Masoni, Templari, Rotarijanci

Naziv Mason vezan je za moderno slobodno zidarstvo istupanjem u javnost posle duuuugo vremena a to je ,kao sto je opste poznato, bilo pocetkom 18 veka ili 1717 godine u Londonu u poznatim gostionicama "Guska", "Rostilj" itd. gde je formiarana prva Velika Loza.
Mnogo ranije su oni isli u nesto sto se tada nije zvalo USA :)

Ako je istina u KOD-u da templari cuvaju tajnu o istinskom porijeklu i zivotu Hrista i Marije Magdalene i ako se zna da kakve je zlocine u svojoj istoriji pocinio Vatikan. Koliko su templari po vasem misljenju pozitivni ili negativni likovi u svem sto rade? Dajete mi spisak knjiga koje najbolje govore na ovu temu. hvala

Osjecam se kao dijete koje je naucilo hodati. "Malo znam a mislim da sam maratonac." Prvi put sam neke detalje o templarima procitao u KOD-u i imam osjecaj da ih Dan Brown pokusava prestaviti kao Deda Mrazove, kao neke Hristove vojnike, dobrocinitelje. Kao da je i sam zaduzen za marketing unutar tog Sionskog priorata. Odnosno da priprema ovaj svijet na "istinu o Svetom gralu", kako oni to kazu. Postoji li literatura u kojoj se iznosi vise cinjenica o sukobu templara i Sionskog priorata sa Vatikanom? Da li je uopste toga sukoba ikada i bilo?

Sionski Priorat je pun kontroverzi i postoje razne spekulacije u vezi sa tom organizaciojom cak se ne zna da li ona zaista postoji sada
Sto se templara tice oi predstavljaju citaj hriscanski monasko viteski red koji i danas kao takav postoji doduse u nesto izmenjenoj formi i koji jeste u sklopu Vatikana govorim o jednom delu templara a to su Malteski Vitezovi-Hospitalci ili Templari Jovanovog reda. Mnogi ne znaju da oni zaista danas postoje ali oni jesu javni ,cak su povezani i sa nama jer se kod nas cuvaju njihove a i najvece hriscanske relikvije
Mogu ti dosta ispricati o templarima ali ne znam odakle da pocnem postavi bolje konkretna pitanja kako bi ti odgovorio lakse :)

Bijeli Luk SKYWALKER:
Ako je istina u KOD-u da templari cuvaju tajnu o istinskom porijeklu i zivotu Hrista i Marije Magdalene i ako se zna da kakve je zlocine u svojoj istoriji pocinio Vatikan. Koliko su templari po vasem misljenju pozitivni ili negativni likovi u svem sto rade? Dajete mi spisak knjiga koje najbolje govore na ovu temu. hvala

chitao sam knjigu "isus i templari" iz prostog razloga jer mi bilo smor, a ispade da je knjiga josh smornija...
sve u svemu, shvatili da je isus kao takav izmishljen, da je postojo neki isus i da u sushtini bio nalik onom , kako se zvashe... onaj shto su ga oslobodili 8)

i odbacili su trojstvo i ostali verni jednom bogu... nit kao jevreji nit kao islam... neshto izmedju.
i pokupili su neko zlato, koje sa filipom lepim nisu hteli da dele, a ni sa papom... i toliko. po neka giljotina, po neko prokletsvto... (to vec svi znaju...)

zanimljivo je da nisu sve pare stigle u pariz 8) deo se izgubio negde usput...

neki su se tripovali da ga je pavkovic za cobija vadio iz Shupljog kamena (nedaleko odavde) i da je se Cobiju neposredno kasnije... vratilo 8)
al vala su kopali... mesecima, uporedo sa mrkonjicem 8)

mada lokal patriote tu zaostavshtinu vole da pripishu Pop Martinu... sve u svemu, ode :( ... a ode i Cobi :).

tako da mi je pricha o nekim Templarima u Vatikanu chudna... mozda su osnovali nov red pod istim imenom. nekako mi ne ide da su oni isti, nema logike.

