Mesoviti brak

• Začetnik teme Začetnik teme Jelena_bgd
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
glis:
E dokle ce neko da se pravi vazan sto je Srbin, Hrvat, Madjar...? Kao da je to necija zasluga. Gluposti! NE MOJ da te to sprecava da budes sretna. Samo napred! Ja sam u cetvorostruko mesanom braku. Kako? Ja sam pola srpkinja pola shiptarka, a moj suprug pola Jevrej pola madjar. Shta nam je sin? Lepotan. Cao. :D

E Glis svaka ti cast!!!!!!!!!!!!!!! odakle si? javi se opet ako mozes, zelela bih stupiti u kontak sa tobom.. pozdrav :D

malena_ca:
glis:
E dokle ce neko da se pravi vazan sto je Srbin, Hrvat, Madjar...? Kao da je to necija zasluga. Gluposti! NE MOJ da te to sprecava da budes sretna. Samo napred! Ja sam u cetvorostruko mesanom braku. Kako? Ja sam pola srpkinja pola shiptarka, a moj suprug pola Jevrej pola madjar. Shta nam je sin? Lepotan. Cao. :D

E Glis svaka ti cast!!!!!!!!!!!!!!! odakle si? javi se opet ako mozes, zelela bih stupiti u kontak sa tobom.. pozdrav :D
Ovde me uvek mozes naci. Ja vecito "visim" na netu i to kao shto vidish u sitne sate iako radim ujutro, ali "paket" mi je full night, pa shta cu? Caos. :wink:

da li je za srecan brak potrebno birati coveka odredene nacije ili biras coveka koji ti odgovara?
...znam da nac. cistunci dozivljavaju delirijum tremens kada se propagira mesoviti brak ali sta te briga devojko!
(...i ja sam dete iz mesovitog braka a i u mesovitom braku sam.I uvek sam bila u prednosti nad svojim drugaricama jer sam oduvek govorila 2 jezika...znala sam vise obicaja...to mi je na kraju pomoglo i u poslu, mnoooogo...)

E dokle ce neko da se pravi vazan sto je Srbin, Hrvat, Madjar...? Kao da je to necija zasluga. Gluposti! NE MOJ da te to sprecava da budes sretna. Samo napred! Ja sam u cetvorostruko mesanom braku. Kako? Ja sam pola srpkinja pola shiptarka, a moj suprug pola Jevrej pola madjar. Shta nam je sin? Lepotan. Cao. :D[/quote]

svaka cast malenoj, ajd malo i ja da se puvam , ja sam polu srbin polu korzikanac, moja zena je japanka, a cerkice su nam sta ? Lepotice i pravoslavke, ciao

glis:

e gospodjo pametnice,da li se vase dete hvalilo svojim poreklom kad su Siptari palili i gonili Srbe sa vekovnih ognjista??cisto sumnjam jer bi doslo izbatinano kuci.zato ne pisi nista o temi kad si plitka u glavu.mi ne zivimo u demokratiji mi se samo igramo demokratije kad nam je to potrebno,a ostalo vreme je samo dzungula na asfaltu.ako ne shvacas nista molim ne odgovaraj!!!!

Anonymous:
glis:

e gospodjo pametnice,da li se vase dete hvalilo svojim poreklom kad su Siptari palili i gonili Srbe sa vekovnih ognjista??cisto sumnjam jer bi doslo izbatinano kuci.zato ne pisi nista o temi kad si plitka u glavu.mi ne zivimo u demokratiji mi se samo igramo demokratije kad nam je to potrebno,a ostalo vreme je samo dzungula na asfaltu.ako ne shvacas nista molim ne odgovaraj!!!!
DUBOKOUMNOM/OJ Ochigledno je da ti ne shvatash da necija nacionalnost nije ZASLUGA, a josh manje KRIVICA, da je moje dete dobilo batina prvo bih pomislila da je ih je dobilo od tebe, a stho se tiche demokratije i ostalog...sve je u glavama ljudi. Gdee ti nosish svoju glavu? U dzepu?

