Meni je devojka udarila samar

Ja, vidiš, tu priču razumem, jer je i moj otac zlostavljao moju majku. Moja prva sećanja sa 3 godine su bila kako ga bodem u nogu olovkom da ne tuče nju, već mene. Ostavljao je gladnu danima u kući, dok je on pio i provodio se sa društvom. Kada je trebala da se porodi samnom danima je bila bez para i morala je da ukrade peškir iz radnje da bi otišla u porodilište. Tukao je samo jer su mu govorili da je lepa kada bi prošla. Zašto se nije tukao sa njima, nego je svoju snagu pokazivao nad slabijima od sebe? Tukao ju je zverski, gađao vekerom u glavu; stalno je bila modra i u otocima, ali ga nikada nije tužila niti o tome pričala van kuće, plašeći se osude društva.
Nasilje je nasilje, bez obzira sa koje strane dolazi...

а,било је бар пет добрих момака који би је женили....али, она се дала јачем

а,било је бар пет добрих момака који би је женили....али, она се дала јачем

Pa, nije tako, iako bi to tebi odgovalo.
Stari nije bio nešto jak, više je bio mangup.
Udala se jer su joj roditelji bili strogi, takvo je bilo vreme.
A ona se nije na vreme vratila kući, ostala je na igranci duže, do 2. A onda, kada je otac doveo svojoj kući, odma ujutro su išli da je prose. Udala se za nekog koga nije dovoljno poznavala, sa 17 godina.

To onaj montenegrin što pjevao onu Đuuuuliii?
Ama pederčina,oca mu ***** očinskog...

Kamo lepe srece da je on bitan, tj da je u pitanju zasluzeno ili nezasluzeno reagovanje javnosti.

Djavo je odneo salu jos pre 7,8 godina kad se non stop gresi u B92 vestima kako je 600% zena trpelo fizicko nasilje nad sobom...Ejjjj, 600%...matematiko...
I onda samo sacekas malo da se prikupe nagomilane zvake u narodu i dobijes istinu od toga...
Pa u snimku je pokazano da je danas postalo nebuloza za autorku to sto neko dovodi u pitanje cutnju kao vrstu fizickog nasilja, a ne pada joj napamet da svadjanje, natezanje i ostale do krvi nehumane postupke koje zene koriste da bi dobile neki dobitak uknjizi kao psihicko nasilje koje ili slomi coveka ili izazove otpor kroz fizicko nasilje..

A ako ne slomi, npr neko ko je prosao spec obuku , pa isljuci uvo, e onda je to neoprostivo...to je onda nasilje u vezi...

Ako cemo bas precizno , ovo je demagogija plus glupost, jer u pasivno agresivnoj borbi, ignorisanje jeste vrsta nasilja nad pasivno agresivnim, jer mu dupe pomera...
Krace receno Utata...
Ali ono sto nije izreceno a sveprisutno je, danas se ocekuje da zene i nerazumna deca budu u istoj kategoriji tj da im se bahatost i glupost prasta, a da im se izlazi u susret kad vriste...
Vristanje i ostale trikove zovu uvazavanje...

Otislo je to mnogo dalje nego sto ja ovde treba da napisem, a ne pisem jer kome da pisem kad je to vec uslo ljudima u ocekivano i normalno cak i podsvesno..
Tu nema neke vajde ni da se pise...
Ali ima vajde da se takodje pasivno agresivno i strategijski svi ti nevini a podsvesni suborci torture zena, izopste...

Isto ovo sto zene koriste kao alat , tj pritisak i skicanje dok im se ne ucini, e to isto , samo bez skicanja i ako hoces da glumis papucica koji skakuce, glumi , ali ne vracaj se ovde...kao krimosi sto rade...
I oni se trude da ispostuju zensku dok ne pretera, a onda sibnu tri cetiri i posle nema da ona mrda gde hoce...znam nekoliko slucajeva, gde se zaebavala i zavrtala mu jaja dok nije preslo granicu, a onda covek mora jer mu glava visi o koncu od drugih, kako ce da se pokaze...i onda nema tu mekano..

Ali i te feministkinje i muskomrskinje i raspale i ostale zlobnice su nebitne kao ljudska bica iz perspektive zastite.
Nego oni koji su zavedeni da cute i odobravaju i povremeno cak i brane takve zenturace, a onda posle same sebi degradiraju srecu..

