Meni je devojka udarila samar

Nekako ljudima promakne detalj...
A u vezi je generalizacije...

Zasto je mnogima nepozeljna generalizacija?

Pa da bi se uvukli u izuzetak...eto zbog cega.
A onaj ko je izuzetak njemu ne smeta generalizacija...npr, ja mogu jednom rukom u ramenu da podignem 50kg, ali je smesno da ocekujem da se zbog toga ljudi ispravljaju i kazu jaoj pogresili smo , ljudi stvarno mogu da podignu jednom rukom ispruzenom 50kg (neispruzenom mozes da podignes mnogo lakse 50kg, ne bi dizaci tegova radili izbacaj iz zgrcke da nije tako)
Niti ocekujem da se ljudi ponasaju kao da svi mogu da u glavi drze 16 strana bilo cega i da pisu brisu po tome kao da je fizicki papir i to sitno kucano.
A da ocekujem to, pa znas li koliki je to pomak u odnosu na razmisljanje...to bi znacilo da ljudi mogu da prate preko tog virtuelnog papira memorije i do 100 koraka i argumenata...

A ovako mogu najvise 2 ili 3...ne vise..
Pa zato i vriste kad nalete na dug post...ne mogu da se na kraju posta sete sta je na pocetku...eto koliko je ljudima secanje...
A to donosi razne stvari...npr , svi pricaju o dobroj nameri feministkicnja i onih kuca za zastitu zena...a ja se setim one zene koju je otac izbacio iz kuce, znaci nije bilo muskarca nasilnika krivca, pa nije bila od interesa za drustvo i ostavljena je na ulicu , tj u vagon na zeljeznickoj stanici i zavrsila je naivno i lakoverno od strane emigranta, i nikom nista...
Koja zastita zena je onda u pitanju, zastita salterusha da kinje muskarce da lakiraju noktice i da zaebavaju one sto cekaju...jedino ta zastita....
Zastita belih medveda...

Rekao bih - ne. Mada, ne volim da budem isključiv.
Nisam ni sujetan, umem da progutam prevare i uvrede.
Fizičku silu ne upotrbljavam, osim ako nije u samoodbrani.
Ni na muškarcima, a tek ne vidim razlog zašto bih na ženama. Ali, niko ne zna šta sutra donosi i sa čime se sve možemo sresti.
Silom se ne dokazuju jaki, već se njome potpomažu slabi.
Ona je glavni argument onih koji nemaju druge argumente.
Povrh svega se, još odavno, ne trudim da dokazujem nikome ništa.

Ok, super. Hvala na odgovoru. Postoji li razlog da zena udari tebi samar, a da ti nju nisi udario pre toga? Hajde sada da iskljucimo ekstreme iz razgovora. Da podrazumevamo da nije rec o nekim patoloskim situacijama. Tipa gadja te necim, narucila je 5 bilmeza da te izudaraju i sl... Dakle ono, rasprava, svako na svoju stranu vodi rec i onda pam, samar.

- - - - - - - - - -

Kada sam bio mladji sigurno bi postojao razlog da udarim samar. Sada ne. U stvari, sada (kada sam stariji) tek vidim koliko je pogresno udariti nekoga. Na tim udarcima je srpska nacija opstajala.

Ok, hvala na odgovoru. Dakle generalno, cini mi se da se slazemo, da imamo stav da udarati nekoga nije ok.
A da li moze da postoji razlog da ona tebi udari samar?
Evo da odgovorim na svoje pitanje i ja: Ja mislim da nema tog razloga. Naravno, pod onim gore uslovima. Dakle ne pricam o nekim patoloskim relacijama.

Ako se pogleda na javnim mestima, videce se masovno samaranje muskaraca.
Ako se pogleda na TV i filmovima videce se i tamo , i verovatno deo toga i uzrokuje samaranje kao laganicu u izboru zene kao reakcije...

Ono sto je meni nerazumljivo i neprihvatljivo je sledece:
Hoce ili hocemo da se problem nasilja resava institucionalno , ok.
bolje nego digla se gomila , rulja, hajka, kampanja...

