Otpuštaju kvalitetne prosvetne kadrove

IMAM SLAB VID PA MORAM KRUPNIM SLOVIMA DA PISEM.

A TI LAZES, IAKO ZNAS DA PO ZAKONU DIREKTOR NIJE OBAVEZAN DA PRODUZI UGOVOR ZAPOSLENOM
(POGOTOVO AKO ZAPOSLENI BLOKIRA I NE ZELI DA RADI, DOK IMA GRO DRUGIH KOJI ZELE DA RADE)
Gde si pročitao da ''blokira''? Proizvoljno targetiranje, još jedna ''elitna'' odlika snsovca...

ZA 30 GODINA NIJE USPELA DA SE ZAPOSLI NA STALNO NEGO JE NA UGOVORU?

KOLIKI JE PROCENAT TAKVIH?
Ako ne vidiš, korisiti pomagala, jer ću sledeći put obrisati ovakve postove, pa da ne bude posle da je zbog ''ostrašćenosti moderatorke''
Imaš ljude koji do svoje penzije nemaju ugovor za stalni radni odnos..i sad da ti pričam zašto, ko, kako može.. e pa sve može kad zakon ode u ''prevremenu penziju'' :mrgreen:

to sto ti sektasis svakodnevno po velikoj zbornici na fb te cini upucenom?

ajde, reci. koliko njih ima 30 godina staza a da je jos uvek ugovorac?
Poslednji put ću te opomenuti jer a tebe ne nazivam ni sendvičarom ni ćacijem.Iz kog razloga si ti u grupi Velika zbornica, profesor sns akademije, preko žene?
:mrgreen: posle ovakvog komuniciranja, ne osećam potrebu da sa tobom nastavim razgovor.

Poslednji put ću te opomenuti jer a tebe ne nazivam ni sendvičarom ni ćacijem.Iz kog razloga si ti u grupi Velika zbornica, profesor sns akademije, preko žene?
:mrgreen: posle ovakvog komuniciranja, ne osećam potrebu da sa tobom nastavim razgovor.

a koji je penal za to?

bas me zanima. ili je to opet selektivno?

a ovo sto radite jeste sektasenje.

nekima je zabranjeno da se izrazavaju i targetiraju se. dok vas niko nesme ni da pogleda.

cist sektasluk

svako ko podrzava anglo-americku obojenu revoluciju, treba biti sankcionisan. Tek ce otkazi da pljuste. Srbija se mora odbraniti i dobro je sto se brani otkazima a ne masovnim hapsenjima ili , nedaj boze, u oruzanom sukobu sa stranim faktorom na ulicama srpskih gradova.

Pa tebi sad strani faktor vodi Srbiju.

Vidiš li ti pšta se dešava? Vidiš li da sve daju strancima? vidišp li da ne šptite domaću proizvodnju i poljoprivrednike? šta ti uopšte gledaš?

Znaš li ti da masa naših knjiga se štampa u hrvatskim štamparijama, kod nas je do skoro - sve udžbenike koje smo kupili prkeo misnistartva išlo preko stranih izdavača, tako da su roditelji rekli ne i sad samostalno nabavljaju

Gde ti živiš?

Ovih dana pljušte otkazi prosvetnim radnicima koji nisu podobni.Vlast ne bira sredstva da unazadi prosvetu pokazalo se po ko zna koji put. Ovi glasni branitelji režima očito nisu zaintersovani ko će da uči decu Srbije. Misle jadni da će i oni svojoj kupiti diplome, al se malo zavaravaju. Mala je ovo bara za toliko "stručnjaka" po partijskoj osnovi. Moguće da će se zadovoljiti time da ćušnu dete u neku opštinicu gde morati da potpisuje nezakonite poslove, jer zna se, veliki krokodili umeju da štite sebe, ne verujem da će biti zabrinuti za dete nekog ćacija koji je zdušno vrištao po društvenim mrežama. Na nekoj od tema se povelo pitanje protesta u septembru. Ne, neće učiteljice protestovati jer su većinom sredili da to budu one podobne. Mi ostali smo imali prilike da vidimo hrabrost i ovih drugih kada smo bili u potpunoj obustavi. I još jedna sitnica, nijedan sns batinaša nije u zatvoru, eto rešenja ko će vam učiti decu...
https://www.ozonpress.net/obrazovan...ena-uciteljica-proglasena-tehnoloskim-viskom/
sto se sekiras?
ionako tvrdis da nema ko da radi..da niko nece da predaje :D

inace..pitanje za tebe.. reprezentativni sindikati su se slozili sa merama i hoce da rade..ti si mi pre skoro godinu dana kad smo pricali na tu temu rekla da se sad organizujete jer tvrdis da reprezentativni sindikati vise nisu reprezentativni..jel ste uspeli da se organizujete za godinu dana i napravite reprezentativni sindikat?