Isto kao sto ja radim ovde...
Ne postoji dzabe iznosenje negativnosti...sve se placa...
To sto ja ovde svima ispadam zenomrzac se placa, nije to za dz..
Jer sigurno da bi mi bar za malo misli bile vedrije da nije toga...ali preterale su zene na forumu, to vise nije bilo za ljude nego za stoku...
A onda postaje nesto drugo bitno , odbrana od stoke...

Naravno , nece biti skroz uspesno, ali dolazi to u pamet muskarcima , a ne samo kroz maglu u nekim trenutcima, nego pocinju da vide siru sliku..
Jos su nezreli da vide kako ih ekonomski guze iz vlasti preko pozitivne diskriminacije kroz ogromne finansijske pomoci zenama i to vec duzi niz godina..ali bice i tu promene, ukapirace sta im rade..

Poslednja izmena od moderatora:
Idi u skolu, pa uci da citas...

- - - - - - - - - -

Dokle vise snishodjenje ljudima koji nisu procitali jednu, dve knjige u zivotu...
Igraj video igrice, pravi karijeru..
Ah da, ti si zensko...po karakteru...
Pa dobro, vezi, heklaj, uredjuj nokte, pravi nadogradnju...

Kamo lepe srece da je on bitan, tj da je u pitanju zasluzeno ili nezasluzeno reagovanje javnosti.

Djavo je odneo salu jos pre 7,8 godina kad se non stop gresi u B92 vestima kako je 600% zena trpelo fizicko nasilje nad sobom...Ejjjj, 600%...matematiko...
I onda samo sacekas malo da se prikupe nagomilane zvake u narodu i dobijes istinu od toga...
Pa u snimku je pokazano da je danas postalo nebuloza za autorku to sto neko dovodi u pitanje cutnju kao vrstu fizickog nasilja, a ne pada joj napamet da svadjanje, natezanje i ostale do krvi nehumane postupke koje zene koriste da bi dobile neki dobitak uknjizi kao psihicko nasilje koje ili slomi coveka ili izazove otpor kroz fizicko nasilje..

A ako ne slomi, npr neko ko je prosao spec obuku , pa isljuci uvo, e onda je to neoprostivo...to je onda nasilje u vezi...

Ako cemo bas precizno , ovo je demagogija plus glupost, jer u pasivno agresivnoj borbi, ignorisanje jeste vrsta nasilja nad pasivno agresivnim, jer mu dupe pomera...
Krace receno Utata...
Ali ono sto nije izreceno a sveprisutno je, danas se ocekuje da zene i nerazumna deca budu u istoj kategoriji tj da im se bahatost i glupost prasta, a da im se izlazi u susret kad vriste...
Vristanje i ostale trikove zovu uvazavanje...

Otislo je to mnogo dalje nego sto ja ovde treba da napisem, a ne pisem jer kome da pisem kad je to vec uslo ljudima u ocekivano i normalno cak i podsvesno..
Tu nema neke vajde ni da se pise...
Ali ima vajde da se takodje pasivno agresivno i strategijski svi ti nevini a podsvesni suborci torture zena, izopste...

Isto ovo sto zene koriste kao alat , tj pritisak i skicanje dok im se ne ucini, e to isto , samo bez skicanja i ako hoces da glumis papucica koji skakuce, glumi , ali ne vracaj se ovde...kao krimosi sto rade...
I oni se trude da ispostuju zensku dok ne pretera, a onda sibnu tri cetiri i posle nema da ona mrda gde hoce...znam nekoliko slucajeva, gde se zaebavala i zavrtala mu jaja dok nije preslo granicu, a onda covek mora jer mu glava visi o koncu od drugih, kako ce da se pokaze...i onda nema tu mekano..

Ali i te feministkinje i muskomrskinje i raspale i ostale zlobnice su nebitne kao ljudska bica iz perspektive zastite.
Nego oni koji su zavedeni da cute i odobravaju i povremeno cak i brane takve zenturace, a onda posle same sebi degradiraju srecu..

Isto kao sto ja radim ovde...
Ne postoji dzabe iznosenje negativnosti...sve se placa...
To sto ja ovde svima ispadam zenomrzac se placa, nije to za dz..
Jer sigurno da bi mi bar za malo misli bile vedrije da nije toga...ali preterale su zene na forumu, to vise nije bilo za ljude nego za stoku...
A onda postaje nesto drugo bitno , odbrana od stoke...

