Masoni, Templari, Rotarijanci

Shto sam mislio to sam i napisao. NEDOZREO je termin koji sam upotrebio sa svrhom i nemash potrebe da mi objashnjavash shta sam hteo reci.

Naprotiv, nikako nisam zeleo da objasnjavam tebi sta si zeleo da kazes, to definitivno ti najbolje znas. Pokusavam samo da te razumem. Nadam se da mi barem to ne zameras?

O 25.decembru bih imao svashta da ti objasnim pa mi ni tu ne treba tvoj komentar, a shto se tiche kulture,mislim da je najnekulturnija pojava biti neznalica a u sve se petljati. Da si postavio temu Knjige koje sam prochitao,mozda bi ovaj forum imao i neki smisao ali postaviti temu masonerije i praviti se da si kompetentan.............e to je bezobrazluk za desestku

Mozda bi bilo bolje da si mi objasnjavao i pricao o 25. decembru, nego sto "pustas bodlje" i nastupas tako arogantno i rigidno, tvojim prvim postom na ovoj temi.
Moram da te ispravim, to nije bio moj komentar, vec sugestija da se bavis necim konstruktivnim, a ne da tumacis psiholoski profil "nekog ucesnika na forumu".

Nije mi jasno zbog cega diskusiju pretvaras u licni sukob i prepucavanja?
Tema i naslov su jasni, zasto ne pricamo o tome, a ne da slusam, odnosno citam tvoje pausalne ocene?

Bezobrazluk je kada neko nastupa sa takvim uvredljivim recima i tonom, ali ne zameram ti, svako ima pravo na svoje misljenje, bitno je samo da ima stila u iznosenjnu svojih stavova.

Kompetentan? U cemu? Sta znaci biti kompetentan kada je u pitanju slobodno zidarstvo?

Potpuno je primereno nazivati stvari pravim imenom,osim ako forum nije kolektivno pravimo se ludi i blesavi.

Da li ovim opravdavas svoje neotesano ponasanje? Tvoje primereno ponasanje...primer za koga ili kome to moze biti primer?

A poshto se sva tvoja kritika svodi na gramatichko ispravljanje mog nicka,imam i ja da dodam neshto. Tri tachke koje dodajesh na svoj nick mogu da pishu samo INICIRANI masoni majstori i to u posebnim sluchajevima,a ne na internet forumu,shto je josh jedan dokaz da si lazan i NEDOZREO. Da ne spominjem tvoje nadobudne komentare koji su TOTALNE bljuvotine,koje mogu biti zanimljive dvanaestgodishnjacima koji se igraju tajnog drushtva na raspustu.

Ocigledno je da nisi shvatio moju poruku. No, ni ne cudi me, sobzirom kako brzopleto reagujes. Pre svega moras sebe da sputavas u "pustanju bodlja", jer "bodes" neotesanoscu.

Napkon da popricamo malo i o nekim detaljima vezanim za SZ.
Tri tacke je simbol koji mi je jako drag i za mene predstavlja mnogo toga. Tacno je da tri tacke mogu da pishu samo oni koji su inicirani i svako ko je prosao inicijaciju, zna sta predstavlja. Netacno je da samo majstori masoni "u posebnim slucajevima" mogu da pisu ili dopisuju. Verovatno si te tri tacke povezao sa necim sto imaju majstori masoni, sto ima smisla, ali jednostavno nisi u pravu.
Za takve ljude poput tebe, uvek cu biti "nedozreo" i lazan, sto mi je drago.

Kada si pomenuo "dvanestogodisnjake", mogu ti reci da se vise od te cifre, po godinama, interesujem za ono sto ti definitivno ne razumes, a voleo bi..... covek takvog "stila" nikako ne moze biti covek dobrog glasa, no, nadam se da ima vremena, dug jei tezak put "obrade".

S postovanjem,

Misha :.