У Вашингтону се налази статуа Алберта Пајка (Albert Pike), као и мала посвета која гласи:

«Подигнуто 1977 године под покровитељством Хенрија Ц. Клаузена (Henry C. Clausen), Сувереног Великог Командера Шкотског Ритуала. У знак сећања на Алберта Пајка, лидера светског масонског покрета.»

Дакле, господин Пајк је био лидер масона широм света. Овај човек, изузетно значајан за све масоне, живео је од 1809-1891. Године 1857 постаје масон 33. степена (то је највиши могући степен у масонерији). Аутор је књиге МОРАЛИ И ДОГМА, која се више од сто година додељује оним масонима који дођу до 14-ог степена.

Дакле, сигурно је да речи Алберта Пајка имају потребну тежину.

А ево његових речи:

„Светлост ће коначно надвладати Мрак.”

Да бисте ово разумели, морате знати ко је Мрак. Алберт Пајк нам је и то открио:

„ А Луцифер, бог светла и бог Добра, бори се за човечанство против Адонаја, бога Мрака и Зла.”

Адонај је хебрејска реч за Бога. Дакле, масони верују у Луцифера, односно Светлост, који ће победити Бога, кога они називају Мраком.

Узгред, масони свог бога називају Великим Архитектом Универзума. У књизи Морали и догма Пајк још додаје да Велики Архитекта „није створио ништа.”
И наравно да није. Архитекте НЕ СТВАРАЈУ. ТВОРЦИ стварају, а масонски бог није Творац, већ пали анђео по имену Луцифер, познат још и као Сатана, тј. Ђаво.

Pogresno ste me shvatili odnosno ja sam se nejasno izrazio. Nisam mislio na nikakve vatikanske templare. Nego me zanima koliko se moze vjerovati pricici ("Da Vincijev kod") D. Brown-a? S obzirom da su poznate neke afere i prevare Vatikana ne bi me iznenadilo da ovo sto danas citamo u Bibliji bude nesto sto samo jednim malim dijelom ima veze sa istinom. Nesto sto Je Vatikan prilagodio sebi i svojem "zadatku". Sta bi stvarno bilo sa Vatikanom i njegovim "svetim ocem" da se sazna kako je Hrist bio u braku iz kojeg ima djecu? Zato me interesuje uloga templara u cuvanju te tajne o Hristu. Da li su do danas ostali vjerni tome zadatku ili su prerasli u neku masonsku lozu?

Bijeli Luk SKYWALKER:
Zato me interesuje uloga templara u cuvanju te tajne o Hristu. Da li su do danas ostali vjerni tome zadatku ili su prerasli u neku masonsku lozu?
jel si chito moj post?
po naredjenju pape... mislim da je grgur neki, francuski kralj filip lepi, pohapsi sve templare koji je nasho i spali ih na lomachi... valjda
il giljotina... ne, ipak je lomacha.

zbog jeretichkih uchenja , ne prznavanja isusa i dila sa sotonom 8)
tako neshto...

Bijeli Luk SKYWALKER:
..... Postoji li literatura u kojoj se iznosi vise cinjenica o sukobu templara i Sionskog priorata sa Vatikanom? Da li je uopste toga sukoba ikada i bilo?
Neke od knjiga koje obradjuju bas ovu temu, pa ako te ne mrzi, hmm... "obavezno" procitaj prve tri:

1.) Biagent, Leigh, Lincoln: Sveta krv, Sveti Gral
2.) Ecco, Umberto: Fukoovo klatno
3.) Wasserman, James: Templari i asasini
4.) MacKenzie, Norman: Tajna drustva
5.) Read, Piers Paul: Templari

znam za to CROW o tome je i Brown pisao u "kodu". Ali mene zanima zasto Vatikan proganja templare, jer to sto je papa naredio da se pohvataju i pobiju templari meni nece promjeniti misljenje o Vatikanu kao "velikom zlu" za nas pravoslavne hriscane. Ja taj isti Vatikan svrstavam u iste redove kao i razno-razne masonse loze. Jer oni se nisu nikada krili i uvijek su radili sta im je volja a najmanje su bili vjerska zajednica, crkva, hriscani kako se predstvaljaju, dok su se masoni nekada ipak krili.