Ali onda svako normalne logike a ne tupson mora da reaguje ako se u instituciju resavanja tog problema infliltrira zenski feminizam, muskomrzacki pokret , lezbosi i zagadi ga toliko da je muskarac po podrazumevanom nasilnik, cak se ide do toga da oblici nasilja koje zena cini nestaju , a izmisljaju se oblici nasilja koje muskarac cini , sto je logicno ako se vec muskarac instalira kao dezurni krivac....sve nezeljeno onda ce se povezati nekako sa njim..

Medjutim, pri reakciji sta ne bi smelo da bude institucionalizovano , odjednom napad svih zena i napad muskaraca papucara i muskraca ugladjenih, doduse neki javno napadaju zbog mozzarele, da bi se okoristili , najsladje je tako dobiti iz zahvalnosti mozzarelu, nista radio, samo trepkao a ona sva milna i rastopljena ti se baca iz zahvalnosti sto ste kao istomisljenici...

Zene se nimalo ne pokazuju kao razumna i planska bica....nego su vise impulsivna , sebicna i trenutna bica...sto je logicno ako puste da ih kontrolise frustracija...

Nekako ljudima promakne detalj...
A u vezi je generalizacije...

Zasto je mnogima nepozeljna generalizacija?

Pa da bi se uvukli u izuzetak...eto zbog cega.
A onaj ko je izuzetak njemu ne smeta generalizacija...npr, ja mogu jednom rukom u ramenu da podignem 50kg, ali je smesno da ocekujem da se zbog toga ljudi ispravljaju i kazu jaoj pogresili smo , ljudi stvarno mogu da podignu jednom rukom ispruzenom 50kg (neispruzenom mozes da podignes mnogo lakse 50kg, ne bi dizaci tegova radili izbacaj iz zgrcke da nije tako)
Niti ocekujem da se ljudi ponasaju kao da svi mogu da u glavi drze 16 strana bilo cega i da pisu brisu po tome kao da je fizicki papir i to sitno kucano.
A da ocekujem to, pa znas li koliki je to pomak u odnosu na razmisljanje...to bi znacilo da ljudi mogu da prate preko tog virtuelnog papira memorije i do 100 koraka i argumenata...

A ovako mogu najvise 2 ili 3...ne vise..
Pa zato i vriste kad nalete na dug post...ne mogu da se na kraju posta sete sta je na pocetku...eto koliko je ljudima secanje...
A to donosi razne stvari...npr , svi pricaju o dobroj nameri feministkicnja i onih kuca za zastitu zena...a ja se setim one zene koju je otac izbacio iz kuce, znaci nije bilo muskarca nasilnika krivca, pa nije bila od interesa za drustvo i ostavljena je na ulicu , tj u vagon na zeljeznickoj stanici i zavrsila je naivno i lakoverno od strane emigranta, i nikom nista...
Koja zastita zena je onda u pitanju, zastita salterusha da kinje muskarce da lakiraju noktice i da zaebavaju one sto cekaju...jedino ta zastita....
Zastita belih medveda...

Ma, kao mnogi su alergicni na generalizacije, a politika i zakoni su upravo zasnovani na generalizacijama. Glasas na osnovu generalnog. Odes i potpisujes svoju sudbinu na osnovu generalnog. Generalno se smatra da je brak generalno koristan po drustvo i coveka pa generalno postoje i zakoni o braku. Generalno i slucajno i ovde imas generalne sekcije dodeljene generalnim grupacijama, muskarci, zene, kuhinja, moda i td.

