Међународни суд правде у Хагу 22. јула износи мишљење о Косову

Nema pravde, dragi Stalkeru, nema pravde...:ok:

Можда је и има само је ваља потражити.
Видиш познати су ми случајеви где су људи из разлога што су неправедно отпуштени са посла тужили велике фирме за које би им многи рекли да нема шансе да их добију у спору јер фирме коју туже су велика,богате,моћне итд,па ето деси се па да и њих тако моћне обичан грађанин добије на суду.Значи треба пробати не треба се обесхрабрити у старту.Што каже пословица,правда је спора али достижна.

Видиш познати су ми случајеви где су људи из разлога што су неправедно отпуштени са посла тужили велике фирме за које би им многи рекли да нема шансе да их добију у спору јер фирме коју туже су велика,богате,моћне итд,па ето деси се па да и њих тако моћне обичан грађанин добије на суду.Значи треба пробати не треба се обесхрабрити у старту.Што каже пословица,правда је спора али достижна.

Lepo receno i tacno, ali kako kad smo vec povukli tuzbu?

Sada ne vredi o tome raspravljati, osim ako ne mozemo da je obnovimo.;)

Lepo receno i tacno, ali kako kad smo vec povukli tuzbu?

Sada ne vredi o tome raspravljati, osim ako ne mozemo da je obnovimo.;)

Нисмо требали ни да је повлачимо али шта сад "за просутим млеком не вреди плакати"али било би добро да из свега извучемо неке лекције и поуке.
Што се тиче поновог покретања тужбе претпостављам да за тако нешто постоји могућност али се плашим да не постоји воља .Ко зна можда једнога дана та карта буде поново отворена.

Ako pod 'velike firme' mislis na velike drzavne firme, to kod nas nije nista neobicno.
Nase radno pravo je tako napravljeno, da je svaki neradnik koji je iz drzavnih firmi izbacivan zbog toga sto je neradnik, mogao da dobije spor i da ga vrate na posao, plus da mu platee obestecenje. Zato se u drzavnim firmama nakupilo toliko losih radnika, sef zna da ne moze budali nista, i onda nece ni da ulazi u tu pricu. A ovakvi primeri su mnogo veci od primera otpustanja sa posla kvalitetnog i dobrog radnika, tako da mislim da to nije primer nikakve pravde.

Обновићемо је, кад се стекну [I]реалне[/I] прилике за то.

I ja bih rekla da je tako najbolje.

Нисмо требали ни да је повлачимо али шта сад "за просутим млеком не вреди плакати"али било би добро да из свега извучемо неке лекције и поуке.
Што се тиче поновог покретања тужбе претпостављам да за тако нешто постоји могућност али се плашим да не постоји воља .Ко зна можда једнога дана та карта буде поново отворена.

Hoce.:)

То што смо ми мали не значи да немамо право да потражимо правду.Већ сам сто пута рекао да би исход судског процеса био известан али моје мишљење је да је требало ићи до краја без обзира на све.На жалост политичари са својим личним и себичним циљевима који се своде на бесомучно лично богаћење нису правилно схватили важност тога да процес истерају до краја,тако да једино остаје нада да ће то извести неки други.

Нема шансе, на жалост, питај правнике. ЈЕДНОМ ПОВУЧЕНА ТУЖБА у вези нечега - НЕ МОЖЕ СЕ ПОНОВО ПОДНОСИТИ. Јер када повучеш тужбу, правно речено, ТИ ПРИЗНАЈЕШ ДА НИСИ БИО У ПРАВУ ШТО СИ ЈЕ ПОДНОСИО.

Ako pod 'velike firme' mislis na velike drzavne firme, to kod nas nije nista neobicno.
Nase radno pravo je tako napravljeno, da je svaki neradnik koji je iz drzavnih firmi izbacivan zbog toga sto je neradnik, mogao da dobije spor i da ga vrate na posao, plus da mu platee obestecenje. Zato se u drzavnim firmama nakupilo toliko losih radnika, sef zna da ne moze budali nista, i onda nece ni da ulazi u tu pricu. A ovakvi primeri su mnogo veci od primera otpustanja sa posla kvalitetnog i dobrog radnika, tako da mislim da to nije primer nikakve pravde.

Не мислим на државне пошто таквих скоро и да нема,а чак не мора да буду ни фирме зар је мало оних који су и државу тужили па добили,како пред домаћим тако и пред међународним судовима.

Нема шансе, на жалост, питај правнике. ЈЕДНОМ ПОВУЧЕНА ТУЖБА у вези нечега - НЕ МОЖЕ СЕ ПОНОВО ПОДНОСИТИ. Јер када повучеш тужбу, правно речено, ТИ ПРИЗНАЈЕШ ДА НИСИ БИО У ПРАВУ ШТО СИ ЈЕ ПОДНОСИО.

Да али треба сагледати околности под којима си повукао тужбу јер постоји могућност да си је повукао под извесним притисцима.

Да али треба сагледати околности под којима си повукао тужбу јер постоји могућност да си је повукао под извесним притисцима.

Мислим да је о томе већ било разговора и да је објаснио онај Варади - НЕ ПОСТОЈИ НОВА МОГУЋНОСТ... а повукло је оно полушиптарско ђубре Свилановић који је тада, ако се добро сећам, био Министар ино-послова......

Мислим да је о томе већ било разговора и да је објаснио онај Варади - НЕ ПОСТОЈИ НОВА МОГУЋНОСТ... а повукло је оно полушиптарско ђубре Свилановић који је тада, ако се добро сећам, био Министар ино-послова......

Тачно је да је министар иностраних послова Горан Свилановић повукао тужбу али нисам сигуран да се она не може покренути поново.Ако се суду приложе докази да је било притисака и уцена да се тужба повуче мислим да би суд на основу тога требао да прихвати поново покретање тужбе.