Za Pobunjenika: Albert Pike je bio svestrana licnost advokat, pisac poezije, filozof, general u vojsci koji se jako interesovao za religiozne i filozofske sisteme, moral drustva u citavom svetu i bio je Hriscanin trinitarac. To sto kazes da je bio mason najviseg stepena koji masoni poznaju je diskutabilno jer moras da znas da je on bio nosilac 33 stepena skotskog rituala pored skotskog rituala postoje i drugi ritusi koji imaju svoje sisteme i stepenove. Striktno je za njega vezano to da je imao uticaja u tzv Juznoj jurisdikciji ,a ono sto treba reci a to je da masoni u Americi i to 80% jesu masoni Jovanovske masonerije gde postoje samo tri stepena.
Zavisi na koji nacin tumacis njegovo delo Moral i Dogma i kome kako odgovara.
Kazes Lucifer i Sotona-glupost ,time hoces da kazes da su mnogi nasi pravoslavni velikodostojnici bili sledbenici Lucifera?!?!?!? Zar je moguce da su nase duhovne vodje vodile nas pogresnim putem!?!?!?
Inace posto kazes da masoni slede Alberta Pike-a to je apsolutno ne tacno jer velika vecina cak nije ni cula za njega!
Medjutim ti si tu donekle u pravu samo previse ima pogresnog tumacenja u vezi sa njim sto primecujem da i ti iznosis.

ZA SKYWALKERA:
Prvo osnivanje reda templara je ucinjeno pod pokroviteljstvom Pape i Vatikana pocetkom 12 veka. Njihova uloga je bila da stite hodocasnike u Jerusalimu dakle hriscane. Ne postoje Vatikanski i ne Vatikanski templari!!!!
Jedna grupa templara je istrazivala Solomonov hram da bi ti bilo jasnije "zid placa" je jedan njegov deo gde dolaze ljudi svih vera jer predstavlja univerzalnu svetinju. Templari su posle 9 godina iskopavanja pronasli "blago" sta god to znacilo a misli se naravno na tajna znanja i svete tajne o kojima je jednim delom pricao i pomenuti pisac Den Braun ali i pre njega u knjizi Sveti Gral.
NJIHOV PROGON I UNISTENJE: Poznato je da u tom periodu Papa nije bio u Vatikanu jer je bio proteran,jedino utociste mu je bilo kod Francuza i Filipa Lepog. Papa Klement je bio proteran u Avinjon sto znaci da je bio na Francuskoj teritoriji kome je utociste pruzio kralj Filip Lepi. Poznato je da vatikan nikada nije imao sopstvenu vojsku u tome mu je pomogao Filip Lepi pod cijim je uticajem i sam Ppa bio. Kralj Filip uvidevsi koliki je uticaj bio templara ljubomoran na njih nagovorio je papu da ih proglase jereticima i da im preuzmu njihova bogatstva dakle vodeci se tim niskim pobudama papa je proglasio templare jereticima.
Ono sto vatikan ima protiv templara je to sto se kod njih nalaze sveti zapisi i to originali koji su napisali Hristovi sledbenici otud mrznja prema templarima jer ono sto su nasli templari nisu hteli da predaju Vatikanu i svetoj stolici. Iz tog razloga templari se vezuju kao istinski sledbenici i cuvari Hristovih tajni. Evo jednog zanimljivog detalja , u Vatikanu se nalazi poznata njihova biblioteka i pzonata riznica u kojoj se cuvaju razne relikvije .Biblija koja je rasprostranjena svetom je samo deo prave istinske biblije koja se sastoji od preko 30 knjiga. Toliko o tome koliko znamo :)