Slažem se da se puna istorija ne zna, pa o njoj i ne treba diskutovati.
Između ostalog, ali su i njeni roditelji govorili da o tome ćuti...
Društvo tada nije blagonaklono gledalo ni na razvod, a danas je to drugačije, pa se i o nasilju otvorenije priča.
Pričajte, ali bez uvreda i poziva na nasilje...
Emotivno me je dotakla tvoja prica iz detinjstva :(

Inace boldovano je problem u prici tvojih roditelja a i svih drugih prica..sto sredina osudjuje one koji se usude da javno progovore
mislim da ni danas nije mnogo bolje iako ima pomaka ..sve one sigurne kuce za zene ne znace da jos uvek nema zena
koje precutkuju naislje nad njima i u porodici iz razloga osude sredine i straha od nepoznatog

Pa ko osudjuje...
Jel osudjujete vi mene, osudjujete, da ne bude da osudjuje neki dosljak iz Engleske.....ljudi ne zele da budu zreli nego zele da budu na krevetu i u provodu...I onda osudjuju..a plus osudjuju da bi se zadrzali na poziciji onog koji osudjuje i samim tim je u psihi coveka onaj koji je vise mocan i vise uticajan..

Vidis ti relativizujes sve sto mozes...
Tako relativizujes svakog ko je u pravu vise od 50% jer tebi treba 50%, sto ce reci da si mediokritet, demokratski ali mediokritet.
Tako ti treba i relativizovanje iako znas da zene itetako cene da im se postavi cvrt orjentir, jer nista ne razumeju neanimalno mek i pomerljiv autoritet kao orjentir..

Ja to najbolje znam, ako se postavim gradjanski i sustinski prema zenama, nista ona tu ne shvata, sve joj je dvolicno , jer zna i navikla je samo na moc i ispoljavanje moci i sigurnosti jer je frustraciono bice plus sto je animalna..

I sad da ne bi bilo ruznog prizvuka,, moramo neutralisati cinjenicu da su zene animalne mnogo mnogo vise i mnogo brojnije od muskaraca....pa onda muskarce treba forsirati da budu isto animalni i od njih praviti pichoke..

Uniformnost drustva postignuta da bi se dobila jednakost...
I to je veliki patoloski a ugracen sistem u danasnjicu..

Vise postuje individualnost onaj muskarac koji nije animalan samim tim postuje i zenu, ali zena i ne ceni i ne tezi previse individualnom, bas naprotiv, tezi kolektivnom jer je tako zasticenija, fizicki...
To je nagon.

I umesto da vidis tacno sta ti treba, pa da to znas, ti jos nabacujes drugima krivicu za to sto se trude da vise od 50% vremena budu tacni i sto je prirodna zelja svakog , da sve dokuci, tj da bude 100% otkriveno realno...
Svaki drugi procenat je ustvari mediokritet...zanima me realnost samo da je otkrijem do 50% jer mi tih 50% odgovara i godi a onih ostalih mi ne gode, i to mora da se menja i te zvake..

Zene kao frustraciona bica a sve su frustraciona bica manje ili vise...a i muskarci su kad postanu starci, uglavnom 100% , mozda se omakne izuzetak, ali biohemija zena skoro da iskljucuje izuzetak, ali sam sklon da zazmurim na jedno oko za one koje su blizu izuzetka da nisu animalno pekmezare i opterecene strahom i sopstvenom vrednoscu a zbog kolektivnog i sopstvenim identitetom..
Ne shvatas ti koja je to muka ako si okrenut ka zajednistvu da bi te zajednistvo stitilo..
To ti je kao realiti, moras da napravis neki status iz nicega, ni iz rada ni iz snage...
To znaci da mora sliht, ovamo onamo, ovde mora malo zakacinjanje, jer neki vrednuju samo kad se zakacis sa njima pa se slozis sa njima i tako igrica od jutra do mraka, ali je psihicki opterecujuce i zahtevno je dosta...

