Mars i Venera

Kako biste opisali egzaktnu opoziciju dva marsa (bik-sco) ? Jos uvek imam poteskoca da skapiram prirodu ove planete kroz aspekte.

Ja mogu iz mog ugla Marsa u Škorpiji. Ne podnosim Mars u Biku. Jednostavno ne podnosim tu letargiju. Bik je laganica, da nam bude lepo, da žrtvujemo sve samo da zadržimo postojeće udobnosti čak i ako ih je malo, ali mi ne želimo da rizikujemo i dobijemo nešto bolje, jer se mnogo plašimo turbulencije, gubitka ovoga što sada imamo.

Bik je "bolje vrabac u ruci nego golub na grani"... Jbg, on neće da se trudi, niti da se stresira...

Isto tako je senzualan, bitna su mu uživanja, više nego to odakle je to došlo, i kako...

Bik su oni ljudi koji ne talasaju, gledaju da se ne uznemire.

Jer je preko puta Bika Škorpija koja predstavlja turbulenciju, promenu, ne guranje ničega pod tepih, kopanje po problemima, iskopavanje problema i bockanje problema. Provociranje i bockanje kako bi gnoj izašao (škorpija je psihologija, a psiholozi se često služe nekim izvrnutim provokacijama kako bi nas naveli da se zamislimo, i rasplačemo možda, kako bi gnoj izašao, i kako bismo zakopani problem izbacili na površinu)...

Bikovi će da trpe loše radno mesto, šefove, sve, samo da ne moraju da nešto promene...

Škorpija upravo pozdravlja promene, voli promene. Nekad i previše. Nekad čak i namerno kvari idilično stanje jer je samo na promene i turbulenciju navikla. Na te male smrti. Nekako joj je dosadno kad toga nema.

Bik ne voli da preispituje, jer to preispitivanje može biti uzemirujuće...

Ne želi da se bavi svojim mrakovima, više voli da se opusti i uživa.

Opozicija je aspekt klackalice, Vage. Svaka opozicija traži balans. Znači odlazak najpre u jednu krajnost (učenje o tom uglu), zatim odlazak u drugu krajnost (učenje njihove ideologije), i zatim inkorporaciju obe te strane u cilju dobijanja izbalansirane priče.

Tj. nekada je dobro menjati se, turbulencije, promene... Ali isto tako nekada treba videti šta vredi (Venera - Bik - vrednovanje) i ne uništavati sve nemilosrdno (Škorpija), već nešto treba i da preživi jer vredi... Bik nalazi vrednost u nečemu...

Bik vlada opstankom, evergrinom... Znači šta će od svega preživeti? Nije sve za bacanje... Nešto i valja.

Isto tako je bitno koja opozicija je u pitanju? Da li je aplikacija, separacija...
Ako je aplikacija, tek ulazimo u sukob, ako je separacija, sukob je već prošao i sada je epilog...

Poslednja izmena:
Ja mogu iz mog ugla Marsa u Škorpiji. Ne podnosim Mars u Biku. Jednostavno ne podnosim tu letargiju. Bik je laganica, da nam bude lepo, da žrtvujemo sve samo da zadržimo postojeće udobnosti čak i ako ih je malo, ali mi ne želimo da rizikujemo i dobijemo nešto bolje, jer se mnogo plašimo turbulencije, gubitka ovoga što sada imamo.

Bik je "bolje vrabac u ruci nego golub na grani"... Jbg, on neće da se trudi, niti da se stresira...

Isto tako je senzualan, bitna su mu uživanja, više nego to odakle je to došlo, i kako...

Bik su oni ljudi koji ne talasaju, gledaju da se ne uznemire.

Jer je preko puta Bika Škorpija koja predstavlja turbulenciju, promenu, ne guranje ničega pod tepih, kopanje po problemima, iskopavanje problema i bockanje problema. Provociranje i bockanje kako bi gnoj izašao (škorpija je psihologija, a psiholozi se često služe nekim izvrnutim provokacijama kako bi nas naveli da se zamislimo, i rasplačemo možda, kako bi gnoj izašao, i kako bismo zakopani problem izbacili na površinu)...

Bikovi će da trpe loše radno mesto, šefove, sve, samo da ne moraju da nešto promene...

