MEŠANCI

:lol:

DSCN1926-1.jpg

:eek::eek::eek:

kako su svi ovi nasi, domaci/srpski mesanci isti: mali, crn sa palezima (ili zuti sa pokrivacima), polu- do potpuno buljooki, beline tu i tamo, negde ima bradice i brkova, negde ne... mozemo ih proglasiti tekinima, pa da se bacimo na uzgoj! (u stvari, mi ne mozemo, nemamo municije :lol:)

Pozdrav svima!!!

Poklanjam Sibirskog haskija,starog oko 2 god. Jedno plavo oko a drugo je smedje.Crno bela boja.
Dobijate njegovu knjizicu,pasos i sve ostalo od njega.
Cipovan je,redovno je primao vakcine i potrebne tablete.

Ko je zainteresovan neka se javi pa cu mu dati sve podatke.Evo par slika,ako treba imam ih jos...
Razlog davanja :
- imam jos 2 haskija
- pitajte komsije :)
Kupio sam ga kao malog sa 3 meseca,platio 100 eura.Covek od koga sam kupio mi je rekao da biram,samo njega da imam ali nikako jos nesto (drugo kuce,macke,kokoske i slicno).
U tom trenutku nisam razmisaljo jer nista od pomenutog nemam ali nazalost moje komsije to imaju :)
Ja vam takodje prenosim,ako imate kokoske i ostalu zivinu,druge kucice (mladunci mogu),macke i ostalo nemojte ga uzimati osim ako ne nameravate da ga drzite u kavezu.
Kad tad ce se dokopati do njih pa makar i bio vezan.Kazem vam to iz iskustva i jer znam kakav je.
Rasa ko rasa,veoma poznata i pretpostavljam da ima ovde na forumu ali cisto da naglasim kakav je on :
- nisam imao vremena da radim sa njim mnogo sto se u nekim slucajevima i oseti (nije poslusan svaki put)
- tvrdoglav je ko mazga (nikakve batine ne pomazu niti kaznjavanje na druge nacine,elektronsku ogrlicu nisam probao jer mi je to uzas i pravo mucenje)
- sa drugim zivotinjam (kucici,macke i ostale domace zivotinje) je u super odnosima,samo je pitanje vremena kada ce nekoga da udavi (to moje komsije najbolje znaju bez koliko su kokosaka ostali kao i golubova)
- voli slobodu kao i svaka zivotinja (ako ga primer po kazni vezete ili zatvorite u boks,prekukace vam sve dok ga ne pustite)
- od hrane voli sve,granule obozava kao i sve ostalo
- za kucu/stan nije osim ako vam nije stalo do izgleda kuce/stana,sve ce unistiti,cak i lustere :)

To je to,da ne davim vise...Cisto sumnjam da ce neko biti zainteresovan posle svega gore navedenog ali sam samo iskren.

Dobar dan forumasi. Meni je potrebna pomoc oko prepoznavabja rase psa. Pretpostavljam, tacnije sigurna sam da je mesanac, ali je malo cudan. Nasli smo ga neki dan na ulici u napustenoj kuci. Deca iz tog kraja su nam rekla da ih je bilo 6. Mi smo pokupili poslednjeg, zenka je u pitanju.
IMG_20130220_122237.jpg
Pokusacu da postavim sliku. Hvala unapred.

Uspelo mi je postavljanje slike :p Eto to je ta mrvica, lepo jedei natopljene granule i kuvanu hranu, ali je jako sitna, mislim da nema ni 300 gr, kada trci za nama lici na kotrljajucu lopticu. Dlaka joj je duga oko 2-3 cm. a repic skoro da i nema.

O, mrvica! :heart: Interesantno, kuje sa ulice ako mogu, pare se sa vlasnickim psima, ogrlicaa i povodnik su nesto kao kajla i BMW. :lol: Moze sasvim lako da se desi da je mesanka necega iz IX FCI grupe.

jeste slatka, ali me brine velicina. Naime imam u dvoristu odraslu retriverku i jednu od 5 meseci, pa se bojim da je pustim medju njih, tako da je za sada drzimo u kotlarnici. I nase macke su dzinovi u odnosu na nju a kamoli retriveri.:p

- - - - - - - - - -

joj molim te pojasni mi jos taj pojam FCI grupa. Prvi put cujem za to. Hvala :)

To je evropska kvalifikacija pasa prema namenama za koje su nastali, FCI je skracenica (na francuskom) za medjunarodnu kinolosku federaciju. Neka predstava moze da se stekne i ovde na forumu.

Da, velike "devojke" bi mogle da je povrede u igri, moj mesanac pekinezera se sa komsijinim labradorom igrao samo kad napada debeeeo sneg, da mu amortizuje udarce.

Jadnicak :( Ja sam malu pustila medju macke i mladu retriverku, ali samo dok sam ja bila prisutna. Samo su je omirisali i kada su shvatile da nije nista za jelo zaobisle je a ona mala trci od jednog do drugog. Kod velike retriverke je jos nisam pustila, mada mislim da je ne bi povredila, ali se nesto promenila od kako se okotila, postala je pomalo agresivna kada je hrana u pitanju iako je redovno hranim. znala je biti gruba i prema svojim stencima/

Juče mi jedan pravi DODž
(Domaća Obična Džukela)
došao sam i naselio se u dvorištu.
Zadržaći ga.
A i mačka mi ne dira, fino se druže.

Poslednja izmena:
Hej, juce sam stigao sa odmora iz Grcke i desilo mi se nesto neobicno tako. Tokom mog letovanja svakodnevno nam je u apartman dolazio veliki pas (mesanac) i pruzao sapu, igrao se malo sa nama i nakon toga odlazio svojim putem. Svaki dan u isto vreme ynali smo da ce nas posetiti i to desetak minuta pre naseg odlaska na plazu. Nikada mi se to nije desilo ni sa jednim psom. Sta ga je navelo dolazi i da se druzi sa nama ne znam, ali mi je upotpunio odmor i srce! URA ZA MESANCE! Odoh sada da setam mog ''DODž-a'' hehehehe

Back