Међународни суд правде у Хагу 22. јула износи мишљење о Косову

Видела бих ја вас да се конкретно нађете на месту политичара, да ли би могли да просипате те фразе и да се тако без везе ку**ите...

Лако је одавде, иза тастатуре, водити велику политику и јуначити се пред светским моћницима.

И око тог љубљења скута, већ је поменуто: кад је књаз Милош љубио скуте турском паши, то је била - државничка мудрост...

Кад је деспот Стефан био вазал и Турској и Угарској, и то је била мудрост...

А, најважније, какву ви алтернативу нудите, а да је разумна, а не она која би само одвела у веће зло и погибељ за овај мучени народ? :think:

Па шта мислиш куда нас води полтронска политика којој си ти наклоњена.Ја лично до сада нисам видео никакве користи од ње.тако да и не очекујем да ће она донети неку корист.Има људи који не схватају да ако си се спустио на ниво црва не треба да се чудиш зашто те други газе.
Што се тиче кнеза Милоша и његовог клечања пред Али пашом већ сам рекао да је Србија од тога имала колике толике користи.Кнез милош иако је био неписмен био је далеко мудрији и тактичнији дипломата од ових данашњих који не знају ништа друго него да се безпоговорно повинују наређењима и то обавезно на своју корист а штету Србије као државе.
Алтернатива о којој причаш увек постоји за онога који је спреман да је сагледа док за онога који све прихвата здраво за готово и који је рад да се увек клања пред другима да би га тај помиловао по глави алтернатива не постоји,он је навикао да пути цео живот,ништа друго ни незна.

Све лепо у теорији, али, пракса је сурова и немилосрдна.

Кад би та тужба уопште била и пуштена од стране моћника могло би се дискутовати, али није било шансе да она било како прође.

Ми смо увек били мали по положају у међународној политици, неки други су увек били велики, на жалост, то је тако.

То што смо ми мали не значи да немамо право да потражимо правду.Већ сам сто пута рекао да би исход судског процеса био известан али моје мишљење је да је требало ићи до краја без обзира на све.На жалост политичари са својим личним и себичним циљевима који се своде на бесомучно лично богаћење нису правилно схватили важност тога да процес истерају до краја,тако да једино остаје нада да ће то извести неки други.

Jok, veliki si.

Pa sta je zainteresovana osim za gasovod, a i to je pitanje?

Sta nam nudi?

Rusija nam nudi podrsku u zastiti integriteta drzave sto je pitanje koje svakoj ozbiljnoj drzavi mora biti na prvom mestu.

Sa druge strane eUropska unija nam nudi rasparcavanje drzave i to im je sad postao i zvanican stav - usvojen od strane najviseg zakonodavnog tela - eUropskog parlamenta.

U takvim okolnostima, insistiranje na nastavljanju priblizavanja eUropi predstavlja ne samo cistu sizofreniju vec i izdaju Republike Srbije.

Rusija nam nudi podrsku u zastiti integriteta drzave sto je pitanje koje svakoj ozbiljnoj drzavi mora biti na prvom mestu.

Sa druge strane eUropska unija nam nudi rasparcavanje drzave i to im je sad postao i zvanican stav - usvojen od strane najviseg zakonodavnog tela - eUropskog parlamenta.

U takvim okolnostima, insistiranje na nastavljanju priblizavanja eUropi predstavlja ne samo cistu sizofreniju vec i izdaju Republike Srbije.

брате ја сам нови ту па да питам само
јел ви се плашите од шиптара па сад од русију помош тражите

Pa jel' smo ocuvali integritet osim na papiru?

Nisam defetista, samo pitam.

Pa jel' smo ocuvali integritet osim na papiru?

Nisam defetista, samo pitam.

A jesi probala da ga ocuvas drugacije?
Jel neko od proeUropskih vlasti u Srbiji rekao - e sad cemo da potvrdimo integritet i na terenu? :think:

jedino sto je Srbija uopste i pokusavala da uradi je ocuvanje integriteta na papiru. I to nam je Rusija obezbedila.

A jesi probala da ga ocuvas drugacije?
Jel neko od proeUropskih vlasti u Srbiji rekao - e sad cemo da potvrdimo integritet i na terenu? :think:

jedino sto je Srbija uopste i pokusavala da uradi je ocuvanje integriteta na papiru. I to nam je Rusija obezbedila.

A zasto se povukla s KiM?

Mogla je da nam mozda vise obezbedi od integriteta na papiru?

Pa i sad nisam sigurna da ne moze da izdejstvuje u okviru UN da dodje i njena vojska na Kosovo.

A zasto se povukla s KiM?

Mogla je da nam mozda vise obezbedi od integriteta na papiru?