Škorpija upravo pozdravlja promene, voli promene. Nekad i previše. Nekad čak i namerno kvari idilično stanje jer je samo na promene i turbulenciju navikla. Na te male smrti. Nekako joj je dosadno kad toga nema.

Bik ne voli da preispituje, jer to preispitivanje može biti uzemirujuće...

Ne želi da se bavi svojim mrakovima, više voli da se opusti i uživa.

Opozicija je aspekt klackalice, Vage. Svaka opozicija traži balans. Znači odlazak najpre u jednu krajnost (učenje o tom uglu), zatim odlazak u drugu krajnost (učenje njihove ideologije), i zatim inkorporaciju obe te strane u cilju dobijanja izbalansirane priče.

Tj. nekada je dobro menjati se, turbulencije, promene... Ali isto tako nekada treba videti šta vredi (Venera - Bik - vrednovanje) i ne uništavati sve nemilosrdno (Škorpija), već nešto treba i da preživi jer vredi... Bik nalazi vrednost u nečemu...

Bik vlada opstankom, evergrinom... Znači šta će od svega preživeti? Nije sve za bacanje... Nešto i valja.

Isto tako je bitno koja opozicija je u pitanju? Da li je aplikacija, separacija...
Ako je aplikacija, tek ulazimo u sukob, ako je separacija, sukob je već prošao i sada je epilog...

Helllooo ^^

Hm....mars u biku zapravo vrlo cesto zaliči na onog u škorpiji..sa vrlo bitnom razlikom..kada je njegova izazovnost u pitanju.Mars u biku kada se "ostvari" do jedne tačke...tu počinje da "bjezi" (izgon) od samog sebe i svoje primarne dinamičke prirode ...prestaje da "divlja" i pronalazi taj venerin mir i svrhu statičnosti akumulirajući svoju energiju iznova i sporo...sto moze da potraje bas dugo..dok se ne probudi ponovno njegova primarna priroda...a to se dogadja onda kada se materijalni resursi iscrpe...i vrijeme je da se akumulirana energija ponovo materijalizuje da bi se resursi obnovili..A kad to krene da se "oslobadja" onda stvarno jeste "fatalistično" kao kod onog škorpijskog...jer sva ta slina energija koje je tinjala na gomili kreće da se otpušta.
Npr u odnosima je s takvim marsom prilicno tesko i izazovno funkcionisati skladno i lako...upravo zbog te njegove kontradiktornosti koju nije bas tako lako podnositi..a da nema neke emocionalne tenzije...jer je logicno da se ona dogadja..budući da marsu koji po prirodi oponira veneri (balansu,skladu) nije lako kad mu je ta ista venera vladar...

Poslednja izmena:
Tačno je da se ples znakova uvek odigrava na osi dva znaka, pa tako Bik i Škorpija dele mnogo, ali...

Ne vidim Bik kao dinamičan znak primarno. Već znak koji je primarno okrenut konzervaciji, očuvanju, na neki način sklon da se učauri u svojim stavovima, svom životu, emocijama, imanju. Ovan je dinamika, on ide pre Bika i već se sva dinamika smiruje kada Bik nastupa... Nastaje mir, zatišje pre Blizanaca... Prestaje rušilačka energija, i sada nešto želimo da očuvamo, sačuvamo.

Jedino što Bika pokreće je goli opstanak, neki strah od toga da neće moći da preživi. Ako oseti da mu nešto ugrožava opstanak onda se budi. Ali ovako...

On više voli onako kao onaj bik sa svom tom ogromnom sirovom snagom da sedi i miriše cveće.

Zato i ima puno potencijalne energije jer je slabo pretvara u kinetičku... Slabo je koristi, pa se ona gomila.

On oseti da ima snagu, ali ga mrzi da se pokrene dok mu ne gori pod nogama (ili ako ne pomisli da neće imati da jede i sl.)...

Bikovska reakcija na smanjena primanja primarno nije traženje posla, već smanjivanje troškova. Bik je umetnik da svoje životne potrebe svede na goli opstanak, umetnik u preživljavanju. Sve dok mu ne pukne film... Kao i svaki znak u koem je egzaltiran Mesec ili Venera vlada, je znak koji može mnooogo da trpi (kao i ostali Marsevi u znacima egzaltacije Venere ili sedišta Meseca, Raku i Ribama)...

