masoni u srbiji...

A moze li se znati sta znaci ovaj znak? Negde ga nadjoh na netu pa me bas zanima??? Pise ispod njega "SELECTED VIDET LUMEN UNIVERSO" prevod nadjoh "IZABRANI VIDE SVETLO UNIVERZUMA" ali na znaku ovi simboli sta je to? Ovaj u sredini znam sta je to je grb te osobe, ovaj levo je od rozenkrojcera (krst i ruza) a ovi ostali simboli sta su oni??? Inace ova me osoba jako zaintirgirala i ima neku jako pozitivnu energiju pa sumnjam da ucestvuje u bilo cemu negativnom? Jednostavno mnogo je dobra osoba da bi bila deo necega zlog.
9EvJG.jpg

super, odakle si skinula sliku ako moze link?

Poslednja izmena:
Ovim je neko obznanio svoju nameru da postavi svoju pamet nad carstvom elemenata. To je veoma napredno postignuće i simbolika elemenata dosta je napredna. Jedino mi je njegovo samopoimanje, u sredini, malo oskudno, jednostrano, deluje arhaično, čak malo zaparloženo.
Zajedno sa parolom da izabrani vide svetlost, stiče se utisak, da bi on da dejstvuje sa ciljem da bude izabran, generalno, to je manje napredno od grba, stoga mislim da dotična osoba ima još da dosta da poradi na ravnoteži.

Ovim je neko obznanio svoju nameru da postavi svoju pamet nad carstvom elemenata. To je veoma napredno postignuće i simbolika elemenata dosta je napredna. Jedino mi je njegovo samopoimanje, u sredini, malo oskudno, jednostrano, deluje arhaično, čak malo zaparloženo.
Zajedno sa parolom da izabrani vide svetlost, stiče se utisak, da bi on da dejstvuje sa ciljem da bude izabran, generalno, to je manje napredno od grba, stoga mislim da dotična osoba ima još da dosta da poradi na ravnoteži.

uostalom jelena bi mogla malo bolje da nam objasni cime je to ta osoba zaintrigirala?

Poslednja izmena:
Pa ne zelim bas sada da odajem link ni identitet te osobe. Musko je u pitanju, vrlo cenjen u svojoj profesiji itd. Zbunjujuce mi je sve ovo a posebno ta kornjaca, kljucevi i ptica sa vatrenim krilima. Mislila sam da ce mi neko umeti pojasniti a jos vise me zbunjujete?

Pa ne zelim bas sada da odajem link i identitet te osobe. Glupo je jer sam to mozda i neplanirano videla greskom itd. Zbrka oko meila itd. Musko je u pitanju, vrlo cenjen u svojoj profesiji i kod nas i u svetu itd. Skolovan na "Oksfordu" itd. Zbunjujuce mi je sve ovo a posebno ta kornjaca, kljucevi i ptica sa vatrenim krilima. Mislila sam da ce mi neko umeti pojasniti a jos vise me zbunjujete? Sta sad znaci to Vase "Oho, jel ja to vidim 33 kao deo krila ptice (i to levog)? a u grbu Okce na vrhu? interesantna mi je kornjaca. njen 'oklop' sam vidjao mislim u arhitekturi. Lici na G. Oznaka za Veneru. Mada moze da bude i nastariji covecji simbol - spirala." ???
U medjuvremenu, neko mi rece da je ptica feniks (izgori u pepeo i podigne se) ok ali sta to znaci? Ova kornjaca je kazu "hunab ku" simbol maja ili inka, a kljucevi sta su pojma nemam. I sta sada sa tim? Sta sve to ukupno i odvojeno znaci? Koja je simbolika? Deluje skroz sektaski a sumnjam da bi ova osoba imala ista sa nekim zlom i nekakvom mracnom pricom?