A mozda i shvatas, jer ti je normalan taj nacin pristupa zivotu, a meni eto nije..
Nemam strah cak i kad pokusavaju da me fizicki ubiju, a ne prebiju, a kod prebijanja skoro i da nemam strah, ili je manji od sukoba sa psima lutalicama...5 je max sto mogu da podnesem a nekad ih ima vise a to izazove i strah kod mene.
Ne treba meni ni 50%, Patak. Ali i ne poništavam statisike onih koji su ih radili, niti mišljenja psihologa.
I kako si došao do tih 50%?
Ne znam da žene cene crtu i autoritet. A ako i cene autoritet, već sam i govorio o tome da se auteritet ne nameće silom. Silom se nameće strah, a ne autoritet. Autoritet se opravdano stiče vremenom, kroz pokazivanje znanja, mudrosti, pravičnosti...
Ti to najbolje znaš... a vidiš, i ja isto tako znam kako se žene ponašaju kada sa njima razgovaram kao neko ko misli da shvataju.
Pa onda priču nastavljaš sa uniformisanošću društva. O tome kako su žene animalne, a muškarci to nisu, ili makar ne u tolikoj meri. A to objašnjavaš činjenicom da je to tako jer ih štiti društvo, čopor.
Pa vidiš. Patak, i to nije tačno. Svi su 100% animalni kada se rode, a onda ih društvo, ili čopor socijalizuje i uči pravilima ponašanja u istom. Ako pričaš o animalnom, onda postoje i dominantne ženke u životinjskom carstvu, čak i one koje su jače dizički od mužjaka. Postoje i one koje se drže iskučljivo u ženskim čoporima, a agresivnim mužjacima dozvoljavaju da priđu samo da bi se parili, dok podmladak podižu same, da ih ti agresivni mužjaci ne bi pojeli i povredili usled svoje agresivnosti.
Dakle, animalno je nešto što bi mi, kao ljudi trebali da razumemo. A samim tim i da se ne borimo za dominaciju, nad bilo kime. Da se od njega odaljavamo i težimo da budemo ljudi, bez obzira na pol.
Pa zatim tvrdiš da one prave nešto od ničeg, bez rada i snage.
Kao da je snaga jedino što je potrebno za rad. A žene umeju da budu snažne, ponekad i mnogo više od muškaraca. Možda ne fizički, ali sasvim sigurno tvrdim da bol mogu bolje da podnesu.
Pa onda priznaješ da se plašiš čopora ženna, i pozivaš na borbu čopor muškaraca?
To nije animalno?
Ne mogu više da se nastavljam sa tobom. Opet ćeš pronaći neki način da postaviš stvari onako kako tebi odgovaraju.
Ja da sam hteo da pišem romane, time bi se i bavio.

E sad bi ti rekao da procitas malo po literaturi, da vidis sta se sve radi da bi se dobio autoritet...
Sve je dozvoljeno , strah kao kalup, motiv kao rashladjenje, zadovoljstvo kao kaljenje, novo i iznenadjujuce primene kao plasticnost...
Nigde nije ni blizu tvoja teza da se strahom ne stvara autoritet....
A razgovor izmedju nas dvojice nije moguc jer ti meni ostavljas utisak kao ucaurena osoba, nesto kao neko ko bezi od 5,6 tacaka u sebi i onda mora da se drzi razradjenih scenarija i to po cenu zivota..

To vidjam kad naletim na nekog sa psihozama, oni imaju slican princip hendloanja sebe i okoline..
Danas sam bas naleteo na prostodusno tumacenje, u razgovoru dve osobe u busu, totalno sa druge planete, a vidi se da bez obzira na razgovor jedna osoba tumaci sve vidjeno i receno kao sa svoje planete, kao da nije sa zemlje..
I ne obesno , ne bahato , nego totalno neshvatajuci da stvari mozda izgledaju i deluju drugacije...znaci totalno van svih drugih konteksta o toj situaciji.
To je nekad simpaticno , ali je osnova kod shizofrenije i onda nije toliko bezazleno ali je i tamo cudno...

Da ne bude bipolarno protumaceno , tj ili ili , ne kazem da ljudi nemaju to kod svog sagledavanja...imaju i to cesto, samo sto se obicno gvirka u tudje dvoriste i tamo traze uspesniji modeli...
Ali ako su teoreticari, tad svasta moze da se nadje...7+ 12E, poneki filozofski pravac, svasta nesto...
Ono sto ja kazem je da je 99% nesto pogresno ako prilikom razmisljanja pazis sta daje u rezultatu...
Znaci ako ti je rezultat bitan, nemoj brate ni da razmisljas, jer ces samo demagoski fitovati i misljenje i rezultat, iako kazu da je tako Ajnstajn dosao do teorije relativiteta, tako sto je bio zeljan slave pa je spajao tek pojavljene teorije iz elektromagnetike i fizike...

