MERCEDES

• Začetnik teme Začetnik teme Senta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
mercedesbenzcls63amg201.jpg

Novi Mercedes CLS predstavljen u Beogradu

mercedes%20cls%20bg%201.jpg

U petak, 25. februara, u Beogradu, u prisustvu novinara i brojnih javnih ličnosti Srbije, srpskom tržištu je predstavljen novi Mercedes CLS.

Prva generacija Mercedesa CLS je, od 2004. godine kada je predstavljena pa do danas, prodata u preko 170 hiljada primeraka, i došlo je vreme da na scenu stupi naslednik.

mercedes%20cls%20bg%2011.jpg

Novi Mercedes CLS je u prodaju na evropskom tržištu pušten u januaru mesecu, a sada je dostupan i kod nas. Novi CLS karekterišu visoke prerformanse i odlična vozna dinamika, uz povećanu efikasnost - smanjena potrošnja goriva i manja emisija izduvnih gasova.

Od motora koji će biti ugrađivani u novi Mercedes CLS na raspolaganju su 2,2 litarski CDI motor od 204 KS (CLS 250 CDI) i 3,5 litarski CDI agregat od 265 KS (CLS 350 CDI), dok čast benzinaca brane 3.5 litarski V6 motor sa 225 KS i V8 agregat od 408 KS. Kasnije možemo da očekujemo i AMG verziju novog Mercedesa CLS.

AutoBlog.rs

valjda je 350 cdi 2987 kubika a ima oznaku zbog pojacanog motora sa dve turbine kao 250 cdi sto je oznaka 2,2 dizela, nesto kao 630 d i 635 d kod bmw a
lepsi je na slici nego stari, ko zna kakav je tek uzivo....
cgi benzinjara ima 3, 5 l motor......
http://auto.blog.rs/blog/auto/noviteti/2010/09/23/2011-mercedes-s-250-cdi-blueefficiency
evo u kojem smeru ide mercedes, mala kubikaza, velika konjaza, i jeftinije odrzavanje registracija i porez, znaci vocice se mercedes kao da 4 cilindra kao da ima v 6, ali placace se tehnologija, mada neznam kako ce se odraziti na kvalitet i trajanje, nekao mi ta ideja wv-genovska...

Poslednja izmena:
Mansory Cormeum Mercedes SLS AMG u Ženevi

mansory%20cormeum%20mercedes%20sls%201.jpg

Idemo dalje. Najnoviji u nizu modifikovanih Mercedesa SLS AMG stiže iz kompanije Mansory, poznatoj po mnogobrojnim, prilično radikalnim doterivanjima.

Njihov najnoviji projekat (spreman za promociju na Salonu automobila u Ženevi) je Mansory Cormeum Mercedes SLS AMG.

mansory%20cormeum%20mercedes%20sls%2011.jpg

Pored izmenjenog izgleda (aero body kit, auto je napred širi za 66 mm, pozadi za 84 mm), kompleta točkova od 20 i 21 inča (sa Michelin gumama (265/30 napred i 295/25 pozadi), novog izduvnog sistema od nerđajućeg čelika, upotrebe delova od ugljeničnih vlakana (težina automobila smanjena za 90 kg u odnosu na serijski primerak) i dorađenog ogibljenja (auto je za 22 mm bliži asfaltu), Manorsy je za Cormeum Mercedes SLS AMG naravno predvideo i pojačanje V8 motora, i to na 660KS. To je međutim tek početak, budući da će kasnije biti dostupna i snažnija verzija sa okruglo 800 konja i sa dva kompresora.

Spisak izmena zaokružuje i doterani enterijer, sa novim volanon, kožom, aluminijumskim pedalama, detaljima od ugljeničnih vlakana...

Manory najavljuje da će ponuditi samo 15 Cormeum kompleta za modifikaciju SLS AMG-a, čija se cena u vesti ne navodi.

Autoblog.rs

Ljudi,Nemac je Nemac,mecka je mecka....:)
Sto se mene tice,najvise mi se svidja S i CLS klasa....Kazem najvise,ali su cene neverovatne.....Za normalne pare,C 200 amg je zmaj......oko 30 000.....Sto se tice dzipova,najvise mi se svidja GL klasa...***,zmaj...:)....ML isto.....vidjao sam po gradu G klasu,ali mi je sav kockast,a 100 000....
Odusevljen sam modelom S 500....Vidjam ga skoro svaki dan i nemam reci....masina......ne razumem zasto je ona R klasa mnoooooooogo mnoooogo skupa,a bas je nekako ruzan auto...verovatrno zbog velike kubikaze.....

Pa dobro,sve mecke su skupe,a u Americi se zna ko vozi mecku....nego mi cudno za ovaj,mislim,malo visi karavan sa 3000 kubika....ne vidim zasto je cena kao za ML koji je dzipcina.....

Ljudi,Nemac je Nemac,mecka je mecka....:)
Sto se mene tice,najvise mi se svidja S i CLS klasa....Kazem najvise,ali su cene neverovatne.....Za normalne pare,C 200 amg je zmaj......oko 30 000.....Sto se tice dzipova,najvise mi se svidja GL klasa...***,zmaj...:)....ML isto.....vidjao sam po gradu G klasu,ali mi je sav kockast,a 100 000....
Odusevljen sam modelom S 500....Vidjam ga skoro svaki dan i nemam reci....masina......ne razumem zasto je ona R klasa mnoooooooogo mnoooogo skupa,a bas je nekako ruzan auto...verovatrno zbog velike kubikaze.....
R klasa je skupa jer je to veliki automobil koji ima gomilu opreme plus 4-matic sistem,takodje najmanji motor je od 3200 kubika sto naravno nije jeftino ali potrebno da bi pokretalu toliku masu.Auto je fantastican,nije nesto lep ali ogroman je,imao sam priliku da sednem u novu R-klasu i odusevljen sam,da je malo jeftiniji i da se proizvodi sa 250CDI jmotorem mozda bih ga razmatrao kao sledeci auto za taksiranje.

Pa dobro,sve mecke su skupe,a u Americi se zna ko vozi mecku....nego mi cudno za ovaj,mislim,malo visi karavan sa 3000 kubika....ne vidim zasto je cena kao za ML koji je dzipcina.....

Trebas da sednes u R klasu pa ces videti zasto,ovo nije auto koji je u istom rangu kao VW Sharan ili Ford Galaxy,R klasa je u zasebnoj klasi za sebe,jer to je vise kao neka S klasa koji izgleda kao SUV.

Back