Bik će da rizikuje sve samo da preživi... On je onaj koji opstaje.

On ne ume da ruši, osim ako ne mora radi svog golog opstanka...

On pozajmljuje od Marsa u Škorpiji tu dinamičnost samo kad mora, i onda pošto mu ta energija nije prirodna verovatno kao Rahu (neiskustvo) u nekom znaku, ume u tome i da pretera, pa deluje još luđi od Marsa u Škorpiji.

Mars u Škorpiji je veliki bes, ali on ima kontrolu, granice, tačno i isplanirano, Mars u Biku je oslobođena velika energija odjednom, i deluje da nema kontrolu, spašavaj se ko može, kao onaj u Raku i Ribama. On nema kočnicu, zato se retko i zaleće... Velika inercija, i zato se teško zaustavlja, ali i teško pokreće...

Zato mislim da mu to nije primarno... Njemu je to strano, on to ne ume. Ne ume da bude besan, zato što u tome ume da pretera, i zato se i sam plaši svog besa (taj izgon koji spominješ)...

Taj Mars više voli da radi na Venerinim stvarima... U tome je dobar. Da pravi lepe stvari, lepu atmosferu. Prijatnosti, novac, udobnosti...
U rušenju nije dobar...

Mada ni Mars u Škorpiji mi nije dinamika. I on dolazi posle sukoba i sučeljavanja i ratova i peglanja u Vagi, tako da nije ni on lud za ratovima. On slično kao Bik zna koliko je moćan, i isto to ne pokazuje ako ne mora. Recimo može nekoga da pobedi, ali njemu to u tom momentu ne donosi mnogo, pa on računa da ga boli uvo za sitne pobede.
On samo voli mnogo toga da odstrani, da pusti da nešto umre, jer je to ciklus, opstanak zavisi od smrti... Ne voli kosture u ormarima, on voli da ih izvadi, i da počisti ormar i kosture sahrani, kako bi oni nađubrili zemlju...

Kako biste opisali egzaktnu opoziciju dva marsa (bik-sco) ? Jos uvek imam poteskoca da skapiram prirodu ove planete kroz aspekte.

Mars u Biku mora da održava i pazi, te da kapira tajne signale, što gotovo nikada ne čini dok ne oseti da se Mars u Škorpiji zapalio. Par puta će se debelo opeći. Najviše uživa u hrani i puno komfora.

Mars u Škorpiji ne može da izdrži nepomičnost Marsa u Biku, pa ga sa ogromnim uživanjem kida na komadiće (kao leptiru krilca) što Mars u Biku shvata kao pasivnu agresiju i loše ponašanje. Najviše uživa u seksu. Ako se Mars u Biku zameri na neki način, biće teško umiriti Mars u Škorpiji.

Mars u Škorpiji poseduje izuzetne resorse i energiju da se veoma dugo bori, te svako ko stane na put je potencijalno uništen. Mars u Škorpiji najviše voli da dobije šansu da postane opsesivan, nakon čega nastupa apsolutna dominacija i održavanje kontrole nad svim stvarima koje osobi sa Marsom u Škorpiji postaju bitne.

Mars u Škorpiji je zastrašujuć Marsu u Biku, a istovremeno je privlačan.

Nije tipičan love-hate fazon, skoro da ni nema hate u takvoj relaciji. Najbolje je kada ima puno seksa u takvom odnosu jer oko drugih stvari će slabo da se usaglase vremenom.

Mada ni Mars u Škorpiji mi nije dinamika. I on dolazi posle sukoba i sučeljavanja i ratova i peglanja u Vagi, tako da nije ni on lud za ratovima. On slično kao Bik zna koliko je moćan, i isto to ne pokazuje ako ne mora. Recimo može nekoga da pobedi, ali njemu to u tom momentu ne donosi mnogo, pa on računa da ga boli uvo za sitne pobede.

Mars u Škorpiji nije dinamičan u smislu svojih afiniteta i postavke. Doslednost svojim afinitetima se ne menja jer radi se o fiksnom znaku Zodijaka.

Ipak, Mars u Škorpiji je apsolutna dinamika jer govorimo o planeti Pokreta u znaku Energije. Govorimo o mlazu vode. :mrgreen: Govorimo o elementu Vode koji ima i čvrsto, tečno i gasovito stanje.

