MEGATREND - POMODARSTVO ILI PRAVI KVALITET ??

• Začetnik teme Začetnik teme anabella.
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
da tako je. nisu svi predmeti, ali je od 14 predmeta na godini 12 na taj fazon.

eo ti još jedan primer, ispit iz informatike:
sastoji se iz dva dela, testa i vežbi na kompu. na testu si imao 20nešto pitanja, tipa "koji pretraživač na internetu je najpoznatiji".."šta su izlazni, šta ulazni uređaji" dakle opšta kultura vezano za kompove...a na vežbama je bilo vako:
za 6 - treba da napraviš web prezentaciju u wordu (napišeš neki tekst, ubacis sliku i klikneš na save as web page) :hahaha:
za 7 - treba da znaš da napraviš neku tabelu u exelu i da to funkcioiše sa nekom formulom (tipa kola a, kolona b, a u koloni c je a-b) :hahaha:
za 8 - treba da napraviš prezentaciju u powe pointu :hahaha:
za 9i10 - treba da uradiš osnovnu bazu podataka u accesu

misim, jel to fakultet?

da tako je. nisu svi predmeti, ali je od 14 predmeta na godini 12 na taj fazon.

eo ti još jedan primer, ispit iz informatike:
sastoji se iz dva dela, testa i vežbi na kompu. na testu si imao 20nešto pitanja, tipa "koji pretraživač na internetu je najpoznatiji".."šta su izlazni, šta ulazni uređaji" dakle opšta kultura vezano za kompove...a na vežbama je bilo vako:
za 6 - treba da napraviš web prezentaciju u wordu (napišeš neki tekst, ubacis sliku i klikneš na save as web page) :hahaha:
za 7 - treba da znaš da napraviš neku tabelu u exelu i da to funkcioiše sa nekom formulom (tipa kola a, kolona b, a u koloni c je a-b) :hahaha:
za 8 - treba da napraviš prezentaciju u powe pointu :hahaha:
za 9i10 - treba da uradiš osnovnu bazu podataka u accesu

misim, jel to fakultet?

Pa dobro oni se bave ekonomijom, ne informatikom :D, sta jos da rade sem toga ?

Sta mislite o fakultetu za umetnost i dizajn na megatrendu?? Kakva je tamo atmosfera, profesori, kvalitet nastave?
Sto se tice predrasuda/dileme oko megatrendove diplome i zaposljavanja, sto se ove struke tice to nije toliko bitno , jer se pri zaposljavanju gledaju ideje, radovi i tako to.. Tako da me zanima samo kakav je kvalitet nastave, a ne da li je dobro/lose "megatrend zvanje"..

Sta mislite o fakultetu za umetnost i dizajn na megatrendu?? Kakva je tamo atmosfera, profesori, kvalitet nastave?
Sto se tice predrasuda/dileme oko megatrendove diplome i zaposljavanja, sto se ove struke tice to nije toliko bitno , jer se pri zaposljavanju gledaju ideje, radovi i tako to.. Tako da me zanima samo kakav je kvalitet nastave, a ne da li je dobro/lose "megatrend zvanje"..

http://www.megastudent.org/forum

Poslednja izmena:
Pet fakulteta Univerziteta "Megatrend" dobila su akt upozorenja. Prema rečima prof. dr Miće Jovanovića, rektora ove visokoškolske ustanove, Komisija za akreditaciju "je dala akt upozorenja proizvoljno, bez detaljnog uvida u realno stanje". On ističe da su "dva člana komisije, slučajno ili namerno, umanjili ocenu osam koju su recenzenti dali fakultetima".

Akt upozorenja dobili su Fakultet za graditeljski menadžment i Beogradska bankarska akademija Univerziteta "Union". Fakulteti Univerziteta "Megatrend" koji su upozoreni su: Fakultet za biofarming u Bačkoj Topoli, Fakultet za poslovne studije u Požarevcu, Fakultet za poslovne studije u Beogradu, Geoekonomski fakultet i Fakultet za kompjuterske nauke.

Pet fakulteta Univerziteta "Megatrend" dobila su akt upozorenja. Prema rečima prof. dr Miće Jovanovića, rektora ove visokoškolske ustanove, Komisija za akreditaciju "je dala akt upozorenja proizvoljno, bez detaljnog uvida u realno stanje". On ističe da su "dva člana komisije, slučajno ili namerno, umanjili ocenu osam koju su recenzenti dali fakultetima".

