- Poruka
- 71.569
Naravno da ne.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A šta će sa tim što je tukao ženu? Da ga privede, da ga odvrati od skoka pa kad ga pusti da opet izudara ženu. A i otkud je pandur mogao da zna da će ovaj da se ubije.
Mislim, generalno je previše tih primera gde lik tuče ženu pa ga panduri malo kao privedu pa ga puste pa on onde opet tuče ženu a često je u ubije.
Pa pogledajte vesti, može u dnevnim novinama posebna "muž ubio ženu" rubrika da se osnuje. Porodično nasilje je u našoj kulturi postalo sasvim normalna stvar koju dobar deo populacije čak i odobrava. Mi smo lud, izopačen i izgubljen narod, nemoj da se lažemo.
A šta će sa tim što je tukao ženu? Da ga privede, da ga odvrati od skoka pa kad ga pusti da opet izudara ženu. A i otkud je pandur mogao da zna da će ovaj da se ubije.
Mislim, generalno je previše tih primera gde lik tuče ženu pa ga panduri malo kao privedu pa ga puste pa on onde opet tuče ženu a često je u ubije.
Pa pogledajte vesti, može u dnevnim novinama posebna "muž ubio ženu" rubrika da se osnuje. Porodično nasilje je u našoj kulturi postalo sasvim normalna stvar koju dobar deo populacije čak i odobrava. Mi smo lud, izopačen i izgubljen narod, nemoj da se lažemo.
Njihov problem.
- - - - - - - - - -
Jel ti radis sve sto ti 99 posto zena kaze?
aj mi samo objasni zašto misliš da je onaj ko se fizički obračunava sa 'ludim izopačenim i izgubljenim' muškarcima u pravu, dok onaj ko se fizički obračunava sa 'ludim izopačenim i izgubljenim' ženama nije

Nije, pratila je uputstva iz casopisa koji kazu pre nego sto muskarcu udarite samar, napisite tri knjige .....proci ce vas volja a i zaradicete pare na mrznji prema istom...
Ne svidja mi se upotreba a i paznja koju dobija Walkenom post, jer covek je obojen, a zbog jednog obojenog nismo svi crnci...niti treba razglabati o crncima..
Pojednostavljeno upotrebljena rec obracun je dinamit koji moze biti tumacen ostrasceno kao rec k.ur.va koju kad izgovoris na ulici svi se okrenu, iako si izgovorio samo rva...npr ma...rva ....
Ili kao rec nozzzzz.....koja naostri cula bez obzira na kontekst u kojem je izgovorena...
Inace lutanja u trazenju resenja su neminovna...
A mene to podseca kad neko pokusava da spreci drvo da raste na gore...pa ga poklopi sandukom...i drvo se iskrivi, i ide ide ide horizontalo i bude svo guravo i na kraju usled tezine se slomi....ne natera ti njega da zivo raste onako kako ti hoces , vise je fer da si ga odmah posekao...
Trenutno zene ugradjuju feminizam u svoje logike i modele ponasanja...a muskarci ili trpe i cute ili oni sto imaju bolju perspektivu izazivaju zazubice ali ne pristaju na to njihovo ponizavanje i seljacko ponasanje.
A zene ne primecuju da u razgovoru skoro svaka peta recenica im je prozeta uvredom prema muskarcima...
Sve su to lutanja i ne moze se zabraniti coveku da proba PIG metodu, pokusaj i greske...
Ponovo nemaš pitanje...
Osuda društva ne dolazi tek tako, Patak. Koristiš vest da bi okrenuo vodu na svoju vodenicu, a najverovatnije ni ne znaš o čemu se radi. Ni ja nisam čitao knjigu njegove zlostavljane supruge Sandre Petrž, ali pretpostavlham da u Hrvatskoj mnogi jesu i da su ga zato javno osudili.
I muškarac, da je slabiji i da mu je zaštita potrebna, tražio bi osudu i zaštitu društva. Pošto to nije slučaj, činjenica ne govori njemu u prilog, jer za muškarca je sramota da bude slabiji. On je taj koji treba da bude jak i da dominira, ali to ne znači da treba da bude nasilink i da zlostavlja. Sramota je i žene, pa priče o zlostavljanju često bivaju prećutane.
Ja, vidiš, tu priču razumem, jer je i moj otac zlostavljao moju majku. Moja prva sećanja sa 3 godine su bila kako ga bodem u nogu olovkom da ne tuče nju, već mene. Ostavljao je gladnu danima u kući, dok je on pio i provodio se sa društvom. Kada je trebala da se porodi samnom danima je bila bez para i morala je da ukrade peškir iz radnje da bi otišla u porodilište. Tukao je samo jer su mu govorili da je lepa kada bi prošla. Zašto se nije tukao sa njima, nego je svoju snagu pokazivao nad slabijima od sebe? Tukao ju je zverski, gađao vekerom u glavu; stalno je bila modra i u otocima, ali ga nikada nije tužila niti o tome pričala van kuće, plašeći se osude društva.
