Masoni, Templari, Rotarijanci

Predlazem da procitas knjigu "Masonerija,zavera protiv boga i coveka" DR-a Ratibora Djurdjevica tu imas sve onako po naski i vrlo jasno i konkretno objasnjeno.Inace hijerarhija je ovakva:
1.Bogoborna ogrehovljena ljudska priroda(nesvesni)
2.Ateizam,sekularizam,hedonizam(nesvesni)
3.Masoni bez keceljice:scijentisti,paganski nacionalisti,liberalni agnostici,lobi homoseksualaca
4.Bela masonerija:Klubovi(rotari,optimisti,lions,dzmca,svetski savez crkava,liberalne crkve judeohriscanske jeresi(jehovini svedoci,mormoni,adventisti,kultovi(zen,joga,munijevci,harekrisna i dr.),astrologija,vestice i vraci,proroci satanisti
5.Plave loze:Londonska loza;Jorkski red-Skotski(satanski red)
6.Politicka orudja svetskih bankara:levicarski liberalizam,cionizam i judejske organizacije,rokfelerove agencije(savet za spoljne poslove,trilatelarne komisije),spijunske organizacije(cia,fbi,mi5)UN,Unesko i dr.,Evropska ekonomska zajednica,svetske banke i fondovi
7.Grand orijent-B'naj B'rit
8.Savet 300
9.Savet 33
10.iluminati(prosvetljeni)simbol famoznog oka
Procitao sam dosta literature na tu temu ali Djurdjevic je naj konkretniji,nebira bas mnogo reci i pogadja bas tamo gde treba,inace tip koji je zavrsio psihologiju i pose drugog svetskog rata dobio azil u americi kao politicki azilant.Dugo je radio kao psihijatar pri vojsci USA,vrlo cenjen i posovan od strane kolega,posle je nastavio sa privatnom praksom,sporista i covekoljubac.Njegove knjige su uvek tesko nalazile izdavaca tako da je svojih petnaestak knjiga finansirao iz svog dzepa 97-me se vratio u Srbiju i nastavio sa radom.Na netu ga mozes naci kao Dr Ratibor-Ray Jurjevic.Mislim da ce ti biti zanimljivo.

Master_Chief:
prochitao sam negde da mason moze da postane bilo ko,samo morash da nadjesh nekoga ko je vetj mason i da ga pitash da postaneshjedan od njih,inache nikad ne ochekuj da tje tebe neko od njih to da pita.

A sto se tiche njihove motji,vrlo je mala ili skoro nikakva,oni su bili jaki pre 100 i vishe godina...

Hm,čista glupost.Mislim na ovo što si napisao.Bez uvrede.

Šakal:
Hm,čista glupost.Mislim na ovo što si napisao.Bez uvrede.

Kako bez uvrede? Kako mislite da neko za ciji komentar Vi kazete da je "cista glupost" to ne primi kao uvredu? Nevezano za misljenje ili stav, da li je stvarno neophodno da Vas ceo prilog bude sakupljen u jednu uvredu? Ako imate nesto da dodate, budite ljubazni pa to i ucinite, ali Vas komentar samo moze da bude primljen kao uvreda - nema cinjenica, nema iskustava, nema niceg konstruktivnog... samo Vase misljenje o tudjem komentaru.

Sto se tice samog prethodnog komentara, postoje dve stvari koje su pomenute: kako postati clan i pitanje moci.

Mason moze da postane bilo koji punoletan muskarac koji veruje u bilo kakvo superiorno bice (Sveto Trojstvo, Alah, Jehova ili bilo sta drugo sto ta osoba smatra natprirodnim, kako god ta osoba to definisala) i nema dosije - to je cinjenica koja moze da se pronadje i potvrdi u bilo kojoj masonskoj Lozi ili Velikoj Lozi. A moze da se potvrdi tako sto bilo ko, ko to stvarno hoce - moze da postane Mason.

Moc Masona se sastoji u njihovom clanstvu - 5 miliona ljudi je tesko zaobici. Ali, nema konspiracije i ideje da se vlada svetom, ta moc se vrednuje po istom sistemu po kojem i jacina navijaca fudbalskog kluba. Na kraju krajeva, zamislite nasta bi licio neki parlament sa pet miliona deputata.

