Masonski Bog

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ko je rekao da jezuiti služe Bogu?
To što Papa otvoreno pokazuje kom služi, ne znači da je mason.
Rukovanje sa Obamom je obično rukovanje.
Svaki političar mora da se pokloni Papi i da mu poljubi ruku.

А шта ћемо са хорнс?

Iluminati su ti masoni 33 stepena, za koje se kaže da su "prosveteljeni".
Opet kažem, Jezuiti nisu Hrišćani, oni se samo kriju iza plašta Hrišćanstva, jer je najlakše napasti stado ako se obučeš u jagnjećoj koži.

Откуд ти то да су Илуминати масони 33. степена?

Ja stalno kad me neko slika pokazujem \m/ ne mora uopste to slikanje da se desava na rok/ metal koncertu. Pa da, to znaci da sam nesvesno mason i satanista :think:

Не, него ниси знао шта то значи. Многи клинци који нити слушају рок и метал показују то, мисле нека захебанција. Исти случај са оним ''пииииис'', кад то видим смучи ми се живот, поготово код оних побуњеника у Либији који као желе мир, а овамо се убише. z:hm:

Evo foto mene kad sam bio beba, obratite paznju na desnu saku. Tad sam bio mason i satanista.

196216_1861057121870_1104184745_2206903_865196_n.jpg

Možda među navijačima su svi jednaki, ali među masonima nisu....to se jasno kaže u njihovoj literaturi. Ustalom tu su "stepeni prosvetljenosti."

Stepeni o kojima govoriš su čista simbolika, a ne vertikalna hijerarhija. Ni po čemu mason trideset trećeg stepena nema veća "prava" od učenika na prvom. Čak i većina masona 33-ćeg stepena ima veoma poseban odnos prema učeničkom stepenu. To što Pajk kaže da ceremonije imaju više od jednog značenja, to je tačno, stoga bilo kakvo "objektivno" tumačenje pada u vodu, pa i njegovo (a i moje i tvoje, i bilo čije)

Iz kojih izvora treba da učim?

Nema jednog izvora iz kog se može naučiti, to je ono što sve vreme impliciram. A. Pajk ima svoje mesto u istoriji masonerije, ali to nikako ne znači da u poslednjih 100 godina ništa novo nije rečeno, niti da je sve isto, niti da postoji "objektivni"pristup. Novi metodi komunikacije uvode potpuno nove paradigme u fraternalne organizacije - tajnu je teško sačuvati, informacija postaje svima lako dostupna, isto kao i dezinformacija. Čak i lična tumačenja i izvori iz prve ruke nemaju monopol na istinu, ako neka finalna i objektivna istina uopšte postoji u kontekstu masonerije.

Mi treba da se ugledamo na Hrista i da težimo Njegovm životu....ja tome lično težim i trudim se da budem što bolji u tome.
Osnova Isusove filozofije je skroman život, pacifistički, snishodljiv, u periodu čekanja "skorog" dolaska... To ne vidim ni među sveštenstvom ni među narodom koji za sebe nesumnjivo veruje da živi po njegovim pravilima. Možda grešim u tumačenju, ali dugo ne videh nekoga ko dosledno sprovodi uputstva iz Luke 6:27, 12:33 ili pak Jakova 2:2-4 i sl... (a nedajbože Mateja 5:39.... to tek treba da vidim u zemlji Srbiji, onda mogu da umrem...) :)

Stepeni o kojima govoriš su čista simbolika, a ne vertikalna hijerarhija. Ni po čemu mason trideset trećeg stepena nema veća "prava" od učenika na prvom. Čak i većina masona 33-ćeg stepena ima veoma poseban odnos prema učeničkom stepenu.

Simpaticno. Vec sam rekao: ovo mozes da tvrdis samo ako si ti licno mason 33 stepena ili iznad istog. Sve van toga si smesan sa tim tvojim pretpostavkicama.

Ja svoje misljenje iznosim na osnovu toga sto sam x puta video kako masoncic nizeg stepena kaze kako 'NE ZNA STA SE DESAVA NA 33 STEPENU'.
Dakle VERTIKALNA HIJERARHIJA definitivno postoji i nikako nije 'simbolicna'.

Osnova Isusove filozofije je skroman život, pacifistički, snishodljiv, u periodu čekanja "skorog" dolaska... To ne vidim ni među sveštenstvom ni među narodom koji za sebe nesumnjivo veruje da živi po njegovim pravilima. Možda grešim u tumačenju, ali dugo ne videh nekoga ko dosledno sprovodi uputstva iz Luke 6:27, 12:33 ili pak Jakova 2:2-4 i sl... (a nedajbože Mateja 5:39.... to tek treba da vidim u zemlji Srbiji, onda mogu da umrem...) :)
Ne vidim na koji nacin nepridrzavanje odredjenih Hristovih pravila od strane "hriscana" opravdava masone,odnosno njihov raskalasan zivot?

