijom, a ono sto mi najvise smeta je neki fanatizam koji mislim da mi ne posedujemo. Mi imamo malo onog "Srbi su najbolji, najpametniji, bozanski narod" (Karlovac-Karlobag_vinkovci_Virovitica - svi Srbi u jednoj drzavi) i tako to, ali to nije uslovljeno pravoslavljem, vec jednostavno nasom preuvelicanom slikom o samim sebi. Mislim da bih se pre usudila da se udam za Kineza nego za muslimana. Ne znam zasto, cak me nekako i plasi taj njihov fanatizam.

Da je ovaj "fanatizam" postojao ikad kod Balkanskih muslimana, danasnje granice , tako i demografske slike drzava bi sigurno izgledale drukcije, tako da se jedino mozes plasiti muslimanskog fanatizma iz pravih muslimanskih zemlaja iz Azije i Afrike.

Dacu ti jedan skorasnji primer. Jedna od mojih najboljih drugarica ovde, Grkinja/Kipranka udata deset godina za Sirijca, dve cerke. Prelepa ljubav (koja mi cak u ovim godinama izgleda smesna - drzimo se za ruke, kuco-maco po ceo dan, ona ne moze da spava i place po celu noc ako je on na putu i tako to). Cak zmo je poprilicno * zbog njene skoro tinejdzerske zaslepljenosti posle 10 godina braka, ali lepo da takve ljubavi postoje, mislih. Lepa kuca, automobili, dobri poslovi, lep drustveni zivot, i sve su sami stekli bez neke pomoci sa strane. Ne neko bogatstvo, ali sasvim normalan zivot. Decu krstise u pravoslavnim crkvama, cak se i on prekrstio u pravoslavlje jer je ona vrlo posvecena crkvi i to joj je dosta znacilo, a on se nije bunio. I odose tako za novogodisnje praznike u Siriju (u kojoj su bili milion puta pre toga u poseti njegovima), i kako krocise izvan aerodroma on joj je saopstio da je odlucio da iz Sirije vise odlaziti nece, da ce nastaviti svoj zivot tu, stavio ih sve tri na stop-listu da ne mogu da izadju iz zemlje. I neverica, i preklinji, i kukaj, i moli, i razgovaraj logicno - neumoljiv. objasnjenje - po muslimanskim zakonima muz odlucuje o sudbini i prebivalistu (i svemu ostalom) porodice, a uloga zene je da slusa supruga i aminuje njegovim odlukama (citaj zapovedima). uzged budi receno, oboje su fakultetski obrazovani, urbani ljudi, da ne bude zabune. Onda je promenila taktiku, svadjala se, pretila, preklinjala njegove za pomoc, odgovor je uvek isti - da mora da slusa muza. Deca u depresiji, hoce kuci. Posle cetiri meseca je uspela uz pomoc brata koji je tajno dosao u Siriju i svog gazde koji je sve poplacao i organizovao, da pobegne ilegalno sa dvoje male dece, promenivsi tri ribarska/svercerska camca, uz putovanje od 48 sati da stigne kuci (poredjenja radi brodom se do Sirije stize za 6-8 sati). Da su ih uhvatili, brata bi ubili na licu mesta a nju zatvorili dozivotno zato sto kidnapuje sirijske drzavljane.Tu su vec dva meseca, i jos nisu dosli sebi. A ljubav je bila nevidjena. A da, usput je saznala da je on to sve planirao u prethodnih sest meseci (znaci nije bilo nesto impulsivno), a sve vreme se najnormalnije ponasao kao da je sve u najboljen redu..
Prica se desila ove godine, a ako prosaras malo po internetu videces na hiljade slicnih. Iako ste vi oboje iz Srbije (znaci neka paralela je nemoguca), ovo ti sve pricam iz razloga da shvatis da je njihov nacin razmisljanja, zivotna filozofija, napisani zakoni koji vladaju, nesto sasvim suprotno nasim. Pa ti razmisli i odluci.
I by the way, racizam itekako postoji u Americi. Jedino mozda u Kanadi ne, ili sigurno ne u velikoj meri. Zato ne verujte mnogo serijama, divno je mastati uz njih i prebaciti se u neke druge price na momenat. Ali se treba vratiti cvrsto nogama na zemlju i znati kuda se gazi.