Nasilje je nasilje, bez obzira sa koje strane dolazi...
kao ni kristofer, kapiraš? ovo je tema o tome kako žaliti nekog samoubicu /sa akcentom na to da treba osuditi to što mu je zaprećeno zatvorom/ koji se uplašio da ne završi u zatvoru ili kako lepo objasniše uplašio se pandurskih reči da je moguće to da mu se desi, ako nastavi tako kako radi. Ne kapiram zašto se uplašio pandura ili zatvora, kada je već tako hrabriša da vošti ženu.ne samo to, feminizam se ugrađuje u društveno tkivo generalno, čak i mnogi muškarci su počeli to da prihvataju zdravo za gotovo. neki što su slabići ali čini mi se da nije ni mali broj onih koji su izvatani na pažnju i emocije za slabiji pol koje muškarac prirodno ima, na konto kojih im je uvaljeno svračije jaje feminizma
pravi se jedna atmosfera linča za sve muškarce koji se pomahnitalim ženama ne smeškaju poput bilmeza na njihove budalaštine, i naravno da ne smatram da je nasilje adekvatan odgovor, ali već sam rekao da je budala onaj ko situaciju posmatra jednostrano.
sem toga, verovatno ćeš se složiti da bi ti bilo iks puta bolje da te neko prebije nego da ti žena uvali komšijino dete. a odgovor društva i države na prebijanje žene je linč, a za to kad ti žena uvali tuđe dete je od države ništa, od društva od 'ti si kriv jer nisi bio dobar u krevetu' do 'pa dobro ostavi je'. meni to sve više liči na zonu sumraka
Ponovo ideš logikom koja tebi odgovara, ali ne mora da znači da je ona tačna, Patak.Ja se cesto nasmejem zenskim argumentima, jer su mi smesni neverovatni a smesni..
Npr, frustraciona osoba, zena, dize zid kad misli da nece imati kontrolu nad dogadjajima, jer sve gleda kroz strah...
Ali i u komunikaciji , kad je taj zid ignorisanje i distanca, i u nasilju, gde krene meljava o nasilju i krivici svih muskaraca za nasilje, to je apsurd samo po sebi.
Jer onaj ko je nasilnik, zabole ga uvo za zid, zidic po njegovom misljenju....
A u prici, onaj ko je planinac, pajser, on stalno pocinje razgovor, i radi to sve dok ne nadje zajednicku temu i uplete u razgovor zenu...
I to pali u Srbiji 95% ako ne i 99% vremena..
Na drugoj strani, onaj ko je uvidjavan, kad zena podigne zid distance, on se pokupi i ode ili pokusa da pojasni pa onda opet ode..
A kod nasilja, prvi gine, jer na njega se prstom upire, trazi se trazi se...
a onaj ko je stvarno siledjija, pred njim se cuti, jer "cuti, lud je, moze da te razbije".
U tom smislu , svi mi znamo za krimose, i krimosi caste, placaju ali brate i razbijaju od batina ako devojka nece da slusa...
Da nece mozda da ode u zatvor zbog toga sto je lupio 4 teska samara svojoj devojci..
Pa da to uradi, sutra je mrtav kad izadje iz zatvora, jer je gora pitchka od pitcke koja ga je poslala tamo..
Tako da u punom klubu, kaficu, bilo gde u BG, a i po unutrasnjosti je sad slicno, svi znaju kako lupa krimos, pa opet ne pricaju o nasilju nad zenama kad je u blizini..
Pricaju o nasilju nad zenama kad su tu papucari, kao Dragoljub ili ovi sto su mekusci, neki sebicni neki neutralni, ali mekani, mozes da ih izvozas na cimku za 2,3 dana, ako si zensko...
Te iste zene koje ih iscimaju, posle se zale meni i slicnima, da su kenjkavi, da su malo uvrnuti, jer se osecaju otvoreno i sa razumevanjem kad pricaju sa mnom.
Ali ti isti tipovi kad se ja poslom nadjem u njihovoj blizini su distancirani, ili bas submisivni kako koji..
U svakom slucaju prilicno samleveno musko tkivo na Balkanu, a ono sto nije je orah...tvrdo i obicno bez icega unutra...
I posle se cudimo sto zene kukaju...
Pa popile svoju medicinu primenjenu na muskarcima, pa nista nije ostalo...kao kad kiwi zgnjecis skroz i posle toga, tu je na stolu ali ti se ne jede nimalo..
aj mi samo objasni zašto misliš da je onaj ko se fizički obračunava sa 'ludim izopačenim i izgubljenim' muškarcima u pravu, dok onaj ko se fizički obračunava sa 'ludim izopačenim i izgubljenim' ženama nije
Po tebi izgleda stvarno treba da ga pusti pandur.
Ne znam zašto toliko pozivaš na nasilje.
To necemo da radimo.
Znaci ovakvim nastupom radis dve stvari...
Prvo , ocigledno , osudis nasilje nad zenama.
Zatim, pripises svo nasilje muskarcima.
Trece, etiketiras muskarce kao uzrok i agresivne bez povoda. To onima koji su agresivni nije ni bitno, ali drugima jeste.
