Међународни суд правде у Хагу 22. јула износи мишљење о Косову

Како постоји достојанство у политици, али конкретно, пример, а не неку апстрактну теорију?

Ево овако.Поднесемо тужбу против НАТО пакта и истрајемо у њој без обзира на то да ли је њен исход известан или не.По мени то би било достојанствено.Знам да се то многима не би свидело али то је њихов проблем.
Америка за свог претученог грађанина подигне комплетну администрацију на ноге не би ли задовољила правду и казнила починиоца па зашто онда ми не би потражити правду ? Америка јесте моћна али и ми као и она имамо право на правду.То што је Америка сила не значи да има монопол на правду.

И они се сами чуде што је највећа трагедија !

Гледаће нас као патуљка зато што нас политичари својим наступом тако представљају.Имамо власт која од као је се дочепала западу љуби скуте док јој тај исти запад отима део територије.По мени то није нормално,улизивати се некоме од кога трпиш директну штету.
Видела бих ја вас да се конкретно нађете на месту политичара, да ли би могли да просипате те фразе и да се тако без везе ку**ите...

Лако је одавде, иза тастатуре, водити велику политику и јуначити се пред светским моћницима.

И око тог љубљења скута, већ је поменуто: кад је књаз Милош љубио скуте турском паши, то је била - државничка мудрост...

Кад је деспот Стефан био вазал и Турској и Угарској, и то је била мудрост...

А, најважније, какву ви алтернативу нудите, а да је разумна, а не она која би само одвела у веће зло и погибељ за овај мучени народ? :think:

Израел има одличне разноврсне инструменте, и подршку за ту доследност, дакле, може им се. :cool:
Када знаш зашто питаш ?
П.С: Знао сам да ћеш на овај начин да одговориш и није само по среди Израел, многе земље су доследне у својим обавезама и ставовима имамо пример Русију и њене обавезе у мировним снагама у Абхазији и Јужној Осетији или Велика Британија и заштита Фокландских острва.

Србија треба да буде доследна у политици очувања суверенитета и територијалног интегритета ма која политичка опција била на власти.

Када знаш зашто питаш ?
П.С: Знао сам да ћеш на овај начин да одговориш и није само по среди Израел, многе земље су доследне у својим обавезама и ставовима имамо пример Русију и њене обавезе у мировним снагама у Абхазији и Јужној Осетији или Велика Британија и заштита Фокландских острва.

Србија треба да буде доследна у политици очувања суверенитета и територијалног интегритета ма која политичка опција била на власти.

Добро, суд изнесе неко мишљење...и шта онда са тим? Јел то неко обавезујуће мишљење или шта?

Ево овако.Поднесемо тужбу против НАТО пакта и истрајемо у њој без обзира на то да ли је њен исход известан или не.По мени то би било достојанствено.Знам да се то многима не би свидело али то је њихов проблем.
Америка за свог претученог грађанина подигне комплетну администрацију на ноге не би ли задовољила правду и казнила починиоца па зашто онда ми не би потражити правду ? Америка јесте моћна али и ми као и она имамо право на правду.То што је Америка сила не значи да има монопол на правду.
Све лепо у теорији, али, пракса је сурова и немилосрдна.

Кад би та тужба уопште била и пуштена од стране моћника могло би се дискутовати, али није било шансе да она било како прође.

Ми смо увек били мали по положају у међународној политици, неки други су увек били велики, на жалост, то је тако.

Када знаш зашто питаш ?

Све наведене земље уопште се не могу поредити по стању и положају у ком су, у односу на Србију.

Србија и чини највише што РЕАЛНО може.

Та реч реално, заиста, овде многима је јако мрска...

Израел има одличне разноврсне инструменте, и подршку за ту доследност, дакле, може им се. :cool:

Izrael ima podrsku Amerike, pa moze da bude "dostojanstven".:ok:

I mi kad smo bili Jugoslavija imali smo dostojanstvo.

Izrael ima podrsku Amerike, pa moze da bude "dostojanstven".:ok:

I mi kad smo bili Jugoslavija imali smo dostojanstvo.
Управо то.

И, уопште, било би лепо да и сада имамо бољу међународну подршку, овако смо заправо, више као неко заборављено сироче, у бити великим силама неважно. :(

Управо то.

И, уопште, било би лепо да и сада имамо бољу међународну подршку, овако смо заправо, више као неко заборављено сироче, у бити великим силама неважно. :(

:tick:

Видела бих ја вас да се конкретно нађете на месту политичара, да ли би могли да просипате те фразе и да се тако без везе ку**ите...

Лако је одавде, иза тастатуре, водити велику политику и јуначити се пред светским моћницима.

И око тог љубљења скута, већ је поменуто: кад је књаз Милош љубио скуте турском паши, то је била - државничка мудрост...

Кад је деспот Стефан био вазал и Турској и Угарској, и то је била мудрост...