Pa ne zelim bas sada da odajem link i identitet te osobe. Glupo je jer sam to mozda i neplanirano videla greskom itd. Zbrka oko meila itd. Musko je u pitanju, vrlo cenjen u svojoj profesiji i kod nas i u svetu itd. Skolovan na "Oksfordu" itd. Zbunjujuce mi je sve ovo a posebno ta kornjaca, kljucevi i ptica sa vatrenim krilima. Mislila sam da ce mi neko umeti pojasniti a jos vise me zbunjujete? Sta sad znaci to Vase "Oho, jel ja to vidim 33 kao deo krila ptice (i to levog)? a u grbu Okce na vrhu? interesantna mi je kornjaca. njen 'oklop' sam vidjao mislim u arhitekturi. Lici na G. Oznaka za Veneru. Mada moze da bude i nastariji covecji simbol - spirala." ???
U medjuvremenu, neko mi rece da je ptica feniks (izgori u pepeo i podigne se) ok ali sta to znaci? Ova kornjaca je kazu "hunab ku" simbol maja ili inka, a kljucevi sta su pojma nemam. I sta sada sa tim? Sta sve to ukupno i odvojeno znaci? Koja je simbolika? Deluje skroz sektaski a sumnjam da bi ova osoba imala ista sa nekim zlom i nekakvom mracnom pricom?

У левом горнем пољу је ружа са 8 латица која може да симболише обнављање, ружа представља симбол савршенства.
Десно птица Феникс која може да симболише човекову природу, глава која гледа ка истоку симболише човеков духовни вид, а ка западу материјални вид.
У левом доњем пољу корњача са оклопом на којем је приказан Јанг-јин, корњача може да симболише издржљивост, док Јанг и јин представља две супротности, сукобљене силе које се налазе у свакој акцији, и које су одговорне за динамични универзум, а оперишу у универзуму кроз деловање пет елемената (земља, вода, метал, дрво и ватра).
У доњем десном пољу два кључа, кључеви би могли да симболизују процесе: калцимнацију (у херметицизму претварање тела у прах), растапање (процес редукције материје у семе-алхемијски термин), труљење (симболизује сагоревање нечистоте) и врење (храњење, сједињавање човека са Богом).
Сва четри поља прекрива осмокраки крст (што би могло да означава да је животни процес потпуно завршен), са прекршетним мачевима и оивиченим маслиновим лишћем и плодом маслине (могло би да симболизује бесмртност).

Aman bre dragi gospodine a sta Vam je to "okce" a sta je to "levo krilo" i broj? Ako hocete objasnite, ako necete i to je ok al onda i ne pominjite tako do pola :( kao kad bi ja sada rekla aha "bromila" pa da to je metalni predmet umesto da kazem jasno i glasno bromila je igla koja se uvodi u krvni sud i sluzi za visekratna davanja terapije ili infuzije isl. Mislim, ako neko hoce ljudski da objasni ok a ako nece bolje da ne pise nista!
Presretacu zahvaljujem jer je bar ljudski odgovorio sta vidi i dao neko svoje tumacenje. Medjutim, nije jing-jang nego hunab ku to je razlicita stvar, pa po tomo vidim da nije to to. Hvala svima koji su pokusali. Nije ni bitno. Slika pa sta god, nije to obelezje coveka sta god da znaci.

Poslednja izmena:
Gospodine Jokoonoko nije doktor medicine i ja mu nisam sekretarica i molim Vas bez takvih insinuacija. Neozbiljni ste ali moja je greska sto sam uopste zapocela temu iz ciste radoznalosti a ispasce da hocu da prevarim muza. Fazon treba mi tumacenje znakova da bi to uradila hahaaaa :D Nije bitno pozdrav i hvala jos jednom na pokusaju tumacenja. Svi su nesto uspeli samo je gospodin J. sve promasio :D

Gospodine Jokoonoko nije doktor medicine i ja mu nisam sekretarica i molim Vas bez takvih insinuacija. Neozbiljni ste ali moja je greska sto sam uopste zapocela temu iz ciste radoznalosti a ispasce da hocu da prevarim muza. Fazon treba mi tumacenje znakova da bi to uradila hahaaaa :D Nije bitno pozdrav i hvala jos jednom na pokusaju tumacenja. Svi su nesto uspeli samo je gospodin J. sve promasio :D

pitaj ti tog strucnjaka kako to sija zvezda a ako je masoncic mozda ce uspeti jos bolje da ti objasni znacenje tog znaka.

