Masoni, Templari, Rotarijanci

MrCool:
Hm... Lepo je videti sve ove komentare, mada ne videh nista sto iole lici na nesto realno.
Vecina koja komentarise koristi znanje steceno u obicnoj konverzaciji medju tematski neobrazovanim ljudima i sve se svodi na "sve sto je nepoznato ili nedovoljno poznato je strashno i lose"; i na drugu grupu ljudi koji su tematsko znanje stekli citajuci raznu literaturu.
I na kraju nema nikoga ko je ovo video iznutra da bi sa sigurnoscu mogao o tome da prica.
Druga grupa ljudi na ovom forumu (gore navedena) iako vrlo nacitana i tematski obrazovana, NE MOZE da zna i da sagleda kompletnu situaciju u Masoneriji, Templarima i slicnim redovima realno i objektivno. Jer u literaturi, na nasem jeziku, nema adekvatnih niti relevantnih knjiga. opet se sva literatura deli u dve glavne grupe ZA i PROTIV Masonerije, Templara i ostalih grupa.
Nazalost kod nas Srba, kao i u svemu ostalom i ovde postoje podele. Postoji literatura koja je pisana u korist Masona ali na zalost pisci su ljudi koji pripadaju neregularnoj i nepriznatoj lozi VNLSCG (ex VNLJ). Te ljude ste imali prilike vise puta da vidite u medijima od stampe pa do TVa.

Mason ne treba da se "reklamira", jer ako je zaista to, on ce to zadrzati za sebe. Ne postaje se mason da bi se postigao ugled i status u drustvu, vec se tu primaju ljudi koji sve to vec poseduju i koji zele da ucine nesto za svoj narod prvensteno a ako su u mogucnosti i za covecanstvo. Znam da ovo zvuci vrlo pretenciozno, ali jednostavno je tako. Masonerija je nacin zivota. Velicina coveka u nacinu na koji vodi svoj zivot i u delima koja ostaju za njim. Jer zivot je prolazna stvar.

Rotarijanci su grupa ljudi koja na odredjenoj teritoriji okuplja po jednog do dva vrhunska strucnjaka iz svake oblasti (ing, dr, ecc, law, i sl.) Ukoliko je teritorija veca i obuhvata veci broj ljudi postoji mogucnost osnivanja vise klubova na istoj. Takav je slucaj sa Beogradom, jer tu ne postoji samo 1 Rotari klub, vec vise njih. Naravno svi oni spadaju pod odredjeni 'district'. Njihov cilj je slican masonskom, samo je njihovo delovanje mnogo otvorenije ka javnosti. Setite se velikog broja sanitetskih vozila koja su stigla kao donacija RK Svajcarske u doba Milosevica. Neke osobe su posle, zaklanjajuci svojim korpulentnim telom znak RK, pokusavali da taj poklon predstave kao sopstveni uspeh na TV (tadasnji preds. opst. Zemun). Razne tipendije su takodje u njihovoj nadleznosti, ali ljudi koji ih traze zaista moraju da budu nesto posebno. Sastanci RK se svode na zajendicku veceru i predavanje iz odredjene oblasti - dovodi se strucnjak koji nije clan RK da prica o poslu kojim se bavi i da se podele iskustva i eventualno medjusobno pomogne.

Templari viteski red. Postoje kao nadgradnja Masonerije (gde se ne moze postati Templar ako nisi mason), i kao zasebni redovi. Treba biti jako oprezan kod ovih zasebnih redova jer se dosta njih svodi na pare pare pare....Imate primera gde se kupuju titule. Ako ste clan reda i date odredjenu sumu dobijate titulu koju mozete da stavite ispred ili iza svog imena. Ali ste i dalje u obavezi da placate odredjenu sumu mesecno. Pored ovoga postoje i redovi Templara u zloglasnom KKK u SADu. I oni sebe nazivaju Templarima - pih. Kao i neki Templarski red cijeg ste predstavnika imali prilike da vidite na TV a koji je osnovan 1999g (?!?!) u SAD. Sve ovo mozemo svrstati u tzv 'grupe gradjana' ili 'ne-vladine organizacije'
S druge strane suvereni vojni red Malteskih vitezova je jako ozbiljna stvar. Oni poseduju medjunarodni legitimitet, pasose, teritoriju, diplomatiju i diplomatska predstavnistva sirom sveta. O tome dosta za sada. U Masoneriji takodje postoji red Malteskih vitezova i ne mozes postati clan ako nisi mason, ali on nema veze sa prethodno navedenim vojnim redom.