Hm,neću objašnjavati šta sam mislio kad sam napisao 'čista glupost'... Što se masonerije tiče,članstava... Pitanje... Taj 'običan' smrtnik koga preporuči mason sa stažom...postaje inicirani mason kojeg reda,nivoa...? Mislim na masonsku 'piramidu'.

Šakal:
Hm,neću objašnjavati šta sam mislio kad sam napisao 'čista glupost'... Što se masonerije tiče,članstava... Pitanje... Taj 'običan' smrtnik koga preporuči mason sa stažom...postaje inicirani mason kojeg reda,nivoa...? Mislim na masonsku 'piramidu'.

Kad vec ne zelite da objasnite - zasto ste osetili potrebu da nekog uvredite???

Nazad na temu...
Koja piramida? Masonerija sadrzi tri reda - Pomocnik, Kalfa i Majstor ili na engleskom: Entered Apprentice, Fellow Craft i Master Mason.
Piramide se pominju samo u knjigama ljudi koji veruju u teorije zavere. Zasto se nikad ne prihvata realno stanje stvari - ono sto svi mogu da vide, sto moze da se procita u zvanicnim dokumentima? Zasto je neophodno da se nagadja i ubedjuje sa argumentima tipa "ja cu da ti objasnim, jer ja znam bolje nego milioni drugih". Kakva piramida, jel zna neko neka imena, ima neko neka dokumenta (sem knjiga koje su napisali ljudi koji isto tako nagadjaju)?

Sto se tice clanstva... Samo "smrtnici" i mogu da budu clanovi. Masonerija je ljudska organizacija i dok je tako, bice im tesko da prime "besmrtne". Ali, s ozbiljne strane, svaki novi Mason uvek i samo moze da pocne sa nivoa "Entered Apprentice". Dokle ce da napreduje - zavisi od njega samog. Nije obavezan ni na sta, niti se od njega ocekuje da bude preterano uspesan.

Zar nije jednostavnije prihavtiti da Masonerija traje zvanicno vec 300 godina. Zbog toga ima toliko clanova, zbog toga je prosirena po celom svetu, zbog toga medju svojim clanovima ima i uspesnih i neuspesnih, i postenih i nepostenih, i pedera, i politicara, i propalica i svega drugog sto bi neki grad od pet miliona ljudi mogao da ima.

Kao sto se svako od nas oseca "kod kuce" u svom rodnom gradu, tako se i svaki Mason oseca "kod kuce" u prisustvu drugog Masona. Kao sto komsije pomazu jedni druge, tako Masoni pomazu jedni druge. Kao sto i sugradjanin ume da izneveri sugradjanina, tako i Masoni umeju da iznevere jedni druge. I kako neko moze da veruje da postoji tajna organizacija od toliko ljudi kojom neko upravlja iz senke. Pogotovo ako su ti ljudi (po teoriji) uspesni, bogati, zeljni moci i slicno.

Zar to nije logicniji i jednostavniji nacin da se Masonerija objasni?

Slučajno poznajem 'par' masona i od njih sam dobio dosta informacija koje se prilično razlikuju od tvog poslednjeg posta. Dosta je pisano o njima,mnogo toga su i oni sami napisali...možda su ponešto i lagali,možda...nije sve istina što se o njima pročita... Teorija zavere?Slažem se sa tobom.Piramida postoji,oko takođe...

Šakal:
Slučajno poznajem 'par' masona i od njih sam dobio dosta informacija koje se prilično razlikuju od tvog poslednjeg posta. Dosta je pisano o njima,mnogo toga su i oni sami napisali...možda su ponešto i lagali,možda...nije sve istina što se o njima pročita... Teorija zavere?Slažem se sa tobom.Piramida postoji,oko takođe...

Poznajete "par masona" i sta sa tim? Kakve stei informacije dobili to je vec diskutabilno ,a predpostavljam da ste dobili one informacije koje su zanimljive profanom svetu a o kojima se ne prica u lozama jer su nebitne, tako da ne baratate nekim posebnim cinjenicama...
Kakvo oko, na sta aludirate?

