masoni u srbiji...

Stefan Nemanja mason

Veliki majstor Dragoslav Pavlović, odgovarajući na pitanja novinara, rekao je da postoje određeni dokazi da je Stefan Nemanja bio mason, odnosno, „graditelj“. Na to, kako je rekao, ukazuje i činjenica da je 1189. godine primio nemačkog cara Fridriha Barbarosu (mason) u Nišu, koji je vodio Krstaše u pohod na Jerusalim.

http://www.kurir-info.rs/reportaza/dolaze-srpski-masoni-37562.php

Opa, bato! Bilo je o tome govora i ovdje na krsti:

http://forum.krstarica.com/showthread.php/294509-Stefan-Nemanja-mason

Tema "Stefan Nemanja mason?" postavljena je na ovaj forum 27.06.2009. 04:30

Clanak u Kuriru "DOLAZE SRPSKI MASONI!" objavljen je Nedelja, 13. Jun, 2010.

Preduhitrio sam ih za cijelu godinu! :maramica:

Jos jedan zanimljiv clanak:

http://www.novinar.de/2011/01/10/i-nemanja-je-bio-templar.html#more-16592
--------------------------------------

PS Stefan Nemanja je srbski svetitelj Stefan Mirotocivi, otac Svetog Save.

Poslednja izmena:
Naime, trenutno u svetu postoje tri velike, divergentne grane u svetskoj masonskoj organizaciji. Prva je „anglosaksonska grana“ koja ne prima u svoje redove one koji „ ne veruju u postojanje jednog iskazanog i prikazanog Boga i u Bibliju kao Knjigu otkrovenja“.

Druga grana je, isključivo, „preokupirana socijalnim i vojnim humanizmom“.

I, treća, ova kojoj pripada i Velika nacionalna loža Srbije, „prihvata sve veroispovesti, filozofije života i koje praktikuju duhovnost bez religioznih predznaka.“

Tu pitamo: ako praktikujete duhovnost „bez religioznih predznaka“ kako komentarišete Njutnov masonski stav da je „Isus samo matematička tačka“?

„To je samo alegorija“, kaže Bazio. „U našim masonskim debatama pričamo o Isusu. Ali, o njemu nikada ne govorimo kao o Božjem sinu nego kao arhetipu iniciranog. Ovde ne bih želeo da iznosim lični stav o Isusu. Jer u Beogradu predstavljam instituciju i to bi moglo pogrešno da se protumači. Ali, mogu da kažem da sam napisao knjigu u kojoj sam izneo svoja razmišljanja o tome. Naslov knjige je, inače, “Da li je Bog ateista“.

Ali, Isus nije jedina tema oko koje se svetske masonske grane spore.
-----------------------------------

Cijeli tekst na:

http://liduss.blogspot.com/2010/06/svetski-slobodni-zidari-u-beogradu.html

Masoni su, kao sto se vidi, kao onaj lik iz prorostva Danilovog: glava od zlata, prsi i misice od srebra, trbuh i bedra od bronze, noge od gvozdja, stopala od mijesanog gvozda i zemlje. I kao takvi ne mozge opstati, satrce se od onog kamena bez ruku (Hristos oko koga se prepiru)!

Masoni su, kao sto se vidi, kao onaj lik iz prorostva Danilovog: glava od zlata, prsi i misice od srebra, trbuh i bedra od bronze, noge od gvozdja, stopala od mijesanog gvozda i zemlje. I kao takvi ne mozge opstati, satrce se od onog kamena bez ruku (Hristos oko koga se prepiru)!

Ono sto narod ne zna je da su muzicki psi protiv njih! Evo mog psa nakon transformacije u super psa dok relaksira uz "Now your gone"!!!!!!

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/photos-ak-ash1/v332/220/10/1332466948/n1332466948_30106354_5014.jpg

Sto vise dodzeva da se dresira da slusa muziku i pobedicemo masone!