sto se sekiras?

inace..pitanje za tebe.. reprezentativni sindikati su se slozili sa merama i hoce da rade..ti si mi pre skoro godinu dana kad smo pricali na tu temu rekla da se sad organizujete jer tvrdis da reprezentativni sindikati vise nisu reprezentativni..jel ste uspeli da se organizujete za godinu dana i napravite reprezentativni sindikat?

Postoji nezavisni sindikat prosvete. bili su na protestima. Imaju svoje advokate. Ali oni nisu priznati jer su samostalni? Ne znam, pitam.

Kod nas sindikati ne postoje.

to je jedan od većih problema našeg društva.

Pažljivo sam primetil da kada su Grci na jedan dan sve blokirali da je u vestima navedeno: imaju dva velika krovna sindikata, jedan za privatne delatnosti i firme, duge državno vlasništvo. Zajedno su se bili dogvoorili da na 1 dan sve stane: od kontrole leta, železnice, trajekata, brodova, škola, bolnica itd / baš SVE.

Tako nešto je kod nas nemoguće zbog ostataka socijalizma, jer su kod nas sindikati bili uvek organizovani od države, a ne smostalni. Svrha sindikata jeste da bude samostalan inače nema vajde ??

Postoji nezavisni sindikat prosvete. bili su na protestima. Imaju svoje advokate. Ali oni nisu priznati jer su samostalni? Ne znam, pitam.
to nema veze.. reprezentativnost se dobija brojem clanova
na primer na nivou republike za granu/delatnost mora da bude 10% zaposlenih clanovi sindikata.

to znaci da 10% zaposlenih podrzavaju taj sindikat.. racimo ako imas 1.000 zaposlenih, 101 zaposlen treba da bude clan sindikata i onda sindikat dobija status reprezentativnog.
zato je bitno da si reprezentativan..svi sindikati koji nisu reprezentativni nemaju snagu nego samo politicku ulogu da pruzaju privid da su zaposleni za ili protiv neceg. .

Kod nas sindikati ne postoje.

to je jedan od većih problema našeg društva.

Pažljivo sam primetil da kada su Grci na jedan dan sve blokirali da je u vestima navedeno: imaju dva velika krovna sindikata, jedan za privatne delatnosti i firme, duge državno vlasništvo. Zajedno su se bili dogvoorili da na 1 dan sve stane: od kontrole leta, železnice, trajekata, brodova, škola, bolnica itd / baš SVE.

Tako nešto je kod nas nemoguće zbog ostataka socijalizma, jer su kod nas sindikati bili uvek organizovani od države, a ne smostalni. Svrha sindikata jeste da bude samostalan inače nema vajde ??
nema to veze sa sindikatima nego sa svesti ljudi.. grci reaguju..

sad cu ti dati primer.

kad je djindjic dosao na vlast ukinuo je da je telefonski razgovor izmedju 15 i 17 i posle 22h uvece ceo razgovor tarifira kao jedan impuls..
mi smo tad imali dialup internet i prakticno kad si na internetu van tog vremena tebi se tarifira i telefonski razgovor.. djindjic je to ukinuo po grckom modelu..medjutim..grci su se pobunili..svaki dan su skoro svi grci tacno u 12h, 15 minuta dizali slusalicu i paralisali telefonski saobracaj.. posle nedelju dana vlada je popustila zbog pritiska i vratili su jedan impuls ceo razgovor u onom vremenskom opsegu
to su pokusali i kod nas..prvog dana je slusalicu diglo nekih 50..60% ljudi, drugog 20% treceg niko nije ni digao..e to smo mi.. uvek ocekujemo da se neko drugi izbori za nas.

nema to veze sa sindikatima nego sa svesti ljudi.. grci reaguju..

sad cu ti dati primer.