Misha :.:
Sta mislite o ovim tajnim drustvima i kakav uticaj imaju u nasem svakodnevnom zivotu, koliko znate o tome? Dosta se govori o knjizi "Da Vincijev kod" sta mislite o tome?

Imaju veliki uticaj, na žalost.......
Da Vinčijev kod je limunada od literature.....naći nešto ozbiljnije...
Sva ozbiljna hermetička društva zapadnog sveta su ponikla iz " Zlatne Zore ", prvog teozofskog društva koje je osnovala još Blavacka i sva upražnjavaju crnomagijske rituale, sa različitim izgovorima ali sa istim ciljem: Postići što veću psihičku a i materijalnu moć! Znači lična korist........pa još ako dodam da je okosnica Drvo Života, znači Kabala........khm.
A ova tri društva koja si nabrojao ne mogu da idu u isti koš........
Bilo bi dobro da ne postoje.......

merlinka:
Imaju veliki uticaj, na žalost.......
Da Vinčijev kod je limunada od literature.....naći nešto ozbiljnije...
Sva ozbiljna hermetička društva zapadnog sveta su ponikla iz " Zlatne Zore ", prvog teozofskog društva koje je osnovala još Blavacka i sva upražnjavaju crnomagijske rituale, sa različitim izgovorima ali sa istim ciljem: Postići što veću psihičku a i materijalnu moć! Znači lična korist........pa još ako dodam da je okosnica Drvo Života, znači Kabala........khm.
A ova tri društva koja si nabrojao ne mogu da idu u isti koš........
Bilo bi dobro da ne postoje.......

Ne bih se bas slozio... :-?

Misha :.:
http://forum.krstarica.com/threads/69780

Toliko o tome vec receno samo da se malo potrazilo, ovde je dosta toga objasnjeno i iznesena su oprecna misljenja...
Izvini Misho ja sam moje pitanje postavio kao temu,uopste nism video da je ova tema vec otvorena kad sam je pronasao nasao sam i svoje pitanje u njoj,sve ovo do sada procitao sam odjednom odjednom i nasao dosta zanimljivih stvari koje me zanimaju.Ajd pomozi mi ako mozes na nekom sajtu sam naisao na ispisana 33 stepena masonerije(skotske) mnogo je lepo dizajnirano nesto kao pergament mnogo je lepo izgledalo ako slucajno znas gde se to nalazi napisi mi ili ako te ne mrzi napisi mi ih.Par stranica pre ove Eliksir je napisao nesto u tom stilu ali pun je negativnosti pa nisam ni hteo pazljivije da procitam.Izvini ako te davim pozdrav Deki

СВЕТИ ПЕТАР ЦЕТИЊСКИ
"ЗМИЈУ У ЊЕДРА НЕ ПУШТАЈТЕ!"

о масонерији и француској револуцији, из часописа Митрополије Црногорско-приморске "Светигора"

Кад jе у оно давно вриjеме силна руска царевина 1813. године потукла гордог и охолог Наполеона код Москве и када jе некада моћна француска воjска у паници почела да бjежи од силе руске, св. Петар Цетињски, велики неприjатељ Наполеонове политике, jе одмах написао jедну интересантну, поучну а и данас посебно актуелну прокламациjу народу црногорском и брдском. У њоj jе поред позива на оружjе за ослобођење Боке, Владика црногорски изнио и своjе jасне ставове о jедном великом и надолазећем злу - злу масонериjе. Тако jе св. Петар jош давне 1813. године упозорио Црну Гору на ово кукавичиjе jаjе у златно увиjеноj амбалажи коjе се нарочито данас Црноj Гори и читавом човjечанству перфидно подмеће али и крваво намеће као нешто позитивно и у циjелом свиjету општеприхваћено. Зато послушаjмо овог светог ловћенског пророка коjи у оно давно вриjеме написа следеће риjечи:

"Петар, Божиjом милошћу православни митрополит Црногорски, Скендериjе и Приморjа и рускога царскога ордена светога Александра Невског каваљер.