Bravo Royal. To su neoborive cinjenice. Ni u Srbiji nije nista bolje:
Nekadasnji vodja masona Djordje Vajfert je na srpskoj novcanici od 1000 dinara, a veliki Nikola Tesla samo na 100 dinara:
1000_dinara.jpg

SerbiaP41-100Dinara-2003_f-550.jpg

Cinjenice govore same za sebe.

Da ali zaboravljamo da je tesla emigrirao i nikada se nije vratio niti je znacajnije pomogao Srbiju dok Vajfert je dosta toga ostavio i samostalno je doveo mnogo ljudi iz sveta da rade kod nas i za nas. Takodje Vajfert je zacetnik nekih istorijskih institucija kod nas i sponzorisao je mnoga arheoloska istrazivanja kod nas ciji rezultati i dalje leze po nasim muzejima.

Da ali zaboravljamo da je tesla emigrirao i nikada se nije vratio niti je znacajnije pomogao Srbiju dok Vajfert je dosta toga ostavio i samostalno je doveo mnogo ljudi iz sveta da rade kod nas i za nas. Takodje Vajfert je zacetnik nekih istorijskih institucija kod nas i sponzorisao je mnoga arheoloska istrazivanja kod nas ciji rezultati i dalje leze po nasim muzejima.

Финансрао убице српског краља и краљице 1903. год.

meni je zapala za oko ova slika a setih se ove teme pa reko da je okacim, inace radi se o palati srbije;
apal.jpg

ne znam ko se sve nalazi u ovoj zgradi ali sam odmah nasao da se u njoj nalazi slobina desna ruka milan milutinovic koji je nakon pet godina u hagu oslobodjen svih optuzbi. proverno korumpiran politicar, za kojeg je mihalj kertes direktor carine u hagu tvrdio da je doticnom na ruke donosio milione maraka i dinara.

isto tako smatram da nema potrebe trositi reci na tajna bratstva, meni vise u ruci lezi cekic nego masonski alati kada su u pitanju unutrasnji sukobi za pravednost.

Poslednja izmena od moderatora:
Dragi drugari,

da imam toliko slobodnog vremena da posvetim proucavanju masonerije, procitao bih svaki post, ali na moju srecu nemam, jer se bavim konkretnim stvarima. "Ziveti po nebeskim pravilima mozes na nebu... Ali na zemlji - moras resavati konkretne stvari." - Zoran Djindjic. Da..... Nego, davno sam citao neke knjige o masonima, njihovom delanju, radu i sl. Pogledao veliki broj klipova i dokumentarnih filmova na internetu i nekako me, s' vremena na vreme uvek ponovo zaintrigiraju. Imao bih nekoliko razlicitih teorija o njima tj. ko su oni zapravo:

1. Drustvo pametnih, obrazovanih i uctivih ali i ekonomski dobro situiranih ljudi koji su se vekovima unazad organizovali kako bi jedni drugima materijalno pomagali, namestali poslove, lobirali za njihove clanove i sl. Znaci, sve u njihovu korist.

2. Opasna i uticajna grupa ljudi koja upravlja ljudima na razlicitim politickim polozajima. Imaju novac a samim tim i moc, finansiraju one za koje mi mislimo da su glavni, ali su zidari ti koji donose odluke koje se ticu svih nas a kriju se iza prica o duhovnim i moralnim vrednostima.

3. 1 i 2 zajedno

Uglavnom, mislim da su jako uticajni, imaju jake veze, poznanstva i novac i to koriste kako bi menjali svet. E sada, ne verujem da su oni toliko dobri i samo oni toliko svesni koliko je ovaj svet zapravo nakaradan pa su oni ti koji ce ga menjati iskljucivo na bolje... Ajde bre, pa neka maste nekog drugog. Zasto su mi oni potrebni da bi me ucili moralnim vrednostima?

