Da li je ova tema otvorena da bi reklamirala asertivni trening?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Naravno. Zar nisi primetila?Da li je ova tema otvorena da bi reklamirala asertivni trening?
Da li je ova tema otvorena da bi reklamirala asertivni trening?

tvoje razumevanje stavri..oavako kako si iznela ..stoji..uostalom citiraj sta ti i engleskog texta nije jasno...pa cu prevesti..Da,zar ne mislite da ste diskriminisali sve one koji imaju manji nivo poznavanja engl.od onog koji je potreban da bi se razumeo ovaj tekst?
Slazem se da se samopouzdanje/samopostovanje gradi ne autosugestijom, vec svakodnevnim malim uspesnim projektima i uspesno izvrsenim zadacima.
Samopouzdanje ima veze sa dostojanstvom.
Takodje veoma zvisi od odnosa koji su uspostavljeni u porodici od ranog detinjstva,odn od nacina na koji su roditelji kritikovali ili nagradjivali dete.
probelm sa svim tim predavanjima je hipoteticnost istih..O baš sam večeras bila na uvodnom predavanju o asertivnom, pasivnom, pasivno-agresivnom i agresivnom ponašanju. Naravno, to je i razlog što se uključujem u temu i šaljem svoje impresije, osećanja i osjećaje i želim zamagliti pitona ili vratiti mu loptu, te nekako doći do kompromisa,... Provežbati vizielizacijom situacije:
1. Loše ste usluženi u restoranu. Šta činite u takvoj situaciji?
2. Iako ste na redu, prodavac služi drugu mušteriju? Ćutite ili reagujete?
3. Dok strpljivo čekate da kupite kartu za bioskop, čovjek se bezobrazno gura ispred vas. Reagujete ili ćutite?
4.Prodavac vam umjesto kusura od pazara utura žvaku. Bunite se ili prihvatate ponudu prodavca?
5.Naknadno, po povratku iz kupovine primjećujete da je kupljena roba oštećena. Dižete ruke od reklamacije ili reklamirate grešku?
Dosta mi reakcije na ove situacije zavise od mog trenutnog raspoloženja, PMS-a, prijanja energije sagovornika i slično. Tako da bih u poboljšanje sopstvene asertivnosti uvela svesnost sopstvenog stanja u trenutku bilo koje situacije, pa smirenje i onda odgovor na nju, a ne nikako reakciju. Eto tome težim...
To što citiraš nije test već ilustracija za čega služi ono o čemu se ovde piše. Jelde.probelm sa svim tim predavanjima je hipoteticnost istih..
to su sve ..sta bi bilo kad bi bilo situacije..kompletan taj pristup je u startu ..pogresan..
hipoteticke situacije proizvode i hipoteticke odgovore..i opet imamoo masu besmislenih testova ciji tvorac nema predstavu o cemu prica..
kad god sam iz radoznalosti bio kod istih ostavljao sam ih zabezeknute..njihovim neznanjemTo što citiraš nije test već ilustracija za čega služi ono o čemu se ovde piše. Jelde.
A ako misliš da su psihološki testovi tako naivni varaš se. Očigledno ti psihologija i testovi nisu jača strana. Stvar i jeste u tome što se odgovori za reakcije neće da poklapaju sa realnošću. Ali onaj koji daje odgovore misli da hoće. Bitno je njegovo psihićko stanje. Zavisi šta se psihološkim testovima meri. I pokazali su se kao prilično pouzdano merilo.
E sad ti kaži da nisu. I tako možemo da se prepucavamo.
Ali ne moraš sa mnom da se prepucavaš. Idi kod psihologa pa se sa njime prepucavaj. Uradi test, pa kada prepoznaš svoju karakteristiku u rezultatima testa, češkaćeš se po glavi kako znaju a da ni jedno pitanje nije bilo upućeno u pravcu te karakteristike.
Prema tome, ne nipodaštavaj ono što ne poznaješ.

Njihovim?kad god sam iz radoznalosti bio kod istih ostavljao sam ih zabezeknute..njihovim neznanjem![]()