Medicinski fakultet

• Začetnik teme Začetnik teme Celt
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam ranije citao na jednom forumu beogradskih studenata medicine iskustva ljudi koji su otisli u Nemacku, gde su odmah poceli da rade kao lekari opste prakse, pa u roku od godinu-dve dobijali specijalizacije ;) Bilo je neophodno da imaju sertifikat o znanju nemackog jezika i da dodju na neki usmeni razgovor gde su im iz medicine postavljana neka prelaka pitanja, cija je svrha, pretpostavljam, bila da utvrde da nisi potpuni duduk, da znas osnove, da umes da komuniciras na nemackom, a verovatno i da vide da li si normalan :D

Drage buduce kolege, da li znate mozda kada ce biti objavljen datum polaganja prijemnog ispita iz biologije i hemije za medicinski fakultet u Beogradu? Meni se cini da sam negde procitao da se predaja dokumenata vrsi 20, 21 i 22. juna a da ce prijemni biti u periodu od 26. do 30 juna.. Sta ste vi culi o tome? :)

Ma ljudi, pisali smo sto puta vec o tome. Kako ne shvatate kako funkcionise to? Ne postavi fakultet granice bodova, samo postavi granice koliko se prima studenata. Onda u zavisnosti od toga kako ljudi urade prijemni, bodovnu granicu predstavlja broj bodova koliko je imao onaj sto je 450. na listi (u slucaju naseg faksa, ako pricamo o budzetskim studentima). Ako na vas prijemni dodje 450 odlicno pripremljenih kandidata, koji iz skole nose maksimum, pa posle prijemnog svi imaju od 97 do 100 poena, onda ce granica za budzet biti 97 poena.

Ma ljudi, pisali smo sto puta vec o tome. Kako ne shvatate kako funkcionise to? Ne postavi fakultet granice bodova, samo postavi granice koliko se prima studenata. Onda u zavisnosti od toga kako ljudi urade prijemni, bodovnu granicu predstavlja broj bodova koliko je imao onaj sto je 450. na listi (u slucaju naseg faksa, ako pricamo o budzetskim studentima). Ako na vas prijemni dodje 450 odlicno pripremljenih kandidata, koji iz skole nose maksimum, pa posle prijemnog svi imaju od 97 do 100 poena, onda ce granica za budzet biti 97 poena.
To si upravu, ali znas kako mi koji tek treba da upisemo mi sve informacije upijamo iako znamo da verovatno nisu potrebne! Bilo kako bilo eto nas u oktobru tu sa vama :)

Bilo kako bilo eto nas u oktobru tu sa vama :)

Tako je :D

Nikola,dokle si stigao sa hemijom?
Ja sam bios sad malo zapustila,ali evo posto se polako zavrsava skola vracam se uskoro biologiji,a sa hemijom sam pri kraju :) jos mi je ostala biohemija,a to smo radili ove godine u skoli tako da se secam vecine :) naravno,treba da se obnavlja,trivijalna imena me ubijaju :sad2: ne volim to sto nije logicno i mora da se buba... u sustini organska bi bila super da nije toga.. i malo me brine termohemija i kinetika iz neorganske,ostalo super :) ja sam za sada sve zadatke iz gradiva koje sam presla uradila jednom,a ti? planiram kad zavrsim sve prvi put da predjem jos jednom..

Па и пише да су подаци од прошле године. ;)

Ево мој пример:Iz srednje škole prenosite 37.84 bodova.

Da biste upisali željeni smer na odabranom fakultetu/visokoj školi, na osnovu podataka od proteklih godina, neophodno je da sakupite ukupno oko 79 bodova za budžet.

Da biste upisali željeni smer na odabranom fakultetu/visokoj školi, na osnovu podataka od proteklih godina, neophodno je da sakupite ukupno oko 77 bodova za samofinansiranje.

* Broj prikazanih poena je okviran podatak, koji ti orijentaciono pokazuje koliko bi ti trebalo poena prošlih godina, sa prosekom koji si ovde uneo/-la.

Рецимо да бих имао око 37 поена из школе.

Da li su oblasti koje su bile za proslu godinu (biologija celije, biologija razvica, osnovi molekularne biologije, mehanizmi nasledjivanja, morfologija zivotinja, ekologija i evolucija) kompletno ostale i ove godine...Nikolina ti ides na pripreme uputi nas :) prosvetli nas

kakva je to fiziologija ubacena?
ja sad gledam ovo sa ovog sajta
FIZIOLOGIJA: Osnovni fiziološki procesi, uključujući transport kroz membranu i sve elemente metabolizma i funkcije organskih sistema, fiziologija biljaka (fotosintetički pigmenti, svetla i tamna faza fotosinteze, Kalvinov ciklus, glikoliza, Krebsov ciklus, oksidacija masti, biljni hormoni i pokreti kod biljaka);

ovo je u programu bilo i prethodnih godina.

a jel su nesto dodali?

ne :) srecom...posto iz hemije imamo sve moguce i nemoguce,bar ovde da nas postede :lol:

narode,kako ide,da li vas hvata predprijemna depresija? Ja sada kada treba da ucim punom parom,meni koncentracija opada,postajem anksiozna,depresivna,nervozna,iscrpljena,razmisljam o totalno desetim stvarima...ovaj prijemni mi je jako bitan i zaista cu se roknuti ako ga zeznem :dash:

ne :) srecom...posto iz hemije imamo sve moguce i nemoguce,bar ovde da nas postede :lol:

narode,kako ide,da li vas hvata predprijemna depresija? Ja sada kada treba da ucim punom parom,meni koncentracija opada,postajem anksiozna,depresivna,nervozna,iscrpljena,razmisljam o totalno desetim stvarima...ovaj prijemni mi je jako bitan i zaista cu se roknuti ako ga zeznem :dash:
Ja nemam nikakvu depresiju, moja logika je - ako ne upisem ove godine (a upisacu se), onda cu se upisati sledece :)

Back