Ali njega je interesovalo da objasni dva svetlosna zraka, a ne da dokaze mc*c...

I ti meni odaješ isti utisak. : )
Strah ne stvara autoritet. Neko te može slušati jer je zasrašen - iz straha. Ali, čim ti nisi blizu i poslušnost nestaje.
''Pojam “autoritet” preuzet je iz latinskoga jezika. Pod nazivom auctoritas smatralo se da je to vlast, ugled, dostojanstvo, vrijednost. Kada kažemo “autoritet”, obično mislimo na ugled i na ugledu osnovanu vrijednost ili pak, u prenesenom smislu, na osobu čijem se sudu svi pokoravaju iz poštovanja.''
Dakle, poštovanje, Patak, a ne strah.

Pa ko osudjuje...
Jel osudjujete vi mene, osudjujete, da ne bude da osudjuje neki dosljak iz Engleske.....ljudi ne zele da budu zreli nego zele da budu na krevetu i u provodu...I onda osudjuju..a plus osudjuju da bi se zadrzali na poziciji onog koji osudjuje i samim tim je u psihi coveka onaj koji je vise mocan i vise uticajan..

ko tebe osudjuje..osudjujemo ove sto lupaju samare..

- - - - - - - - - -

Kazem ti da gresis, a vreme ce ti pokazati , najverovatnije, da je potrebno nekad strahom drzati disciplinu da bi imao poziciju gde ces napraviti autoritet...

strah nema veze sa autoritetom..naprotiv..ali ima veze sa kontrolom...

strah nema veze sa autoritetom..naprotiv..ali ima veze sa kontrolom...

Rekao bih ti sad imas poentu, ali stvarno postoje trenuci gde strah igra a kod dobronamernih stvaranja autoriteta, vrlo vaznu ulogu...

A kod dresure, to da ne pricam, a posto je svet uglavnom polusvet, tako da ni vi necete izbeci te polusvet manire...
Da uprostim, ti vidis strah a ostali vide autoritet i ti onda pocinjes da pretvaras strah u autoritet.

Rekao bih ti sad imas poentu, ali stvarno postoje trenuci gde strah igra a kod dobronamernih stvaranja autoriteta, vrlo vaznu ulogu...

A kod dresure, to da ne pricam, a posto je svet uglavnom polusvet, tako da ni vi necete izbeci te polusvet manire...
Da uprostim, ti vidis strah a ostali vide autoritet i ti onda pocinjes da pretvaras strah u autoritet.

ne dresira se strahom.....

Strah kod dobronamernih stvaranja autoriteta... : )
Vaspitni šamari?
Ni kod dresure nije nužan. Mene su svi psi slušali, a bez da sam ih strašio ili udarao.
Da namećeš autoritet... autoritet se nikada ne nameće.
Niti se strah može pretvoriti u isti. Ni svetlosna bića, ni 7+ ti neće pomoći u tome.

A bre, moze i bez necega pa ljudi koriste precice...
Dobijes zadatak da za tri nedelje napravis ubice i krvnike, sta ces da radis, da ih treniras?
Hoces sutra, a i ne bi uspeo...
Napunis ih strahom, onda ih meljes dok od straha ne postanu ili ja ili on, onda ih pustis u borbu i onda prvi put okrvave ruke, a onda ih ucis kako da prezive i postajes njihov autoritet i cak plemenit...

U realnosti, ne samo krvavoj nego i poslovnoj i uopste u zivotu, ljudi mnogo vise reaguju na strah pa autoritet nego na postovanje pa autoritet..
Pa ne znam gde zivite i koliko fantazirate, ali po ovome sto pricate i branite, fantazirate bas bas mnogo...
Ako gledas karakteristicne manifestacije strah autoritet metoda, nailazis ga svuda...
A ako trazis karakteristike postovanje autoritet metoda, retko retko to nalazis i bas u blagim tragovima...

Ljudi danas nisu oblikovani da stanu iza necega, a onda postovanje nema ni znacaj ni smisao.
Postovanje im je izvor srece i nekog ushicenja, ali za autoritet, ne...

