MEŠANCI

moj Johny je veoma nemiran. Kada ga nahranim on nekoliko minuta bude miran, a onda samo juri kao lud i pokušava da me ugrize. Da li je to u redu?
Čim se pojavim na vratima skače i liže mi ruke, zato mi je nejasno njegovo ponašanje posle jela.

Ja imam kuce, mesanca koji ima malo preko 2 meseca. Obozavam ga iako ume da bude jako bezobrazan i razmazen nekad. Trebam da ga vodim na prvu vakcinu sledece nedelje pa ako je neko iz Zrenjanina mozda bi mogao da mi preporuci nekog veterinara. Mislila sam da ga vodim kod onog na Elemirskom putu jer sam cula da su ok, ali nigde ne mogu da nadjem broj telefona.

Sinoć se vozimo po gradu, klinac, Zara i ja, punimo akumulator (bilo je -13), i pričamo (klinac i ja - Zara je pas). Kaže klinac: "Ja bih sve ove lutalice pokupio, stavio u jednu sobu sa grejanjem, ali bih otvorio vrata da mogu da izađu kada hoće, i da se vrate kada im je hladno".

Kanda sam dobro dete odgojio :)

Svaka čast. :) A ja juče vide dva izbačena, nesnađena kratkodlaka polutana pekinezera, ružne k'o lopovi ali mi ih je bilo tako žao, da sam imala vremena u datom momentu, ubijte me ako ih ne bih nahranila minimum.

Pre 6 dana doslo nam je malo kuce na terasu ispred kuce. Posto nismo bili u fazonu da imamo psa, prvi da n je nismo ni hranili ni nameravali zadrzati. Sledeci dan ceo dan nismo bili kuci, aon nas je uvece opet docekao na terasi. Tada sam ga nahranila i odlucili smo da bude deo nase porodice. Bio je jako gladan.Posle toga se igrao, trckarao okolo, ali se uvek vracao na mesto koje smo mu namenili za spavanje.
Juce kad sam se vratila s posla, nije dotrcao do mene, nije hteo ni malo da se pomeri sa terase, jedino je ponovo lepo jeo. Ne znam koliko je star, postavicu fotku, pa ako neko moze da oceni, neka kaze. Posle tog obroka izgubio se i sat vremena sam cekala da se vrati. na kraju sam ga nasla iza kuce, uz supu, sakrivenog ispod dasaka. Bio je tuzan i tresao se. Uneli smo ga u kucu , pored peci i on je zaspao kao dete.
Danas je i dalje apatican i neraspolozen, ali jede. Sta mu se dogodilo? Zasto vise nije sretan? Nikad nisam imala psa, ali sada bi mi bilo jako žao da ga izgubimo.

@garov

Takvi kao Vi mi vraćaju veru u to da postoje dobri ljudi.

Jedino što mogu da Vam kažem je: Mazite ga, dozivajte ga, uspostavite kontakt. Tek je šest dana kod vas, ko zna šta je pretrpelo to štene pre. Prihvatili ste ga kao ličnost, što i jeste, i tako ga tretirajte.

Vratiće Vam stostruko. Svaka hvala za vaš postupak!

Jeste,želi da se igra!
Pokušaj da ga zabaviš bacanjem nečega,loptice,napr.,pohvali ga kad uspe da je uhvati ili ti je donese.
Ako je preativan pokušaj kao Sezar na Nacionalnoj Geografiji (dog wisperer) da ga pobediš svojim mirnim,dominantnim stavom (gledaj tu emisiju,dosta se nauči o postupanju sa psima).

Ako izistinski volite kuce ne igra ulogu da li ono ima rodovni list ili ne. Mi imamo i jedne i druge i stalo nam je do svih njih - najvise na svetu! :heart:
Tara.jpg

Ovo je Tara, majstor da kidne iz ogradjenog dvorista! Ponekad mislim da zna da leti!:lol:

Svaka čast. :) A ja juče vide dva izbačena, nesnađena kratkodlaka polutana pekinezera, ružne k'o lopovi ali mi ih je bilo tako žao, da sam imala vremena u datom momentu, ubijte me ako ih ne bih nahranila minimum.

Uz sve duzno postovanje, niste imali vremena da pospete malo hrane bespomocnim psima? Vremena? Koliko je za to potrebno vremena? Licno meni treba manje od minuta da maloj maci koja se nadje na ulazu u moji zgradu donesem malo parizera i stavim mlekce da se greje :(

Uz sve duzno postovanje, niste imali vremena da pospete malo hrane bespomocnim psima? Vremena? Koliko je za to potrebno vremena? Licno meni treba manje od minuta da maloj maci koja se nadje na ulazu u moji zgradu donesem malo parizera i stavim mlekce da se greje :(

Uz dužno poštovanje, u ovom slučaju bi potrajalo malo duže jer u kući (na 3 minuta mojim tempom hoda) ne držim parizer niti bilo šta drugo suhomesnato a u najbližoj prodavnici (Idei) je uvek gužva a ja sam po običaju kasnila. Kad sam 5 minuta kasnije izašla iz banke, psi su već bili otišli negde. Da su bili tu, kupila bih im makar kesicu pereca i po čašu jogurta u Corner shopu ali šta sam mogla, da ostavim sve obaveze i idem u potragu? Ionako je to reon u kom operišu jedna hordašica i njen čopor, već sam spašavala pse od njih kad se zadesim tu.

Back