Bodlje ima rogata stoka,jezevi shumski i morski i josh po neki predstavnici faune i flore

Nisam iznosio paushalne ocene nego nazvao tvoje komentare kako sam ih nazvao. Opet zamenjujesh teze i tumachish moje

Kompetentan? U cemu? Sta znaci biti kompetentan kada je u pitanju slobodno zidarstvo?

Kao shto rekoh o ovim temama mogli bi da prichaju SAMO masoni,ali oni to ne rade,pa mi josh jednom ovim pitanjem dajesh za pravo da su tvoji komentari praz

Ocigledno je da nisi shvatio moju poruku. No, ni ne cudi me, sobzirom kako brzopleto reagujes. Pre svega moras sebe da sputavas u "pustanju bodlja", jer "bodes" neotesanoscu.

UFFFFFFF.........A shta mislish da malo stavimo bele rukavice pa da tako razgovaramo? Bez oshtrih uglova u razgovoru......

Napkon da popricamo malo i o nekim detaljima vezanim za SZ.
Tri tacke je simbol koji mi je jako drag i za mene predstavlja mnogo toga. Tacno je da tri tacke mogu da pishu samo oni koji su inicirani i svako ko je prosao inicijaciju, zna sta predstavlja. Netacno je da samo majstori masoni "u posebnim slucajevima" mogu da pisu ili dopisuju. Verovatno si te tri tacke povezao sa necim sto imaju majstori masoni, sto ima smisla, ali jednostavno nisi u pravu.

DOKAZ!!! Nishta gore od tipova koji se NE SLAZU.

Za takve ljude poput tebe, uvek cu biti "nedozreo" i lazan, sto mi je drago.

Kada si pomenuo "dvanestogodisnjake", mogu ti reci da se vise od te cifre, po godinama, interesujem za ono sto ti definitivno ne razumes, a voleo bi..... covek takvog "stila" nikako ne moze biti covek dobrog glasa, no, nadam se da ima vremena, dug jei tezak put "obrade".

A kad bih ti rekao da je taj isti neotesanko uchestvovao u raznim procesima vezanim za ovu temu,da li bih ti se onda dopao??? Da li bi ti se dopalo da chujesh u kojim i kakvim aktivnostima sam uchestvovao??? Tu nema ^onih koji se interesuju za ono shto ja ne razumem^. Naravno da ti necu reci nishta, ali evo bicu dobar pa cu ti pomoci> Prati liniju novca pa cesh mozda jednog dana DOZRETI

UFFFFFFF.........A shta mislish da malo stavimo bele rukavice pa da tako razgovaramo? Bez oshtrih uglova u razgovoru......

Sa zadovoljstvom... podseticu te da ja nisam zapoceo ovakvu diskusiju, koju si ti razvio.
Mislim da bi bilo bolje da se nadjemo na pravom uglu.

A kad bih ti rekao da je taj isti neotesanko uchestvovao u raznim procesima vezanim za ovu temu,da li bih ti se onda dopao??? Da li bi ti se dopalo da chujesh u kojim i kakvim aktivnostima sam uchestvovao??? Tu nema ^onih koji se interesuju za ono shto ja ne razumem^. Naravno da ti necu reci nishta, ali evo bicu dobar pa cu ti pomoci> Prati liniju novca pa cesh mozda jednog dana DOZRETI

Ljude cenim po onome kakvi su, a ne ko su i sta su u profanom smislu. Ako si zaista ucestvovao u tome za sta tvrdis, onda definitivno nista nisi naucio, jer svako ko se iole bavi "procesima vezanim za ovu temu" NIKADA se ne bi tako poneo! To tvrdim!
Podsetio bi te na mnogo toga onda, a sada idi brate u svet i budi slobodni zidar.

Svaka cast na tvojim aktivnostima, ali koja je svrha svega toga, kada si i dalje samo sirov kamen?

Hvala na savetu, ali ja nista necu pratiti, jer vec pratim ono sto je ispravno, a tebe cu upitati, ima li nesto izmedju tebe i mene?