Pade mi na pamet da ste vi osim sto ste zamaskirali autoritet straha, podanici autoriteta uspeha...
Ali to nije autoritet prema osobi, to je autoritet prema polozaju i statusu...
To je npr ono kad neko kaze, jaoj Pera je uspeo u zivotu...ima dobar posao , platu, ugledam se na njega...
Ne ugleda se na njega kao coveka, sutra da izgubi posao i kucu i pare, ne bi ga niko ni video...jos bi ga i pljuvali , eeee nekad je bio dasa, a sad je mlakonja..
Ugledaju se na fore i fazone koje taj tip primenjuje to im je autoritativno...
Ima nesto sto donosi uspeh njemu i to hoce da opljackaju...

Naravno ne vide da ih osoba ne interesuje, nego samo status i polozaj, jer interaguju sa osobom koja nosi taj status i polozaj, a retko cete naci iskrenog i introspektivnog da vam kaze ili da primeti da se slihta ili je dobar sa nosiocem statusa i uspeha zarad tog uspeha i statusa a da mu je osoba kao autoritet potpuno nevazna, ali je vazna kao nosilac, ego, sujeta, veza, ledja ...kao covek koji obavlja te funkcije...

Dobijes zadatak da za tri nedelje napravis ubice i krvnike, sta ces da radis, da ih treniras?
Napunis ih strahom, onda ih meljes dok od straha ne postanu ili ja ili on, onda ih pustis u borbu i onda prvi put okrvave ruke, a onda ih ucis kako da prezive i postajes njihov autoritet i cak plemenit...
Dakle, ova tema je centar za obuku ninji?
Strahom ih kontrolišeš, da bi postali onakvi kakvi ti želiš, pod prisilom. Ali, to ne znači da hoće, kada se kontrola izgubi. Dok je kod autoriteta suprotno. Neko te sledi, bez nametanja, jer i sam veruje u ispravnost tvog mišljenja.
Naravo da oni koji prvi put okrvave ruke, a naterani su na to strahom, posle i sami opravdavaju isti. Oni brane sebe, jer su i sami postali krvnici. Tada ih ponovo vode strahovi, iz senke, nespremnost da sebi priznaju grešku, a ne autoritet.
Strah vodi u destrukciju, nove strahove, mržnju i poništavanje, Patak. U poništavanje drugih, a i sebe. A i u poništavanje onih koji su nas strašili, čim dobijemo priliku za to. Strah je gorivo Tanatosa, njegova osnovna vodilja.
A pošto je strah nije nikakva vrlina, onda tu i nema priče o autoritetu. Autoritet je uvek u vrlini.
Dakle, Erosu i konstruktivnom delovanju.

Poslednja izmena:
Pade mi na pamet da ste vi osim sto ste zamaskirali autoritet straha, podanici autoriteta uspeha...
Ali to nije autoritet prema osobi, to je autoritet prema polozaju i statusu...
To je npr ono kad neko kaze, jaoj Pera je uspeo u zivotu...ima dobar posao , platu, ugledam se na njega...
Ne ugleda se na njega kao coveka, sutra da izgubi posao i kucu i pare, ne bi ga niko ni video...jos bi ga i pljuvali , eeee nekad je bio dasa, a sad je mlakonja..
Ugledaju se na fore i fazone koje taj tip primenjuje to im je autoritativno...
Ima nesto sto donosi uspeh njemu i to hoce da opljackaju...

Naravno ne vide da ih osoba ne interesuje, nego samo status i polozaj, jer interaguju sa osobom koja nosi taj status i polozaj, a retko cete naci iskrenog i introspektivnog da vam kaze ili da primeti da se slihta ili je dobar sa nosiocem statusa i uspeha zarad tog uspeha i statusa a da mu je osoba kao autoritet potpuno nevazna, ali je vazna kao nosilac, ego, sujeta, veza, ledja ...kao covek koji obavlja te funkcije...