Cetvrto , sad su neagresivni muskarci odjednom u problemu, jer oni nisu utukli svoju devojku i zenu kao agresivac, krimos ili neko ko razblaci zenu redovno kao pitu.
Peto javlja se stigma prema tim muskarcima, a ne prema ovima sto su Balkanci...Jer Balkanci umeju da ulepsaju, sakriju, zive sa tim vec vise od 10, 20 30 godina, a ovaj sto nije agresivac, odjednom je u nebranom grozdju..
Sesto, pritisak, stigma i prozivanje okrecu neagresivnog od retorike i usmeravaju ga na agresiju.
Sedmo , sad si odjednom od agresivnih dobio vecinu koja ce da bude neuvidjavna, a i agresivna , retorikom, akcijom ili na kraju i nasiljem prema zenama...
Zene imaju urodjen taj sistem da sve proglasavaju pretnjom, jer su frustraciona bica, ali bi trebalo da smanje, a muskarci ne bi trebalo da postaju zenskasti nikako.
Zene moraju da se izbore od napada zena, inace propadaju..
Ukidanjem razlike medju sobom, a to rade zbog nekog razloga, da ga ne navodim, i ukidanjem razlike ponasanja prema muskarcima zbog postojecih modela ponasanja, a to im serviraju upravo druge zene, obicno intezivnije frustrirane od njih samih, zene izjednacavaju sve muskarce i dele ih u samo dve kategorije, a obicno nisu sretne ni sa jednom od te dve kategorije..
Ili balkanski nasilnik ili mekusac picopacenik...
Kako god da se postavi, muskarac u takvim orjentirima nece biti iskren...ne moze da ispadne to pa i da hoce...
Ne svidja mi se upotreba a i paznja koju dobija Walkenom post, jer covek je obojen, a zbog jednog obojenog nismo svi crnci...niti treba razglabati o crncima..
Pojednostavljeno upotrebljena rec obracun je dinamit koji moze biti tumacen ostrasceno kao rec k.ur.va koju kad izgovoris na ulici svi se okrenu, iako si izgovorio samo rva...npr ma...rva ....
Ili kao rec nozzzzz.....koja naostri cula bez obzira na kontekst u kojem je izgovorena...
Inace lutanja u trazenju resenja su neminovna...
A mene to podseca kad neko pokusava da spreci drvo da raste na gore...pa ga poklopi sandukom...i drvo se iskrivi, i ide ide ide horizontalo i bude svo guravo i na kraju usled tezine se slomi....ne natera ti njega da zivo raste onako kako ti hoces , vise je fer da si ga odmah posekao...
Trenutno zene ugradjuju feminizam u svoje logike i modele ponasanja...a muskarci ili trpe i cute ili oni sto imaju bolju perspektivu izazivaju zazubice ali ne pristaju na to njihovo ponizavanje i seljacko ponasanje.
A zene ne primecuju da u razgovoru skoro svaka peta recenica im je prozeta uvredom prema muskarcima...
Sve su to lutanja i ne moze se zabraniti coveku da proba PIG metodu, pokusaj i greske...
Ponovo ti svoje, a ja cu svoje...
Ti izvlaci zakljucak da je tvoje isto validno kao i moje, a ja necu tu mnogo da se mesam...kako ti volja...
Ja svoje ne izvlacim iz svojih zelja niti iz samo svojih iskustava, a tu ti radis bas kao zene, samo iz svojeg neposrednog...
Nije lose biti u monologu kad je alternativa kolektivno lupanje gluposti...
- - - - - - - - - -
Usput, post ti je toliko offtopic da se ne moze ne primetiti....
Kako si došao do tog zaključka da ja mislim da je u redu fizički se obračunavati sa bilo kim?
Pa ljudi, prosto mi je nekako čudno da mi sad ovde kao odrasli i zreli muškarci ovde debatujemo o tome da li je ispravno tući nekoga ili ga čak i ubiti.
Pa da, izvrnuo si sve.
Jedino tačno što si napisao je da osudjujem nasilje nad ženama, da. Ti ne osudjuješ?
Ja sam kao muškarac koji nije sklon agresiji i koji smatra da se šamarima i pesnicama ništa ne rešava u problemu upravo zbog onih koji to rade. Pa zato i postoji ono što ti zoveš feminacizam. Pa zbog degenerika kao što je onaj što je iskasapio ženu i dete sada i imamo ovakve situacije da će nam ruke u buduće pred zakonom sve više i više vezane. Zato će i da nas sve redom yebu i dupe da nam pomeraju.
Ne možeš čoveče nikoga da tučeš a kamoli da ga ubiješ. Ej, pa razmisli sad, šta tebi daje za pravo da nekom uzmeš život ili ga unakaziš ili ga osakatiš? Zato što te neko nervira to ti daje za pravo da ga ubiješ?
I glupo je što sam uopšte rekao degenerik za mrtvog čoveka. Kao verniku mi je žao svakog izgubljenog života pa čak i njegovog iako je učinio najgori mogući greh.