Akt upozorenja dobili su Fakultet za graditeljski menadžment i Beogradska bankarska akademija Univerziteta "Union". Fakulteti Univerziteta "Megatrend" koji su upozoreni su: Fakultet za biofarming u Bačkoj Topoli, Fakultet za poslovne studije u Požarevcu, Fakultet za poslovne studije u Beogradu, Geoekonomski fakultet i Fakultet za kompjuterske nauke.

A sta mu znaci, taj akt upozorenja, msm koja je svrha ?

Imam ortaka na fon-u. Kada je polagao ekonomiju na 1. godini pre njega je "polagao" neki lik koji se prebacio sa megatrenda na FON i imao je 10 iz ekonomije na istom. Decko je dosao da mu se prepise ocena u novi index jer se nasao neko pametan ko mu je priznao ocenu. Profesor kod koga se polagalo bio nenormalno ljut (covek se cak zalio dekanu da kod njega vise nece moci da se priznaju ocene iz bukvalno najtezeg predmeta na 1. god. sa megatrenda,singiduuma & co.)

Takodje, znam osobe koje nemaju ni gram mozga (prijemni iz matematike za srednju su polagali tako sto su po 5-6 puta presli zbirku i o5 nisu imali vise od nekih 12p.) i koje polazu ispite na tom istom megatrendu! Meni to dovoljno govori o tom fakultetu...

Megatrend univerzitet je veoma priznat u svetu.Koga to zanima neka ode na sajt fakulteta www.megatred-edu.net pa neka proveri.A to kakvi su ispiti ne mogu da znaju ljudi koji ne idu na taj fakultet.
Ja sam na fakultetu za kulturu i medije (FKM) i moram da priznam da moze nesto i da se prepise,ali mora i da se uci.Onaj ko dobije 6 na ispitu, je verovatno taj ispit prepisao i onda se hvali okolo kako je polozio ispit,a da nije pipnuo knjigu.Dosta studenata koji zele nesto da nauce i dobiju solidne ocene moraju da sednu i da nauce ispitna pitanja (80-120).
Sve skripte koje se nala na forumu fakulteta su pravili studenti,to nije zvanicna literatura univerziteta.
Mene iskreno boli dupe ko ce sta da kaze za MTD (za neobavestene Megatrend). 90% tih prica je cista ljubomora. Sta cu vam ja sto vi morate da sedite po 12 sati i da ucite, sto morate zivot da ostavite nad knjigom da ne bi' ste presli na samofinansiranje...to je vas problem!!!! ***. MEGATREND JE ZAKON...'
Za sve hatere imam 4 reci : IMA SE, MOZE SE...:cool:

I sad smo se mi kao potresli za to sto pricas...
Pa bolje i 4 godine da porvedem nad knjigom i onda se lepo zaposlim u normalnoj firmi a ne dodjem i kazem da sam zavrsila megatrend i onda me svi gledaju u fazonu: "mama i tata su joj kupili diplomu". I uz sve to niko zivi nece da te zaposli jer ljudi znaju kako se ovde zavrsavaju privatni fakulteti :P

I uz sve to...imam prosek oko 9.5, rascistila sam sve u januaru i nisam ucila 12h dnevno. Shodno tome stvarno nemam razloga da budem ljubomorna na osobu koja ima gomilu para i 0.5g mozga i kojoj mamica i tatica obezbede sve cim trepne :P ;)

BTW. Ja bih ovo tvoje interpretirala kao: "Nema se moze se" ;) :mrgreen:

Poslednja izmena:
Ne znam da li bi ja sad trebala da se potresem zbog ovih tvojih nebuloza?!To ko ce pre dobiti posao je cista glupost.To koliko ja mozga imam ti nemas predstavu...To sto nisam zelela da mi ispiraju mozak na nasim fakultetima je nesto drugo.A hvala Bogu sto moji roditelji mogu da mi obezbede da idem na privatni fakultet, oni koji to ne mogu sebi da priuste mogu samo da nas mrze.

