Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Opet ne razumem![]()

ali drugačije zaista ne može. Jednostavno, takav je zadatak.Hvala mnogo.Ja yzaista ne znam ko smislja takve zadatke.To je iz radne sveske za 4. razred.Jos jednom hvala.
Da li moze pomoc oko ova dva zadatka:1.y=koren iz (1-x2)/x (znaci koren iz zagrade podeljen sa x i treba odrediti domen) , 2. y=(x+4)*5 na (x-2) - ovdje je samo pet na zagradu i potrebno je odrediti nulu fun.
može pomoć oko zadatka? ne ispada mi nešto dobro"Ako je z=(1-i)^2013 + (2/1-i)^2013 koliko je |z|=?" Hvala unapred na pomoći
![]()
Da li moze pomoc oko ovih zadataka: 1.log( x/x-1)=0 (nule funkc.),2. 2^sqrt(x) + 3^sqrt(x-2)=0, 3.sqrt(x^2-x+1)=-sqrt(x^2-x+1).Hvala unapred
Pretpostavljam da je u zadatku greška, da u drugom sabirku umesto (2/1-i)[SUP]2013[/SUP] treba da piše (2/(1-i))[SUP]2013[/SUP].
Ako nađeš drugi, treći, četvrti... stepen od (1-i), uočićeš pravilnost koja se u opštem slučaju može napisati kao (1-i)[SUP]4n[/SUP]=(-1)[SUP]n[/SUP]⋅2[SUP]2n[/SUP]. Odatle lako nađeš koliko iznosi (1-i)[SUP]2013[/SUP]. Dalje je sve lako.
Treba da dobiješ da je |z|=2[SUP]1007[/SUP].

Pozdrav svima.
Imam jednu stvar za koju nikako ne mogu biti siguran, inace vjerovatno jedna glupost, ali eto ja imam neke nejasnoce pa ako moze neko da mi to objasni. A stavr je u tome, npr. da navedem jednu funkciju f: IN x IN --> IN koja je bijektivna. Ali sta mene ovdje buni je to IN x IN. Kako iz ovog skupa izgleda jedan interval ako mogu tako da kazem ?![]()