Naravno , nece biti skroz uspesno, ali dolazi to u pamet muskarcima , a ne samo kroz maglu u nekim trenutcima, nego pocinju da vide siru sliku..
Jos su nezreli da vide kako ih ekonomski guze iz vlasti preko pozitivne diskriminacije kroz ogromne finansijske pomoci zenama i to vec duzi niz godina..ali bice i tu promene, ukapirace sta im rade..
Ne znam na koju emisiju misliš, jer ti je tema otvorena sa potpuni drugim linkom...
Da li si pomislio da je taj procenat u stvari procenat u odnosu na prijavljeno nasilje, a da je on, realno, mnogo veći. Žrtve nasilja, kao što rekoh, veoma često ne žele da pričaju o tome. Iz straha. Nemogućnosti da pobegnu od onoga koji zlostavlja. Skoro sam imao priliku da razgovaram sa ženom, koju muž nije tukao, ali joj je sakrivao krao odeću i dokumente - 3 puta joj je nestajala lična karta iz kuće u kratkom roku, a sve iz razloga da ova ne može da pronađe posao i da se osamostali i pobegne od njega. Urlao na nju i decu, toliko da je osmogodišnje dete dobilo nekontrolisano mokrenje i strahove čim neko povisi glas. Da li je to po tebi nasilje, iako nije fizičko?
A ni onda ga ona nije prijavila, već su pedagozi iz škole, kada su primetili da se dete neobično ponaša, kroz priču sa njim uspeli da saznaju šta se tešava i sve prijavili socijalnoj službi.
Zatim, žrtve nasilja nerado govore o tome, jer su ponižene i posramljene, a o poniženjima i sopstvenoj sramoti nikada nije lako govoriti.
Razloga najverovatnije ima još mnogo. Sramota za decu, koja su deca oba roditelja, i koja će biti prepoznata kao deca nasilnika.
Zato je vrlo lako moguće da je broj žrtava nasilja mnogo veći od onoga koji evidentirane statistike pokazuju.
Broj prijava je mnogo manji.
A broj onih žena koje nasilje koriste lažno, da bi manipulisale, je sigurno još i manji, gotovo zanemarljiv.

Ti i bilo ko drugi, ako ne želi, bahatost ne mora da prašta.
Postoji razgovor i razilaženje ako se on ne može postići.

U pravu si, Patak, sve se plaća. Pa i iznošenje negativnosti.
Uvek je najlakše kriviti druge, a ne tražiti razloge za tuđe ponašanje u sebi. Neko uvek mora biti kriv, a to gotovo nikada nismo mi. A ako to nisu žene ovako, onda su to žene na forumu. Ne znam šta te je to toliko izbacilo iz takta da na isti ovaj način pišeš na ovom forumu, na koji sada gotovo da uopšte i ne dolaze žene. I zašto se, gotovo svaka tvoja tema bavi njima, kada one o nama gotovo uopšte i ne pišu na njihovom delu. Možda se i ti nadaš da ćeš u ljudima ući u očekivano i podsvesno, i da će nešto što se ponavlja mnogo puta postati istina kojoj se niko ne suprotstavlja?

Dolazi u pamet i nezreli muškarci...
Opet postavljaš neistomišljenike u negativan kontekst, a sam sebe proglašavaš za zrelog i mudrog... ja se sa tim ne bih baš složio.
Tvoje pisanje i pisanja ljudi poput tebe su od ovog podforuma napravili pusto polje...
Nešto ne vidim mnoštvo sledbenika koji prate tvoju ideju, iako o tome ovde pišeš preko 10 godina... koliko je to malo? Još 10tak?

Poslednja izmena:
Pa, nije tako, iako bi to tebi odgovalo.
Stari nije bio nešto jak, više je bio mangup.
Udala se jer su joj roditelji bili strogi, takvo je bilo vreme.
A ona se nije na vreme vratila kući, ostala je na igranci duže, do 2. A onda, kada je otac doveo svojoj kući, odma ujutro su išli da je prose. Udala se za nekog koga nije dovoljno poznavala, sa 17 godina.
то ти кажем, бити јачи није баш увек мерило физичкеснаге, све жене воле и траже снагу и чизму, али да их не не осете на свом лицу...често се зезну

то ти кажем, бити јачи није баш увек мерило физичкеснаге, све жене воле и траже снагу и чизму, али да их не не осете на свом лицу...често се зезну

Da si rekao neke, ili mnoge, joši nekako... ali, sve... ne znam da li i sam veruješ u to. Možda traže snagu? A snaga se ne ogleda samo u tome što si jači i njenom pokazivanju i dokazivanju.
Neke žene traže žene, recimo. Čizma koju ti pokušavaš da postaviš kao temelj muškosti za njih uopšte nije merilo privlačnosti
Moja majka nije tražila čizmu. Izmanipulisana je lažima o ljubavi i tome kako mu je stalo. To koliko mu je stao i koliko je voli su pokazala njegova dela, kasnije.