Mislim da bi ovo bilo dosta za sada...i nadam se da sam nekome nesto malo razjasnio
pozdrav svima

ti si u velikoj zabludi,
neznam odakle ti sve ovo, ali mali deo ovog tvog teksta je tacan,

probaj naci i procitati knjigu "Protokoli sionskih mudraca"...

Ova tema je zapoceta pre sest meseci. Sem gomile citata iz raznoraznih manje ili vise prihvatljivih izvora, kakva su licna iskustva onih koji jos uvek citaju ovu temu? Jel ima nekog ko je objektivno bio razocaran, odusevljen ili ostao nepromenjenog misljenja posle nekog iskustva iz prve ruke?

Znaci, ako se ostave ubedjenja, teorije i slicno po strani, sta ostaje? Jel ima neki "obican" potez, neka anegdota ili bilo sta drugo sto je cisto "ljudski", nevezano za religiju, istoriju, osvajanje i prekrajanje sveta, satanizam i ostale ozbiljnije teme?

Dragi prijatelji ova tema je imala smisla kada sam je otvorio bila je jako interesantna i moglo je mnogo toga da se nauci i izvuce dosta pouka iz diskusije koja je vezana za temu na kojoj i sada kuckam svoj odgovor...
Nazalost postoje mnogi ljudi koji su skloni nekim "senzacionalnim" otkricima, teorijama zavere i sumornim "pisanjem" sistemom copy/paste ciji odgovori zasnivaju se upravo na ovakvim tezama. Voleo bi da mi neko barem kaze izvore gde nalaze ovakve tekstove...
Zao mi je sto ljudi na ovom forumu, a i sire, ne koriste svoje znanje i svoje razmisljanje (prosto receno mozak) vec citiraju tudje stavove...

Imam i Seselja kako prima odlikovanje malteskih vitezova,papinih jastrebova,a on je naj bucniji protiv pape,pa kad se podvuce crta opet se vidi lukavi duh masonski...
Nisam citao vase postove,ali pozdravljam razvoj ove teme.Nazalost odmotati klupko masonsko do kraja .znaci presuditi sebi.Bar ja mislim tako,bedni goj. 8-)

Zilot cacanski:
Imam i Seselja kako prima odlikovanje malteskih vitezova,papinih jastrebova,a on je naj bucniji protiv pape,pa kad se podvuce crta opet se vidi lukavi duh masonski...
Nisam citao vase postove,ali pozdravljam razvoj ove teme.Nazalost odmotati klupko masonsko do kraja .znaci presuditi sebi.Bar ja mislim tako,bedni goj. 8-)

Mislis na one slike sa Inicijacije u Malteske vitezove koja se zbila u spanskom hotelu? Norisnica. Mozes li to staviti ovde?

Dobra tema, svaka cast.
Ali ona ne pripada ovde, vise ide u istoriju ili politiku.
Znam barem dva lika pored mene koji zalaze na te podforume, a koji imaju ekstenzivno znanje o Masonima, Templarima i Rotarijancima, njihovom nastanku, istorijatu, cilju, delovanju, organizaciji....

