MEGATREND - POMODARSTVO ILI PRAVI KVALITET ??

• Začetnik teme Začetnik teme anabella.
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Iskreno nadam se da ce i kod nas doci vreme da privatni faklteti budu jednako cenjeni i kvalitetni kao drzavni i da cemo jednom za svagda iskoreniti kupovinu ispita i prepisivanje (i na privatnim i na drzavnim fakultetima :))...samo ko ce od nas to docekati to je vec druga prica. Ipak je ovo zemlja srbija u kojoj svi znamo kako se odvijaju stvari tj. kojom brzinom :mrgreen: :lol:

I sad smo se mi kao potresli za to sto pricas...
Pa bolje i 4 godine da porvedem nad knjigom i onda se lepo zaposlim u normalnoj firmi a ne dodjem i kazem da sam zavrsila megatrend i onda me svi gledaju u fazonu: "mama i tata su joj kupili diplomu". I uz sve to niko zivi nece da te zaposli jer ljudi znaju kako se ovde zavrsavaju privatni fakulteti :P

I uz sve to...imam prosek oko 9.5, rascistila sam sve u januaru i nisam ucila 12h dnevno. Shodno tome stvarno nemam razloga da budem ljubomorna na osobu koja ima gomilu para i 0.5g mozga i kojoj mamica i tatica obezbede sve cim trepne :P ;)

BTW. Ja bih ovo tvoje interpretirala kao: "Nema se moze se" ;) :mrgreen:

Nešto se baš ne sećam se da je bila neka korupcijska afera na privatnim fakultetima. A na državnim? :roll:

U državnoj firmi u kojoj radim SVAKO je uspeo da završi Megatrend. To je hit poslednjih desetak godina. Naročito je popularna njihova filijala u Smederevu. Jeftinije i još lakše nego u Beogradu! Ludilo, završavaju čak i ljudi koji imaju nekoliko godina do penzije!!!Firma je sada prebukirana njihovim diplomama. Ne znam samo gde će rasporediti tu armiju "stručnjaka"! Ko je imao višu školu ekspresno dobija fakultetsku diplomu a pošto je ovaj fakultet takav zicer često ga upisuju i završavaju u roku i oni koji su jedva završili i srednju školu. Jedna koleginica mi je rekla u poverenju da je to neviđeno sranje od škole (inače ona je preko noći avanzovala sa tom istom diplomom ali je makar bila iskrena). Kod nas je fakultetska diploma totalno devalvirala pojavom Megatrenda i sličnih privatnih fakulteta (FABUS, Singidunum itd). To je najobičnija legalizacija kupovine diploma (na rate, kako se i plaća školarina). Zaista, to nije fakultet, to je kurs! Neko je ovde lepo rekao, ljudi koji vode taj fakultet ako hoće da uzmu pare moraju da naprave visoku prolaznost, tako da imaju devizu: "Ne može generacija da bude toliko loša koliko mi možemo da spustimo kriterijum".

Ja sam bio lenj kada sam zvrsavao srednju,mrzelo me je da spremam prijemni i odlucio sam da upisem Megatrend,onaj fax za kulturu i medije.Bio sam happy kad sam video previse laka pitanja na prijemnom,sve je bilo ok dok nisu krenula predavanja.Odem na cas kad pored mene sedi Ines Gavriloviciz zvezdi grandato je neka bivsa voditeljka,dodjem k sebi malo od soka i opet padnem u komu kad na hodniku videh Ekstra Nenu koja je tamo asistent,odem kuci dobro se ispavam sutradan na istom hodniku vidim Sindi iz grupe models kako prica sa Leom Kis i koja je uprkos vidnom kretenskom radu u svojoj emisiji Vikendvizija prihvatila da bude asistent.Pozovem mamu i kazem da slucajno ne placa skolarinu jer se ispisujem sa fakulteta,o profesorima necu ni da pricam nek dolaze neki ne dolaze a neki daju cuvenim asistentima da drze predavanja.Napokon uzmem papire ,ispisem se sa megatrenda ,pocnem da spremam prijemni za FPN,upisem ga ,budem na budzetu i sad sam na drugoj godini.Kao u bajci ipak sam zavrsio sa happy endom

Ja sam bio lenj kada sam zvrsavao srednju,mrzelo me je da spremam prijemni i odlucio sam da upisem Megatrend,onaj fax za kulturu i medije.Bio sam happy kad sam video previse laka pitanja na prijemnom,sve je bilo ok dok nisu krenula predavanja.Odem na cas kad pored mene sedi Ines Gavriloviciz zvezdi grandato je neka bivsa voditeljka,dodjem k sebi malo od soka i opet padnem u komu kad na hodniku videh Ekstra Nenu koja je tamo asistent,odem kuci dobro se ispavam sutradan na istom hodniku vidim Sindi iz grupe models kako prica sa Leom Kis i koja je uprkos vidnom kretenskom radu u svojoj emisiji Vikendvizija prihvatila da bude asistent.Pozovem mamu i kazem da slucajno ne placa skolarinu jer se ispisujem sa fakulteta,o profesorima necu ni da pricam nek dolaze neki ne dolaze a neki daju cuvenim asistentima da drze predavanja.Napokon uzmem papire ,ispisem se sa megatrenda ,pocnem da spremam prijemni za FPN,upisem ga ,budem na budzetu i sad sam na drugoj godini.Kao u bajci ipak sam zavrsio sa happy endom