1.Kao ti se sad rugas sirotinji...znaci jadna si! :roll:

2.Da sam ikada zelela da upisem neki od privatnih fakulteta moji roditelji bi mi platili ali ja to smatram bacanjem njihovog novca i svog vremena ;)

3. Menadzment i ostala sranja me apsolutno ne interesuju a uz to menadzera ima kao pleve i naravno da ce uspevati da se zaposle samo oni najbolji ( ne sa najvecim prosekom :P )
Samo jos da napomenem da ja menadzeru koji stvarno zna da radi svoj posao skidam kapu jer ne moze svako da bude dobar menadzer (kao ni advokat,lekar...) ali i za to je potrebno imati mozga i smisla ;)

4. ja nisam govorila o tvom mozgu(i IQ-u) ,a ako si se osetila porzvanom ja nemam nikakve veze sa tim. ;) tj. u nijednom trenutku nisam generalizovala da svi na tom menadzmentu imaju 0.5g mozga vec da ih je veliki broj takvih ;)

5. Prirodno je da cu pre dobiti posao ako se skolujem za ono sto je trenutno trazenije na trzistu(iako npr. mozda moje znanje nije bas na najzavidnijem nivo). Menadzera,advokata i ekonomista ima kao pleve i tu moras da budes ili stvarno mnogooooo dobar ili da imas debelu vezu (koja ti nece zadrzati posao kod privatnika ako ti ne znas da radis ono sto treba da znas!)

Toliko od mene, ti mozes da se slozis sa ovim ili ne...
Svako ima pravo na svoje misljenje,ti ces tesko promeniti moje, ja tesko tvoje i tu je prici kraj
toliko od mene, jer ne zelim da ova tema predje u neko prepucavanje

Poslednja izmena:
E ovako ja cu ti sad pod stavkama 1,2,3,4,5,6....itd.reci da se ja ne skolujem za "menadzera"
A to na sta si ti mislila mene ne zanima.Ja apsolutno nemam nikakav problem sa tim sto ja idem na MTD a ti na drzavni fakultet.Svako bira ono sto zeli.
Ali svaki fakultet u ovoj zemlji predstavljaju njegovi studenti.Sve lose stvari (o bilo kom fakultetu) dolaze od studenata.Tako i MTD u losem svetlu predstavljaju mamina i tatina deca (ja nisam jedna od njih), ja svoj fax sama placam.
Na ovom fakultetu ima iste te mamine i tatine dece (istina mnogo vise),ali i ljudi koji to nisu. Odredjeni ljudi pokusavaju da steknu odredjeno znanje i da zasluze svoju ocenu, a ne da doju na ispit i sve prepisu. Tako da nisu svi studenti MTD-a isti :)

Na ovom fakultetu ima iste te mamine i tatine dece (istina mnogo vise),ali i ljudi koji to nisu. Odredjeni ljudi pokusavaju da steknu odredjeno znanje i da zasluze svoju ocenu, a ne da doju na ispit i sve prepisu. Tako da nisu svi studenti MTD-a isti :)

Skapirala sam da ne studiras menadzment :P
Znas li sta znaci uopsteno govoriti i uz to argumentovati ponekim primerom? :think:
Ako to ne znas i ne razumes, onda stvarno pocinjem da te svrstavam u one sa 0.5g mozga ;)

Uzgred, vecina ljudi ima da ti za 2,3,4 godine kad vidi koji si fakultet zavrsila kaze:"Hvala lepo,dovidjenja" ;)

A ja sam kad rekla da su svi isti?
Da si procitala moj prethodni post videla bi da sam se ogradila od bilo kakve generalizacije ;)

Btw. I ako stvarno sama radis i zaradjujes za fax,svaka cast ;)
(ovo je bez ironije, cisto da se razumemo)

Ok...mozda ja previse burno reagujen i ne citam bas pazljivo postove :(
Jednostavno me iznervira kada ljudi pricaju o stidentima MTD-a kao da su svi isti.Jednostavno ima nas koji stvarno hocemo da naucimo i zato smo tu.
Naravno niko ne kaze da je MTD sjajan fakultet, ali koliko ima mana toliko je i prednosti.

Uzgred, vecina ljudi ima da ti za 2,3,4 godine kad vidi koji si fakultet zavrsila kaze:"Hvala lepo,dovidjenja"
Ok,ako tako bude moracu sa tim da se suocim.Ipak sam sama izabrala!!!

Btw. I ako stvarno sama radis i zaradjujes za fax,svaka cast
(ovo je bez ironije, cisto da se razumemo)
Hvala :) Pa nisu meni krivi mama i tata sto nisam htela da ucim u ranijem periodu zivota, pa sam morala da biram izmedju samofinansiranja i privatnog fax-a. Ali kad je doslo do toga, ja nisam htela da opterecujem svoje roditelje sa placanjem skolarine, nego sam to preuzela na sebe...

:gace:

Back