Znam nekoliko Masona i siguran sam da oni nemaju pojma sta njihova organizacija stvarno radi. Sigurno da vecina njih ne zna sta je pravi razlog postojanja organizacije od 5-6 miliona. Ustvari, ubedjen sam da ni oni koji vode Masoneriju nemaju pojma sta u stvari ta organizacija radi. Na kraju, pravi razlog postojanja Masonerije je toliko tajnovit da ga znaju samo Jevreji. Ali ne ni svi Jevreji, nego oni koje mi zovemo Zionisti. A i oni samo ako su Iluminati. A na kraju, da se razumemo - ni ti Iluminati nisu bas prosvetljeni, vec samo slusaju Bilderbergere. I tu dolazimo do kraja celokupne homo-zido-masonske teorije - sve su to ******!!!
I tu nastaje najveci problem! Mi Srbi smo cist i nebeski narod. Do te mere, da NIJEDAN od nas nije *****. Zato nas ceo svet i mrzi!!!
.
.
.
...Kako je lepo kad vise nista nema da se nauci...

Misha :.:
Dragi prijatelji ova tema je imala smisla kada sam je otvorio bila je jako interesantna i moglo je mnogo toga da se nauci i izvuce dosta pouka iz diskusije koja je vezana za temu na kojoj i sada kuckam svoj odgovor...
Nazalost postoje mnogi ljudi koji su skloni nekim "senzacionalnim" otkricima, teorijama zavere i sumornim "pisanjem" sistemom copy/paste ciji odgovori zasnivaju se upravo na ovakvim tezama. Voleo bi da mi neko barem kaze izvore gde nalaze ovakve tekstove...
Zao mi je sto ljudi na ovom forumu, a i sire, ne koriste svoje znanje i svoje razmisljanje (prosto receno mozak) vec citiraju tudje stavove...
Eto opet ja ispado najgori (sve sto sam postavio pisali su priznati i poznati doktori nauka (naravno strani uglavnom francuski i britanski) ili bar ljudi koji se ovom materijom bave profesionalno bar 10 godina),jel mozes da dokazes da bilo sta o onoga sto sam postovao nije tacno (naravno da ne mozes kao sto ja to isto nemogu za bilo kog od vas),jer niko od nas ne moze da zna sta se dogadja u masonskim lozama,pa 98% ljudi u lozama sirom sveta nezna sta rade onih 2% na samom vrhu,a kako cemo da znamo nesto o necemu sto se zove Bafomet (covek je pitao i ja sam mu dao par objasnjenja)
a sto se tice o mom ili tvom ili bilo cijem misljenju (nije mi jasno kako tu mozes da uposlis mozak) mozes jedino da uzmes da citas da istrazujes da stices polako polako znanje o toj materiji a kako ces to da uradis to je na tebi da odlucis,ja volim da sve sto nadjem (a relevantno je moguce je i pisao je covek koji me je uverio da ima znanje o temi) postavim pa neka onda svako formira misljenje kako mu je volja (a ja da ga teram da prihvati moje misljenje kao apsolutno nemam nameru),i nije mi jasno sto bi ja iznosio dodatno misljenje oko necega oko cega se slazem,ako sam vec nesto postavio to znaci da je po meni moguce bilo koje od tih misljenja.
i upravu si sto se tice teme,moglo je samo na pocetku da se vodi rasprava posto vecina znate samo osnovno (i u to niste sigurni),i kako vidim samo je tebi i tvojim istomisljenicima dopusteno da kazu nesto o Templarima,masonima i drugim organizacijama(o kojima ste naravno citali u davincijevom kodu,ili u knjizi sveta krv sveti gral)a da ne budu napadani,i tek sad vidim da ti ovu temu nisi postavio da bi se nesto saznalo,vec da bi te neki mason nekim cudom prihvatio u njihove redove.
Ajde mi molim te objasni sta su to teorije zavere,jer ako tako gledas samo okupljanje ljudi od imena i znacaja moglo bi da se tretira kao teorija zavere,cak i ovo sto sad pisem moglo bi da udje u kategoriju teorija zavere
I bre sta ti radis kad izlazes svoje misljenje nego ponavljas stavove ljudi koji su ti se ucinili pouzdanima dok si citao njihove knjige,samo sto ti to radis na drugaciji nacin od mene