g:
Anonymous:
glis:

DUBOKOUMNOM/OJ Ochigledno je da ti ne shvatash da necija nacionalnost nije ZASLUGA, a josh manje KRIVICA, da je moje dete dobilo batina prvo bih pomislila da je ih je dobilo od tebe, a stho se tiche demokratije i ostalog...sve je u glavama ljudi. Gdee ti nosish svoju glavu? U dzepu?

vidi se da si plitka.nista ne shvacas.

Hendrixxx:
Svi vi sto ste u tim nazovi vezama sa muslimanima, hrvatima itd. itd.
jako brzo zaboravljate istoriju i to ne tako davnu...
Nije rat u Bosni i Hrvatskoj bio prije milion godina. Mozda ce ovo nekoga da uvrijedi ali ja sam vise za onu varijantu svako svom pa tako i to. Sebe ne bih mogao nikada da zamislim sa muslimankom ili sa hrvaticom neka ali hvala..
Razumijem roditelje u svaku ruku i imaju pravo da se ljute, nemojte misliti da se i njegovi/njeni roditelji ne bune sto ste druge nacionalnosti...

Toliko
Ni ja sebe sa srbinom, budalo idiotska!!!

Jelena_bgd:
Imam 24 godine i dugo sam vec u vezi sa deckom,sa kojim se stvarno odlicno slazem,ali on je musliman,iz Novog Pazara.meni naravno to ne smeta,jer me nezanima ni njegova vera,vec licnost koja mi se zaista dopada,ali moji roditelji nisu bas odusevljeni idejom da ce im zet biti musliman!
Sta da uradim,a da svi budemo zadovoljni!

Duze od sat vremena sam provela citajuci komentare na ovu temu.Znaci upoznata sam sam razmisljanjima svih onih koji su se ukljucili da daju misljenje na ovu temu.Malo sam iznenadjena jer su mi svi komentari nekako povrsni-bolje receno nezreli.Verovatno je vecina osoba koje podrzavaju ovu ideju jos u fazi odrastanja ili u fazi lutanja.Za one koji poticu iz mesovitih brakova nije ni cudo sto daju takve odgovore jer im je ovo jedna od prilika da lece kompleks identiteta.
No,ono sto zelim da kazem je sledece:Ljubav nije vecna,narocito ne u braku...Sa godinama,sa sticanjem zrelosti kod svakog coveka,zene se iskristalisu te stvari.U jednom trenutku kod svakog od nas se probudi taj nacionalni duh,ta zelja da se postavimo tamo gde pripadamo.U tom trenutku postjemo svesni,svega onoga o cemu nismo bili u stanju da razmisljamo dok smo bili zaslepljeni ljubavlju.U takvom trenutku se postaje vernik,nacionalista,ekstremista-ukoliko do tada to nismo bili.A da do toga dodje potrbno je jako malo.Kada se strast utisa i kada se zivot zakomplikije sa stvarima i situacijama koje ne mozemo da predvidimo,jedna sekunda menja sve.
Upitaj se i jos jedno:koliko si iskrena prema sebi i koliko si sigurna u svoju ljubav?Da li si spremna da se suocis sa svim mogucim posledicama?Da jesi-imala bi neku drugu temu za razmatranje.Preispitaj se sta je to sto potiskujes u sebi,cega se plasis po tom pitanju i nece ti trebati saveti i misljenja drugih.Ako je tvoja odluka jos jaca zato sto je ta veza u neku ruku zabranjena(iznela si da se tvoji ne slazu sa tom idejom)onda je i to mozda jos jedan od razloga zasto te takva situacija privlaci.Vecina mladih zeli da se suprotstavljanjem roditeljima dokazuje,ne shvatajuci da tu ne postoji rivalstvo vec samo najbolje namere roditelja.A to sto sada neces da prihvatis kao golu istinu-shvatices kada ce ti biti kasno.

