Mars i Venera

sa Marsom u Raku ( moj Asc. na njegovom Marsu)....on je sve inicirao- veza koja je trajala 4 godine...oduševljavala me je njegova inicijativnost konstantna i u svemu- verujem da je to jednim delom i raspaljivalo privlačnost
On iniciraoo??? Moje iskustvo sa marsom u raku na moj asc je da je bio mutav veoma :D

Ako imate Veneru u Blizancima a zensko ste, trazite muskarca koji ima Marsa u Strelcu.....
to mi malocas pade napamet...:)
A ako znate neke interesantne kombinacije Venere i Marsa , napisite ovde sta mislite:)
Razmisljala sam o intimnim vezama i naletim na opis seksualnosti Marsa u Strelcu i mislim da bi za Veneru u Blizancima to bio najbolji Mars:)

Eto malo primecivanje od mene:)
Imam Ma u Strelcu i Ve u Vodoliji. Ve u blizancima ok za prihatelje ma u vodoliji mi je uzasno naporan...

Morate da razmisljate i o tome da trigon prave benefik i malefik.....kad je ukljucena maleficna planeta iako u beneficnom aspektu sa drugom planetom, to nije bas savrseno sjajno, a takodje ako su dve beneficne planete u losem aspektu, to nije totalno lose.
Nije bolja opozija Marsa i Venere, ali je bolja opozicija 2 Meseca npr od opozicije Marsa i Venere. Najbolje je da beneficne i maleficne planete ne budu ni u kakvom aspektu :)

Ja ne volim kad su Meseci u lošem aspektu, jer Mesec je ono što nam suštinski treba, pa tako tim osobama trebaju totalno drugačije stvari. Ta dva Meseca se jako teško razumeju, ali privlačnost uvek postoji u opoziciji, jer ono što nemamo uvek nas intrigira, a uvek nemamo ono što je suprotno od nas.

Ako je naša karta takva da volimo intrige i istraživanja, tada će nas takav aspekt držati prikovanog za tu opozitnu planetu.

Ali ima ljudi koji nemaju Marsovsku kartu, i ne privlače ih intrige, već vole nešto laganije, nešto poznato, slično onome na šta su navikli. Ljudi koji ne vole mnogo da idu izvan svoje zone komfora, e njima opozicije u sinastriji neće prijati.

Ja imam Mars u Škorpiji i još koješta što govori o tome da volim misteriozne, i intrigantne, i najveću privlačnost sam osetila upravo u odnosu gde sam imala moju Veneru u Lavu u opoziciji sa njegovim ludim Marsom u Vodoliji. Venera u Lavu voli da trče za njom, pa je ovaj aspekt mačke i miša njoj jako prijao, a njegovom Marsu u Vodoliji je prijalo da me stalno spopada, provocira i šokira...

Opozicija Marsa i Venere je odlična ako našoj karti odgovara takav odnos... Znači uvek sve zavisi od cele natalne karte...

Neki ne vole intrige, igre mačke i miša, šokiranje i iznenađenja...

Mesec opozicija Mesec uvek kopkaju jedno drugo, i ta opsesija time "šta on/ona sad misli" nas drži u tom odnosu. Jer koliko god da se poznajemo, imamo uvek osećaj da ih ne znamo, zbog toga što im "dušu" (Mesec) ne razumemo, jer smo mi sve suprotno od toga...

Ja verujem da se suprotnosti najviše privlače, jer nam daju ogledalo, i priliku da se bavimo svojim potisnutim ličnostima.

Auu, kakvu ti memoriju imaš...

Jaooo, ne znam baš da ekstrahujem od svega.

Kad se zaljubim postajem taj demonski Mars u Škorpiji, i dramatična Venera u Lavu. Sebična sam, posesivna, ljubomorna, ratoborna, dvilja, i nekako nikad nije dosta ludila, kao da sma na struju. Iscrpljujuće je ali ja to osetim tek par godina posle raskida. DOk sma u vezi ne znam odakle mi energija za toliko rasprava, svađa, haosa, drame i napaljenosti takođe... Previše strasti, previše svega.
I uglavnom, to je aspekt nemogućnosti zadovoljenja. Msm, da ne bude zabune, ako neko ume da se opusti i uživa to sam ja, ali sam ja ipak Devica, koja nekako ne pravi od toga big deal, i na mojoj faci nema toliko dramaturgije, pa delujem uvek nekako slična, msm imam taj devičanski zid na licu...