Благородниjема и поштениjема сердарима, воjводама, барjактарима и другиjема главарима и старjешинама и свему храбром народу црногорскоме и брдскоме, у Господа здравствовати и радовати се.

Познато jе вашиjем благородствима, и теби, љубезни народе, како jе већ наступила седма година од када су Французи погорели Бокешку провинциjу и како су они с почетка нама страшно приjетили да се отечество наше унаприjед неће називати Црна него Црвена, то ће рећи крвљу нашом обливена Гора.

Они би то и учинили по своjству њихове злоће, будући су наjприjе окаљали своjе руке у крви законитога краља и краљевске фамилиjе и основали на темељу безбожjа своjе jакобинско-фрамасонско правитељство, али благодарећи Богу ниjесу то могли учинити:

Прво, по томе, што ниjесу међу нама нашли издаjниках jакобинскога духа, коjи би им путеве отворили и человође били као што су налазили на много мjеста за несрећу своjих народа међу коjима су они издајници били.

Друго, што смо ми становити договор учинили иа Мирцу у цркви храма светога великомученика Георгиjа, када смо генералу Мармону на састанак били, да умремо при нашоj вjери и слободи с оружjем у рукама славно, и да се никад под њихову власт живи не предамо.

Треће, што су они видjели пребивалишта наша утврђена каменитиjем горама, и не само jедну Црну Гору, него многе горе коjе се не боjе бомбе ни лубарде, и што су наше краишнике при сваком движењу њихове воjске находили справне и готове к боjу на своjима границама, а навлашито кад су њихова три генерала са три тисуће и више воjске ударили на комун Браjиће, тада су они познали колико би их скупо коштало док би Црну Гору освоjили.

А четврто, што славни народ од Шпање Божиjим промислом и благовољењем, побуђен љубављу к отечеству и к своjему законитоме краљу, одведен вjероломним Наполеоном у Франциjу, свргнувши jарам француски подиже неустрашивим духом мужества своjе оружjе против онога свеопштег роду човjечанскоме неприjатеља и возмутитеља Европе.

По овиjем дакле узроцима, не могући они нечестивци успjети у своjим предузећима, ниjесу се постидjели претстављати нама толике милости и награде од њиховог цара, ако ми његово покровитељство заиштемо и ако његова конзула међу нама прихватимо мислећи да ми као горски иарод нећемо разумjети: jер то ће рећи да сами себе своjима рукама синџир на грло ставимо и да змиjу у наша њедра пустимо. Но будући су и на сва претстављења добили како усмено тако и писмено противни одговор, ниjе им остало друго него чрез посредство мира прекратити смутњу коjа се бjеше међу наше краjишнике и њихове солдате около Котора започела, боjећи се да не бисмо и Бокешки народ против њих узбунили. И тако смо с ђенералом Бертраном на кондициjе мир учинили и с ђенералом Готиjеом потврдили до заповиjеди коjу бисмо имали од нашега цара. Но што искаше ђенерал Бертнар да му предаjемо њихове људе у наша мjеста добjежале, то ниjесмо примили; и зато jе њихов цар толико расрђен био, да jе говорио не само да ће нас огњу и мачу предати, него да ће и горе и планине наше сажећи. Али се ниjе надао да ће из Русиjе главом без обзира бjежати, оставивши пространа московска, смоленска и литванска поља посиjана костима своjих воjника, и да ће своjе високоумно надмено намjерење о осваjању Русиjе и циjелога свиjета наћи закопано под пепелом московским. Из овога свега, љубазна браћо, jасно видjети можете што су они тирани мислили од нас учинити и што би учинили да су силе имали; а сваки дан гледате што чине од браће наше примораца, и по томе расудити можете колико би ваш народ у свиjету несрећан био, да ниjе свеблаги Бог благословио оружjе великога Александра, милостиваго покровитеља. Тога ради принесимо сви и приносите непрестано свеблагоме Богу благодарење и славу, коjи jе даровао своjему помазанику Александру крепост и силу на истребљење тмачислене воjске крволочнога Наполеона, љутога и непримиримога неприjатеља човjечанства.

Back