Misha: to mi je drago cuti. Jer sam se uplasio u jednom trenutku da sam i saam postao jeretik, vjerujuci u to da templari cine pravu stvar. Ipak je u meni preovladalo uvjerenje da Vatikan ***** citavo vrijeme. A ubjedjen sam da nasa pravoslavna crkva ne mislim samo na srpsku nego na vaseljensku (sve ostale, pretpostavljam da to znaci bas to) zna nesto ali to vjesto krije od Vatikana. Žzanima me jos nesto, st atemplari kod nas cuvaju i kakav je odnos SPC perma njima.

Bijeli Luk SKYWALKER:
Pogresno ste me shvatili odnosno ja sam se nejasno izrazio. Nisam mislio na nikakve vatikanske templare. Nego me zanima koliko se moze vjerovati pricici ("Da Vincijev kod") D. Brown-a? S obzirom da su poznate neke afere i prevare Vatikana ne bi me iznenadilo da ovo sto danas citamo u Bibliji bude nesto sto samo jednim malim dijelom ima veze sa istinom. Nesto sto Je Vatikan prilagodio sebi i svojem "zadatku". Sta bi stvarno bilo sa Vatikanom i njegovim "svetim ocem" da se sazna kako je Hrist bio u braku iz kojeg ima djecu? Zato me interesuje uloga templara u cuvanju te tajne o Hristu. Da li su do danas ostali vjerni tome zadatku ili su prerasli u neku masonsku lozu?

brown je pola stvari uzeo od bajdženta i li-a iz knjige Sveta krv sveti gral i njenih nastavaka u sustini sve one promovisu kao neke tajne koje treba da promene nas ljude u
bolje individue citaj gluplje i jos nezainteresovanije kojima je lakse manipulisati.........

Bijeli Luk SKYWALKER:
Misha: to mi je drago cuti. Jer sam se uplasio u jednom trenutku da sam i saam postao jeretik, vjerujuci u to da templari cine pravu stvar. Ipak je u meni preovladalo uvjerenje da Vatikan ***** citavo vrijeme. A ubjedjen sam da nasa pravoslavna crkva ne mislim samo na srpsku nego na vaseljensku (sve ostale, pretpostavljam da to znaci bas to) zna nesto ali to vjesto krije od Vatikana. Žzanima me jos nesto, st atemplari kod nas cuvaju i kakav je odnos SPC perma njima.

Da li templari cine pravu stvar hm ne bih znao, prredpostavljam da jesu istinski Hristovi sledbenici. Mislim da Vatikan jeste upucen i da zna pravu istinu koja naravno nije ovako romanticna kako je opste poznata :)
Kod nas se nalaze jako bitne i mogu slobodno da kazem najvece hriscanske relikvije koje su sticajem raznih okolnosti dospele kod nas (ne mogu sada to da pisem ali ako te zaista zanima kontaktiraj mi pvt pa cu ti napisati mailom). To zapravo predstavljaju tri svete relikvije a to su: ikona Bogorodice Filermose, cestica casnog krsta i ruka Sv. Jovana Krstitelja koje se trenutno nalaze na Cetinju.
Moje misljenje: nemoj deliti pravoslavce, katolike, protestante jednom recju mi smo HRISCANI a to je ono sto je najbitnije!!!!! I sledbenici smo Isusa Hrista

virked:
Da li je neko citao roman Vladari iz senke od Dejana Lucica?
Mislim da bi bilo interesantno procitati,ima nekih zanimljivih stvari o masonima,a ima i nekih proseravanja.
U pitanju je spijunski roman.