draga ana12345, ja vidis nemam kompeks identiteta iako sam iz mesovitog braka...i uopste ne znam odakle ti to? mozda ti imas taj problem?...ja sam srpkinja, poznajem obicaje, srpsku istoriju ali poznajem isto to i jos jednog naroda kojim sam povazana preko majke, je'l to problem? ja mislim da ne. stavise, poznajuci jos jedan jezik u toku zlocina na Kosovu pre mesec dana sam se ukljucila na jedan od foruma i ljudima tamo objasnila o cemu se tu radi...
...a svoje roditelje postujem i zbog toga sto su me vaspitali da ljude cenim prema tome kakvi su a ne po tome sta su i koje vere...
...mozda je za Jelenu bolje da ne zivi u Srbiji...

gigule:
draga ana12345, ja vidis nemam kompeks identiteta iako sam iz mesovitog braka...i uopste ne znam odakle ti to? mozda ti imas taj problem?...ja sam srpkinja, poznajem obicaje, srpsku istoriju ali poznajem isto to i jos jednog naroda kojim sam povazana preko majke, je'l to problem? ja mislim da ne. stavise, poznajuci jos jedan jezik u toku zlocina na Kosovu pre mesec dana sam se ukljucila na jedan od foruma i ljudima tamo objasnila o cemu se tu radi...
...a svoje roditelje postujem i zbog toga sto su me vaspitali da ljude cenim prema tome kakvi su a ne po tome sta su i koje vere...
...mozda je za Jelenu bolje da ne zivi u Srbiji...

Pa za nju je mozda najbolje da zivi na Marsu da bi izbegla realnost koja joj predstoji ako se ne predomisli.
Covek moze da ima samo jednu veru u zivotu.Nije bitno koju jer svaka vera je dobra ako se ispravno sledi.Ako verujes i sledis jednu onda je nemoguce da isto to radis i sa drugom.A ako si u obe polovicno-onda si nigde iskreno.Ali osobe poput tebe koje ne znaju ni samo znacenje te reci,nisu kompetentne da to komentarisu.

draga ana, po cemu znas da ne znam znacenje reci vera??? ne, jos gore, ti sumnjas, ne, ti si sigurna (sic!) da ja ne znam sta je to vera? ... leba ti, budi tako dobra,objasni po cemu to zakljucujes?
zato sto svet i ljude meris po sebi? jesi li ti merilo, uzor pravog pravoslavca? hriscanke?

Giigule pokusaj da vise ne ne odgovaras na Ana12345 jer vidis da komplikuje-kompleksira stvari. Pojma ona nema o zivotu. ANI 12345: Jedina VERA je VERA U SEBE I SVOJE STAVOVE, a ti se bolje prebaci na forum filozofije pa tamo "pametuj" koliko ti volja. Ovde je stvarni zivot. Da nisi ti mozda sa Marsa?

glis:
Giigule pokusaj da vise ne ne odgovaras na Ana12345 jer vidis da komplikuje-kompleksira stvari. Pojma ona nema o zivotu. ANI 12345: Jedina VERA je VERA U SEBE I SVOJE STAVOVE, a ti se bolje prebaci na forum filozofije pa tamo "pametuj" koliko ti volja. Ovde je stvarni zivot. Da nisi ti mozda sa Marsa?

