GreyLord
Aktivan član
- Poruka
- 1.508
Ne log od broja 5, vec od 5^(1:49), ali nema veze, resio sam. 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Како ријешити овај логички задатак?
q=>r
p=>¬(q=>r)
To nije zadatak, vec 2 formule. Da bi bio zadatak, moras postaviti neko pitanje...
Како изаћи из контрадикције, тј. за које вриједности исказних слова, та два исказа не дају контрадикцију?
Овај задатак је овако формулисан:
„q имплицира r; али p имплицира да q имплицира не-r; шта одатле треба закључити?“
Говорећи обичним језиком, па макар и помало једнострано редукујући задатак, можемо га пренети у следећим исказима:
„Истинитост суда или појма r нужно следи из истинитости другог суда или другог појма q; али неки трећи суд или неки трећи појам p је такав да из његове истинитости нужно следи да из q не може следити r, као што је раније речено, већ следи нужна негација r, не- r; шта се може закључити из таквог скупа премисā?“
A ja nisam racunala nulu za parne brojeve!Ako su sve cifre iste parnosti, to znaci da su cifre ili 1,3,5,7,9 ili 0,2,4,6,8. U prvom slucaju, se mogu rasporediti na proiizvoljan nacin, svaki put ce dati neki petocifren broj, tj. prva cifra moze biti bilo koja od njih 5, druga moze biti bilo koja od 4 preostale, treca moze biti biloo koja od 3 preostale, cetvrta bilo koja od 2 preostale, a peta samo ta sto je ostala, pa se od neparnih ciifara moze sastaviti 5*4*3*2*1=120 takvih brojeva. Kod parnih je slicno, samo sto na prvom mestu ne moze biti bilo koja, vec samo neka od cifara 2,4,6,8, pa od parnih cifara moze da se sastavi 4*4*3*2*1=96 takvih brojeva. Ukupno ih je 120+96=216.
Zdravo svima, imam par zadataka koji me muce pa molim za pomoc
1. Naci jednacinu kruznice na kojoj se nalaze tačke A(3,5) i B(4,2) a centar te kruznice pripada pravoj x+y-5=0.
2. Naci jednacinu kruznice koja sadrzi tacku A(3, -6) a koncentricna je sa kruznicom x2+y2+6x-4y-62=0.
3. Naci povrsinu cetvorougla koji nastaje presekom kruznice x2+y2-x+4y-12=0 sa koordinatnim osama.
Hvala unapred![]()
1. Naci jednacinu kruznice na kojoj se nalaze tačke A(3,5) i B(4,2) a centar te kruznice pripada pravoj x+y-5=0.
2. Naci jednacinu kruznice koja sadrzi tacku A(3, -6) a koncentricna je sa kruznicom x2+y2+6x-4y-62=0.
3. Naci povrsinu cetvorougla koji nastaje presekom kruznice x2+y2-x+4y-12=0 sa koordinatnim osama.
Hvala unapred![]()
3. Presek kruznice i koordinatnih osa nikako ne moze biti cetverougao, nesto si pogresno zapisao.
Hvala unapred![]()
Hvala unapred![]()
Hvala unapred![]()
1. 3[SUP]12x-1[/SUP]-9[SUP]6x-1[/SUP]-27[SUP]4x-1[/SUP]+81[SUP]3x+1[/SUP]=2192
2. 10[SUP]2x[SUP]-1[/SUP][/SUP]+25[SUP]x[SUP]-1[/SUP][/SUP]=4,25*50[SUP]x[SUP]-1[/SUP][/SUP]
3. 6*9[SUP]x[/SUP]-13*6[SUP]x[/SUP]+6*4[SUP]x[/SUP]=0
4. 6[SUP]x[/SUP]+6[SUP]x+1[/SUP]=2[SUP]x[/SUP]+2[SUP]x+1[/SUP]+2[SUP]x+2[/SUP]
![]()
1.Data su dva temena trougla: A(-4,-5) i B(-2,3) . Teme C pripada pravoj x+y-11=0. Odredi koordinate tacke C tako da povrsina trougla bude 15.
2.Odrediti jednacinu prave ako gradi sa koordinatnim osama trougao povrsine 16 i ako je razlika odsecaka na koordinatnim osama jednaka 4.
Domaće zadatke ne radimo nikome. Potrudi se sam, pa što ne umeš, pitaj.