Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Opet ne razumem![]()
Hvala mnogo.Ja yzaista ne znam ko smislja takve zadatke.To je iz radne sveske za 4. razred.Jos jednom hvala.
Da li moze pomoc oko ova dva zadatka:1.y=koren iz (1-x2)/x (znaci koren iz zagrade podeljen sa x i treba odrediti domen) , 2. y=(x+4)*5 na (x-2) - ovdje je samo pet na zagradu i potrebno je odrediti nulu fun.
može pomoć oko zadatka? ne ispada mi nešto dobro"Ako je z=(1-i)^2013 + (2/1-i)^2013 koliko je |z|=?" Hvala unapred na pomoći
![]()
Da li moze pomoc oko ovih zadataka: 1.log( x/x-1)=0 (nule funkc.),2. 2^sqrt(x) + 3^sqrt(x-2)=0, 3.sqrt(x^2-x+1)=-sqrt(x^2-x+1).Hvala unapred
Pretpostavljam da je u zadatku greška, da u drugom sabirku umesto (2/1-i)[SUP]2013[/SUP] treba da piše (2/(1-i))[SUP]2013[/SUP].
Ako nađeš drugi, treći, četvrti... stepen od (1-i), uočićeš pravilnost koja se u opštem slučaju može napisati kao (1-i)[SUP]4n[/SUP]=(-1)[SUP]n[/SUP]⋅2[SUP]2n[/SUP]. Odatle lako nađeš koliko iznosi (1-i)[SUP]2013[/SUP]. Dalje je sve lako.
Treba da dobiješ da je |z|=2[SUP]1007[/SUP].
Pozdrav svima.
Imam jednu stvar za koju nikako ne mogu biti siguran, inace vjerovatno jedna glupost, ali eto ja imam neke nejasnoce pa ako moze neko da mi to objasni. A stavr je u tome, npr. da navedem jednu funkciju f: IN x IN --> IN koja je bijektivna. Ali sta mene ovdje buni je to IN x IN. Kako iz ovog skupa izgleda jedan interval ako mogu tako da kazem ?![]()