Nuwanda
Početnik
- Poruka
- 18
marko je nasha kopija bukowskogdjavo je moj drug i ples sitnih demona su mi dobre knjige, ali crvenkape su... strashno :/ jako me je razocharao sa tom knjigom...
Knjigom ili svojim alter-egom?
@Cherry
Nema neku dubinu, sve je povrsno, bez osecanja. Ne znam kako da ti objasnim.
Mene iskreno zanima da li je neko uopshte pokushao da se udubi u knjigu, a ovi koji toliko pljuju i na jedan primitivan nachin u stvari vredjaju drugachije poglede na svet a samim tim i umetnost, da li su oni uopshte prochitali neshto od njega. Ja ovde vidim radikalnu vecinu pred chijim stavovima ustuknuju i oni kojima se u stvari ta knjiga svidja a nemaju *uda da to kazhe.
Neko ko ne pokusha da bez nekih predrasuda prochita knjigu(mada drzhim do toga da je to gotovo nemoguce vama) saznace valjda i shta je poenta knjige, ne poenta kao poenta koja ce svima biti ista vec izvesna pouka o zhivotu koja ce vam u istom pomoci da formulishete neke stavove. A ako imate predrasude i tu chitate ovaj moj post toplo bih vam preporuchio neke od novoizashlih knjiga Isidore Bjelice i Vojislava Sheshelja ...
Uopshte mi se chini da vi koji govorite o umetnosti i piscu kao tvorcu jednog umetnichkog dela ne umete da shvatite samu relativnost ovoga pojma, a kao takvi obelezhavate sebe kao osobe pa da vam slikovito opishem, nosite povez preko ochiju, ne zheleci da ga skinite ili da na bilo koji nachin provirite iza.
Verovatno cu i dopuniti moju poruku kad vidim josh neki od debilnih odgovora na ovu temu.