Mentalitet Srba

Da li ste zadovoljni mentalitetom srpskog naroda?

• Jesam

glasova: 53 26,9%
  • Nisam

glasova: 139 70,6%
  • Nemam stav

glasova: 12 6,1%

• Ukupno glasova
    197
255925058_6706564646050467_2141380517330318512_n.jpg

Ne znam, ne svidja mi se. Nekulturno. Nasilno i silovno. Samo ukradi, prevari. Seljanija teska. Nema nekakvih kapaciteta, mentalnih, elite, da povuce taj narod u nesto bolje, pametnije. Samo use, nase, podase.
Ono sto isticu je neko gostoprimst veliko. Ja to nisam dozivio, ali vidio sam da to prezentiraju strancima. Extra mile idu, ako vide da se moze nesto izvuci, nekakva korist. Ako si neki seljo beljo iz Bosne, Hr, bre na, sta oces, sta gledas. Idi bre odakle si doso. 🤣

Не можемо говорити о менталитету СРБИНА већ ГРАЂАНИНА ! Срба у Србији има у промилима. Можемо да причамо о "Грађанину" као становнику солитера а не правној категорији. По мени, он је конгломерат свих негативних етнопсихолошких особина села и града. Неке особине које мени сметају или пак излуђују су: искључивост ! Сматра да је само он у праву и никоме не дозвољава другачије мишљење. Спреман је да се потуче и да најстрашније вређа саговорника ако му се супростави својим виђењем нечег ( У великом проценту ). Нешколованост и полушколованост. Из овога проистичу искључивост, и оно још горе, простаклук и недостатак опште културе као и недостатак елементарне логике ( хоће да уђе у препун аутобус из ког управо треба да изађе маса путника) дакле ни најпростији закон физике не утиче на њега. Код опште културе.....кијање без стављања руке на уста, пљување на тротоар, гласно причање и смејање на јавном месту и међу много људи итд. А што се тиче СРБА......тј. оног народа од пре сто година.....њему замерам агресивност и охолост према својој жени и према деци (у гро примера). Затим ситан ћар. Гордост и себичност. Има ту још материјала али је и ово довољно. И наравно.....ово се не односи на цео народ него на онај део нас СРБА који се може назвати "социјалним талогом".

Back