Meditacija

• Začetnik teme Začetnik teme ooo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Smatram da je meditacija zamena za neshto, neka proteza, mislim na mistichni osecaj jedinstva sa bogom ili svetskom dushom i tome slichno. Budizam koji si pomenuo prezire zivot, prema uchenju Bude treba postici nirvanu koja je veoma slichna zombiranom stanju, jel kako drugachije nazvati choveka koji je neprestano zadubljen u svoje misli o besciljnosti zivota i koji izlazi iz takvog stanja vidi u bezosecajnosti. Slichno mislim i o hrishcanstvu koje se protivi zivotu u chuvenoj rechenici "... okreni drugi obraz (za josh jedan shamar)".

to mijailo to legendo.....reci im

e simec....dobra ti ova o brendu.....mada ja bi lichno volo da malko zadjem u tu prichu....mislim ne sad da se neshto extra tripujem....al recimo da znam kolko znam o pravoslavlju.....a zaaaaist ame mrzi da chitam sve ove postove....e ako ponovo nadiresh na forum klikni.....sledetje sedmice sam prva....a slaja mi u selu.....igratjemo frp....pa ako tje da budesh kibicer....

meditacija potice iz budisticke religije. oni nemaju boga ni djavola, nego bog i djavo predstavljaju dobro i lose kod jedne osobe, pojedinca. E sad jedna vrsta meditacije (napominjem kod budista) je da smanje fizicke zahteve tela (sporije disanje, sporije kuca srca = manje energije se trosi = manje je potrebno hrane, vode...) a druga sluzi da bi se covek "procistio" mentalno od "djavola." Buda u svom zivotu je trazio zivot koji ne donosi nikakav bol i dosao je do zakljucka da "zhelja" u coveku je najvece zlo. Ostatak zhivota je proveo u meditaciji pokusavajuci da se otarasi tog zla....

Buda nije pokusavao da se otarasi tog zla. On ga se otarasio (znate cuvenu pricu o Bodi drvetu). Budini pokreti su bili toliko smireni, ujednaceni i neometani mislima. Zracio je smirenjem. Neko moze da me pita:"Otkud znas? Jel si ga video?". Ako sam budista mogu cak da odgovorim da jesam jer veruju u reinkarnaciju. Cak da Buda i nije postojao on je coveciji simbol bozanstva u istocnjackoj religiji, kao sto je Isus u Hriscanstvu. Cak neke upanisade govore o tome da je Budizam "stariji" tj. sta se dogodilo sa Isusom kada je vaskrsao? Istocnjaci kazu da je i Isus postigao stanje punog meseca kao Buda posle vaskrsenja. Isus je ipak bio buntovnik, i Buda je bio, ali Budin zivot vidimo do kraja.

Приликом медитације, човекови одбрамбени системи против ђавола су угашени и тада демони лакше запоседну душу ПРАВОСЛАВНУ.

Incognito:
Pa bar vernici ne bi trebali da nasedaju na Silva metod - zar nije SPC okarakterisala 'Silva gurue' kao sektase? ;)

A imamo i zivi primer uspesnosti tog metoda u Zarku Radosavljevicu :x :x :lol:

Zarko Radosavljevic ili mnogo lupeta ili je genije. Ne znam bas mnogo o njemu i toj silva metodi pa ako bi mi pojasnio...

КиМ:
Приликом медитације, човекови одбрамбени системи против ђавола су угашени и тада демони лакше запоседну душу ПРАВОСЛАВНУ.

А католичку ништа?:roll: Пу, јеее...

Vreme je već svojom prolaznošću sve razjasnilo - Ž. Radosavljević koji je mahao svojom tastaturom 'koja će pokoriti svet' ;) i njegove škole računara 'za 7 dana' su propale još prošle godine, a Silva metod kojim se prosperira u životu, na nivou Jezda i Dafina, još pre par godina.
SPC se nije 'zamajavala' sa tako beznačajnom pojavom kao što je jedna od organizacija za brzo zgrtanje para svojim vlasnicima, već je sve slične grupacije grupno i okarakterisala, s pravom, kao sektašenje.

zainteresovana:
Vreme je već svojom prolaznošću sve razjasnilo - Ž. Radosavljević koji je mahao svojom tastaturom 'koja će pokoriti svet' ;) i njegove škole računara 'za 7 dana' su propale još prošle godine, a Silva metod kojim se prosperira u životu, na nivou Jezda i Dafina, još pre par godina.
SPC se nije 'zamajavala' sa tako beznačajnom pojavom kao što je jedna od organizacija za brzo zgrtanje para svojim vlasnicima, već je sve slične grupacije grupno i okarakterisala, s pravom, kao sektašenje.

Skola mu je propala? Jel znas nesto vise da mi kazes o tome? A ja se pitao zasto vise ne gostuje u onoj emisiji na Artu...

Silva metod je super stvar ako to shvatis kao brzi nacin opustanja. Ja sam polaznik silva metoda i zavrsila sam kurs pre 8 godina.Silva metod nije sekta zato sto ako ti se ne dopada ne moras nikad vise da odlazis na predavanja.Za ovih 8 godina nisam isla na predavanja zbog nedostataka vremena i niko me nije davio zbog toga.Samo mogu da kazem da mi je zaista pomogao u odredjenim momentima da se opustim i da ostvarim svoje ciljeve!