Simpaticno. Vec sam rekao: ovo mozes da tvrdis samo ako si ti licno mason 33 stepena ili iznad istog.

Ja te ponovo pitam koji je to stepen "iznad" trideset trećeg?
Dalje, ova tvoja pretpostavka je totalno subjektivna, i očigledno netačna. Bila bi možda tačna ako bi važilo da masoni 33-ćeg stepena ni pod kakvim uslovima nikome ne bi prenosili apsolutno ništa od onoga što znaju. Naravno, i masoni su ljudi, pa i oni koji su na 33-ćem stepenu, i ne samo da pričaju o svojim iskustvima već pišu i knjige, što automatski implicira da svoja subjektivna iskustva mogu da podele sa drugima (u manjoj ili većoj meri), i što, kao što rekoh, obara tvoju pretpostavku. (a pri tom ne mora da znači ni da svi masoni 33-ćeg stepena imaju isti doživljaj masonerije)

Sve van toga si smesan sa tim tvojim pretpostavkicama.
Ne vidim kako stavljanje reči "pretpostavka" u deminutiv vodi povećanju kvaliteta ovog dijaloga...

Ja svoje misljenje iznosim na osnovu toga sto sam x puta video kako masoncic nizeg stepena
Opet ti sa deminutivima... da li grešim, ili je to jedini način na koji možeš da izraziš svoje negativno mišljenje? Ako jeste, nemoj više molim te, pošto zvuči nepristojno.

Ne vidim na koji nacin nepridrzavanje odredjenih Hristovih pravila od strane "hriscana" opravdava masone,odnosno njihov raskalasan zivot?
Priča je bila nevezana za masoneriju, već za licemerje nekih hrišćana... opet, nevezano za to, ne bih se složio ni da svi masoni vode raskalašan život. (mada pretpostavljam da ni ti u to ozbiljno ne veruješ)

Priča je bila nevezana za masoneriju, već za licemerje nekih hrišćana... opet, nevezano za to, ne bih se složio ni da svi masoni vode raskalašan život. (mada pretpostavljam da ni ti u to ozbiljno ne veruješ)
Kada sam rekao raskalasan zivot,mislio sam na njihovo bogatstvo u kojem uzivaju.Samo mi nemoj reci da postoje siromasni masoni.

Kada sam rekao raskalasan zivot,mislio sam na njihovo bogatstvo u kojem uzivaju.Samo mi nemoj reci da postoje siromasni masoni.

A pitaj se zasto ne postoje siromasni masoni? Iako cisto sumljam u ovu tvrdnju.
Zato sto se drze jedan drugoga, zato sto pomazu jedan drugome, to je poenta bratstva. Oni ne kradu od ljudi za razliku od crkve.
Zasto nema siromasnog jevreja? Iz istog razloga, drze se zajedno.
A zasto smo mi siromasni, zato sto se ne drzimo zajedno. Znas onu poslovicu "nedaj boze da se srbi sloze"?! Poenta te poslovice je da je nemoguca. Ne da su srbi opasni kad se sloze, nego da se nikad nece sloziti u nicemu.

Ae sad ne budali vise.

A pitaj se zasto ne postoje siromasni masoni? Iako cisto sumljam u ovu tvrdnju.
Zato sto se drze jedan drugoga, zato sto pomazu jedan drugome, to je poenta bratstva. Oni ne kradu od ljudi za razliku od crkve.
Zasto nema siromasnog jevreja? Iz istog razloga, drze se zajedno.
A zasto smo mi siromasni, zato sto se ne drzimo zajedno. Znas onu poslovicu "nedaj boze da se srbi sloze"?! Poenta te poslovice je da je nemoguca. Ne da su srbi opasni kad se sloze, nego da se nikad nece sloziti u nicemu.

Ae sad ne budali vise.

Ovo je djelimicno tacno.Ali i pored toga ne opravdava toliko bogacenje masona.

Matej 19,
16. И гле, неко приступивши рече Му: Учитељу благи! Какво ћу добро да учиним да имам живот вечни?
17. А Он рече му: Што ме зовеш благим? Нико није благ осим једног Бога. А ако желиш ући у живот, држи заповести.
18. Рече Му: Које? А Исус рече: Да не убијеш; не чиниш прељубе; не украдеш; не сведочиш лажно;
19. Поштуј оца и матер; и љуби ближњег свог као самог себе.
20. Рече Му младић: Све сам ово сачувао од младости своје; шта ми још треба?
21. Рече му Исус: Ако хоћеш савршен да будеш, иди и продај све што имаш и подај сиромасима; и имаћеш благо на небу; па хајде за мном.
22. А кад чу младић реч, отиде жалостан; јер беше врло богат.
23. А Исус рече ученицима својим: Заиста вам кажем да је тешко богатоме ући у царство небеско.
24. И још вам кажем: Лакше је камили проћи кроз иглене уши него ли богатоме ући у царство Божије.

