Nina.Math
Zainteresovan član
- Poruka
- 176

Hvala unapred na pomoci!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Четвороугао ABCD је тангентан ако је. Важи и обрнуто. Ако је збир наспрамних страница једнак, тада је четвороугао тангентан.![]()
Четвороугао је тетиван ако и само ако је збир свака два наспрамна угла једнак 180° (наспрамни углови су суплементни).![]()
![]()
![]()
Hvala unapred na pomoci!
Прецизирај услове задатка, зато што нпр. за а=-2, b=-3, n=3 горња неједнакост не важи.
Мато, браво за стрпљење са тим сликама. Без уграђеног латеха, ја се не бих натерао да компајлирам са стране па да качим.
Па јесте мало незгодно... ја то куцкам у word-у, а онда пошто word не може да сними у jpg или у неком другом формату за слику, користим snipping tool. Ако неко зна неко једноставније решење, замолио бих га да подели то са нама. Кад ће крстарица да донесе мало више комфора за нас "природњаке"?
Ja koristim ovaj sajt: http://www.codecogs.com/latex/eqneditor.php.
Okačio sam ga ja u sajtove pre neki dan![]()
Hehe, nisam znala...
Meni se dopada, zaista je praktican. Eh, kad bismo imali takve alatke i na Krstarici....
Па јесте мало незгодно... ја то куцкам у word-у, а онда пошто word не може да сними у jpg или у неком другом формату за слику, користим snipping tool. Ако неко зна неко једноставније решење, замолио бих га да подели то са нама. Кад ће крстарица да донесе мало више комфора за нас "природњаке"?
Jel može neko ovo da reši? Treba HITNO!
Ako su X[SUB]1[/SUB] i X[SUB]2[/SUB] rešenja kvadratne jednačine
3x[SUP]2[/SUP] - x - 7 = 0 , napisati kvadratnu jednačinu po y[SUB]1[/SUB] čija su rešenja
y[SUB]1[/SUB] = X[SUB]1[/SUB][SUP]3[/SUP] + X[SUB]2[/SUB][SUP]3[/SUP]
y[SUB]2[/SUB] = X[SUB]1[/SUB][SUP]3[/SUP] * X[SUB]2[/SUB][SUP]3[/SUP].
xmm ja sam to ovako nekako radio: kad nagnes casu, povrsina vode ce biti paralelna podlozi, tako da ce voda u casi da formira cetvorougao sa uglovima 90, 90, 45, 135. Mislim proekcija ce biti taj neki cetvorougao. Onda iznad imas u proekciji trougao sa uglovima 45, 45 , 90 koji je prazan, ali zbog ovakvih uglova znamo da je on jednakokraki pa imas da ti je iscurela polovina cilindra baze r^2*pi, i visine 2r. Ne znam oce li ti ista biti jasno, ali mi se stvarno cini da je zadatak lak....![]()
Pozdrav , imam kolikovijum za sedmicu iz algebre na faksu , dali neko moze da pogleda i da resi barem neke zadatke sa oznakom A (najlakse zadatke) , korak po korak metodomevo link
http://matinf.pmfbl.org/media/uploads/filebrowser/milanjanjic/milan_janjic/zadaci.pdf
hvala![]()