Nisam još sreo takav par. Uvek Bik pravi puno kompromisnih situacija i trudi se da udovolji (Venera) kako bi situacija bila što mirnija (Bik) i staloženija (Bik).

Škorpija ne voli isključivo mir svuda, te će s vremena na vreme da žacne.

Ja imam jak Mars, jak Saturn, Sunce na Asc, ali imam i jaku Veneru koja prema nekoj analizi odnosi prevagu u kvadratu sa Marsom, zatim jak Mesec, na uglu, pun Mesec, isto tako jak Neptun. Znači i mušku i žensku seriju imam jake. U meni se vodi rat između ta dva, ali prevagu odnose muške energije, jer sam prirodno Saturn (JMČ u Jarcu), sve što je nežno i blisko meni je strano (SMČ u Raku). Naglašen Merkur, sva sam objektivna.
Jupiter i Pluton su mi ni tamo ni ovamo, ali mislim da je Pluton u boljoj poziciji. Merkur u Vagi u drugoj, znači izmiksan.
Rođena u dan, sat i dekadi Saturna, skroz saturnovac.

Radila sam davno onu analizu na astrotheme, gde ti urade koliko imaš muške, a koliko ženske energije u karti, ispalo je da je muška prevagnula za par procenata.

Iskompleksirani muškarci reaguju strašno na mene, kao oprljeni, valjda ih bockaju moje izjave, pa me bukvalno preziru i napadaju.
Samo muškarci koji su skroz sigurni u sebe dolaze u obzir. I koji su emocionalno stabilni, koji nemaju komplekse niti ih je blam da pokažu emocije.

Generalno ljudi kojima je Saturn izuzetno jak nikada ne bi ni pomislili da se upuštaju u bilo šta što im može uništiti imidž, a pogotovo ne u Astrologiju.

Saturn i Astrologija su veoma često dva potpuno odvojena sveta. Mišljenja sam da tebi Astrologija dolazi zbog Marsa u Škorpiji i potrebe da se tu dođe do istine, ali zatim preovlada Neptun koji ne želi da se koncentriše isključivo na astrologiju i analizu, što dalje odvodi u duhovne vode.

Odnos prema astrologiji se može bolje sagledati sutradan za Neptunovce jer je Mesec u Ribama, tako da ne bi bilo loše preispitati sebe i svoj osećaj duhovnog puta. Kažem uopšteno za sve ljude sa naglašenim Neptunom.

Meni je MC u Blizancima, tako da me baš briga za imidž ahah... Uz to naglašena treća sa Uranom i Jupiterom tu. I još taj Mars koji isto prvo kaže pa posle razmišlja.
Kažu da MC u Blizancima samo deluje kao da lupeta koješta, a u stvari je intimno mudrac od koga se može štošta naučiti (IC u Strelcu), ali on to sebično (4.) čuva za sebe, i namerno se glupira. :lol::hahaha:

A gde ti je Neptun? I Merkur?

Taj MC u Ribama mi je najteži za tumačenje. Nekako kao da ti ljudi u jednom delu života (mada u zavisnosti od aspekata) se odreknu nečega egoističnog, ambicioznog i okrenu nekom altruizmu i žrtvovanju i kroz to postignu svoju svrhu i put. Postanu nekakvi duhovni učitelji, iscelitelji i sl. Koja god oblast da je u pitanju. Prosto se distanciraju od puta na kome su, i odu u neku sasvim desetu oblast.

Da, ti si pun informacija, kao neka biblioteka (simbolika Device)... Kapiram da si intimno detaljista i da si bio vredno dete koje je volelo školu i učenje, i nije bilo problematično, već uzorno. Naravno zavisno od Merkura. Ali ta deca su uglavnom negde u ćošku, uče, skrajnuta, tip introverta... Često u senci brata ili sestre (Lav u trećoj) ili se kroz govor onda to ispoljava, želja da zasija... I verovatno iz porodice nosiš tu crtu analitičku, ili preko majke.