Draga rafaelice jedno su Muslimani iz tih zemalja a sasvim drugo sa ovog naseg podneblja!Isto kao i Ortodoksi-kako kazu Grci i Pravoslavci! Taj Sirijac bi ostavio i muslimanku to nema nikakve veze sa vjerom ,posebni su to ljudi ,obicaji,nimalo povoljni za zenu bilo koje rase i vjere da je!Ali kad je ljubav-ljubav onda joj nista na put ne moze stati!

mma:
Draga rafaelice jedno su Muslimani iz tih zemalja a sasvim drugo sa ovog naseg podneblja!Isto kao i Ortodoksi-kako kazu Grci i Pravoslavci! Taj Sirijac bi ostavio i muslimanku to nema nikakve veze sa vjerom ,posebni su to ljudi ,obicaji,nimalo povoljni za zenu bilo koje rase i vjere da je!Ali kad je ljubav-ljubav onda joj nista na put ne moze stati!
Sto se Muslimana tice, moracu da ti verujem na rec jer ne poznajem mnogo muslimana sa naseg podneblja. Ne mogu da pricam o necemu sto ne znam, ako kazes da su drugaciji, OK - onda ona gore prica ne stoji.

Sto se pravoslavaca tice (ne zovu se Grci ortodoksi, vec se pravoslavlje na engleskom kaze orthodox, a na grckom orthodoxia) tu se ne bih slozila. Zivela sam jedno vreme u Grckoj, sada zivim na Kipru i udata sam za polu Grka/polu Kipranina. Nekih vecih razlika u filozofiji nema. Cak je i dosta obicaja istih. Naravno da postoje razlike u kulturi, istoriji i tradiciji, ali neke generalne vrednosti i shvatanja , vaspitanje su potpuno isti. Za Rusiju ne znam.

Znam znam da je ortodoxsia pravoslavlje i ja sam zivjela pet prelijepih godina u Grckoj i bilo nam je super!A ono sto je vezano za temu apsolutno podrzavam mjesane brakove jer zaista vjerujem da to ne moze biti prepreka za sretan zivot isto kao sto niko ne moze garantovati srecu nekome ko je iste vjere, stvar je u ljubavi i osjecanjjima vrlo jednostavno.Rafaelice jedan nostalgican poz.za sve vas dole :D

mma:
Znam znam da je ortodoxsia pravoslavlje i ja sam zivjela pet prelijepih godina u Grckoj i bilo nam je super!A ono sto je vezano za temu apsolutno podrzavam mjesane brakove jer zaista vjerujem da to ne moze biti prepreka za sretan zivot isto kao sto niko ne moze garantovati srecu nekome ko je iste vjere, stvar je u ljubavi i osjecanjjima vrlo jednostavno.Rafaelice jedan nostalgican poz.za sve vas dole :D

Pozdravi i vama, i bravo za pozitivan stav "ljubav uvek pobedjuje"!

Svaka cast tebi a tvojim roditeljima priznanje sto su te tako lepo vaspitali ALI ...
tvoj otac jeste musliman ali se sigurno ne vlada po nacelima svete knjige Kurana doslovce sto znaci da on jeste musliman ali ne i vernik a u tome ima velike razlike.Da je vernik ne bi ti dozvolio da se zabavljas sa momkom druge vere jer je po Islamu muskarcima dozvoljeno zeniti se zenama druge veroispovesti ali samo ako se zena obaveze da prihvati islam
ALi muslimankama je to zabranjeno.Tim cinom napustaju veru sto je jedan od najvecih grehova.

A sad savet: Lepo je voleti nekoga bez obzira na njegovu veru, boju koze itd.Sve je to lepo dok se vi zabavljate ali u braku se "iznenada" svi, ama bas svi odjednom sete svih svojih slava, verskih praznika, pravila ponasanja-po veri-,iako to do tada nisu znali ili ih se nisu pridrzavali.Tek onda nastaje pakao.Tvoj decko ce se iznenda setiti da zena mora biti pokrivena pa ce na tome insistirati iako je do tad tvrdio da te najvise voli u minicu.Ti ces se pobuniti sto na tvom jelovniku nema svinjetine iako i sama znas da njeno konzumiranje steti zdravlju i jos milion drugih sitnica.Da li to u coveku proradi neki inat za samodokazivanjem ili neznam koju bih drugu rec upotrebila ali znam da ce u braku on iznenada postati veliki musliman a ti velika pravoslavka i to sve jedno drugom u inat.Neprimetno, nenamerno ali desavace se. Zato bolje razmisli i ona narodna da svaka ptica svome jatu leti nije recena uzalud.Kao sto se tvojim rodetiljema ne svidja sto je on musliman,budi sigurna da se ni njegovima nece svideti sto si ti srpkinja.
Medjutim odluka je ipak samo na tebi.Ja sam samo zelela da ti objasnim neke stvari iz iskustva i kao muslimanka da znas sta te ceka.
Puno srece[/quote]

ta glupost sa svinjetinom, to zaboravite! Koje meso je danas jos zdravo? Koje voce? Povrce? Pored toga svi bi trebali biti vegetarijanci!!! (BSE?). Ne glupirajte se!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back