Trazih nesto drugo pa naleteh na ovu prica o masonima.Nisam neko ko se nesto specijalno razume u masoneriju,ali sam sasvim slucajno pre nekih 5-6 god bio svedok delovanja jednog masona iz Ćuprije, grada u kome sam rodjen,evo o cemu se radi: moja sestra je imala problem u vezi zaposlenja odnosno prijavilo se 100x vise kandidata za mesto u jednoj poznatoj banci. Pola familije je jurilo veze, a posebno otac koji je celoga zivota bio politicar i direktor jedne drzavne institucije (i jos nesto vise u nasem malom gradu) je pitao milion ljudi za pomoc, Bg,Nis,Novi Sad,...,od politicara do privrednika (a verujte da ih poznaje poprilicno) i svi su kao nesto obecavali,ali na kraju nije bilo nista i primili su drugu osobu. Kada je sve to puklo on je iz ocaja pozvao coveka koji vec duze vreme ne zivi u Srbiji, iz Ćuprije je otisao kao student i ostao u Bg, a posle togao otisao u Spaniju. Dok je studirao u Bg on je igrao i fudbal u cuprijskom lokalnom klubu "Morava" i moj otac mu je tada bio predsednik i uvek su imali super odnos. Moj matori ga je pozvao ovaj je uzeo ime prezime,generalije vezane za banku i radno mesto i verovali ili ne covek ga je pozvao za 7 dana i rekao "sredjeno,neka se javi u banci tada i tada,tome i tome". Sestru su ekspresno primili (pored te primljene osobe) i evo je i dan danas radi tamo. Pitao sam matorog ko je taj tip i on mi je rekao da je u pitanju nas covek iz Cuprije koji dugo zivi u Spaniji i koji poznaje neke bitne ljude. Mislio sam da su u pitanju politicke,sportske,...veze, ali mi je on rekao "ne,on je mason". Nije mi bas sve bilo jasno jer mi je ta tema bila nepoznata,ali mi je on objasnio da je taj tip poznati cuprijski mason i da ga vec poduze vreme u Bg i drzavi prilicno cene. Posle mi je objasnio da je, iako je dugo van Srbije; pogurao mnoge stvari vezane za grad Ćupriju, da su mu mnogi predsednici opstine trazili pomoc, ali da je bivsi pokojni preds opstine dr Ljuba Maric znao da je on mason, da ima svuda veze pa ga je bas cesto zvao da pogura stvari "gore". Posle svega sto sam cuo i svojim ocima video mogu da vam kazem da se masoni u Srbiji ocigledno prilicno drze i postuju medju sobom i da je ovaj lik koga svi znaju po nadimku Vlajko ocigledno jedna humana persona koja je voljna da te svoje masonske kontakte upotrebi za opste dobro grada u kome je rodjen. Zakljucak:Ja sam svedok da je teza @MrUnda ocigledno tacna i da u Srbiji masoni ocigledno i postoje i lepo saradjuju!
PS:Izvinjavam se na ovako dugom komentaru!
Masoni u Srbiji postoje, naravno! ALI to nisu isti masoni kao u svetu, kao sto ti masoni nisu isti masoni od pre 100 god. Danasnji masoni pogotovo u Srbiji su nesto sto Paulo Koleljo naziva bankama usluga sto i jesu, po sistemu ti meni pa cu ja tebi. Sto nije osnovna tema masonerije, barem nekada nije bila.