Uvek su me privlačili popularni likovi, koje volim da osvajam. Volim te neke sitne provokacije, a oni su dostojanstveni, i imaju veliku samokontrolu (peta u Jarcu).
Bilo ih je dosta sa SUncem ili Asc u Lavu. Ali Mars u Lavu ili Biku ne mogu organski da podnesem. Prvi su mi previše banalni i dosadni, a drugi su mi previše netalasajući kezači... Ne volim te što se samo smeškaju i plutaju na površini. Volim provokacije.

Zaljubljujem se kroz rat. Ako se sa nekim ne svađam, to znaači da me taj ni ne zanima. Čim sam agresivna, to je znak da me drmaju emocije.

Venera u lavu je jako agresivna i sebična. Ona sme sve, a partner ako flertuje sa nekim to je smak sveta, počinje drama. Jer Lav zna da on to radi radi gluposti i popularnosti, bez stvarne želje za prevarom, više kao neki aplauz da pokaže da je bitan, a za drugog... Mars u Škorpiji sumnja.

Vidim ga kao aspekt ljubavi prema gruboj igri, prema tome da mi je lepo ono što je sirovo. Ne volim filtere, šminke i keženje. Volim sirovu informaciju. Nebrušene dijamante...
Takođe kao aspekt ljubavi prema akciji, kretanju, sportu... Baš uživam u svojim rekreativnim momentima...
Takođe stil je (kako reče jedan moj bivši) sportska ekstravagancija... Haha... Znači mora to ovnovsko, mora da bude udobno, radi kretanja, mora da bude uočljivo, i glamurozno, unikatno.
Lav voli da ima nešto što niko nema, neke unikate. E pa ovo je baš opsesija time jer je Mars u Škorpiji.

S tim što mrzim banalan sjaj, ne volim nikakvo to mahanje kao paun... Ipak mi je Škorpija naglašena i taj Jupiter u Škorpiji ima neku podrugljivu filozofiju prema svemu tome... Recimo ne volim one lajfkoučeve i sranja, ne zato što to nije tačno, već zato što je psihologija već odavno to sve rekla, samo pretaču i preseravaju se. Dakle ne volim preseravanja, na to reagujem agresivno.

U ljubavi volim sukob stavova. Volim intrige, ne volim kad mi je sve jasno. Mars u Škorpiji voli da istražuje. A Venera u Lavu voli da se sve vrti oko nje, i oduvek sam volela da osvajam "neosvojive" neke koje su svi želeli, a na kraju budu moji. I uvek sam ja ta koja je to započinjala, makar sam ja tako mislila... Ali posle sam saznala da su me nekad i pustili da tako mislim... Hahha...

Ne znam uopšte kako d aizolujem samo taj kvadrat. Mislim da je njegova pesma ona "I can get no satisfaction"...

Kao neki višak energije, konstantna nervoza... I akcija.

Čim krene ljubavna priča, to je kao da se pokrenuo taj točak i nema stajanja...

Iako sam mislila da sam se smirila, i kao sad sam sazrela...

Kada su me nedavno uhvatile emocije, isto sam odmah podivljala i počela da se ponašam demonski. Iako pokušavam da krijem to čudovište, neke sam čak i upozoravala da im ne treba to u životu, a oni kao, ma daj, vidiš kako si fina i divna, ahahha, nemaš ti pojam šta se krije ispod... I u šta se ja pretvaram... Veštica iz noćnih mora...

Iskreno, zabavno je dok traje, ali je to iscrpljujući cirkus...

A da, takođe volim da me jure, a opet, ponašam se dominantno, i ja zavodim... Tako da mi treba uvek neko ko će biti jači od toga. Treba mi neko da me savlada, a ne da mu ja popuštam da on pokaže svoju moć...

E da, tu veneru u Lavu neodoljivo privlači znak Vodolije, uglavnom su im Marsevi bili u Vodoliji ili Blizancima (Mars mi je u trećoj)... Možda i zbog Urana kv Venera. Volim te udarene koje ne znaš da li te se uopšte sećaju, to udara na sujetu veneri u lavu, jer njima nisi poseban... Njima su svi isti, i nekako ih ništa ne dotiče...

Samo, msm, Asc najbitniji, i egzaltirani Jupiter u Raku.
Možda imaš naglašene aspekte vodenih znakova i kuća, okači kartu, ne znam ovako.
Gde ti je Venera? A gde su im bili Marsevi, msm kad spominješ Mars?

