masoni u srbiji...

ima knjiga masonske oznake u bgd ili tako nekako
napisao zoran nikolic,koji je takodje i autor beograd ispod beograda

sve slike detaljno....cak i zgrada poste kod stajge koja je porusena u bombardovanju,inace maestralno delo

no,po njemu,najvise masonskih simbola je na zgradi hrvatske stedionice u knezu i piramida ispred akademije sanu

Kako se može postati Mason?

Ne postaje se Slobodni zidar samo ulaskom u ložu! Masonerija je životni stav koji se može dostići posle mnogo uloženog truda i napora, a i tada se mora svakodnevno dokazivati. Ima među ljudima onih koji, po svom životnom stavu, Masoni već jesu i dalje se nadgrađuju, onih koji to postaju i dalje se razvijaju i onih koji to nikada neće biti. Prijemom u ložu postaje se članom i to jeste samo spoljašni uslov za postanak Masona. U loži - masoni se, u potrazi za svetlom, ne mogu zadovoljiti onim što imaju i što jesu. Oni svojom verom i nadom streme dalje - ka usavršavanju sebe i sveta oko sebe, grade se svakodnevnim radom i mi to nazivamo radom na neobrađenom kamenu.

Kako se može postati Mason?

Ne postaje se Slobodni zidar samo ulaskom u ložu! Masonerija je životni stav koji se može dostići posle mnogo uloženog truda i napora, a i tada se mora svakodnevno dokazivati. Ima među ljudima onih koji, po svom životnom stavu, Masoni već jesu i dalje se nadgrađuju, onih koji to postaju i dalje se razvijaju i onih koji to nikada neće biti. Prijemom u ložu postaje se članom i to jeste samo spoljašni uslov za postanak Masona. U loži - masoni se, u potrazi za svetlom, ne mogu zadovoljiti onim što imaju i što jesu. Oni svojom verom i nadom streme dalje - ka usavršavanju sebe i sveta oko sebe, grade se svakodnevnim radom i mi to nazivamo radom na neobrađenom kamenu.

De, zivota ti, pokazi nam prakticno taj jedan primjer vaseg savrsenstva. :think:

Nemoj me nasmijavati, molim te, jer to sto pojedini izuzeci medju vama pokazuju izvanrendan talenat i znanje, oni bi isto to bili i bez clanstva u masoneriji. I u cemu je stos? Stos je u tome sto oni kao vasi clanovi imaju sve mogucnosti kroz privilegije i povlastice da svoje umijece realizuju, dok talenti nemasoni to uopste nemaju ili imaju vrlo, vrlo rijetko. :hvala:

Poslednja izmena:
Hrastovnik... Mason? :)

Ma kakav mason, ni govora! To je za skorojevice, za biznismene i za karijeriste, a ja nisam ni jedno od toga. Uostalom alergican sam na sve vidove potcinjenosti i vijernosti bilo cemu, osim Bogu.

Protiv masona licno nemam nista protiv. Vjerujem da mason (kao i svaki covjek) moze biti dobar i pobozan, ali vjerujem da mason moze biti i sluga satane i satanista.

Da li je mason pobozan hriscanin ili je sluzitelj djavola, to se mene licno ne tice, jer se radi o tom covjeku i njegovom licnom spasenju i meni nikakve stete ne moze nanijeti.Svako vjeruje, ili ne vjeruje za sebe i svako doprinosi, ili ne doprinosi za svoje licno spasenje.

I nemam nista protiv masona u bilo kojoj oblasti zivota (mnoge cijenim zbog njihove strucnosti i njihovog umijeca). Nemam nista protiv masona, osim da oni budu arhijereji i svestenici Pravoslavne Crkve. Ne, to nikako, jer u svemu i po svemu mozemo biti razliciti, ali u Crkvi niko ne smije biti clan nekog tajnog udruzenja, jer medju ljudima iste vjere nema tajnog ucenja.