Svako dobro,

Misha :.

Sa zadovoljstvom... podseticu te da ja nisam zapoceo ovakvu diskusiju, koju si ti razvio.
Mislim da bi bilo bolje da se nadjemo na pravom uglu

Nemam nameru da budem ljubazan sa samozvancima. Genetika mi ne dozvoljava. Josh manje imam nameru da se nekome dopadnem. Moj komentar je bio cinichan. Sve moram da ti objashnjavam.... Strashno.....

Ljude cenim po onome kakvi su, a ne ko su i sta su u profanom smislu. Ako si zaista ucestvovao u tome za sta tvrdis, onda definitivno nista nisi naucio, jer svako ko se iole bavi "procesima vezanim za ovu temu" NIKADA se ne bi tako poneo! To tvrdim!
Podsetio bi te na mnogo toga onda, a sada idi brate u svet i budi slobodni zidar.

Svaka cast na tvojim aktivnostima, ali koja je svrha svega toga, kada si i dalje samo sirov kamen?

Ochigledno ne govorimo istim jezikom jer ja stalno pricham jedno a ti buncash ko zna shta, ili se pravish da si blesav. I otkud ti pravo da lupetash o PROFANOM:rotf: i iniciranom svetu kada nisi niko i nishta. Uzgred, radoznalost ubi machku. Samo ona ima 9 zivota,a ti samo jedan....

momci,mislim da nema potrebe za svim ovim!!!

sa Misom sam pre par godina pricao na Skype-u i ne bih rekao da je lazov,naprotiv

siguran sam da cete preko provatnih poruka ovo lako resiti :ok:

Nordic,ti si skroz ok.:ok: Ja nemam shta da reshavam sa njim. To shto je tip malo nachitan pa pocheo da boluje od velichine to je samo njegov problem. Takve psiho poremecaje poraslog ega uvek cu sputavati. Masonerija je veoma,veoma slozena tema i pravi masoni chesto nisu uvek sigurni u ono shto je oko njih. Ali pevac zna sve i on uzima na sebe da ljude spushta ili podrzava. Ja sam na to reagovao kao chovek i to je ono oko chega je nastao ceo problem.Kako znam da je lazov? Jednostavno,jer se koristi prezivelom terminologijom iz masonskih rechnika koji se vishe nigde ne koriste i time se pokriva kao poznavalac i merodavan. Ako hocemo da ozbiljno prichamo o temi sa svakog aspekta,a pre svega mislim da je on antropoloshki, jer se radi o inicijacijskim drushtvima,a i finansijski jer ta drushtva imaju moc kao posledicu,onda tu nema mesta za osobe koje skrpe po neku frazu iz rechnika i misle da su merodavne,a uz to kao i vecina ljudi sa ovog prostora pucaju od sujete.

pustite čoveka :D može se od njega svašta naučiti, pratim ovu temu već duže vreme i saznao sam dosta informacija o ovom tajnom udruženju.... mada, realno gledano, ni sami masoni, oni u podnozju piramide, ne znaju namera koje dolaze sa vrha. S toga, slažem se sa tobom da je ovo veoma kompleksna tema. Nisam se ranije oglašavao baš iz tog razloga i zato što nisam merodavan da na osnovu 2,3 pročitane knjige vodim neku politiku oko njih... toliko, i samo nastavite :)

pustite čoveka :D može se od njega svašta naučiti, pratim ovu temu već duže vreme i saznao sam dosta informacija o ovom tajnom udruženju.... mada, realno gledano, ni sami masoni, oni u podnozju piramide, ne znaju namera koje dolaze sa vrha. S toga, slažem se sa tobom da je ovo veoma kompleksna tema. Nisam se ranije oglašavao baš iz tog razloga i zato što nisam merodavan da na osnovu 2,3 pročitane knjige vodim neku politiku oko njih... toliko, i samo nastavite :)[/QUOTE]

:super:: Upravo tako sam i ja reagovao. Hajde da komentarishemo ono shto smo prochitali ili ono shto smo doziveli a ne da se iz prochitanog pravimo experti. Mogu da kazem da su puno nashih masona koje sam upoznao, inicirani u nekim drugim zemljama,a ne ovde, te da su oni skroz opushteni u smislu svog pripadanja bratstvu. Kazu,koristilo im je za poslovne kontakte i-tachka. Dalje polemike nema.

