Meditacija = All rights reserved
bu
bu
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Incognito:Pa bar vernici ne bi trebali da nasedaju na Silva metod - zar nije SPC okarakterisala 'Silva gurue' kao sektase?
A imamo i zivi primer uspesnosti tog metoda u Zarku Radosavljevicu :x :x![]()
КиМ:Приликом медитације, човекови одбрамбени системи против ђавола су угашени и тада демони лакше запоседну душу ПРАВОСЛАВНУ.
kad stignes do gama onda si ozracen-a do koskedivlja-u-srcu:Znam za to da je sledeci korak alfa u budnom stanju,e tu sam stala, ne znam kako dalje!![]()
zainteresovana:Vreme je već svojom prolaznošću sve razjasnilo - Ž. Radosavljević koji je mahao svojom tastaturom 'koja će pokoriti svet'i njegove škole računara 'za 7 dana' su propale još prošle godine, a Silva metod kojim se prosperira u životu, na nivou Jezda i Dafina, još pre par godina.
SPC se nije 'zamajavala' sa tako beznačajnom pojavom kao što je jedna od organizacija za brzo zgrtanje para svojim vlasnicima, već je sve slične grupacije grupno i okarakterisala, s pravom, kao sektašenje.
ooo:Govor duse.....
Silva metod je super stvar ako to shvatis kao brzi nacin opustanja. Ja sam polaznik silva metoda i zavrsila sam kurs pre 8 godina.Silva metod nije sekta zato sto ako ti se ne dopada ne moras nikad vise da odlazis na predavanja.Za ovih 8 godina nisam isla na predavanja zbog nedostataka vremena i niko me nije davio zbog toga.Samo mogu da kazem da mi je zaista pomogao u odredjenim momentima da se opustim i da ostvarim svoje ciljeve!

Циљ медитације јесте ослобођење од ума, ослобођење од форми нашег мишљења и опажања које нам заклањају свет ствари по себи или онај свет изван појавног. То је источњачким језиком речено Самсара која нас држи одвојене од Нирване. Форме ума и интелекта јесу Самсара...вео Мајин.
![]()
Дакле ослобођење од илузије и наслућивање оностраног света јесте циљ коме медитација води. Али којим начинима?
Није довољно, како нам се то обично сервира под именом трансценденталне медитације и слично, просто сести и не размишљати. Као да је то уопште могуће тек тако. То је исто као када би неког саветовали да уђе у лављи кавез и ето тако седећи укроти тог лава.
![]()
Да бисмо се ослободили ума бар на тренутак морамо победити лава лукавством ..не силом. Потребно је СКРЕНУТИ ПАЖЊУ том лаву на нешто, и док се он бави забављен тиме.. уграбити прилику и погледати изван кавеза.
Која су та лукавства?
Ми западњаци не морамо заправо следити неке древне источњачке мистерије када имамо нешто много моћније од тога. Имамо нашу западну уметност и естетску контемплацију коју нам она пружа а што је управо медитација у правом смислу те речи.
На пример. Онај ко ужива у музици урадио је управо то. Скренуо је пажњу ума на ритам композиције, који ум замајава и успављује а мелодија нас за то време подсећа на изванпојвни интелигибилни свет кога на тренутак на тај начин наслућујемо.