Vagrant:
Eto opet ja ispado najgori (sve sto sam postavio pisali su priznati i poznati doktori nauka (naravno strani uglavnom francuski i britanski) ili bar ljudi koji se ovom materijom bave profesionalno bar 10 godina),jel mozes da dokazes da bilo sta o onoga sto sam postovao nije tacno (naravno da ne mozes kao sto ja to isto nemogu za bilo kog od vas),jer niko od nas ne moze da zna sta se dogadja u masonskim lozama,pa 98% ljudi u lozama sirom sveta nezna sta rade onih 2% na samom vrhu,a kako cemo da znamo nesto o necemu sto se zove Bafomet (covek je pitao i ja sam mu dao par objasnjenja)
a sto se tice o mom ili tvom ili bilo cijem misljenju (nije mi jasno kako tu mozes da uposlis mozak) mozes jedino da uzmes da citas da istrazujes da stices polako polako znanje o toj materiji a kako ces to da uradis to je na tebi da odlucis,ja volim da sve sto nadjem (a relevantno je moguce je i pisao je covek koji me je uverio da ima znanje o temi) postavim pa neka onda svako formira misljenje kako mu je volja (a ja da ga teram da prihvati moje misljenje kao apsolutno nemam nameru),i nije mi jasno sto bi ja iznosio dodatno misljenje oko necega oko cega se slazem,ako sam vec nesto postavio to znaci da je po meni moguce bilo koje od tih misljenja.
i upravu si sto se tice teme,moglo je samo na pocetku da se vodi rasprava posto vecina znate samo osnovno (i u to niste sigurni),i kako vidim samo je tebi i tvojim istomisljenicima dopusteno da kazu nesto o Templarima,masonima i drugim organizacijama(o kojima ste naravno citali u davincijevom kodu,ili u knjizi sveta krv sveti gral)a da ne budu napadani,i tek sad vidim da ti ovu temu nisi postavio da bi se nesto saznalo,vec da bi te neki mason nekim cudom prihvatio u njihove redove.
Ajde mi molim te objasni sta su to teorije zavere,jer ako tako gledas samo okupljanje ljudi od imena i znacaja moglo bi da se tretira kao teorija zavere,cak i ovo sto sad pisem moglo bi da udje u kategoriju teorija zavere
I bre sta ti radis kad izlazes svoje misljenje nego ponavljas stavove ljudi koji su ti se ucinili pouzdanima dok si citao njihove knjige,samo sto ti to radis na drugaciji nacin od mene

Mogu ja da objasnim ponesto o teoriji zavere? Naime, bio jednom jedan covek, Leo Taxil, koji je mrzeo kler. Onda on lepo izmislio, navodno insajder, pricu o masonima kao zaverenicima koji rade razne grozne rituale, tajnim hramovima ispod, mislim, Gibraltara, seksualnim orgijama i bahanalijama. Posle dodao i navodnu visoku svestenicu koja ce svedociti, a tu papazjaniju brze bolje i katolici i protestanti prihvate. Cak se i sa Papom sreo. Elem, kad je trebalo javno da obelodani "zle tajne masonerije" ukljucujuci i pojavljivanje same ex-visoke svestenice Satane, pred punom salom svestenika i vernika objavio je d aje sve to bila izmisljotina i da su svi oni budale kad su u to poverovali. Jedva ga je policija spasla da ga ne rastrgnu. Iako je on, jelte, sve to uradio kao sprdacinu mit je nastavio da zivi tako da i danas ima onih koji u to veruju. Uostalom, svako zna da su Protokoli falsifikat, pa ipak jos uvek ima onih koji se na njih pozivaju. Bas kao sto ima i dan danas grupa katolika koja negira da je Zemlja okrugla.

Back