Pa i sad nisam sigurna da ne moze da izdejstvuje u okviru UN da dodje i njena vojska na Kosovo.

aha ti mislis da Srbija nastavi da se priblizava NATO paktu i eUropskoj uniji, a da Rusija salje svoje vojnike na Kosmet da stite Srbe? :think:

a Rusi su veverice.... :roll:

Па шта мислиш куда нас води полтронска политика којој си ти наклоњена.Ја лично до сада нисам видео никакве користи од ње.тако да и не очекујем да ће она донети неку корист.Има људи који не схватају да ако си се спустио на ниво црва не треба да се чудиш зашто те други газе.
Што се тиче кнеза Милоша и његовог клечања пред Али пашом већ сам рекао да је Србија од тога имала колике толике користи.Кнез милош иако је био неписмен био је далеко мудрији и тактичнији дипломата од ових данашњих који не знају ништа друго него да се безпоговорно повинују наређењима и то обавезно на своју корист а штету Србије као државе.
Алтернатива о којој причаш увек постоји за онога који је спреман да је сагледа док за онога који све прихвата здраво за готово и који је рад да се увек клања пред другима да би га тај помиловао по глави алтернатива не постоји,он је навикао да пути цео живот,ништа друго ни незна.
ја нисам наклоњена никаквој политици, ја само говорим о потреби да се ствари сагледају РЕАЛНО.

А знаш ли ти, да уз сву своју мудрост, књаз Милош не би, реално опет, много могао направити, да није имао и подршку Русије?

У сваком случају, морао је да љуби скуте турском паши, био је свестан свих реалности.

А ови данас, у ствари, ни немају на кога да се ослоне.

И заправо је у томе наш данашњи главни проблем, немамо истинског јаког и правог савесника, а то је малима увек неопходно

Па, дај, сагледај је, и објасни нам коначно ту алтернативу, али, понављам, реално, и конкретно, без ових фраза и флоскула.

До сад си углавном око тога наводио ствари прилично неодређено, да не кажем магловито...

aha ti mislis da Srbija nastavi da se priblizava NATO paktu i eUropskoj uniji, a da Rusija salje svoje vojnike na Kosmet da stite Srbe? :think:

a Rusi su veverice.... :roll:

Ma daj, NATO pakt je tek poslednjih meseci "u opticaju" a 10 (i slovima - deset) godina je proslo otkako su nas napustili s Kosova Rusi.

ја нисам наклоњена никаквој политици, ја само говорим о потреби да се ствари сагледају РЕАЛНО.

А знаш ли ти, да уз сву своју мудрост, књаз Милош не би, реално опет, много могао направити, да није имао и подршку Русије?

У сваком случају, морао је да љуби скуте турском паши, био је свестан свих реалности.

И заправо је у томе наш данашњи главни проблем, немамо истинског јаког и правог савесника, а то је малима увек неопходно

Па, дај, сагледај је, и објасни нам коначно ту алтернативу, али, понављам, реално, и конкретно, без ових фраза и флоскула.

До сад си углавном око тога наводио ствари прилично неодређено, да не кажем магловито...

:tick: :tick: :tick:

То што смо ми мали не значи да немамо право да потражимо правду.Већ сам сто пута рекао да би исход судског процеса био известан али моје мишљење је да је требало ићи до краја без обзира на све.На жалост политичари са својим личним и себичним циљевима који се своде на бесомучно лично богаћење нису правилно схватили важност тога да процес истерају до краја,тако да једино остаје нада да ће то извести неки други.
"Без обзира на све"... ?
:think:

Па зашто политичари нису на време обезбедили подршку страних сила ? Ако неко жели озбиљно да се бави политиком мора да има дугорочне планове као и стратегију за њихово остварење и управо је то оно што недостаје домаћим политичарима,
Да сам ја политичар прво бих уз консултацију са народом сачинио некакав план кретања па затим тражио начине како остварити зацртано а не бих дозволио да ми други кроје планове у складу са својим интересима а на штету државе коју водим.Једноставно сагледаш све околности и ставиш их на један тас ваге затим сагледаш све могућности па их ставиш на други тас па ако један тас превагне гледаш да балансираш колико можеш.

"Без обзира на све"... ?
:think:

Да,шта те ту чуди.Ако знаш да си оштећен и поднео си тужбу зашто би је повлачио ? Нека суд каже да ли је тужба основана или није и нека пресуди у складу са законом.

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
pa kako su sa buldozera usli u skupstinu ovi nasi nisu prestali da prde kako su im "eUroatlantske integracije najvisi prioritet"

Nije tacno, zna se da smo mi vojno neutralna zemlja.

To sad Sutanovac samo nesto blebece.

Да,шта те ту чуди.Ако знаш да си оштећен и поднео си тужбу зашто би је повлачио ? Нека суд каже да ли је тужба основана или није и нека пресуди у складу са законом.

A do tad - "bombice" da padaju...?:zper:

Бомбице су прошле,демократија је дошла а она би једним делом требала да почива на правди,барем тако кажу ови који је пропагирају.

Nema pravde, dragi Stalkeru, nema pravde...:ok:

Back