Trazih nesto drugo pa naleteh na ovu prica o masonima.Nisam neko ko se nesto specijalno razume u masoneriju,ali sam sasvim slucajno pre nekih 5-6 god bio svedok delovanja jednog masona iz Ćuprije, grada u kome sam rodjen,evo o cemu se radi: moja sestra je imala problem u vezi zaposlenja odnosno prijavilo se 100x vise kandidata za mesto u jednoj poznatoj banci. Pola familije je jurilo veze, a posebno otac koji je celoga zivota bio politicar i direktor jedne drzavne institucije (i jos nesto vise u nasem malom gradu) je pitao milion ljudi za pomoc, Bg,Nis,Novi Sad,...,od politicara do privrednika (a verujte da ih poznaje poprilicno) i svi su kao nesto obecavali,ali na kraju nije bilo nista i primili su drugu osobu. Kada je sve to puklo on je iz ocaja pozvao coveka koji vec duze vreme ne zivi u Srbiji, iz Ćuprije je otisao kao student i ostao u Bg, a posle togao otisao u Spaniju. Dok je studirao u Bg on je igrao i fudbal u cuprijskom lokalnom klubu "Morava" i moj otac mu je tada bio predsednik i uvek su imali super odnos. Moj matori ga je pozvao ovaj je uzeo ime prezime,generalije vezane za banku i radno mesto i verovali ili ne covek ga je pozvao za 7 dana i rekao "sredjeno,neka se javi u banci tada i tada,tome i tome". Sestru su ekspresno primili (pored te primljene osobe) i evo je i dan danas radi tamo. Pitao sam matorog ko je taj tip i on mi je rekao da je u pitanju nas covek iz Cuprije koji dugo zivi u Spaniji i koji poznaje neke bitne ljude. Mislio sam da su u pitanju politicke,sportske,...veze, ali mi je on rekao "ne,on je mason". Nije mi bas sve bilo jasno jer mi je ta tema bila nepoznata,ali mi je on objasnio da je taj tip poznati cuprijski mason i da ga vec poduze vreme u Bg i drzavi prilicno cene. Posle mi je objasnio da je, iako je dugo van Srbije; pogurao mnoge stvari vezane za grad Ćupriju, da su mu mnogi predsednici opstine trazili pomoc, ali da je bivsi pokojni preds opstine dr Ljuba Maric znao da je on mason, da ima svuda veze pa ga je bas cesto zvao da pogura stvari "gore". Posle svega sto sam cuo i svojim ocima video mogu da vam kazem da se masoni u Srbiji ocigledno prilicno drze i postuju medju sobom i da je ovaj lik koga svi znaju po nadimku Vlajko ocigledno jedna humana persona koja je voljna da te svoje masonske kontakte upotrebi za opste dobro grada u kome je rodjen. Zakljucak:Ja sam svedok da je teza @MrUnda ocigledno tacna i da u Srbiji masoni ocigledno i postoje i lepo saradjuju!
PS:Izvinjavam se na ovako dugom komentaru!

Šta je poenta? Masoni su dobri momci jer zapošljavaju preko veze? Baš humano...

Ti ne bi pomogao nekom iz svoje porodice ko npr. ima kvalifikacije za neki poso vec bi dao javni konkurs u sluzbenom glasniku?

Bratstva su i osnovana sa tim ciljem, koji naravno nije jedini, da braca pomazu jedni drugima.

Sve je to lepo što se pomažu, ali preko čijih leđa i gde to vodi???

Knjiga domaćih autora o istoriji masonerije i sprezi sa globalnom bankarskom mafijom kao i osvrt na domaću scenu.
Gomila istorijskih činjenica, citata... i bez reptila. :lol:

Lik nema pojma ni o čemu. Čuo je za jednog iz Ćuprije.... nema smisla pisati dalje.

Ti prijatelju nemas pojma, nije stvar u tome da li je cuo za jednog masona iz Ćuprije ili nekog drugog grada, vec je covek samo potvrdio razmisljanje jednog od blogera da masoni u Srbiji postoje i da izmedju njih postoji povezanost u smislu tog njihovog bratstva koje pokazuju pomazuci se izmedju sebe i pomazuci drugima.
Koliko sam ja mogao da shvatim @vukota, covek nije time hteo da naglasi da je njegova sestra primljena preko veze jer i ptice znaju da u Srbiji konkursi i ne postoje i NIKO ne moze nigde da bude zaposlen bez poznanstva ili para (ZNACI VEZE!) vec je covek odgovorio na temu tako sto je na svom primeru objasnio da masoni u Srbiji ocigledno funkcionisu i da su prilicno mocna organizacija.

A to sto je taj lik pomagao Ćupriju grad u kom je rodjen,pa zar to nije pohvalno? Svaka cast coveku, ja uglavnom poznajem one koji gledaju da ocerupaju svoj grad i strpaju sto vise para u svoj dzep na stetu gradjana.

Back