Neki bi mogli reći tako za Peru. Ali, pitanje je šta ih vodi da bi bili uspešni kao Pera. Da li strah od toga da su oni neuspešni, ili Perin auroritet, jer je Pera vredan, recimo.
Ako ih vodi strah, onda će tu biti i mržnje i zavisti prema istom.
A ako ih vodi Perina vrlina - onda ih vodi njegov autoritet.
Takođe, sticanje materjalnih dobara i njihovo gomilanje, samo iz straha da jednoga dana možda nećemo imati, dok drugi u sadašnjosti umiru u nemaštini, po meni, takođe nije nikakva vrlina, već strah.
Strah nije autoritet, iako je vodilja mnogih, Patak.

Tvoj komša uživa u benefitima svoje postavke i sebičnosti.
Uživa u tome što ga se neko plaši, što dovoljno govori o njemu.
Pitanje je dokle će to trajati. Posle bi vrlo lako mogao da uživa na nekom drugom mestu.
Iako ta žena do sada to nije učinila, sasvim je dovoljno da se samo jednim ohrabri i nasilje prijavi.
To da je posle toga neće biti je samo još jedan vid zaplašivanja.
Naravno da hoće. Sada je nema.

ne razumem ovo bas najbolje ali svakako se ne mozemo usaglasiti iz razloga sto ti imas to svoje misljenje i smatras ga nepromenljivim..
ono sto bi tgrebalo je da se radvoji autoritet od moci
ljudi ce osobu od autoriteta da slede i pokoravaju iz postovanja i dela te osobe,.a moci se ljudi pokoravaju na osnovu straha..na primer..iz straha od gubitka posla i materijalne sigurnosti ljudi ce se pokoravati i slusati te

Poslednja izmena:
Eto zasto su mucne komunikacije sa ljudima.
Ljudima ne mozes objasniti kad ne zele da spoznaju.

Zato je edukacija metod koji sluzi da iz ponudjenog osoba uzme sta joj treba, a vaspitanje je da iz dokazanog i istinitog osoba uzme nesto sto je bolje.
Edukacija sluzi da se omoci osoba kakva je trenutno , a vaspitanje da se menja , obicno bi trebalo da bude na bolje, a ne znam da li je...

Tako isto i oko objasnjavanja sta je sta po pitanju bilo cega...
Mogao bih objasniti do u detalje i dokazati u detalje skoro sve sto tvrdim na forumu ,kad sam ozbiljan.
Ali cemu to?
Kad ce vec sutra ta ista osoba da zaboravi i da negira ono sto je juce jasno videla da je dokazima potvrdjeno...
Ljudi su takvi, njima ne treba znanje nego lepo misljenje o sebi i svom zivotu...

Retki su ljudi i na zalost nisu vaspitani, oni koji zele istinu ma kakva da je..
Nisu vaspitani jer ih roditelji , da ne bi slucajno otisli u anarhiju , mrznju i nihilizam, uce da su ljudi dobri i opredeljeni ka istini.
A nije tako...
Da ih ne uce tome, oni koji su stvarno istinotvorci bi itekako shvatili da moraju da se okrecu i pomazu i saradjuju samo sa istinoljupcima...
Apropo toga, i ona fenserica sto joj otac krvavo zaradjuje novac da bi napravio sobu , stan , kucu po standardu danasnjice, a nju obukao u odecu sa golim pupkom i pirsingom na istom, a ako se seksualno razbaskari onda joj sleduje i pushacki prsten...treba i drzi se iskljucivo svoje kaste...
Zabole nju uvo za tehnicare, za radnike, za parazite drustva , kako ih ona vidi...
Nju zanima samo onaj ko je vredan, ko je elita i ko je uspesan u drustvu i na tokovima novca...

Delenje aplauza po usima od kojih bubnjici pucaju
nije svojstveno normalnim m/z odnosima, ali kada
se i desi onda je to iz razloga: kada zena/devojka
spozna da ipak pored sebe ima mlatimudana,
foliranta-smlatana koji je ipak otkrio svoj prirodni
karakter, onda zena zaista tesko pohvata
sve zifce pod konac nego jednostavno pavijanu
odvali aplauz po usima sa leve strane da mu
na desnu izadje.!!!

Back