gost 114587
Elita
- Poruka
- 23.661
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ja bi se ubacila medju masone, samo kad bi primali žene![]()
ima knjiga masonske oznake u bgd ili tako nekako
napisao zoran nikolic,koji je takodje i autor beograd ispod beograda
sve slike detaljno....cak i zgrada poste kod stajge koja je porusena u bombardovanju,inace maestralno delo
no,po njemu,najvise masonskih simbola je na zgradi hrvatske stedionice u knezu i piramida ispred akademije sanu
Medju Grcima je najvise masona!
Udaj se za masona,masonske zene imaju neke privilegije![]()
U danasnje vreme koliko znam, postoje i zenske masonske loze... Da, cudno je, ali postoje...
Kako se može postati Mason?
Ne postaje se Slobodni zidar samo ulaskom u ložu! Masonerija je životni stav koji se može dostići posle mnogo uloženog truda i napora, a i tada se mora svakodnevno dokazivati. Ima među ljudima onih koji, po svom životnom stavu, Masoni već jesu i dalje se nadgrađuju, onih koji to postaju i dalje se razvijaju i onih koji to nikada neće biti. Prijemom u ložu postaje se članom i to jeste samo spoljašni uslov za postanak Masona. U loži - masoni se, u potrazi za svetlom, ne mogu zadovoljiti onim što imaju i što jesu. Oni svojom verom i nadom streme dalje - ka usavršavanju sebe i sveta oko sebe, grade se svakodnevnim radom i mi to nazivamo radom na neobrađenom kamenu.
Пази да ти не поверујем.![]()
Udaj se za masona,masonske zene imaju neke privilegije![]()
Hrastovnik... Mason?![]()
Reptilsko levo oko... blah@Hrastovnik... Znas li ti sta uopste simbolise jedno oko?
Reptilsko levo oko... blah![]()
Nope. Lijevo oko Antihrista. (sve je do detalja opisano i poznato)
@Hrastovnik... Znas li ti sta uopste simbolise jedno oko?
"Свевидеће око" у троуглу, који се често слика на нашим иконостасима изнад Царскох двери, а на месту где се обично налази мотив "Недремано око". Троугао, као символ броја три, који је био у поштовању и код Јевреја, служио је у раном хришћанству као символ Тројичног Бога, пре но што се развио данашњи мотив представљања Пресвете Тројице (Три путника код Авраама или Очество). Јасна и потпуна символика геометријског облика троугла, који је био омиљен у античкој грчкој архитектури и који поседује сваки антички забат, сигурно да води порекло од египатских пирамида, јер је тај облик у старом свету представљао небески град, дакле тежњу ка божанству. И касније, у хришћанском средњем веку, троугао се сусреће много често у црквеном градитељству и не само код звоника, који својом висином и обликом представљају везу између земље и неба. Знак троугла са Божјим оком у средини, често са јеврејским називом Бога - Јахве, био је одомаћен у иконографској тематици 17. и 18. века. Неке елементе ове представе узели су касније у своје обележје и слободни зидари, масони, што ничим не умањује значај хришаћанске иконографије.
Izvor: http://www.svetosavlje.org/pastir/index.php?qa=2052
Identicno objasnjenje sam dobio u Sremskim Karlovcima... Samo je to moj profesor istorije negirao, jer tvrdi da je ipak poreklo simbola mnogo starije... Btw, cak i da je on upravu, to znaci da se pojavilo mnogo pre avramskih religija sto nema veze sa antihristom!