Medicinski fakultet

• Začetnik teme Začetnik teme Celt
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pa ostale su mi molekularna i genetika da predjem (zapravo i evolucija i ekologija, ali to su mi nekako jako lake oblasti u knjizi pa ih zato nisam spomenula),
a ovo ostalo sam presla, ali ne mogu da kazem da znam vec da sam ucila, ali kad predjem i ovo gore sto sam navela onda naravno krecem sa obnavljanjem sve od pocetka :) ti?

Poslednja izmena:
pa ostale su mi molekularna i genetika da predjem (zapravo i evolucija i ekologija, ali to su mi nekako jako lake oblasti u knjizi pa ih zato nisam spomenula),
a ovo ostalo sam presla, ali ne mogu da kazem da znam vec da sam ucila, ali kad predjem i ovo gore sto sam navela onda naravno krecem sa obnavljanjem sve od pocetka :) ti?
Ja sam uradio iz biosa, biologiju celije, ekologiju i morfologiju zivotinja i planiram da do kraja aprila zavrsim molekularnu, mehanizme nasledjivanja, evoluciju..mada sam uzeo zbirku i uspeo na jedno 20% pitanja iz tih oblasti da dam tacan odgovor (onako neobavezno). A iz hemije cu sad da radim pufere, osmotski pritisak i oksido-redukcije, tu malo kaskam ali idem na sigurno jer je prva dosta nabudzena godina a od trece cu da procvetam jer mi organska lako ide.. :) jel si ti uzbudjena sto upisujes ovaj fax?

Ej ljudi moze li mi neko reci ko ide na medicinski u NS-u da li je prijemni bio tezak, odnosno da li je tezi od prijemnog na farmaciji? I koliko uopste primaju studenata na medicinski a koliko od toga ide na budzet?? ;) Pozdrav

Ne znam kakav je bio prijemni na farmaciji, ali na medicini nije bio nesto tezak. Primaju zvanicno 180 ljudi, i to sve na budzet, ali naknadno prosire listu za 40-50 samofinansirajucih. Mislim da je poslednji imao 72 boda ili tako nesto, manje nego proslih godina

Poslednja izmena:
Kad smo vec poceli o tome,da odem malo u off,jel ima neko upucen da mi kaze koliko bi trebalo za nis ?? prosle godine je bilo 69,ali sumnjam da ce ove biti toliko...jel zna neko nesto o tome ?? :)

Па,зависи како одраде пријемни. То што је требало 69 значи да је последњи изнад црте имао 69,али ове године ако је последњи имао 88,значи треба 88,01 ;) Просто,мада тамо увек слабије ураде,сви се слију у Београд,на моју велику жалос''. :D

Pozdrav (buduće) kolege. Odavno me nije bilo pa reko' da vidim kako ste, šta radite, šta ima novo? :D
Baš me sad zanima koji je sadašnji princip polaganja anatomije. Šta se je to izmenilo (čuo sam samo da je znatno teže, ne bi li većina studenata ili odustala ili prosto pala godinu kako bi se smanjio broj studenata :gace: :brus:)

Bio li je neko od vas na izložbu ‚‚Bodies revealed" ? ( Ja sam kao predsednik Đačkog parlamenta u mojoj med. školi organizovao posetu i mogu da kažem da sam zadovoljan kako je sve odrađeno.Tu su bili i studenti medicine i dosta toga su nam približili (takođe su pričali i o svojim dotadašnjim iskustvima :ok:))

ja to nisam znala, pa mislim ne razumem kako mogu da puštaju tako, ali stvarno tamo za budžet treba 60ak poena, bukvalno najgori đaci mogu da upišu... užas ili npr. tamo budu celu prvu godinu sa najboljim ocenama prođu i onda se kao prebace, mislim svaka čast.

Taj drugi primer koji si navela je jos gora stvar: kod nas se anatomija uvek tesko polagala u odnosu na ostale fakultete u zemlji, posebno se tesko dobijala dobra ocena, a sad sa ovim usmenim kolokvijumima je verovatno jos teze. Onda poloze anatomiju negde tako u Nisu ili slicno i prebace se u Beograd. Mada, kako god okrenes, ceka ih svejedno pakao kad dodju ako nemaju radne navike, znanje i inteligenciju. :)

pa to jeste, ali opet oni tu prvu godinu prodju bez nekog iscimavanja uče bukvalno kao u srednjoj školi i onda dođu sa mnogo više snage i neistrošenosti, naravno, i to što ide posle tek je teško, ali opet je nepravedno, trebalo bi da postoji nešto što ograničava ko se može prebaciti i pod kojim uslovima .

Taj drugi primer koji si navela je jos gora stvar: kod nas se anatomija uvek tesko polagala u odnosu na ostale fakultete u zemlji, posebno se tesko dobijala dobra ocena, a sad sa ovim usmenim kolokvijumima je verovatno jos teze. Onda poloze anatomiju negde tako u Nisu ili slicno i prebace se u Beograd. Mada, kako god okrenes, ceka ih svejedno pakao kad dodju ako nemaju radne navike, znanje i inteligenciju. :)

Ne bih rekla da nisu inteligentni,ko je nama kriv sto smo isli tezim putem,a sto se ovog ostalog sto si napisao apsolutno se slazem...Ove koje znam su se pretezno prebacili posle trece,kad se prodje "najtezi" deo studija.

Back