Pa mene su moji roditelji vaspitali i naucili sta je u zivotu dobro raditi a sta ne. Naucili su me kako treba da se ophodim prema ljudima, kako da volim i postujem, kako da cuvam sredinu u kojoj zivim i prirodu, kako da budem organizovan u zivotu, da zasnujem, volim i negujem svoju porodicu. I sada tu neka organizacija, neki ljudi sa svih strana koji ce ritualima i nekim glupostima da uticu na pojedinca ne bi li bio duhovno prosvetljeniji... Smesno.

To znaci, da sve ono sto mozete pronaci na njihovim sajtovima u sekcijama "o nama", "ko smo mi"... mozete da ne citate jer je sve glupost. Ok, i da se zalazu za sve o cemu pisu u sta ne sumnjam, opet to nije njihov primarni cilj, to nije njihovo glavno interesovanje. Oni moraju u javnosti biti predstavljeni kao organizacija koja sprovodi i humanitarne akcije, pomaze talentnovane studente ovo ono... Ali ono glavno, zbog cega oni postoje i okupljaju se u njihovim tajnim "hramovima" nikada nece biti poznato. Moja teorija je da su oni ekipa ljudi koja ima debelu ekonomsku korist i da su vrlo bitni prilikom donosenja vaznih i velikih odluka kako na svetskom tako i na nivou zemlje u kojoj deluju.

Treba biti dobar i plemenit covek, pomagati druge, imati prave prijatelje, voleti prirodu jer smo svi iz nje i potekli... Svi iole normalni ljudi znaju i sami kako biti visoko moralan, kulturan itd. Treba ulagati u sebe i citav zivot napredovati u poslu, karijeri, unapredjivati svoja znanja, treba se interesovati za razlicite korisne stvari koje ce vam u zivotu znaciti... Ne trebaju nam Masoni pa cak ni religija da bi nas necemu ucila... Bitno je spoznati sebe na pravi nacin i "svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredovati":)

Pa ti simboli datiraju iz perioda kada im je to bio nacin komunikacije, sifre itd. Kao sto su hriscani, da bi prepoznali jednog od njih, ispred coveka stapom nacrtali ribu. Ko shvati on je hriscanin, a onaj ko nema pojma o cem' tu biva.... Jedna od mojih teorija je i da, kao sto se moze videti u filmu "Sirom zatvorenih ociju", masoni upraznjavaju seksualne odnose sa zenama i da to smatraju nekim duhovnim ciscenjem, napredovanjem... Drze se zajedno jer skoro svi imaju porodice, zenu i decu... Kao sto kazu, 98% rada im je javan a onih 2% je nesto sto niko ne sme da zna. I opet nisam siguran da li se masoni u Srbiji bave istim stvarima kao npr. masoni u nekim drugim zemljama kao sto je Velika Britanija gde su i nastali, Amerika... Da li ovi nasi uopste upraznjavaju prave rituale i da li uopste znaju sta rade...? :) Ma sve mi je to nekako smesno... Gledao sam koliko organizacija ima u Srbiji; 4. REGULARNA VELIKA LOZA SRBIJE, VELIKA MASONSKA LOZA SRBIJE, VELIKA NACIONALNA LOZA SRBIJE i jos jedna ciji sajt nemogu da nadjem... I sada, citajuci sta pise u sekcijama "kako postati mason", navode da je najbitnije da vas neko ko je vec mason, preporuci. Ako nemate nikoga, onda im posaljete mail tj. razmenite sa njima par mejlova nakon cega sledi vidjanje uzivo sa dvojicom pripadnika neke od organizacija. Onda dodju kuci da vas posete, da vide i upoznaju porodicu, prijatelje (ujedno vide i kakvog ste imovnog stanja)... Onda taj predlog o vasem clanstvu izglasavaju kod njih kada se svi sakupe na neoj od skupstina... I onda ste masoooooon:) Ili mozda niste jer mogu da vas odbiju ako im nesto nije odgovaralo.