Koliko vidim na ovu temu se za podrsku javljaju samo osobe koje su se prepoznale u pomenutoj situaciji na bilo koji nacin.Iskreno receno zao mi Vas je.Pa i za kucice i macice se gleda da budu iz dobrog legla i od iste rase a ne za ljude.
Srbin Srpkinji,Muslim Muslimanki a mesanci poput Vas ???? treba samo medjusobno da se sparujete da ne biste poganili cisu krv i cistu veru.

draga moja ana, ade sad lepo ponovo procitaj sta si do sad napisala...
da li to govori nesto o meni ili pak o tebi? ...posto nemam nameru da izivljavam svoje frustracije na ili o drugima koji ne misle ili nisu isto sto i ja...ne mislim vise da reagujem na te... stvari o rasi, veri, naciji...OK?
...ostaje samo da se ne slazemo i da Jelena koja je trazila savet mora ipak sama da razmisli..jer ce u zivotu sretati ljude kao sto si ti, ana ili kao ja, pa neka odluci...

gigule:
draga moja ana, ade sad lepo ponovo procitaj sta si do sad napisala...
da li to govori nesto o meni ili pak o tebi? ...posto nemam nameru da izivljavam svoje frustracije na ili o drugima koji ne misle ili nisu isto sto i ja...ne mislim vise da reagujem na te... stvari o rasi, veri, naciji...OK?
...ostaje samo da se ne slazemo i da Jelena koja je trazila savet mora ipak sama da razmisli..jer ce u zivotu sretati ljude kao sto si ti, ana ili kao ja, pa neka odluci...

Takvih kao sto si ti ima dosta-nazalost.A ovakvih kao ja ipak ima mnogo vise.
Bolje bi ti bilo da malo vise vremena provedes citajuci istoriju ili pak dnevnu stampu.Neke stvari ce ti onda biti puno jasnije.Do tada ne prosipaj pamet jer je nemas ni za sebe dovoljno.

Bas mi je drago sto pripadas vecini. Nekada davno vecina ljudi je mislila da je zemlja ravna ploca, pa da li su bili u pravu? Da je tako jos uvek bi se drzali jednom rukom za granu.

glis:
Bas mi je drago sto pripadas vecini. Nekada davno vecina ljudi je mislila da je zemlja ravna ploca, pa da li su bili u pravu? Da je tako jos uvek bi se drzali jednom rukom za granu.

Slatko si me nasmejala.Vidi se da ponesto znas.Nazalost neznas ono sto bi morala da znas.
Nemam nameru da te vredjam ali mislim da do sada nisi imala dovoljno iskrene osobe u svojem okruzenju koje bi ti iznele svoje stavove i misljenje na temu oko koje se nadmudrujemo.Nekada i roditelji (iz najbolje namere) nece da kazu istinu ili priznaju svoje grske.Pitaj ih pojedinacno za misljenje o aktuelnim temama nakon odgledanog dnevnika.A uzput obrati paznju i na prijatelje.Da li bas o svemu pricaju u tvom prisustvu ili imaju teme koje se komentarisu samo kada nisi sa njima.

O, Boze, ljudi, pa u kom veku vi zivite? Koga jos zanima koje je neko rase, vere, nacionalnosti? Vidi se da nikad niste nigde izasli iz svoje primitivne, zatucane sredine. Jer da jeste, znali biste da u civilizovanom svetu mesoviti brakovi nisu nikakva retkost. Ovo o cemu vi raspravljate na 13, 14 strana ni u jednoj srednje ili zapadnoevropskoj zemlji ne bi bila tema-ljudi bi vam se smejali i ne bi mogli da veruju da u 21. veku jos uvek postoje oni koji ljude dele na crne i bele, hriscane i muslimane, srbe i ne-srbe...
Pa, ne, mi zaista sa tolikom kolicinom rasizma, nacionalizma i sveukupne neprosvecenosti i nismo za Evropu. Prava smo crna (u intelektualnom i moralnom smislu) rupa na Balkanu!