Pozdrav svim sagovornicima,

Prvo, od Miše se može mnogo naučiti, iako svako znanje ima i svoj pogled na samu stvarnost. Tajna društva kao što je i SZ uvek imaju veliki procenat subjektivnog ocenjivanja kako iznutra, tako i spolja. Isto tako u firmama, nadležnim organima, isl...gde bi trebalo da je sve definisano i transparentno, pokriveno važećim propisima, državni službenici drugačije i različito vide sebe, druge i samu instituciju šta su, šta bi voleli da su, čime se bave, čime bi voleli da se bave, a za šta su stvarno nadležni. I u tim tumačenjima takođe nema kraja i prepiranje ne jenjava pojedinaca sve do penzije verujući da svako bolje tumači propise i da je posvećeniji u svom poslu od drugog.

Drugo, Solinvictus može da da doprinos temi, tako što će prvo da iznosi iste ili druge izvore, informacije, upoređuje već date od prisutnih sagovornika, komentariše, ocenjuje argumentovano.... ili da otvori novu temu sa osvrtom na ovu sadašnju.

Srdačan pozdrav

E pa evo mene Miso opet, ako me se secas prica o majstorima masonerije i slicno u glavnom nisam stigao da procitam vec podosta razvijenu raspravu na ovoj temi, ali stigo sam da malo zagrebem ispod povrsine i saznam po nesto o masonima i iluminatima.Mada bojim se da su nam misljenja i dalje sukobljena posto je moj stav o njima samo jos gori i sada sam samo jos ubedjen u to, pomalo sam proucio ezoteriju i druge stvari vezane za njih naravno i dalje ih proucavam i mogu ti reci da su gadno zabrazdili u neka necista posla.Da samo da ne zaboravim reci mi odmah ako ne zelis da se u pustas u raspravu spreman da saslusas i mene posto ne bih da gubim vreme vec da nekom pomognem naravno ako taj neko ima sluha i za tudje misljenje.:ok:

Društvo,olabavite malo,ovo je mesto gde bi trebali da otvoreno razgovaramo o ozbiljnoj temi kao što je ova.Dosta ste se igrali majstora i šegrta.Spustimo loptu i pričajmo ozbiljno,tj. u skladu sa temom.

Lično nemam ništa protiv,prepričavanja knjiga,ali mi nije jasno kako pojedinci mogu da filozofiraju prepisujući delove knjiga ili odlomke istih , toga ima i previše.Molim Vas, iznosote svoje mišljenje,a resavsku školu ostavite na stranu.:worth:.

Ako je neko primetio od forumasha,postavio sam pitanje svima shta misle o odnosu inicijacija-kontrainicijacija,te shta mislite o istorijskoj ulozi tajnih drushtava okultnog usmerenja. Po nekim lichnim saznanjima svi procesi,religijski, politichki, drushtveni razvili su se iz elitistichkih,konspiroloshkih krugova,a poslednja saznanja mi govore da su i sve humanitarne medjunarodne organizacije nastale i razvile se u konspiroloshkim kuhinjama. Ako neko ima saznanja iz ovih oblasti,voleo bih da mi objasni i fenomen `obozenja` kroz inicijaciju tj. izjednachavanja sa bozanskim

Postovani sagovornici,

ne znam zasto tako svi reagujete, ali kada je ova tema pokrenuta, pokrenuta je kako bi se polemisalo na jednom kulturnom nivou.