Samo, msm, Asc najbitniji, i egzaltirani Jupiter u Raku.
MOžda imaš naglašene aspekte Vodenih znakova i kuća, okači kartu, ne znam ovako.
Gde ti je Venera? A gde su imbili Marsevi, msm kad spominješ Mars?
Njihovi marsevi.. svaki je imao mars u padu, izgonu ili neki slab. Sad mi se svideo jedan sa ma u jarcu i naravno venera vodena u ribama xD

Prilozi

• astro_31gw_ja_2020116.51000.30884.png
    astro_31gw_ja_2020116.51000.30884.png
    262,2 KB · Pregleda: 9
Ja imam Mars u Strelcu a privlace me ceo zivot vodene venere jako. Svi momci su mi imali vodene venere. A od vode u natalu samo imam asc rak i jupiter u raku na asc-u.
Nemam ni ja Mars ni veneru u vazdušnim znacima, pa su svi imali vazdušni Mars, a Veneru zavisi, većinom vatrenu. Ali zato imam naglašemnu treću kuću i Vagu, i Mars u trećoj. Ja to računam isto kao Mars u Blizancima, i Mesec u sedmoj kao Vagu, tako da lakše se snalazim sa vazdušnim ljudima.

Brt, tražim vodu i nešto čudno, vidim nema pola aspekata, nema južnog čvora, i nema najbitnijeg za vodu, Neptuna... Msm ok, sad treba da pretpostavljam gde je neptun te godine bio...

Vidim da imaš naglašene vodene kuće. Škorpija - osma kuća, i Rak dominantni... Sa ovim mesecom u četvrtoj i naglašenim Saturnom. Znači naglašeni arhetipi Jarac/Rak, tu se dešavaju ti tipovi muškaraca koji su u patrijarhalom društvu viđeni kao slabi Marsevi, tipa Rak, ili neki saturnovski tip, ili ta Vaga u petoj, opet Mars u Vagi se vodi kao slab... Rak je emotivac, i uglavnom ima te neke fiks ideje vezane za žene... Da li je previše pozitivan ili previše kompleksa... Ali i ljubomora, jer venera u škorpijskoj kući, kao i Sunce (muškarac)....

Mars ti je tipa Device, pa voliš te intelektualce, verovatno radoholičarka i verovatno ih preko obaveza i upoznaješ, ili kroz neke rasprave i analize...

Ja ne mogu ovakve polukarte da analiziram, ne umem...

Brt, tražim vodu i nešto čudno, vidim nema pola aspekata, nema južnog čvora, i nema najbitnijeg za vodu, Neptuna... Msm ok, sad treba da pretpostavljam gde je neptun te godine bio...

Vidim da imaš naglašene vodene kuće. Škorpija - osma kuća, i Rak dominantni... Sa ovim mesecom u četvrtoj i naglašenim Saturnom. Znači naglašeni arhetipi Jarac/Rak, tu se dešavaju ti tipovi muškaraca koji su u patrijarhalom društvu viđeni kao slabi Marsevi, tipa Rak, ili neki saturnovski tip, ili ta Vaga u petoj, opet Mars u Vagi se vodi kao slab... Rak je emotivac, i uglavnom ima te neke fiks ideje vezane za žene... Da li je previše pozitivan ili previše kompleksa... Ali i ljubomora, jer venera u škorpijskoj kući, kao i Sunce (muškarac)....
Neptun i uran su u 7 a pl mi je u 5.

Pa eto, najbitnije, Neptun je voda, on ti je u sedmoj, otkud voda, eto voda. Aspektuje ti sve u sedmoj, kao i Uran, dakle uvek ti se svide neki drugačiji od onoga što si mislila da želiš.
Pluton u petoj, puno dramaturgije (ne znam da li je u Vagi ili Škorpiji, niti šta aspektuju ni Pluton, ni Neptun ni Uran)...

Ono što mi upada u oči je da je vladar sedme Saturn, na vrhu osme, to može biti neko zauzet, ili razveden, ili da iz raskida i razvoda odmah ulaziš u novo, ili zbog novog dolazi do raskida. Takođe je interesantna ova opozicija Merkura i Jupitera u Raku, retro Merkur stalno neko vraćanje i ponavljanje lekcija...

Jao pa ti imaš i retro Veneru... Pa tebi je ljubavni život baš patnja i neki viši proces... Ta bol tera da se preispitujemo mnogo više i formiramo nove sebe... Jbg... Još u osmoj... Bolna Venera, željna deljenja ljubavi i emocija, ali izdana...

Taj Saturn deluje kao okrutni lik koji te više puta povredio. Uz Neptun i Uran, možda nije jedna osoba, nego uvek neki tako slični, kako kažeš "slabići"...

Jbg, takve privlačiš jer želiš nešto iz toga da naučiš, a šta... To zna tvoja podsvest. Nije nikad bez razloga ako se nešto ponavlja.