Silva metod je super stvar ako to shvatis kao brzi nacin opustanja. Ja sam polaznik silva metoda i zavrsila sam kurs pre 8 godina.Silva metod nije sekta zato sto ako ti se ne dopada ne moras nikad vise da odlazis na predavanja.Za ovih 8 godina nisam isla na predavanja zbog nedostataka vremena i niko me nije davio zbog toga.Samo mogu da kazem da mi je zaista pomogao u odredjenim momentima da se opustim i da ostvarim svoje ciljeve!

Ma Silva ej super metod. Niej to u stvari nista novo, sve religije i filozofije razglabaju istu pricu hiljadama godina. Ali dodje vreme da se stvari podese tako da odgovaraju ljudima ovog vremena. Mislim da je sve to u redu. Ne moze ta tehnika da skodi, ako ne pomogne nece ni skoditi. Iovako je moderna psihologija sva u tom fazonu -Moc i podsvesti, Silva, Secret, pa cak i Remote Viewing, svako zove kako hoce a imaju slicnu osnovu i negde se svakako spajaju.

Ja sam nasla na Torentu audio books Silve, a u stvari trazeci vise o Remote Viewing-u, pa ko hoce , eto gde moze da nadje. Imate tamo na audio zapisu uvodjenje u Alfa stanje, super je! Ja sam se danas prosto relaksirala u to :p

Zamisliš se nešto i neko te pita sasvim nešto van toga...ne čuješ i onda se preneš..."Aaaa?":zstidljivko:z:mrgreen:
Najčešći oblik meditacije...
Može i tihovanje (religiozni...)
Smirivanje u sebe...
I nije sekta spustiti se u taj dremež i polagane i jasne misli umiriti... (Alfa faza polusna...)z:)

P.S.Preporučujem za rešavanje od stresa na kraju radnog dana,ali mnogi primenjuju i u radno vreme
kao osveženje uma...

Poslednja izmena:
Циљ медитације јесте ослобођење од ума, ослобођење од форми нашег мишљења и опажања које нам заклањају свет ствари по себи или онај свет изван појавног. То је источњачким језиком речено Самсара која нас држи одвојене од Нирване. Форме ума и интелекта јесу Самсара...вео Мајин.

maya.jpg

Дакле ослобођење од илузије и наслућивање оностраног света јесте циљ коме медитација води. Али којим начинима?

Није довољно, како нам се то обично сервира под именом трансценденталне медитације и слично, просто сести и не размишљати. Као да је то уопште могуће тек тако. То је исто као када би неког саветовали да уђе у лављи кавез и ето тако седећи укроти тог лава.

341208.jpg

Да бисмо се ослободили ума бар на тренутак морамо победити лава лукавством ..не силом. Потребно је СКРЕНУТИ ПАЖЊУ том лаву на нешто, и док се он бави забављен тиме.. уграбити прилику и погледати изван кавеза.

Која су та лукавства?

Ми западњаци не морамо заправо следити неке древне источњачке мистерије када имамо нешто много моћније од тога. Имамо нашу западну уметност и естетску контемплацију коју нам она пружа а што је управо медитација у правом смислу те речи.

На пример. Онај ко ужива у музици урадио је управо то. Скренуо је пажњу ума на ритам композиције, који ум замајава и успављује а мелодија нас за то време подсећа на изванпојвни интелигибилни свет кога на тренутак на тај начин наслућујемо.

Циљ медитације јесте ослобођење од ума, ослобођење од форми нашег мишљења и опажања које нам заклањају свет ствари по себи или онај свет изван појавног. То је источњачким језиком речено Самсара која нас држи одвојене од Нирване. Форме ума и интелекта јесу Самсара...вео Мајин.

maya.jpg

Дакле ослобођење од илузије и наслућивање оностраног света јесте циљ коме медитација води. Али којим начинима?

Није довољно, како нам се то обично сервира под именом трансценденталне медитације и слично, просто сести и не размишљати. Као да је то уопште могуће тек тако. То је исто као када би неког саветовали да уђе у лављи кавез и ето тако седећи укроти тог лава.

341208.jpg

Да бисмо се ослободили ума бар на тренутак морамо победити лава лукавством ..не силом. Потребно је СКРЕНУТИ ПАЖЊУ том лаву на нешто, и док се он бави забављен тиме.. уграбити прилику и погледати изван кавеза.

Која су та лукавства?

Ми западњаци не морамо заправо следити неке древне источњачке мистерије када имамо нешто много моћније од тога. Имамо нашу западну уметност и естетску контемплацију коју нам она пружа а што је управо медитација у правом смислу те речи.

На пример. Онај ко ужива у музици урадио је управо то. Скренуо је пажњу ума на ритам композиције, који ум замајава и успављује а мелодија нас за то време подсећа на изванпојвни интелигибилни свет кога на тренутак на тај начин наслућујемо.

...ево глупог разумног сфатања.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back