Ne znam da li je i ko je od vas pratio temuu od njenog samog pocetka, ali onaj ko jeste, siguran sam da je mogao da procita ko zna koliko puta, moje sugestije da svako pre svega razmislja svojom glavom, a ne tudjom. Niko ne moze da sazvace i nesto vam ulije u glavu. tj. ne bi trebalo. Svako je sposoban da svojom glavom i sopstvenim intelektom dodje do odredjenih zakljucaka.

Toliko puta sam rekao da svacije misljenje treba postovati, kako bi diskusija uopste bila moguca.
Valhire, ne vidim razloga zasto ne bismo mogli voditi diskusiju i nakon tvojih novih saznanja? Raduje me cinjenica da mozemo da razmenjujemo stavove i misljenja, tako da samo napred, uvek sam tu da pre svega saslusam sagovornika, ne vidim razloga zasto si mi se obratio na onakav nacin?

Sa druge strane, jako mi je krivo, sto i primecujem, da je slabo ko citao ovu temu od pocetka. Na ovoj temi zaista je dosta toga receno i mnogi odgovori se nalaze na ovoj temi.

Nacin vodjenja diskusije i stil medjusobne komunikacije je takav, da je ova tema opstala i nakon 3 godine (nije otisla pod kljuc), iako je bilo takvih prolaznika koji su zeleli da naruse takvu atmosferu.

Sto se tice knjiga i citanja istih, opet i tu treba biti obazriv... Neke knjige se i ne mogu shvatiti kako treba, ako nemate dovoljno znanja da ih razumete.
Znanje o ovoj temi, ne crpim samo iz knjiga ,vec i iz sopstvenih iskustava.

Pozdrav i ocekujem jos plodonosniju diskusiju...

Stvaranje novog sveckog poretka koji se odrazava kroz proces globalizacije u kojem ce 95 odsto ljudi biti (ROBOVI)- uslovno receno dakle najvise se radi na rusenju nacionalnog i verskog identiteta.Rusenje vecine monoteisticki religija i uspostavljanje jedne nove religije prosto receno mesavine postojecih ali bi to zapravo bila religija posvecena luciferu.Na vrhu ovoga bi bili iluminati i veliki majstori masonerije.Sad ti mozes da biras dali ces jednostavno da stanes na jednu ili drugu stranu. Prva su masoni i njihov modermi globalisticki poredak ili ti i svi mi koji bi da se secamo toga sta smo i odakle smo i kad me neko pita ko sam da mu nekazem maticni broj nego svoje ime i tim svoj jezik i moje poreklo kojim se ponosim.Ovo je samo moj stav ne iskljucujem mogucnost greske.

Stvaranje novog sveckog poretka koji se odrazava kroz proces globalizacije u kojem ce 95 odsto ljudi biti (ROBOVI)- uslovno receno dakle najvise se radi na rusenju nacionalnog i verskog identiteta.Rusenje vecine monoteisticki religija i uspostavljanje jedne nove religije prosto receno mesavine postojecih ali bi to zapravo bila religija posvecena luciferu.Na vrhu ovoga bi bili iluminati i veliki majstori masonerije.Sad ti mozes da biras dali ces jednostavno da stanes na jednu ili drugu stranu. Prva su masoni i njihov modermi globalisticki poredak ili ti i svi mi koji bi da se secamo toga sta smo i odakle smo i kad me neko pita ko sam da mu nekazem maticni broj nego svoje ime i tim svoj jezik i moje poreklo kojim se ponosim.Ovo je samo moj stav ne iskljucujem mogucnost greske.

Shto se tiche religijske osnove masonerije,gotovo uvek se zaboravlja da je masonerija nastala u vihoru verskih ratova u Evropi.U to doba razvio se DEIZAM. Deizam znači verovanje u postojanje Boga, u racionalnom smislu, bez vezanja za ijednu od trenutnih religija. Deisti ne veruju da se Bog prikazao čoveku kroz rieči iz Biblije, Kur'ana i ostalih knjiga. Deisti se ne slažu sa vjerovanjima Ateista da Bog ne postoji.