Bogatasu je mnogo tesko da prevazidje svoju sebicnost i gordost,pa cak i da je posteno stekao bogatstvo.

Stepeni o kojima govoriš su čista simbolika, a ne vertikalna hijerarhija. Ni po čemu mason trideset trećeg stepena nema veća "prava" od učenika na prvom. Čak i većina masona 33-ćeg stepena ima veoma poseban odnos prema učeničkom stepenu. To što Pajk kaže da ceremonije imaju više od jednog značenja, to je tačno, stoga bilo kakvo "objektivno" tumačenje pada u vodu, pa i njegovo (a i moje i tvoje, i bilo čije)
Albert Pajk lepo kaže: "Imaju li ovi stepeni za vas pravu vrednost zavisi od vaše sposobnosti da ih razumete, od dužine proučavanja i stepena promišljanja. Nijedan čovek ih ne može potpuno razumeti, bez pomnog i dugog proučavanja i dubokog promišljanja."
James L. Gould, takođe mason 33 stepena, kaže: "Mason koji ne vidi dalje od pukih formi i obreda institucije ne uspeva, apsolutno ne uspeva da razume važnost njenog podučavanja. Njene sublimirane istine za njega su zaista misterije. Bez obzira na to na koju se stranu okrenuo, lekcije Istine uvek su ispred njega, na svim stranama i jedino mu preostaje da proučava njihovo duboko i skriveno značenje."
Albert Pajk: "Zadatak svakog masona jeste da otkrije tajnu masonerije, promišljajući o njenim amblemima, o onome što se kaže i uradi na tom poslu. Tragaj i naći ćeš."
"Masonerija dopušta lažne interpretacije koje služe dvostrukom cilju dovođenja u zabludu onoga ko je neuk, dokon i nemaran, za koga je poželjno da zastranjuje (misleći na masona prvog sloja), a indirektno, onima koji su mudri i studiozni (misleći na drugi sloj) ukazuje na istinski put ka Svetlosti."
"Dugo nam je bilo sasvim očigledno... da su istinske tajne masonerije nepoznate njoj samoj, koje su skrivane pod toliko velova tako da ih delomično nije moguće otkriti; a obična
objašnjenja njenih simbola usvojena su samo da bi dovodila u zabludu mnoštvo početnika (misleći na prvi sloj), a da saznanje o ezoteričnom značenju bude povereno samo nekolicini (drugi sloj). Postoji možda malo umnih masona kojima se ne čini da se istinita reč, obećana svakom majstoru masonu, ne daje svakome, nego da se daje samo supstitut bez posebnog značaja, ni približno izgubljenoj reči, nego obična, beznačajna lozinka, koja čak ni ne aludira na Boga."

Ja nisam mason da bih nešto znao, ali tu su drugi masoni koji se smatraju "prosvetljenim", koji nam daju odgovor na pitanja. Albert Pajk se smatra jednim od najvećih masona svih vremena, čija se bista nalazi ispred vrhovnog saveta 33 stepena masonerije u Vašingtonu. Ko će nam otkriti "tajnu" ako ne Albert. "Tragaj i naći ćeš," kaže Pajk. z;)

Nema jednog izvora iz kog se može naučiti, to je ono što sve vreme impliciram. A. Pajk ima svoje mesto u istoriji masonerije, ali to nikako ne znači da u poslednjih 100 godina ništa novo nije rečeno, niti da je sve isto, niti da postoji "objektivni"pristup. Novi metodi komunikacije uvode potpuno nove paradigme u fraternalne organizacije - tajnu je teško sačuvati, informacija postaje svima lako dostupna, isto kao i dezinformacija. Čak i lična tumačenja i izvori iz prve ruke nemaju monopol na istinu, ako neka finalna i objektivna istina uopšte postoji u kontekstu masonerije.
Pa Pajk je sigurno koristio raznu literaturu da bi došao do Svetlosti....Po meni je verodostojno ono što on kaže, i masoni sl. njemu. A ne šta mediji prenose i pijuni masonerije. Niko od njih ne očekuje da u javnost pričaju o svojoj ideologiji.
Ako ti veruješ da se masonerija menja, napreduje u pozitivnom smislu, tvoje mišljenje...Ja se sa tim ne bih složio, mogu samo da napreduju u boljoj komunikaciji sa demonima.

To je druga tema. Stanje jeste loše, na žalost.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back