Masoni sa crkvenim cinovima imaju tajno znanje i upraznjavaju svoje tajne rituale u lozama. Medju vjernicima iste vjere po vjerskim, duhovnim pitanjima ne postoje tajne, jer ako tajne postoje, onda se tu ne radi o jednoj istoj vjeri i neko nekoga vuce za nos.:hvala:

Poslednja izmena:
@Hrastovnik... Znas li ti sta uopste simbolise jedno oko?

"Свевидеће око" у троуглу, који се често слика на нашим иконостасима изнад Царскох двери, а на месту где се обично налази мотив "Недремано око". Троугао, као символ броја три, који је био у поштовању и код Јевреја, служио је у раном хришћанству као символ Тројичног Бога, пре но што се развио данашњи мотив представљања Пресвете Тројице (Три путника код Авраама или Очество). Јасна и потпуна символика геометријског облика троугла, који је био омиљен у античкој грчкој архитектури и који поседује сваки антички забат, сигурно да води порекло од египатских пирамида, јер је тај облик у старом свету представљао небески град, дакле тежњу ка божанству. И касније, у хришћанском средњем веку, троугао се сусреће много често у црквеном градитељству и не само код звоника, који својом висином и обликом представљају везу између земље и неба. Знак троугла са Божјим оком у средини, често са јеврејским називом Бога - Јахве, био је одомаћен у иконографској тематици 17. и 18. века. Неке елементе ове представе узели су касније у своје обележје и слободни зидари, масони, што ничим не умањује значај хришаћанске иконографије.

Izvor: http://www.svetosavlje.org/pastir/index.php?qa=2052

Poslednja izmena:
Identicno objasnjenje sam dobio u Sremskim Karlovcima... Samo je to moj profesor istorije negirao, jer tvrdi da je ipak poreklo simbola mnogo starije... Btw, cak i da je on upravu, to znaci da se pojavilo mnogo pre avramskih religija sto nema veze sa antihristom!

"Свевидеће око" у троуглу, који се често слика на нашим иконостасима изнад Царскох двери, а на месту где се обично налази мотив "Недремано око". Троугао, као символ броја три, који је био у поштовању и код Јевреја, служио је у раном хришћанству као символ Тројичног Бога, пре но што се развио данашњи мотив представљања Пресвете Тројице (Три путника код Авраама или Очество). Јасна и потпуна символика геометријског облика троугла, који је био омиљен у античкој грчкој архитектури и који поседује сваки антички забат, сигурно да води порекло од египатских пирамида, јер је тај облик у старом свету представљао небески град, дакле тежњу ка божанству. И касније, у хришћанском средњем веку, троугао се сусреће много често у црквеном градитељству и не само код звоника, који својом висином и обликом представљају везу између земље и неба. Знак троугла са Божјим оком у средини, често са јеврејским називом Бога - Јахве, био је одомаћен у иконографској тематици 17. и 18. века. Неке елементе ове представе узели су касније у своје обележје и слободни зидари, масони, што ничим не умањује значај хришаћанске иконографије.

Izvor: http://www.svetosavlje.org/pastir/index.php?qa=2052

Pogledaj malo sta je receno prije 1400 godina... (povezujuci sa pricom od prije 2000)

Identicno objasnjenje sam dobio u Sremskim Karlovcima... Samo je to moj profesor istorije negirao, jer tvrdi da je ipak poreklo simbola mnogo starije... Btw, cak i da je on upravu, to znaci da se pojavilo mnogo pre avramskih religija sto nema veze sa antihristom!

"Bog je Svevidece Oko, kao umno Sunce koje stoji iznad svijeta i svojim umnim ocima pronice u misli i srca ljudska, ozarujuci svaku tvar. Dusa je nasa - oko od Oka, vidjenje od Vidjenja, svjetlost od Svjetlosti."

Ovo su rijeci sv. Jovna Kronstatskog, svetitelja sa kraja19. i pocetka 20. vijeka:

http://www.scribd.com/doc/18765556/Moj-Zivot-u-HristuSveti-Jovan-Kronstatski

Poslednja izmena:

Back