Kod tebe puuuno emocija, puno zatvaranja u sebe (puno Device i Škorpije i Raka) a sa druge strane taj Jupiter na Asc u Raku, velika količina emocija, koje eto, usmeri ka sebi, jer ti je na Asc, bolje nego da ti se sstalno kao bumerang vraća od onog retro Merkura u sedmoj.

Pluton u petoj, uvek se zakače i ne otkačinju se, vraćaju se bivši, opsesija njima ili oni tobom...

Takođe može biti neplanirano dete tvoje, ili njegovo...

Taj Jupiter na Asc govori da si u stvari najsrećnija kad si sama... Ali ona sedma (Vaga) te vuče stalno u nove odnose, i tu dolaze svakakvi čudaci (Uran), neprimereni odnosi (Saturn), Neptun (neki nejasni, nedorečeni, neodgovorni)...

Mars u Strelcu su takođe neodgovorni muškarci...

Dok ne nađeš nekog odgovornog ali zabavnog kao ove ludake do sad, lipsaćeš...

Imaš i Kiron u prvoj, osoba koja ne sme da istupi i kaže nešto svoje, nego traži uvek partnera da bi imala sigurnost. Kompleks vezan za individualnost može biti, ili za svoje telo, lice, glavu. Neko ko ne voli sebe dovoljno, iako će se jednog dana probuditi taj retro Jupiter, i onda će voleti sebe više nego išta...

Ali previše naglašena kuća Vage, znači tražiš drugog umesto sebe... A ne znaš da kad nađeš sebe sve drugo će biti savršeno u životu... Tj. bićeš srećna kad shvatiš šta su tvoje lične potrebe, i potrebe tvog tela.

Neka ti misliš i da si ovakva i onakva, ali to je tako i ti treba da poštuješ svoje potrebe. Ako tebi treba to i to, ne treba da te bude blam od toga. Ti to želiš, i kraj. Slušaj sebe i svoje potrebe, nikako šta drugi žele i šta bi ti trebalo da budeš kako bi njima bila potrebna. Ne, samo sebi treba da udovoljiš. Dokle budeš trčala za vezama, i iz veze u vezu, bićeš nesrećna. Bolje se mani toga, i psoveti se sebi, a onda ćeš biti istinski srećna.

A dispozitor Jupitera je Mesec u četvrtoj, pa ipak intimno čuvaš svoj integritet. Nije da ti ne znaš sebe da čuvaš baš skroz, ali kalkulišeš sa tim.
Mesec u Devici robuje svima u kući...

Imaš i Kiron u prvoj, osoba koja ne sme da istupi i kaže nešto svoje, nego traži uvek partnera da bi imala sigurnost. Kompleks vezan za individualnost može biti, ili za svoje telo, lice, glavu. Neko ko ne voli sebe dovoljno, iako će se jednog dana probuditi taj retro Jupiter, i onda će voleti sebe više nego išta...

Ali previše naglašena kuća Vage, znači tražiš drugog umesto sebe... A ne znaš da kad nađeš sebe sve drugo će biti savršeno u životu... Tj. bićeš srećna kad shvatiš šta su tvoje lične potrebe, i potrebe tvog tela.

Neka ti misliš i da si ovakva i onakva, ali to je tako i ti treba da poštuješ svoje potrebe. Ako tebi treba to i to, ne treba da te bude blam od toga. Ti to želiš, i kraj. Slušaj sebe i svoje potrebe, nikako šta drugi žele i šta bi ti trebalo da budeš kako bi njima bila potrebna. Ne, samo sebi treba da udovoljiš. Dokle budeš trčala za vezama, i iz veze u vezu, bićeš nesrećna. Bolje se mani toga, i psoveti se sebi, a onda ćeš biti istinski srećna.

A dispozitor Jupitera je Mesec u četvrtoj, pa ipak intimno čuvaš svoj integritet. Nije da ti ne znaš sebe da čuvaš baš skroz, ali kalkulišeš sa tim.
Mesec u Devici robuje svima u kući...
Meni je jos vise paetnerstvo naglaseno jer mi je mesec u vagi 0* nije u devici. Jako lud mesec... da jako su mi bitna partnerstva i mnogo sam tuzna bez ljubavi....

Meduse, baš si detaljno opisala taj aspekt, odličan opis!
Slažem se da je tu jako teško izolovati samo taj jedan aspekt pa odrediti kako on deluje.

Što se mog kvadrata tiče, kod meje je Venera u Jarcu u 2 p. u kvadratu sa Marsom u Ovnu u 5 polju, aplikacija je 6*.

Kroz taj Mars ja sam se celog života bavila nekim sportom, stalno nešto treniram ali više zato što posedujem ogromni nivo energije. U svemu što radim ja se dajem maksimalno, a trudim se da radim uglavnom ono što volim. Takva sam u hobijima, sportu, ljubavi...

