SENADA NS:
vojvodjanka:
Nemam bas puo vremena ali moram bar kratko da ti napisem. Ovo ti mozda malo pisem iz licnog iskustva.
dok se zabavljate sve je lepo. Dok se zabavljate nikom
nista ne smeta, pa cak i na pocetku braka je sve lepo. Ali onda dolaze deca. Da li si spremna da odgajas decu po tudjim vaspitanjima. Da li si spremna da ti dete ide u drugu crkvu. Da ti ne nabrajam sta jos sve tu dolazi. Veruj kad dodje prvo dete sve se menja. Yi postajes nesto drugo. Yi postajes majka. Zelis da odgajas decu po svojoj tradiciji, ali ti si samo zesko i u drugom si planu.
Deca se vaspitavaju po muzovoj tradiciji. Veruj to sa 21. vekom nema nikakve veze. Ovo sigurno nije drugo vreme. Nemoj da se zavaravas da ces ti tu nesto promeniti, da je on drugaciji od svih.
U braku se mnogo toga menja.
Inace zelim jos da ti kazem da nisam operisana od druge nacije. Zivim u sredini gde ima i mislimana i madjara i slovaka i rusina.....
Svaki narod kao i mi ima i dobrih i losih ljudi, naravno kao i kod nas. yo sa brakom nema veze.
Mozes da se druzis sa kim hoces. Postuj tudje da bi se tvoje postovalo.
Inace ja sam odrasla sa muslimankom i dan danas smo
dobre. Ne bih dala to drugarstvvo ni zasta na svetu... Imam kumove slovake..... super su.
BRAK JE NESTO SASVIM DRUGO........ VERUJ
mogla bih ti ja jos mnogo toga pisati... al da te ne davim i pak razmisli sama.
MA MRZIM TE GLUPOSTI,JA SAM DETE IZ MESOVITOG BRAKA I MOJI RODITELJI SU OBOJE PODJEDNAKO UCESTVOVALI U MOM VASPITANJU I SRECNIJA SAM NEGO DECA IZ MNOGIH BRAKOVA KOJI SU ISTE NACIJE.PONAVLJAM PO 1000 PUT VERA,NACIJA I BOJA KOZE SU U DRUGOM PLANU.MENI JE OTAC MUSLIMAN MAJKA SRPKINJA JA SE ZABAVLJAM SA SRBINOM I MOJ CALE NEMA NISTA PROTIV,OBOJE ME UCE DA JE LJUBAV NAJVAZNIJA I DA UVEK POBEDJUJE
Svaka cast tebi a tvojim roditeljima priznanje sto su te tako lepo vaspitali ALI ...
tvoj otac jeste musliman ali se sigurno ne vlada po nacelima svete knjige Kurana doslovce sto znaci da on jeste musliman ali ne i vernik a u tome ima velike razlike.Da je vernik ne bi ti dozvolio da se zabavljas sa momkom druge vere jer je po Islamu muskarcima dozvoljeno zeniti se zenama druge veroispovesti ali samo ako se zena obaveze da prihvati islam
ALi muslimankama je to zabranjeno.Tim cinom napustaju veru sto je jedan od najvecih grehova.
A sad savet: Lepo je voleti nekoga bez obzira na njegovu veru, boju koze itd.Sve je to lepo dok se vi zabavljate ali u braku se "iznenada" svi, ama bas svi odjednom sete svih svojih slava, verskih praznika, pravila ponasanja-po veri-,iako to do tada nisu znali ili ih se nisu pridrzavali.Tek onda nastaje pakao.Tvoj decko ce se iznenda setiti da zena mora biti pokrivena pa ce na tome insistirati iako je do tad tvrdio da te najvise voli u minicu.Ti ces se pobuniti sto na tvom jelovniku nema svinjetine iako i sama znas da njeno konzumiranje steti zdravlju i jos milion drugih sitnica.Da li to u coveku proradi neki inat za samodokazivanjem ili neznam koju bih drugu rec upotrebila ali znam da ce u braku on iznenada postati veliki musliman a ti velika pravoslavka i to sve jedno drugom u inat.Neprimetno, nenamerno ali desavace se. Zato bolje razmisli i ona narodna da svaka ptica svome jatu leti nije recena uzalud.Kao sto se tvojim rodetiljema ne svidja sto je on musliman,budi sigurna da se ni njegovima nece svideti sto si ti srpkinja.
Medjutim odluka je ipak samo na tebi.Ja sam samo zelela da ti objasnim neke stvari iz iskustva i kao muslimanka da znas sta te ceka.
Puno srece