Zanimljivo mi je i to da kod nas u maloj Srbiji imate 4 vece masonske organizacije koje funkcionisu posebno. Imaju drugacija imena, sajtove... Na jednom sajtu se pominje Bog kao tvorac, a na ostalim "veliki graditelj svemira"... Zato razmisljam, da li oni zapravo znaju sta rade?:) Ako si mason i zastupas njihova nacela i principe, pa onda treba da postoji jedna masonska loza u okviru koje ce svi da delaju a ne nekoliko rasparcanih jer jedni drugima ne odgovaraju. Hm, postavlja se pitanje zasto ne odgovaraju i sl.

Mira Adanja Polak je pravila onu jednu (ocajnu) emisiju o njima, i obavezala se da nece nikada nikome reci gde im se nalazi "hram". I da, skontao sam i to da oni hramom ne nazivaju citav objekat gde se okupljaju. Njihov hram je zapravo ona crno-bela sahovnica na podu tj. parce linoleuma, kecelja na kojoj klece, tri stuba na coskovima linoleuma (tri jer povezivanjem ta tri stuba dobijaju trougao odnosno piramidu), po jedna sveca na svakom stubu i cekic na linolumu. Oni simbolicno to nazivaju hramom.

Масонерија је братство што значи да су жене искључене из чланства.

Ритуал који је приказан у филму Широм затворених очију заснива се на ритуалу Клуба Ватра пакла из XVIII века чији су оснивачи били касније два истакнута слободна зидара и Велика Мајстора Philip Duke of Wharton (Велики Мајстор Енглеске 1722. до 1723.) и Richard Parsons 1st Earl of Rosse (у два наврата Велики Мајстор Ирске, 1725. и 1730.).

Мада слободно зидарство има негативан став према клубу не оспоравају да су оснивачи клуба касније постали Велики Мајстори.

juce dok sam isao gradom gledao sam masonske simbole na zgradama ...ima ih jako puno...i nesto se mislim ,dok su vladali ,vladali su ...danas ne vladaju toliko koliko MI mislimo.
osim toga masoni su samo SLOJ KORISNIH BUDALA ,koji sluze onima iznad njih ...piramidalno. samo se nama smrtnicima cini kad neko pomene MASONE da je to nesto ultra ...ustvari oni mucenici slusaju ,kao sto mi slusamo i postujemo zakone drzave

A moze li se znati sta znaci ovaj znak? Negde ga nadjoh na netu pa me bas zanima??? Pise ispod njega "SELECTED VIDET LUMEN UNIVERSO" prevod nadjoh "IZABRANI VIDE SVETLO UNIVERZUMA" ali na znaku ovi simboli sta je to? Ovaj u sredini znam sta je to je grb te osobe, ovaj levo je od rozenkrojcera (krst i ruza) a ovi ostali simboli sta su oni??? Inace ova me osoba jako zaintirgirala i ima neku jako pozitivnu energiju pa sumnjam da ucestvuje u bilo cemu negativnom? Jednostavno mnogo je dobra osoba da bi bila deo necega zlog.
9EvJG.jpg

koja osoba?

oho, jel ja to vidim 33 kao deo krila ptice (i to levog)? a u grbu Okce na vrhu?
interesantna mi je kornjaca. njen 'oklop' sam vidjao mislim u arhitekturi. Lici na G. Oznaka za Veneru. Mada moze da bude i nastariji covecji simbol - spirala.

izabrani su, Illuminati naravno...

Poslednja izmena:
koja osoba?

oho, jel ja to vidim 33 kao deo krila ptice (i to levog)? a u grbu Okce na vrhu?

izabrani su, Illuminati naravno...

neki tvrde da su  iluminati tj ilumbradosi neprijatelji masona, napravljeni po uzoru na masone da bi privukli naivne lazhno se predstavljajuci kao masoni a u stvari odgovaraju samo papi. dok masoni pokushavaju da objedine religije (a znamo da je to nemoguce jer su neke potpuno suprotstavljene) iluminati pokushavaju da sve potchine jednom centru, znamo kojem. e sad, shta je istina - ne znam, al iluminati po tim prichama se u stvari bore protiv masona.

Back