Na samom početku, na Deizam se gledalo kao na jednu vrstu radikalnog hrišćanstva koje nije verovalo u čuda, pojave i Bibliju.
Deisti veruju u sledeće stvari i principe:
Bog je napravio kosmos i sve u njemu, navio ga kao sat i distancirao se od njega.
Bog se ne prikazuje niti je postojao u ljudskoj formi
Čovek se ne može približiti Bogu ni kroz jednu religiju ili rituale
Bog nema odabrani narod
Čuda se ne događaju

Ugledni intelektualci toga doba bili su deisti i masoni,a ne nekakvi obozavaoci lucifera. Do tog vremena u masoneriju se uvuklo puno kabalistichke tradicije,a onda i delovi egipatskih kultova i misterija.Sve ovo je kasnije uticalo na uvodjenje vishih stepena i raznih sistema u masoneriju. Toliko o verskoj pozadini.Znachi da slobodno zidarstvo NIJE New Age luciferijanska sekta. Sa praktichne strane,kada govorimo o moci, kontroli i uspostavljanju Novog Svetskog Poretka,mislim da je taj poredak odavno uspostavljen,mnogo pre postojanja masonerije,pri chemu ne iskljuchujem da su postojala druga tajna drushtva koja su uticala na to iako ni ja a ni oni koji se ozbiljnije time bave nemaju dovoljno dokaza. Naime, od kraja Srednjeg Veka istorijski procesi se ujednachavaju,tako da dogadjaji u jednom delu sveta,uvek imaju odjeka u drugom delu.Naj upechatljivije ilustracije za ovu tvrdnju dolaze od raznih burzoaskih i gradjanskih revolucija koje su se kao domino efekti odvijali po chitavoj planeti kroz 400 godina. Jachale su nove snage koje su se suprotstavljale crkvi i plemstvu u svim zemljama i time stvarale svesno ili ne matricu po kojoj svet i danas funkcionishe. Lichno mislim da su slobodni zidari i slichna drushtva bili a verujem i da su danas,nekakvi chuvari vrlina i vrednosti nastalih u tim procesima. Chinjenica da masoneriji pristupa drushtvena elita daje za pravo mnogima da veruju da se bogati i mocni udruzuju da bi stvarali moderno robovlasnishtvo,ali ono postoji i mimo masonskih i drugih loza,jer ga kreiraju neumoljivi ekonomski pricipi i zakonitosti,koji su tvrdji i od prirodnih zakona,nazalost ili na srecu. Takve zakonitosti ne mogu se programirati u zatvorenim drushtvenim klubovima,ali se neke stvari mogu uchiniti.Meni omiljen primer o prirodnom elektricitetu koji se ne da sputati ali se moze iskoristiti za dobrobit ljudi,najbolje o tome svedochi.
Ako podjemo od teorije da negde postoji izdvojeni centar moci koji ima namere da upravlja planetom,onda se opet dolazi do toga da se najjachi povezuju medju sobom.Ali sve takve ideje padaju na ispitu jer i medju mocnima ima nejednakosti,a bilo kakva elitistichka struktura zahteva jednakost,zajednicu plemenitih i jednakih.
Shto se tiche teze o rushenju nacionalnih drzava,podsetio bih da su nacionalne drzave nastale iz EKONOMSKIH razloga i svaki priucheni politichki analitichar danashnjice ce objasniti da se velike politichke odluke odavno ne donose u nacionalnim vladama,vec u nadnacionalnim telima,shto jasno govori o tome da danashnje drzave nemaju unutrasnjopolitichku komponentui samim tim nemaju suverenitet u tradicionalnom smislu rechi. Danas se suverenitet meri jedino i samo monetarnom vlashcu,a tendencije u teritorijalnom smislu idu ka regionalizaciji i stvaranju geografskih celina. Da li u ovim stvarima uchestvuju masoni? Svakako,ali i svi oni koji okrecu tochak istorije.

Back