А, најважније, какву ви алтернативу нудите, а да је разумна, а не она која би само одвела у веће зло и погибељ за овај мучени народ? :think:

Свети Деспот Стефан је ширио своју деспотовину, а савезници му нису касапили државу и ратовао је и са једнима и са другима у зависности од ситуације.
Свети Деспот Стефан је има политичког такта и био је у то време најобразованији владар Европе, Први витез хришћанског Реда Змаја, Он је знао када треба мача да се лати, а када треба сести и преговарати, познавао је људе и владаре тадашњег света боље него они сами себе и знао је када треба дарове носити а када треба прекоре слати.
Његова телесна лепота, бистрота ума и вештина ратовања задивила је једног татарског емира Тамерлана, једног султана Отоманске империје Бајазита, једног цара Светог римског царства Жигмунда, а његови витезови су били познати од Париза до Ангоре.

Poslednja izmena:
Добро, суд изнесе неко мишљење...и шта онда са тим? Јел то неко обавезујуће мишљење или шта?
Није обавезујуће за чланице ОУН али ће сигурно имати утицај на доношење мишљење влада земаља које још нису заузеле јасан став по питању АП Косова и Метохије (Република Србија).

Није обавезујуће за чланице ОУН али ће сигурно имати утицај на доношење мишљење влада земаља које још нису заузеле јасан став по питању АП Косова и Метохије (Република Србија).

"Glavni" su vec "zauzeli stav", a za 'boraniju" - sta je bitno?

Свети Деспот Стефан је ширио своју деспотовину, а савезници му нису касапили државу и ратовао је и са једнима и са другима у зависности од ситуације.
Свети Деспот Стефан је има политичког такта и био је у то време најобразованији владар Европе, Први витез хришћанског Реда Змаја, Он је знао када треба мача да се лати, а када треба сести и преговарати, познавао је људе и владаре тадашњег света боље него они сами себе и знао је када треба дарове носити а када треба прекоре слати.
Његова телесна лепота, бистрота ума и вештина ратовања задивила је једног татарског емира Тамерлана, једног султана Отоманске империје Бајазита, једног цара Светог римског царства Жигмунда, а његови витезови су били познати од Париза до Андоре.

Тачно.
(За мене је Деспот Стефан, иначе, међу најбољим српским владарима уопште).

Али, он је сем личне способности, и визије за далеку будућност Срба, као ретко који наш владар, имао ипак и нешто боље међународне прилике, а имао је и Ново Брдо.

"Glavni" su vec "zauzeli stav", a za 'boraniju" - sta je bitno?

Bitno je da kukaju kako je nepravda sto ih veliki udaraju po glavama. Njihova vizija pravde je da mali mogu da se ponasaju kako im padne na pamet u okviru svojih granica, nepostujuci 1034538 prava coveka i gradjanina, samo zato sto veliki ne postuju stotinu takvih prava. Pa onda tako nekom glupavom logikom ispada da su mali moralniji od velikih samo zato sto su mali, iako u polju svog delovanja prave 100 puta veca sranja nego veliki u polju svog delovanja.

Bitno je da kukaju kako je nepravda sto ih veliki udaraju po glavama. Njihova vizija pravde je da mali mogu da se ponasaju kako im padne na pamet u okviru svojih granica, nepostujuci 1034538 prava coveka i gradjanina, samo zato sto veliki ne postuju stotinu takvih prava. Pa onda tako nekom glupavom logikom ispada da su mali moralniji od velikih samo zato sto su mali, iako u polju svog delovanja prave 100 puta veca sranja nego veliki u polju svog delovanja.

:hahaha::ok:

Bas.

I ne samo to , nego kad si mali, cuti i slusaj dok se ne izmene prilike.

kako si se nalupetao i limunku si zaebao :hahaha::hahaha::hahaha:

i tako je majmun sami ponovo van kaveza.......

Pa nekoga moramo.

Ali Rusi se i ne interesuju bas mnogo za nas, ni vojno, ni privredno.

ma jok uopste se ne interesuju, bas to vidimo ovih dana :hahaha::hahaha::hahaha:

to sto je proteklih godina Srbija imala agresivno neprijateljski stav prema Rusiji i sto tek sada malo popustamo kad nam je dogorelo do ispod noktiju ne znaci da je Rusija bila nezainteresovana

kad se svetske prilike promene....prvi će te vi biti na udaru naroda.....ti ćeš nekom reći da je mali bedo......

Jok, veliki si.

ma jok uopste se ne interesuju, bas to vidimo ovih dana :hahaha::hahaha::hahaha:

to sto je proteklih godina Srbija imala agresivno neprijateljski stav prema Rusiji i sto tek sada malo popustamo kad nam je dogorelo do ispod noktiju ne znaci da je Rusija bila nezainteresovana

Pa sta je zainteresovana osim za gasovod, a i to je pitanje?

Sta nam nudi?

Jok, veliki si.

Pa sta je zainteresovana osim za gasovod, a i to je pitanje?

Sta nam nudi?
Није скоро ни за шта, на жалост.

Како рекох, у овом тренутку заправо нисмо никоме од великих бог зна како интересантни, и у томе је највећи проблем.

Препуштени смо, углавном, лошој политичкој елити у Србији.

Back