Meduse, baš si detaljno opisala taj aspekt, odličan opis!
Slažem se da je tu jako teško izolovati samo taj jedan aspekt pa odrediti kako on deluje.
Što se mog kvadrata tiče, kod meje je Venera u Jarcu u 2 p. u kvadratu sa Marsom u Ovnu u 5 polju, aplikacija je 6*.
Kroz taj Mars ja sam se celog života bavila nekim sportom, stalno nešto treniram ali više zato što posedujem ogromni nivo energije. U svemu što radim ja se dajem maksimalno, a trudim se da radim uglavnom ono što volim. Takva sam u hobijima, sportu, ljubavi...
Ja sam puna neke energije i vatre, puno je strasti, žudnje, žara, nisam nikad mogla da funkcionišem u mlakim odnosima, vezama sa ljudima koji nemaju energije ili su flegmatici ili im je dovoljno malo svega. Sve se dešava brzo, dinamično, često sam nestrpljiva, hoću odmah sada, puno svega, hoću sve. Ne mogu da funkcionišem u odnosima koji su mlaki, gde se nešto daje na kašičicu, dozira, odugovlači, gde ne postoji potpuna zainteresovanost, posvećenost...to me frustrira.
Vrlo sam strastvena osoba, to je neka strast za životom koja prosto zrači iz mene, stalno sam u pokretu, volim muziku, da izadjem, kada izadjem ja igram do jutra, ne gasim se

imam energije na pretek i teško je to ispratiti, vrlo često.
Venera u Jarcu je odmerena, to je ženska Venera, ona ne čini prvi korak, ne prilazi, ne stupa u akciju, ona pokaže zanimanje ali ne preuzima inicijativu, čeka da se njoj pridje, da je se nadje, da učini prvi korak. Pa i u početku, treba joj vremena da stekne sigurnost jer je stalno na oprezu, odmerava i sve što daje nadgleda reakciju, jer je u Saturnovom znaku pa je sumnjičava, ne veruje, ne prepušta se lako osećanjima a potajno žudi da se za njom izgori ( 90 Mars )
Kao i svi kvadrati, taj kvadrat je kontradiktoran, s jedne strane zračiš tolikom životnom energijom, strašću a sa druge praviš gard i teško si dostižna. Takodje je konfliktan kvadrat, u smislu da kroz ovaj kvadrat imam velika očekivanja jer je ta energija koju unesem u odnos, želja, pozitivan duh, ono što činim delima često prevelik zalogaj za one koji su umereniji temperament pa to vodi unutrašnjem nezadovoljstvu. Nisam neko ko voli scene, drame i pozorište pa mi to, ako ne dobijem tu količinu pažnje i strasti, stvori unutrašnji osećaj azočaranosti.
Generalno su i Jarac i Ovan vrlo strastveni znaci, jer su oba Marsovi domicili ili preko vladarstva ili egzaltacije, s tim što se strast Venere u Jarcu vidi tek u intimi. Ona to ne pokazuje, ne osvaja a žudi da bude osvojena i obožavana. Ali zbog tog Marsa u 5 polju stvarno me je teško pratiti nekad ( još dupli Strelac...) pa ja bih na Mars stigla.