Ja sam puna neke energije i vatre, puno je strasti, žudnje, žara, nisam nikad mogla da funkcionišem u mlakim odnosima, vezama sa ljudima koji nemaju energije ili su flegmatici ili im je dovoljno malo svega. Sve se dešava brzo, dinamično, često sam nestrpljiva, hoću odmah sada, puno svega, hoću sve. Ne mogu da funkcionišem u odnosima koji su mlaki, gde se nešto daje na kašičicu, dozira, odugovlači, gde ne postoji potpuna zainteresovanost, posvećenost...to me frustrira.
Vrlo sam strastvena osoba, to je neka strast za životom koja prosto zrači iz mene, stalno sam u pokretu, volim muziku, da izadjem, kada izadjem ja igram do jutra, ne gasim se :D imam energije na pretek i teško je to ispratiti, vrlo često.

Venera u Jarcu je odmerena, to je ženska Venera, ona ne čini prvi korak, ne prilazi, ne stupa u akciju, ona pokaže zanimanje ali ne preuzima inicijativu, čeka da se njoj pridje, da je se nadje, da učini prvi korak. Pa i u početku, treba joj vremena da stekne sigurnost jer je stalno na oprezu, odmerava i sve što daje nadgleda reakciju, jer je u Saturnovom znaku pa je sumnjičava, ne veruje, ne prepušta se lako osećanjima a potajno žudi da se za njom izgori ( 90 Mars )

Kao i svi kvadrati, taj kvadrat je kontradiktoran, s jedne strane zračiš tolikom životnom energijom, strašću a sa druge praviš gard i teško si dostižna. Takodje je konfliktan kvadrat, u smislu da kroz ovaj kvadrat imam velika očekivanja jer je ta energija koju unesem u odnos, želja, pozitivan duh, ono što činim delima često prevelik zalogaj za one koji su umereniji temperament pa to vodi unutrašnjem nezadovoljstvu. Nisam neko ko voli scene, drame i pozorište pa mi to, ako ne dobijem tu količinu pažnje i strasti, stvori unutrašnji osećaj azočaranosti.

Generalno su i Jarac i Ovan vrlo strastveni znaci, jer su oba Marsovi domicili ili preko vladarstva ili egzaltacije, s tim što se strast Venere u Jarcu vidi tek u intimi. Ona to ne pokazuje, ne osvaja a žudi da bude osvojena i obožavana. Ali zbog tog Marsa u 5 polju stvarno me je teško pratiti nekad ( još dupli Strelac...) pa ja bih na Mars stigla.

Tamara Tamara, mogla si bar lajkati post u kome sam ti pogodila neke stvari ali nema veze...

Nastia...

Meni taj kvadrat Marsa i Venere deluje kao neko ludilo. Moja Venera u Lavu želi da je osvajaju, ali je u dvanaestoj, a ovaj demonski Mars mi je u trećoj, i nekako je javniji od te Venere. I ovako javno delujem agresivno, a kontradiktorno je to što u stvari želim da za mnom trče...

Samo jedna Ribe/Škorpija je to provalila i nije padala na for mog Marsa...

Tačno, aspekt kontradikcije...

Samo koja je razlika između fiksnog i ovog kardinalnog.

Ovaj kardinalni bi da pokrene nešto svoje svaki, a fiksni da zadrži svoje svaki... :zcepanje:

Znaš šta, jeste da ovaj kvadrat stvarno ume da napravi haos, ali barem nam nikad nije dosadno :D

Mislim da ljudi sa kvadratom stalno imaju neka dešavanja, nema dugo praznog hoda :D

A ovo što kažeš za tvoj kvadrat ( danima mozgam o tome ) ja imam vladara Jupitera u Vodoliji koji pokreće taj fiksni kvadrat Lava i Škorpije, i mislim da Vodolija nadje neki način da funkcioniše sa tim kvadratom, dok hoće :D jer je Vodolija prirodno opaljena i radi samo ono što ona hoće i dokle hoće. Ali je hirovita sa druge strane.

Vidiš ja imam Veneru u Lavu, petu delimično u Vodoliji, i Uran kvadrat Venera aplikaciono... Oduvek me Vodolije nekako šarmiraju... Vidiš, možda je upravo to ta karika, jer Vodolija pokrene taj kvadrat, kao taj tvoj Jupiter... A interesantno je da moj Mars u Škorpiji ne podnosi mnogo energiju iz znaka Bika... Ne volim Mars u Lavu i Biku, oni me iritiraju.

Back