MERCEDES

• Začetnik teme Začetnik teme Senta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pre neki dan snimim mercedesa ispred Direkcije za Puteve u Beogradu.
Nista specijalno - crni, zatamnjena stakla, drzavni sluzbeni auto... ali pise nesto, ne znam ni ja sta znaci "V12 biturbo" i jos nesto na kocionim klestima "AMG". Bog ce ga znati sta mu to sve znaci. Mecka k'o mecka... ;)

Salim se malo. USRO SAM SE KAD JE UPALIO! A ja stojim pored njega i kao gledam neke papire po fascikli, a ruke mi se tresu...Kao ne interesuje me auto uopste... :(

Nista specijalno - crni, zatamnjena stakla, drzavni sluzbeni auto... ali pise nesto, ne znam ni ja sta znaci "V12 biturbo" i jos nesto na kocionim klestima "AMG". Bog ce ga znati sta mu to sve znaci. Mecka k'o mecka... ;)

Salim se malo. USRO SAM SE KAD JE UPALIO! A ja stojim pored njega i kao gledam neke papire po fascikli, a ruke mi se tresu...Kao ne interesuje me auto uopste... :(

Onaj standardni, obični Mercedes, znaš... on je nekako slabašan...slab je bre u preticanju...loše to ide... Nikako ne ide majku mu... A kad krene delegacija, mora brzo da se dođe...nema tu kašnjenja - državno pitanje je to... Zar ljudi treba da se zlopate sa običnim Mercedesom...? Nije red...

:rotf: :roll: hehehe.. "..mercedes uzima od renoa, audija..".. nasmeja me damnjane... :rotf: što je mnogo bolja varijanta nego da sam se UVREDIO!!! :evil:

šalim se, naravno :D

auuuuuuuu,,,,

zaboravio sam celu kljucnu rec:D

heheh

idemo opet:

Jel neki mercedes koristi motor neke drugi kompanije, ili samo svoje motore ima?
npr je VOLVO pozajmio motore od renoa, audija...

OM 606 je imao cetiri ventila po cilindru, a zamisli, 6x4 je 24... ;)

Pojasni mi šta je OM 606 za početak. Dizel koje generacije, godišta?
Pričali smo o dizelkama starijih generacija, 300D, 250D,... 124-ke... Oni su pre vremena common rail sistema, dakle 2 ventila po cilindru.
A 6x4 jeste 24. I 7x6 je 42... Zamisli. ;)

OM 606 je oznaka Mercedesovog motora koji je isao u poslednju seriju W124 - od 1993. do 1996. - 3000 kubika i 4 ventila po cilindru.

*oznaku nisam ni ja znao napamet, vec sam morao da pogledam u spise ;) :)

OM 606 je oznaka Mercedesovog motora koji je isao u poslednju seriju W124 - od 1993. do 1996. - 3000 kubika i 4 ventila po cilindru.

*oznaku nisam ni ja znao napamet, vec sam morao da pogledam u spise ;) :)

Common rail?

Nisam znao to. Bio sam ubeđen da do buljavog nisu imali 4 ventila po cilindru, čak ni prve generacije njih... E290 turbodiesel npr...

Common rail?

Nisam znao to. Bio sam ubeđen da do buljavog nisu imali 4 ventila po cilindru, čak ni prve generacije njih... E290 turbodiesel npr...
Ne, nije taj bio common rail, samo 4 ventila po cilindru i to mu je davalo 136 ks umesto 113. Ubacivao se u zadnje 3 godine W124 i prve 2 ''buljavog''. Takođe je i 250 D dobio četvoroventilsku verziju ( bez turba), pa je umesto 94 imao 113 ks. Kod oba motora se to dešavalo pri dodatnih 400 obrtaja , znači okruglo 5000, što ih je činilo verovatno najbržim serijskim dizel motorima u Mercedesovoj istoriji. Svi pre njih i posle su se vrteli sporije.

Nov motor kod mercedesa. Limited Edition. Valjda na probu samo. Verovatno dobar potez. Razlika u ceni izmedju s500 i s600 je bila velika,tako da s550 je neka sredina. Dostupna onima koji zele malo bolje od s500, a ne bas da daju ogromne pare za s600.

5.5L V8, 32V, 382 hp @ 6000 rpm
7 brzina automatik i 7 manuelni.
cena S550 je do 110 000eura u AMG stilu cini mi se. A jeftiniji ima i do 80 000eura. Zavisi od opreme.
cena S600L je oko 177 000eura...

naravno, Brabus ne bi bio Brabus da vec nije stigao da ga sredi:

evo usput i jednog Umimog Brabusa:

Znam kako ti je bilo :p , kad sam prvi put cuo taj zvuk sav sam se najezio. :shock:

Back