Ova izjava ti je toliko jadna i patetična da nemam reči. Pogledaj malo bolje ko poziva i pravda nasilje. Očigledno da kao i Umri_muški imaš taj fazon da izvrćeš i prevrćeš ono što drugi pišu onako kako ti zamisliš i kako tebi odgovara da bi branio neke svoje argumente.

To je samo moje misljenje koje moze biti i ne mora biti tacno. Sve sto si napisao o meni, ja mogu isto tebi da pripisem.
I ti si prvi krenuo da odgovaras na moje postove i ti nikako da me se otkacis. Nikako bre da te ubedim da svako ima pravo na svoje misljenje. Valjda zato sto si nasilan po prirodi. Evo sada ti lepo kazem ostavi me se, rekao sam svoje ti si rekao svoje i dosta je.

Ne znam šta te je to toliko izbacilo iz takta da na isti ovaj način pišeš na ovom forumu, na koji sada gotovo da uopšte i ne dolaze žene. I zašto se, gotovo svaka tvoja tema bavi njima, kada one o nama gotovo uopšte i ne pišu na njihovom delu. Možda se i ti nadaš da ćeš u ljudima ući u očekivano i podsvesno, i da će nešto što se ponavlja mnogo puta postati istina kojoj se niko ne suprotstavlja?

Svako se cese tamo gde ga svrbi i to je to.

Pa ok, propratio sam na brzinu razgovore na temu. Nisam se ukljucivao bas iz tog razloga, jer ispada da si neki trol koji prezire zene a da ne mozes bez njih. Nego ostale teme su mi malo dosadne, vecinom.
Sta vas dvojica mislite o tome? Dakle udari ti partnerka samar.

- - - - - - - - - -

Corvus i radyu5

Zavisi koliko jak samar. A zavisi i u kom smo delu nase veze. Mozda bih se i pomirio. Ali moram priznati da ne mogu da zamislim da mi lupi samar.
Uglavnom, svaki njen samar bi bio opravdan za mene. Ukoliko bi samar bio nicim izazvan kulturno bih se povukao i otisao od nje.
Malo ti je pitanje lose postavljeno. Na osnovu reci samar moze se napisati bezbroj prica.

Zavisi koliko jak samar. A zavisi i u kom smo delu nase veze. Mozda bih se i pomirio. Ali moram priznati da ne mogu da zamislim da mi lupi samar.
Uglavnom, svaki njen samar bi bio opravdan za mene. Ukoliko bi samar bio nicim izazvan kulturno bih se povukao i otisao od nje.
Malo ti je pitanje lose postavljeno. Na osnovu reci samar moze se napisati bezbroj prica.

Postoji li razlog da ti udaris samar devojci? (kada kazem samar, ne mislim na onaj flert samar, tipa pljas kakav si kakan, nego samar, pravi pravcati). I naravno takodje pod uslovom da prva strana nije krenula fizicki.

Postoji li razlog da ti udaris samar devojci? (kada kazem samar, ne mislim na onaj flert samar, tipa pljas kakav si kakan, nego samar, pravi pravcati). I naravno takodje pod uslovom da prva strana nije krenula fizicki.

Napokone, odgovori prvo ti na sva ta pitanja koja postavljas, jer na forumu ne mozes biti psiholog, a tako se postavljas. Izvini za ovo, ali cim odgovoris na ova dva pitanja koja si postavio nastavljam dalje da odgovaram. Mislim da sam bio fer, jer sam odgovrio na prvo pitanje bez bilo kakve usluge. Drugo tvoje pitanje je vec nasilje u smislu ja sam baja ja ti postavljam pitanja, a ti moras da odgovris.

Kada sam bio mladji sigurno bi postojao razlog da udarim samar. Sada ne. U stvari, sada (kada sam stariji) tek vidim koliko je pogresno udariti nekoga. Na tim udarcima je srpska nacija opstajala.