kad je djindjic dosao na vlast ukinuo je da je telefonski razgovor izmedju 15 i 17 i posle 22h uvece ceo razgovor tarifira kao jedan impuls..
mi smo tad imali dialup internet i prakticno kad si na internetu van tog vremena tebi se tarifira i telefonski razgovor.. djindjic je to ukinuo po grckom modelu..medjutim..grci su se pobunili..svaki dan su skoro svi grci tacno u 12h, 15 minuta dizali slusalicu i paralisali telefonski saobracaj.. posle nedelju dana vlada je popustila zbog pritiska i vratili su jedan impuls ceo razgovor u onom vremenskom opsegu
to su pokusali i kod nas..prvog dana je slusalicu diglo nekih 50..60% ljudi, drugog 20% treceg niko nije ni digao..e to smo mi.. uvek ocekujemo da se neko drugi izbori za nas.

Može i svest, ali i sindikati.
Ne može sindikat da bude valjan ako sluša šta kaže vlada.

Jer, ako je vlada dobra sa poslodavcem, još mu plaća da tu ostane da radi, a taj poslodavac nagazi radnike, pa ako imaš sindikat koji mora da bude dobar sa vlastima, onda dolaziš do togada niko ne štiti tog radnika kojeg mogu da maltretiraju, daju otkaz ako žena zatrudni, itd itd...

Dakle, uslov da se promeni položaj radnika jeste da postoje dobro organizovani sindikati. To može biti posledica i mentalnog stanja nacije, ali ne može se reći "nema to veze sa sindikatima"

niko ne sprecava drugu stranu da kreira sindikat..problem je mozda sto ne mogu da skupe 10% zaposlenih da bi bili reprezentativni?

ti imas da kazem opozicione sindikate ali su mali..u gsp-u ih imas nekoliko ali je clanstvo ono..desetak ljudi...

Što znači da nemamo dobre sindikate jer radnici nisu zainteresovani za svoj položaj. Ili prosto, ne mogu još uvek da se snađu posle ere socijalizma? Ali ta era je bila davno... Radnici još uivek izgleda ne shvataju da samo ujedinjeni mogu za sebe nešto da izdejstvuju, a ne samo da kukaju na sudbinu i ne zauzmu se za sebe?

Živimo sad u kapitalizmu kad se niko neće zauzeti za radnike, nije to više "radnička država" kao nekad davno ...

Bukvalno, kod nas ni jedan segment društva ne funckioniše kako valja osim možda kriminalci, oni su odlično povezani

Pa tebi sad strani faktor vodi Srbiju.

Vidiš li ti pšta se dešava? Vidiš li da sve daju strancima? vidišp li da ne šptite domaću proizvodnju i poljoprivrednike? šta ti uopšte gledaš?

Znaš li ti da masa naših knjiga se štampa u hrvatskim štamparijama, kod nas je do skoro - sve udžbenike koje smo kupili prkeo misnistartva išlo preko stranih izdavača, tako da su roditelji rekli ne i sad samostalno nabavljaju

Gde ti živiš?

samo jedno pitanje pre nego se upustim u razgovor sa tobom:

dali zelis da nam je prijatelj Rusija ili zapad, odnosno, ko je neprijatelj Srbiji, zapad ili Rusija ?

cekam

sto se sekiras?

Jesmo. 🙄
Samo da ih još vlada potpiše kao reprezentativne što će se desiti-nikad.Pogađaj dva puta zašto neće i zašto nikad.

Jedno je šta želim drugo je šta je realno.
Realno, mi nemamo prijatelja.
ako stvarno nesto zelis, bice realno.
Mene mediji nisu ubedili da nemamo prijatelja , imamo ih mnogo, posebno u bloku slobodnog sveta. Da nije tako Kosovo bi odavno imalo stolicu u UN sa 180 drzava koje priznaju Kosovo.
Prijateljstvo se gradi uzajamnom zavisnoscu. Srbija ne sporovodi sankcije Rusiji a Rusija blokira svaku rezoluciju protiv Srbije u SB UN.
A sad da vidimo sta je zapad ucinio za Srbiju pa da su nam prijatelji. Unistili nam Jugoslaviju, oteli Kosovo, bombardovali srpski narod, a sada nam cak i podmecu razne Ribnikare, nadstresnice...............sve, samo da bi nas otrgli od onih koji se bore za nase interese, Rusija i Kina.
Ne treba tu IQ 160 da bi se shvatilo na koju cemo stranu...........REALNO DA REALNIJE NE MOZE BITI.

Back