- Poruka
- 6.981
Jel se na svim drzavnim univerzitetima prijemni za medicinu polaze istog dana ??
Нажалост,да!

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jel se na svim drzavnim univerzitetima prijemni za medicinu polaze istog dana ??
http://speedy.sh/QvRrZ/Blokce-iz-hemije.rar
Da li je za spremanje histologije i embriologije dovoljan repetitorijum, uz citanje nekih dodatnih informacija iz knjige? Traze li profesori za vecu ocenu ona sitna crevca iz knjige? Da li je neophodna niska embriologija za neke profesore, ili je za sve dovoljan repetitorijum, ali za neku ok ocenu npr 8+?
Drugo, da li je stvarno jako opasno uciti anatomiju od jula za septembar, neki kazu da se mnogi opuste tokom leta pa je ne spreme dobro, ja znam da nisam takav tip da bih se opustila ako znam da moram da spremim izuzetno tezak ispit, ali zanima me da li od septembra profesori imaju "specijalan odnos" prema studentima, pogotovo onim koji su prethodno polozili histologiju i embriologiju? Ili su to sve obicne gluposti?
htela sam da pitam ekipu koja sprema prijemni, koliko otprilike ucite dnevno sad ovih dana?![]()
toliko? :O
ja mislim da je to preterivanje, iskreno i nepotrebno za prijemni toliko da se uči.
mislim, bar za sebe znam da nemam nameru to sebi da radim, koliko onda treba da učim na fakultetu?![]()
Pre jedno mesec ipo dana sam preso sve,od tad ne radim nista,a od petka pa u narednih nedelju dana planiram da sve to obnovim,uceci neznam,oko 4 do 5 sati dnevno..i to bi bilo to...Kako je s tobom ? (a i svima ostalima koji spremaju ) kako ide ?htela sam da pitam ekipu koja sprema prijemni, koliko otprilike ucite dnevno sad ovih dana?![]()
@doktorka
slažem se ovo za biologiju da ima puno sitnica, ali ja mislim da ne bih mogla da sedim toliko dugo ako ništa drugo XD
ni meni nije sjajno, ali mislim da ne treba toliko
@surgeon
ja sam pravila pauzu jednu veliku, negde ceo maj nisam uopste ucila i sad ucim svaki dan uglavnom po 3 sata max oba predmeta i tako ću otprilke i da nastavim![]()
Моје искуство је да је репетиторијум скроз добар за ембриологију, мада је и нишка одлична, поготово илустрације (купи је бар да гледаш како се шта дешава, безвезе је ембриологију учити "на суво"). За спремање хистологије ипак је боља књига. =)Ok, ljudi,repetitorijum je zakon
ali stvarno, jeste super, knjiga je jedino bitna da razjasnimo neke stvari tipa zasto je nesto tako kako je, da zadjemo u neki detalj ako nam je potrebno, a i zbog slika je knjiga dobra, a repetitorijum je kao sto mu i ime kaze za spremanje vec koliko toliko naucenog gradiva za ispit. Super ako je dovoljan i za embriologiju
Sto se anatomije tice, nama su uveli da nam prakticni vazi samo u tom roku koji smo prijavili, tako da nema svrhe ici na varijantu da prodjemo samo tj bar prakticni.
Ja jednostavno nisam spremila CNS i cini mi se da je besmisleno onda da uopste izlazim sada iako mi svi govore izadji izadji. Mogu ja da izadjem ako je to samo po sebi bitno, ali jedino sto mogu je da trepcem kad me profesor pita CNS, ako eventualno prodjem prakticni. Ne znam da li je profesorima to bitno, da izadjemo u svakom roku, pa makar se pokazali tamo kao najveci duduci. Ako je tako, izacicu, to bar nije problem.
Mada mi je jasno da je ispit i predmet uzasno ozbiljan i da ne sme da se gubi vreme i da se sali sa tim. Planiram da polozim histologiju i embriologiju u julu jer je ozbiljno spremam, a odmah posle toga ucim isto tako CNS i obnavljam sve prethodno, pogotovo glavu i vrat, leto cu dakle provesti za knjigom ali sta sad, tako sam isplanirala i tako cu uraditi.
Jedino me brine da nemaju pojedini profesori na anatomiji nekakav poseban odnos prema studentima koji su prvo polozili histologiju, pa onda dosli da polazu anatomiju, to mi je najveca bojazan...
Не знам где да нађем згодну тему за питање, па ћу овде. Занима ме од чега радиолози могу оболети током живота? Која им је професионална деформација најчешћа, како утиче зрачење на њих итд?