ana
hvala na preporukama za istoriju...i sta tamo ima? pa srpski kraljevi su se zenili Srpkinjama?...ili su to bile princeze iz drugih dvorova: Grkinje, Francuskinje...i sta su njihova deca? MESANCI,je'l?
A sta sa detetom npr.operske dive Dragane Del Monako (bila udata za Italijana), pa Branka Katic koja ima dete sa Englezom? pa Ana Sofrenovic, glumica, koja je dete Srbina i Engleskinje? ..a Vuk Karadzic, on je brinuo za cistu srpsku krv, je'l? Bese Mina Karadzic dete Srbina i Svabice?
e, ana, ana... pogledacu istoriju i pomnije cu da citam novine,rado...
...a ti mi obecaj da ces obnoviti lekcije iz pravopisa, moze?

kosmopolita:
O, Boze, ljudi, pa u kom veku vi zivite? Koga jos zanima koje je neko rase, vere, nacionalnosti? Vidi se da nikad niste nigde izasli iz svoje primitivne, zatucane sredine. Jer da jeste, znali biste da u civilizovanom svetu mesoviti brakovi nisu nikakva retkost. Ovo o cemu vi raspravljate na 13, 14 strana ni u jednoj srednje ili zapadnoevropskoj zemlji ne bi bila tema-ljudi bi vam se smejali i ne bi mogli da veruju da u 21. veku jos uvek postoje oni koji ljude dele na crne i bele, hriscane i muslimane, srbe i ne-srbe...
Pa, ne, mi zaista sa tolikom kolicinom rasizma, nacionalizma i sveukupne neprosvecenosti i nismo za Evropu. Prava smo crna (u intelektualnom i moralnom smislu) rupa na Balkanu!

evo zivim u Norveskoj.gazda mi ozenio Tajlandjanku.imaju dijete.mala sva Evropljanka samo kosa ostra kao u Azijata.pre neki dan dosla kuci uplakana jer su joj se rugali sto joj mama nije Norvezanka.otac pita sta se desilo.ona govori da je dobila dobru ocjenu,ovde 6. iz norveskog a 2.-je cistokrvne norveske djece su je poceli napadati na odmoru kako se pravi vazna i kako je ona samo kopile azijsko.to se dogadja u Oslu gdje se racuna da postoji velika tolerancija,pa mi ti nesto kazes da nema rasizma i da se niko ne brine sta si i tko si.u kojem ti svijetu zivis.veliki je rasizam u svijetu,ali se pokriva ljubaznoscu sve dok se razlicita osoba ne iskaze sa necim,bilo losim ili dobrim, a tada su komentari tipa:a sta ona hoce ,ona je stranac.pravi se vazna.tako da cisto sumnjam da si ti izasla jos iz neke svoje ljusture.mozda si i bila u inostranstvu,mozda si i sada ali nista ne vidis oko sebe.sve gledas obojenim naocalima.svaki dan vidim na poslu Afrikance koji dozivljavaju neugodnosti iako sam u jednoj od najcivilizovanijih zemalja svijeta tako da ti mogu samo reci da nemas pojma o cemu govoris.

zasto ne mozemo da budemo manje napaljeni a vise konstruktivniji? devojka je izlozila problem, mi iznosimo nas stav, ali, zasto odma' nogom u glavu? mislim da treba da spustimo loptu, iskuliramo i budemo malo ljubazniji... :roll:

Sta je Ana12345 nema te. Ostala bez teksta. Btw ja prijatelje imam iz detinjstva i oni o svemu pricaju ispred mene pa bio to i nacionalizam. Pametni ljudi razmenjuju misljenja, a ne pogrde. O mom znanju i mojoj "mesanosti": Govorim (ali perfektno) srpski (kao maternji), albanski, madjarski, engleski i ruski. Znanje jezika je ipak merilo za nesto, samo ne znam za sta...? Da l` sam hendikepirana zbog toga sto sam iz "mesovitog braka"?

glis,zsto se jedis?
ti znas ko si, imas prijatelje, porodicu...mi smo na ovom svetu razliciti, razlicito mislimo,izgledamo,...imamo razlicte prioritete... eto, cak su neki prljave mesane krvi, neki su ciste i zato su bolji od nekih od ovih drugih (sic!)...bla, bla, bla...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back