Iskreno! Svaka cast na odluci!

da tako je. nisu svi predmeti, ali je od 14 predmeta na godini 12 na taj fazon.

eo ti još jedan primer, ispit iz informatike:
sastoji se iz dva dela, testa i vežbi na kompu. na testu si imao 20nešto pitanja, tipa "koji pretraživač na internetu je najpoznatiji".."šta su izlazni, šta ulazni uređaji" dakle opšta kultura vezano za kompove...a na vežbama je bilo vako:
za 6 - treba da napraviš web prezentaciju u wordu (napišeš neki tekst, ubacis sliku i klikneš na save as web page) :hahaha:
za 7 - treba da znaš da napraviš neku tabelu u exelu i da to funkcioiše sa nekom formulom (tipa kola a, kolona b, a u koloni c je a-b) :hahaha:
za 8 - treba da napraviš prezentaciju u powe pointu :hahaha:
za 9i10 - treba da uradiš osnovnu bazu podataka u accesu

misim, jel to fakultet?

Hebote owo smo radili u drugom razredu srednje :dash::dash::dash:

Samo, nesto mi nije jasno.... Ja, kada sam 2006 ostao ispod crte za budzet jedva da smo nakupili za skolarinu 55000 i to smo na rate, a ovi privatni, ja stvarno ne znam odakle nekom 2000-3000e za jednu godinu na privatnim, sva sreca sada sam na budzetu ali da se to nije desilo bilo bi cupavo....

Pa nije t0 toliko puno..
Msm gledaj za jednu godinu retzimo da je 100 skolarina (toliko tje biti na mom faksu filozofskom ako ne prodjem. Mada prolazim prilicxno sigurno na budzet)
Fazon da ti baba 15 hiljada, keva da 20 hiljada, tjale 20 hiljada, ti izwucxes iz steka jedno 10-14 koliko wetj imasx, i ono nadje se (:.
Plus je na rate.
Meni samo nije jasno ko je spreman da da 2000-3000 e za glupost...
Mada k0liko sam skapirao njima je zapopslenje zagarantowano 0.o?
Ai werowatno da wetj imaju neke firme tako nesxto..
MAda ako se Srbija izwucxe iz owog sranja, a mozda i hotje uskoro. Najwerowatnije je da tje te diplome wredeti koliko i rolna tolet papira :lol:

Ovde dolazi do sukoba misljenja ali bespotrebno.Sve zavisi od tebe koliko te nesto interesuje i koliko si spremna da se u to ukljucis.Ne upisujes ti fakultet radi Pere,Zike,Mike...nego radi sebe i ako zelis da stvarno naucis ti ces nauciti na bilo kom fakultetu.Zavrsila sam drzavni fakultet ali planiram master na privatnom.Nemogu se pohvaliti nekim znanjem koje nosim sa drzavnog fakulteta i licno mislim da je sve stvar prakse.Moram priznati da sam primetila da uglavnom privatne fakultete pljuju oni koji nemaju bas neko znanje iako su zavrsili drzavni.Najbolje ti je da ucis bilo koji da upises,znanje je prioritet.

Ovde dolazi do sukoba misljenja ali bespotrebno.Sve zavisi od tebe koliko te nesto interesuje i koliko si spremna da se u to ukljucis.Ne upisujes ti fakultet radi Pere,Zike,Mike...nego radi sebe i ako zelis da stvarno naucis ti ces nauciti na bilo kom fakultetu.Zavrsila sam drzavni fakultet ali planiram master na privatnom.Nemogu se pohvaliti nekim znanjem koje nosim sa drzavnog fakulteta i licno mislim da je sve stvar prakse.Moram priznati da sam primetila da uglavnom privatne fakultete pljuju oni koji nemaju bas neko znanje iako su zavrsili drzavni.Najbolje ti je da ucis bilo koji da upises,znanje je prioritet.

Ja sam srednjeshkolatz. Slazhem se da u mnogome zawisi od tebe... ali ono ta diploma opet nosi neku tezhinu...I uopshte atmosfera oko tebe... Ai sam razlog faksa je ipak neka standardizatzija obrazowanja..

Ja sam srednjeshkolatz. Slazhem se da u mnogome zawisi od tebe... ali ono ta diploma opet nosi neku tezhinu...I uopshte atmosfera oko tebe... Ai sam razlog faksa je ipak neka standardizatzija obrazowanja..

Ono sigurno sto mogu reci da u mom preduzecu rade ljudi koji su zavrsili drzavne fakultete i koji nemaju pojma o svom poslu....zato vam iskreno kazem da drzavni fakultet nije garancija za kvalitet i da je jedina svetla tacka ta diploma koja se vise vrednuje i na neki nacin vas stiti.
Iz najbolje namere predlazem buducim studentima da upisuju ono sto vole...ako nesto volis imas velike sanse da sutra postanes dosta strucan u tom poslu...neslazem se sa ostalima da ce ti diploma trebati za bilo kakav posao jer vreme je privatizacije i privatnik zeli da posao odradis dobro i doneses mu dosta love a to koliko si kvalifikovan gledace samo u drzavnim firmama u kojima ce retko ko imati priliku da se zaposli.

Back