Rekao bih - ne. Mada, ne volim da budem isključiv.
Nisam ni sujetan, umem da progutam prevare i uvrede.
Fizičku silu ne upotrbljavam, osim ako nije u samoodbrani.
Ni na muškarcima, a tek ne vidim razlog zašto bih na ženama. Ali, niko ne zna šta sutra donosi i sa čime se sve možemo sresti.
Silom se ne dokazuju jaki, već se njome potpomažu slabi.
Ona je glavni argument onih koji nemaju druge argumente.
Povrh svega se, još odavno, ne trudim da dokazujem nikome ništa.

Da si rekao neke, ili mnoge, joši nekako... ali, sve... ne znam da li i sam veruješ u to. Možda traže snagu? A snaga se ne ogleda samo u tome što si jači i njenom pokazivanju i dokazivanju.
Neke žene traže žene, recimo. Čizma koju ti pokušavaš da postaviš kao temelj muškosti za njih uopšte nije merilo privlačnosti
Moja majka nije tražila čizmu. Izmanipulisana je lažima o ljubavi i tome kako mu je stalo. To koliko mu je stao i koliko je voli su pokazala njegova dela, kasnije.

Vidis ti relativizujes sve sto mozes...
Tako relativizujes svakog ko je u pravu vise od 50% jer tebi treba 50%, sto ce reci da si mediokritet, demokratski ali mediokritet.
Tako ti treba i relativizovanje iako znas da zene itetako cene da im se postavi cvrt orjentir, jer nista ne razumeju neanimalno mek i pomerljiv autoritet kao orjentir..

Ja to najbolje znam, ako se postavim gradjanski i sustinski prema zenama, nista ona tu ne shvata, sve joj je dvolicno , jer zna i navikla je samo na moc i ispoljavanje moci i sigurnosti jer je frustraciono bice plus sto je animalna..

I sad da ne bi bilo ruznog prizvuka,, moramo neutralisati cinjenicu da su zene animalne mnogo mnogo vise i mnogo brojnije od muskaraca....pa onda muskarce treba forsirati da budu isto animalni i od njih praviti pichoke..

Uniformnost drustva postignuta da bi se dobila jednakost...
I to je veliki patoloski a ugracen sistem u danasnjicu..

Vise postuje individualnost onaj muskarac koji nije animalan samim tim postuje i zenu, ali zena i ne ceni i ne tezi previse individualnom, bas naprotiv, tezi kolektivnom jer je tako zasticenija, fizicki...
To je nagon.

I umesto da vidis tacno sta ti treba, pa da to znas, ti jos nabacujes drugima krivicu za to sto se trude da vise od 50% vremena budu tacni i sto je prirodna zelja svakog , da sve dokuci, tj da bude 100% otkriveno realno...
Svaki drugi procenat je ustvari mediokritet...zanima me realnost samo da je otkrijem do 50% jer mi tih 50% odgovara i godi a onih ostalih mi ne gode, i to mora da se menja i te zvake..

Zene kao frustraciona bica a sve su frustraciona bica manje ili vise...a i muskarci su kad postanu starci, uglavnom 100% , mozda se omakne izuzetak, ali biohemija zena skoro da iskljucuje izuzetak, ali sam sklon da zazmurim na jedno oko za one koje su blizu izuzetka da nisu animalno pekmezare i opterecene strahom i sopstvenom vrednoscu a zbog kolektivnog i sopstvenim identitetom..
Ne shvatas ti koja je to muka ako si okrenut ka zajednistvu da bi te zajednistvo stitilo..
To ti je kao realiti, moras da napravis neki status iz nicega, ni iz rada ni iz snage...
To znaci da mora sliht, ovamo onamo, ovde mora malo zakacinjanje, jer neki vrednuju samo kad se zakacis sa njima pa se slozis sa njima i tako igrica od jutra do mraka, ali je psihicki opterecujuce i zahtevno je dosta...

A mozda i shvatas, jer ti je normalan taj nacin pristupa zivotu, a meni eto nije..
Nemam strah cak i kad pokusavaju da me fizicki ubiju, a ne prebiju, a kod prebijanja skoro i da nemam strah, ili je manji od sukoba sa psima lutalicama...5 je max sto mogu da podnesem a nekad ih ima vise a to izazove i strah kod mene.

Back