Ja nisam, kod mene radi Jupiter (imam intuitivno taj Neptun u Strelcu u 4. koji me vodi, a Jupiter to opsesivno nastavlja u Šk u trećoj) i treća, ja sam rasejana, nemam toliko strpljenja, jedino što me drži je opsesivni Mars, kada me nešto zanima. Ali sve je to nekako brzo, mora sad i odmah da se iskopa... Nisam sistematična, već to sve nekako nabacam, pa šta ispadne.
To me i nervira, jer nekad nemam strpljenja da čitam sve, iako vidim da je nešto što me zanima...

Pod čijom jurisdikcijom je sposobnost za voleti ? Tj. šta u natalu daje sposobnost da se oseti ljubav a šta ga ledi ? Ne mislim na mesec, on bi trebalo da se pita , ali samo trebalo ..koliko vidim , tu more drugih stvari remeti tu osnovnu potrebu čoveka.

Poslednja izmena:
Osećate se ugroženo kad žena ima jak mars? :zper: Uvek imate opciju da se sakrijete pod maminu suknju! :lol: Žena sa jakim marsom vas tamo neće tražiti pa samim tim ni maltretirati !:zcepanje:

Gde ti se nalazi Mars?
Moje misljenje,moje iskustvo.Ja imam jak Mars pa mi i zene sa "jakim"Marsom ne predstavljaju pretnju a uvek su me privlacile zene sa slabijim Marsom(Rak,Devica,Vaga,Ribe)

Bolje je imati Mars i Veneru u dobrom dostojanstvu bez obzira da li je musko ili zensko u pitanju.

Inace i odnos sa suprotnim polom uvek gledam prvo preko So i Mo, Ve i Ma su nize instance, "pomocnici" So i Mo.
Osoba sa recimo Venerom u Biku i Marsom u Ovnu npr. nece imati iste odnose sa drugim polom ukoliko recimo ima opoziciju/kvadrat So/Mo konjukciju Mo sa Sa npr. to ce uvek odneti primat nekako u ljubavnom zivotu.

Interesantno je da se bolesti koje se prenose seksualnim putem nazivaju venerične bolesti, a da se seks vezuje za Mars.
Ja mislim da nema seksa bez oba, i Venere i Marsa, mislim da su tek oba zajedno seks.

Šta rade Mars i Venera u konjunkciji u Ovnu u 12. kući?
To je neki žešći celibat, je l'te, super predispozicija za monaštvo, ili?
I kakav Saturn je jak Saturn, je l' u Škorpiji jak? ?
Hvala unapred!

Da, ali se Venera najčešće vezuje za ljubav nežnosti i sl. A Mars za seks i libido. U astrologiji za široke mase.
Ja mislim da seksom vladaju oba, pola-pola.
Isto kao što mislim da je čovek, tj. ego Sunce i Mesec pola-pola. Sunce ono kako mi vidimo sebe, kako želimo da nas vide, Mesec onaj deo ega koga kreiraju naše navike, koji ne možemo da kontrolišemo tako lako.

Bolje je imati Mars i Veneru u dobrom dostojanstvu bez obzira da li je musko ili zensko u pitanju.

Inace i odnos sa suprotnim polom uvek gledam prvo preko So i Mo, Ve i Ma su nize instance, "pomocnici" So i Mo.
Osoba sa recimo Venerom u Biku i Marsom u Ovnu npr. nece imati iste odnose sa drugim polom ukoliko recimo ima opoziciju/kvadrat So/Mo konjukciju Mo sa Sa npr. to ce uvek odneti primat nekako u ljubavnom zivotu.
Čitam da ljubavi nema ako se svetla u sinastriji ne vide ? U "mojoj" sinastriji svetla ovako stoje : Sunca su nam u opoziciji, moje Sunce u trigonu sa njegovim asc. , moje Sunce u kvadratu sa njegovim Marsom , moje Sunce trigon njegov Mesec i to je to , ostali aspekti svetala su obostrano uglavnom dobri sa saturnom , uranom , jupiterom i plutonom , tu ima dosta aspekata . Venere su nam u trigonu, moj Mars u trigonu sa njegovom Venerom. Moja venera konjukcija njegov Uran , moj Mars konjukcija njegov uran , moj Uran sekstil njegov Mars , ima toga još u vezi strasti i sve je ok .Strasti su nam ok . Ako dobro gledam , samo su moja svetla uperena ka njemu, njegova mene ne vide . Šta se podrazumeva pod "svetlima" ? Samo Sunce i Mesec ?

Poslednja izmena:

Back