Cuo sam za taj roman drzao sam u ruci i bacio onako letimicno pogled na sadrzaj knjige.
Medjutim poznajuci situaciju vezanu za Lucica i na koji nacin i gde je bio upetljan nisam imao mnogo zelje da je procitam jer jednostavno covek juri za nekom velikom "teorijom zavere" i za nekim senzacionalizmom i na taj nacin se samoreklamira sto nije u redu.
Verovatno da ima jako zanimljivih podataka u knjizi ali ne mogu nista da kazem jer je nisam procitao. :oops:

yugo 45:
brown je pola stvari uzeo od bajdženta i li-a iz knjige Sveta krv sveti gral i njenih nastavaka u sustini sve one promovisu kao neke tajne koje treba da promene nas ljude u
bolje individue citaj gluplje i jos nezainteresovanije kojima je lakse manipulisati.........

Zanimljiva je tvoja teorija. Mozes li malo da obrazlozis tvoje misljenje na koji nacin da nas ucine glupljim?

Moje je misljenje da nas niko ne moze uciniti glupljima, zavisnima o necemu, robovima i sl. Mozemo samo shvatiti s vremenom da smo svi jedno; LJUDSKA BICA i da treba da se borimo protiv bolescura i gladi, da cuvamo ovu planetu kao jedinu a ne da se mrzimo i namecemo svoje misljenje drugima silom (citaj ratujemo). DOCI CE USKORO VRIJEME KADA CEMO SHVATITI DA SVE RELIGIJE OVOGA SVIJETA IMAJU MASU TOGA ZAJEDNICKOG, A TO JE NEKA SILA NEBESKA KOJOJ SE MI NA RAZLICIT NACIN MOLIMO I VJERUJEMO U NJU I SVI JE ZOVEMO Bog.

Bijeli Luk SKYWALKER:
Moje je misljenje da nas niko ne moze uciniti glupljima, zavisnima o necemu, robovima i sl. Mozemo samo shvatiti s vremenom da smo svi jedno; LJUDSKA BICA i da treba da se borimo protiv bolescura i gladi, da cuvamo ovu planetu kao jedinu a ne da se mrzimo i namecemo svoje misljenje drugima silom (citaj ratujemo). DOCI CE USKORO VRIJEME KADA CEMO SHVATITI DA SVE RELIGIJE OVOGA SVIJETA IMAJU MASU TOGA ZAJEDNICKOG, A TO JE NEKA SILA NEBESKA KOJOJ SE MI NA RAZLICIT NACIN MOLIMO I VJERUJEMO U NJU I SVI JE ZOVEMO Bog.

Apsolutno tacno slazem se sa tobom ;) , treba samo prepoznati i shvatiti da postoji jedna "matrica" po kojoj se svi svetovi i civilizacije formiraju i razvijaju.

Misha da li si ikada razmisljao da ovo sto mi zivimo i zovemo zivot nije mozda MATRIX. Mene je film bas protresao mada nisam gledao druga dva dijela.
Ne mislim bas bukvalno da je kao sto je u filmu opisano ali kontam kako je ovo mozda sve unaprijed isplanirano samo sto nasa svijest nije na tom nivou da mozemo da to shvatimo.

P.S.
Pozdrav svim ucesnicima foruma na ovu temu iz suncane Banja Luke

Bijeli Luk SKYWALKER:
znam za to CROW o tome je i Brown pisao u "kodu". Ali mene zanima zasto Vatikan proganja templare, jer to sto je papa naredio da se pohvataju i pobiju templari meni nece promjeniti misljenje o Vatikanu kao "velikom zlu" za nas pravoslavne hriscane. Ja taj isti Vatikan svrstavam u iste redove kao i razno-razne masonse loze. Jer oni se nisu nikada krili i uvijek su radili sta im je volja a najmanje su bili vjerska zajednica, crkva, hriscani kako se predstvaljaju, dok su se masoni nekada ipak krili.
Za to si u pravu jer su oni jeres

Back