Тачно је да је министар иностраних послова Горан Свилановић повукао тужбу али нисам сигуран да се она не може покренути поново.Ако се суду приложе докази да је било притисака и уцена да се тужба повуче мислим да би суд на основу тога требао да прихвати поново покретање тужбе.

Ili ako se Svilanovicu sudi za izdaju zemlje.

Да је среће исти би одавно био оптужен за дело издаје општенационалних интереса.

I jos pretendovao na evropski parlament!

Nego ga ni tamo ne cene, pa je morao da se zadovolji nekom f-jom u regionu, nebitnom.

Poslednja izmena:
I jos pretendovao na evropski parlament!

Nego ga ni tamo ne cene, pa je morao da se zadovolji nekom f-jom u regionu, nebitnom.

Oчигледно је да је човек одабрао да буде пијун у туђим рукама.Нажалост таквих је данас превише.

То није тачно.

Увек се може поново покренути тужба за случај који није приведен крају и у коме није донета пресуда.

Како рекох малочас, може да се поново покрене тужба.

То није тачно.

Увек се може поново покренути тужба за случај који није приведен крају и у коме није донета пресуда.

imas li ti pojma o bilo cemu u zivotu??
kad tuzilac povuce tuzbu uzima se kao da je donesena presuda u korist tuzenog, i u nasem i u bilo kom drugom zakonodavstvu, pa i medjunarodnom

ја нисам наклоњена никаквој политици, ја само говорим о потреби да се ствари сагледају РЕАЛНО.

А знаш ли ти, да уз сву своју мудрост, књаз Милош не би, реално опет, много могао направити, да није имао и подршку Русије?

У сваком случају, морао је да љуби скуте турском паши, био је свестан свих реалности.

А ови данас, у ствари, ни немају на кога да се ослоне.

И заправо је у томе наш данашњи главни проблем, немамо истинског јаког и правог савесника, а то је малима увек неопходно

Па, дај, сагледај је, и објасни нам коначно ту алтернативу, али, понављам, реално, и конкретно, без ових фраза и флоскула.

До сад си углавном око тога наводио ствари прилично неодређено, да не кажем магловито...

Pa hajde da sagledamo situaciju realno. Zašto Srbija danas nema moćne saveznike? Možda i ključno pitanje u celoj ovoj priči, nema, jer ih ova vlast nije ni tražila tj. odbila je pomoć konkretno Rusije oko kosovskog pitanja. Dobro se sećam da je tadašnji predsednik Rusije Putin rekao, da će Rusija pružiti svu podršku u borbi Srbije da očuva KiM u svom sastavu, samo da Srbija konkretno kaže kakvu strategiju ima po pitanju te borbe. Šta radi vlast u Srbiji.? Umesto sigurne borbe oko Kosova u SBUN jer je dogovorena strategija tadašnje Koštuničine vlade i Rusije, da vetom Rusija spreči bilo kakve poteze Zapada koji bi bili na štetu Srbije, na sceniu stupa Tadić Ključni potez u slabljenju srpske pozicije je kumovanje legalizovanju misije Euleksa u SBUN, čiji zadatak je sasvim jasan,sprovođenje odredbi Ahtisarijevog plana kojim se ostvaruje državnost nezavisnog Kosova. Bez srpskog pristanka, Euleks ne bi prošao kroz SBUN, jer bi ga u krajnjem slučaju Rusija sprečila svojim vetom. Umesto te sigurne odbrane, Tadić je legalizovao Euleks, a ogradio se "papirnom nagodbom" u 6 tačaka sa generalnim sekretarom UN, Ban Ki Munom, koja ničim ne obavezuje ključne aktere SAD i EU. a izgleda i sam Ban Ki Mun je to smatrao načinom da se tada dobije pristanak Srbije, koji sada može da ide ad akta. Odmah je povukao UMNIK policiju sa Kosova, međunarodna ovlašćenja preneo na Euleks, a celu Misiju sveo na samo 50 ljudi, koji i da hoće ne mogu da se suprotstave Euleksu i Albancima.

Srbija je u veoma teškoj situaciji ne samo po pitanju KiM. Srbija hitno mora da se suoči s novom realnošću i da najveći deo svojih diplomatsko-političkih kapaciteta investira u sagledavanje onoga šta se stvarno dešava. I šta bi u tim okolnostima trebalo i moglo da bude interes Srbije, a ne birokratije u Briselu i Vašigtonu, i evropske i natovske. Ali ne sa ovom i ovakvom vlašću Neka nova politička elita bi pod hitno morala da se mane priča o EU i iskorači iz tog začaranog kruga i da prestane da veruje ne samo svojim iluzijama nego i obmanama Zapada. I da to javno pokaže i stavi do znanja. Naravno, svima je valjda jasno da na Kosovu, bilo šta da se dogodi, nikada, barem sada, neće biti onako kao što je bilo. Nešto se, ipak, dogodilo. Ali, neće biti ni onako kako to zamišljaju Zapad, Albanci i neki ministri u vladi Srbije. Srbija, medjutim, mora da preuzme inicijativu i stavi do znanja da je učinila radikalni iskorak. Za to se mora imati ideja i vizija a ne samo ponavljanje iluzija o evropskoj budućnosti.

imas li ti pojma o bilo cemu u zivotu??
kad tuzilac povuce tuzbu uzima se kao da je donesena presuda u korist tuzenog, i u nasem i u bilo kom drugom zakonodavstvu, pa i medjunarodnom
Ти немаш појма ни о чему у вези са животом, а с правом понајмање.

И, у складу с тим, жешће лупеташ.

Дакле, боље ћути, него што се овде бламираш.

Back