Crash and Burn
Iskusan
- Poruka
- 5.179
Pa kolko je meni poznato neki modeli imaju McLarenove motore.
Ali to nije ništa neobično jer je McLaren suvlasnik Mercedesa.
Ali to nije ništa neobično jer je McLaren suvlasnik Mercedesa.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jel neki mercedes koristi motor neke drugi kompanije, ili samo svoje motore ima?
npr je pozajmio motore od renoa, audija...
Da, pa? On nije imao 24 ventila.
Pre neki dan snimim mercedesa ispred Direkcije za Puteve u Beogradu.
Nista specijalno - crni, zatamnjena stakla, drzavni sluzbeni auto... ali pise nesto, ne znam ni ja sta znaci "V12 biturbo" i jos nesto na kocionim klestima "AMG". Bog ce ga znati sta mu to sve znaci. Mecka k'o mecka...
Salim se malo. USRO SAM SE KAD JE UPALIO! A ja stojim pored njega i kao gledam neke papire po fascikli, a ruke mi se tresu...Kao ne interesuje me auto uopste...![]()
![]()
hehehe.. "..mercedes uzima od renoa, audija..".. nasmeja me damnjane...
što je mnogo bolja varijanta nego da sam se UVREDIO!!!
šalim se, naravno![]()
OM 606 je imao cetiri ventila po cilindru, a zamisli, 6x4 je 24...![]()
auuuuuuuu,,,,
zaboravio sam celu kljucnu rec![]()
heheh
idemo opet:
Jel neki mercedes koristi motor neke drugi kompanije, ili samo svoje motore ima?
npr je VOLVO pozajmio motore od renoa, audija...
OM 606 je oznaka Mercedesovog motora koji je isao u poslednju seriju W124 - od 1993. do 1996. - 3000 kubika i 4 ventila po cilindru.
*oznaku nisam ni ja znao napamet, vec sam morao da pogledam u spise![]()
![]()
Ne, nije taj bio common rail, samo 4 ventila po cilindru i to mu je davalo 136 ks umesto 113. Ubacivao se u zadnje 3 godine W124 i prve 2 ''buljavog''. Takođe je i 250 D dobio četvoroventilsku verziju ( bez turba), pa je umesto 94 imao 113 ks. Kod oba motora se to dešavalo pri dodatnih 400 obrtaja , znači okruglo 5000, što ih je činilo verovatno najbržim serijskim dizel motorima u Mercedesovoj istoriji. Svi pre njih i posle su se vrteli sporije.Common rail?
Nisam znao to. Bio sam ubeđen da do buljavog nisu imali 4 ventila po cilindru, čak ni prve generacije njih... E290 turbodiesel npr...
Pre neki dan snimim mercedesa ispred Direkcije za Puteve u Beogradu.
Nista specijalno - crni, zatamnjena stakla, drzavni sluzbeni auto... ali pise nesto, ne znam ni ja sta znaci "V12 biturbo" i jos nesto na kocionim klestima "AMG". Bog ce ga znati sta mu to sve znaci. Mecka k'o mecka...
Salim se malo. USRO SAM SE KAD JE UPALIO! A ja stojim pored njega i kao gledam neke papire po fascikli, a ruke mi se tresu...Kao ne interesuje me auto uopste...![]()
Danas sam video S500 i B180 CDI.Iskreno za taj B nisam ni znao da postoji...
Jedno vreme je Vito imao i benzinski WR 6 od VW.auuuuuuuu,,,,
zaboravio sam celu kljucnu rec![]()
heheh
idemo opet:
npr je VOLVO pozajmio motore od renoa, audija...