Kako biste opisali egzaktnu opoziciju dva marsa (bik-sco) ? Jos uvek imam poteskoca da skapiram prirodu ove planete kroz aspekte.
Ja mogu iz mog ugla Marsa u Škorpiji. Ne podnosim Mars u Biku. Jednostavno ne podnosim tu letargiju. Bik je laganica, da nam bude lepo, da žrtvujemo sve samo da zadržimo postojeće udobnosti čak i ako ih je malo, ali mi ne želimo da rizikujemo i dobijemo nešto bolje, jer se mnogo plašimo turbulencije, gubitka ovoga što sada imamo.
Bik je "bolje vrabac u ruci nego golub na grani"... Jbg, on neće da se trudi, niti da se stresira...
Isto tako je senzualan, bitna su mu uživanja, više nego to odakle je to došlo, i kako...
Bik su oni ljudi koji ne talasaju, gledaju da se ne uznemire.
Jer je preko puta Bika Škorpija koja predstavlja turbulenciju, promenu, ne guranje ničega pod tepih, kopanje po problemima, iskopavanje problema i bockanje problema. Provociranje i bockanje kako bi gnoj izašao (škorpija je psihologija, a psiholozi se često služe nekim izvrnutim provokacijama kako bi nas naveli da se zamislimo, i rasplačemo možda, kako bi gnoj izašao, i kako bismo zakopani problem izbacili na površinu)...
Bikovi će da trpe loše radno mesto, šefove, sve, samo da ne moraju da nešto promene...
Škorpija upravo pozdravlja promene, voli promene. Nekad i previše. Nekad čak i namerno kvari idilično stanje jer je samo na promene i turbulenciju navikla. Na te male smrti. Nekako joj je dosadno kad toga nema.
Bik ne voli da preispituje, jer to preispitivanje može biti uzemirujuće...
Ne želi da se bavi svojim mrakovima, više voli da se opusti i uživa.
Opozicija je aspekt klackalice, Vage. Svaka opozicija traži balans. Znači odlazak najpre u jednu krajnost (učenje o tom uglu), zatim odlazak u drugu krajnost (učenje njihove ideologije), i zatim inkorporaciju obe te strane u cilju dobijanja izbalansirane priče.
Tj. nekada je dobro menjati se, turbulencije, promene... Ali isto tako nekada treba videti šta vredi (Venera - Bik - vrednovanje) i ne uništavati sve nemilosrdno (Škorpija), već nešto treba i da preživi jer vredi... Bik nalazi vrednost u nečemu...
Bik vlada opstankom, evergrinom... Znači šta će od svega preživeti? Nije sve za bacanje... Nešto i valja.
Isto tako je bitno koja opozicija je u pitanju? Da li je aplikacija, separacija...
Ako je aplikacija, tek ulazimo u sukob, ako je separacija, sukob je već prošao i sada je epilog...
Poslednja izmena: